תגובה: רכב המסעות האולטימטיבי במזרח-התיכון.הטויוטה 75 של רכס.
אגב... אני,כשלעצמי, לפני שנים לא כל כך רבות - הייתי נוהג בכל חג לצאת לשבוע עד 10 ימים, למרחבי הנגב. לא היה לי חצי ממה שיש ברשימות, ישנתי בשק שניה ליד הגלגל. פגשתי חברים בדרך וטיילנו פה ושם יחד יום או יומיים או שלושה מתוך המסע (ובזכות זה יש לי עדים, נכון יחיעם? ). הסופה ואחריה הדיפנדר היו מוכנים במצב תקין לחלוטין, עם ארגז כלים וכמעט בלי חלפים (כי יחיעם טוען שתמיד החלפים שאתה סוחב הם לתקלה שכבר תיקנת). ואף פעם, אפילו לא פעם אחת, לא נתקעתי בשטח בלי יכולת להמשיך. כמי ש"הרוויח" את הזכות לטייל ברכב אחרי שנים רבות של סיורים ברגל, לבד או בקבוצה, ידעתי גם לבשל "קטן", ולאכול יעיל, בלי תנורים ובלי כירות, רק כמה קרשים או גזיה. כי מה בנאדם אחד צריך? אין כיף גדול יותר מלישון בערוץ חבוי בנגב, לקום עם אור ראשון מטריסטרמית שמקפצת על שק השינה.
אז כן, יצאתי למסעות ארוכים. כאן, במדבר שלנו. נהניתי מכל רגע, חייתי טוב, ראיתי וחוויתי. טיילתי, סיירתי. אבל האם לשם כך נזקקתי לרשימה בת אלף פריטים? האם רכב מסעות נמדד באורך רשימת הפריטים שיש בו, האם מסע נמדד בכמות הציוד שמעורב בו? לדעתי לא. לדעתי מסע נמדד רק באושר שהוא מעניק לבעליו, רק לחוויה שנשארת עמו לתמיד.
אסף.
אם כבר פילוסופייה, אני אישית יעריך רכב שהדיגומים בו נבנו ולא נקנו, במיוחד על ידי אחד שאין זו פרנסתו היומית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
סמואל, כל הציוד ברשימה שציינת נמצא כל הזמן על האוטו?
צריך להיות אומן אוריגמי בשביל להעמיס את זה על דיסקו [emoji41]
האשפתון של ג׳יפולוג?
נמרוד, מבירור עם חיים היום הוא עומד מאחורי התחרות והפרס ויש לאסף מנדט מלא לשפוט כראות עיניו לפיכך אין להתיחס לפוסט כאל הלצה
אתה צוחק, כן?
קראת את זה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
קראתי.
הג'יפ הבא.
אל תעשה מכל מה שמתנהל פה, מה שהוא... לא.
בא חיים. עשה פרובוקציה, כרגיל (ראה ערך תרנגולות), עורר עניין, משך תגובות, נעלב, העליב...
שום דבר חדש, מלבד שיש עכשיו תמונות... בהן רואים באמת במה מדובר.
חאליק..
תייחס לדברים את הרצינות הראויה.
בשביל להוסיף קצת פרקטיקה לתחרות וגם גדי לבדוק את איכות הפרס המוצע ואת היכולת של הרכב הזוכה להפיק ממנו תועלת, אני מציע שלמסע כל רכב ייצא עם נגרר מהסוג המוצע כפרס, כשעליו מיכל מים של 1 קוב.
זה יהפוך את התחרות למעניינת...
לא. זה יהפוך את התחרות לפרסומת לנגררים, ולא זאת הכוונה. נכון?
אסף.
אסף חבר יקר
מהות השרשור הזה זו הטענה שהרכב של רכס הוא רכב המסעות האולטימטיבי במזרח התיכון כך כתב
אני חולק על טענה זו ואל כן אני משתתף בדיון.
ובכול זאת לגבי מסעות
לא חייבים רכב בכדי לעשות מסע
מסע אפשר ברגל עם תרמיל
עם אופניים ושלוקר על הגב
אפשר באופנוע עם תרמילי צד
אפשר בכדור פורח ו/או בטרקטורון מעופף
אפשר ברכב SUV ATV משאית 4 6 או 8 גלגלים
ואפשר סתאם לשכב על דיונה ולפנטז מקומות קסומים
אין ספור אפשרויות למסע
המשותף לכול האפשרויות הנ"ל זו מהות האדם הסקרן לצאת ולחוות מחוזות חדשים
כולנו גדלנו על סיפורי מסעות לחלקנו יש את ההעזה לעשותם
אני מתאר לעצמי שהמשפטים הבאים כבר גזורים מגילי המתקדם
בתחילה הייתי חפ"ש סגפן סוג של מסתדר בכול מקום
אח"כ לאט לאט גיליתי עולם ומה לעשות ראיתי והבנתי שאפשר גם אחרת אפשר גם קצת פינוק
כשזוגתי הטילה ווטו על הצטרפות עד ש..... וכשהעצמות התחילו לדאוב קצת הבנתי שצריך לשדרג
פעם כשלא עשיתי מסעות למחייתי הבנתי גם שעד שאני יוצא למסע אני לא יכול להרשות לעצמי להיתקע או להתברבר כי זה בזבוז זמן
נכון שיהיו כאלו שיגידו שזו מהות מסע לך תתברבר או תתקע זה כיף להיחלץ ממצוקה נכון גם אני חשבתי פעם ככה
היום אני משתדל לא לספק למרפי אפשרויות ונכון שאני נותן לו כבוד כי הוא חלק מכול מסע אבל אני משתדל לא להרגיזו
לסיכום כנראה שעם הגיל הצרכים והאמצעים משתנים היום כשאני מגיע לכנרת בא לי גם לחתור בקייק למרות שאני ממש לא צריך לחצות
איתו לגדה ממול נכון שלא צריך כול כך הרבה ציוד בכדי לחוות מסע כהילכתו ממש כמו פעם אז זהו זה היה פעם
היום אני רוצה את כול הבית כמו אצלי בבית איתי ללא פשרות השתמשתי או לא בפריט זה או אחר הוא קיים וזה נותן לי הרגשה מצויינת שהוא שם.
כול אחד יחליט איך הוא רוצה לחוות מסע אני מודע לעובדה שהרשימה שלי אקסטרימית משהו
כנראה שזו המהות שלי
חברים
מאחל לכולנו מסעות לרוב
שרק יהיה לנו מספיק כסף לחלומות שלנו
סמואל
הנה, סמואל - אתה רואה? שיחה כלבבי, ואתה אפילו לא דמיוני...
(אגב, למי ששאל - כן, הוא מעמיס הכל בדיסקו, וראיתי לפחות פעמיים איך הכל נפרס בנחת תוך זמן קצר, עד מזיגת היין לכוסות, ומתקפל כמו אולר שוויצרי חזרה. מרשים בהחלט)
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
תכליתו של המסע היא לאפשר לנוסע להכיר ולחקור מקרוב מקומות אחרים ושונים ככל האפשר מנקודת המוצא של הנוסע.
לפעמים ה"מסע" והתנועה היא המטרה, ולפעמים המסע והרכב הם האמצעי להגיע.
זה יכול להיות נסיעה של שעה, מספיק רחוק כדי להגיע לנקודה שקטה ולשבת יומיים-שלושה, ויכולת להיות נסיעה בלתי פוסקת בשביל התנועה.
לפני 10-15-20 שנה היינו נוסעים גם 90 ק"מ ביום, עם ג'ריקן 20 ליטר, גזייה, אולי קצת בשר לשיום הראשון בצידנית מעאפנה (כי זה מה שהיה), פסטה יבשה, קופסאות שימורים וקפה, יושבים על מחצלת במקרה הטוב, ישנים בשק"ש והאור הגיע מהמדורה.
נסענו בלי הפסקה כמעט כל היום.
מאז..
פחות מ-50-60 ליטר לשלושה ימים עם ברז זמין זה לא תופס, אוכל גורמה, מקרר, אוהלים מדוגמים, כיסאות, שולחנות, צילייה גדולה ופשוטה להקמה, מטבח שדה שנותן פתרון לכל דבר כמעט, תאורת לד למחנה ועוד דיגומים שעושים את החיים נוחים יותר.
המרחקים הצטמצמו לחצי מזה, יש שנ"צ מתחת לצילייה אחרי ארוחה טובה, ונכנסים לחניון לילה כבר ב-17:00.
דבר אחד לא השתנה וזה המוכנות המכנית והארגז כלים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
(אגב, למי ששאל - כן, הוא מעמיס הכל בדיסקו, וראיתי לפחות פעמיים איך הכל נפרס בנחת תוך זמן קצר, עד מזיגת היין לכוסות, ומתקפל כמו אולר שוויצרי חזרה. מרשים בהחלט)
אסף.
מזמן לא פרסנו יחד חבר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sambo
דורון ידידי
עבורי כול הציוד המוצג ברשימה רלוונטי אנא ממך אל תפחית ואל תוסיף
אתה קצת מערבב את הצרכים שלך עם שלי
תראה לי תרחיש אחד בו הקייק מהווה חלק בלתי נפרד מהשגת מטרת מסע מוטורי.
גם בארץ רווית אגמים וביצות, ברגע שעברת לסירה, זה משהו אחר, השארת את הרכב מאחור ועברת לסוג "מסע" אחר.
לזאת כוונתי.
באותה מידה, נעלי ריצה לא מהווים חלק ממסע מוטורי-גלגלי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
מזמן לא פרסנו יחד חבר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לדעתי מה שלא מהווה חלק מהזיווד הבסיסי של הרכב ליציאה לא רלוונטי לתחרות.
הקייק לא רלוונטי ל-99% מהשימושים בארץ, וגם לא בחו״ל לרכב מסע.
הוא לא מהווה מעל שימושיות כדי להגיע מנקודה א לנקודה ב׳ או להתקיים בתווך כמו גז/מים/חלקי חילוף/אוכל יבש וכו׳.
זה כמו שתגיד שאתה סוחב שק שיבולת שועל כי אולי תיתקל בגמל רעב.
ובלי תמונות איך נהנה?
לא...
ו- 1/2 שקל ומזמרה ותחמושת עודפת ומלחציים שיושבים הפוך ושני מגבהיי 10 טון (ואני בכלל לא נכנס לרשימה המפרכת/מופרכת שהועלתה).. זה כן רלוונטי.
הנה לך סצנריו "רלוונטי".
יצאת לטיולון רגלי (לעשות קקי, לא ליד הרכב) ופתאום... שיטפון, שמפריד בינך לבין הרכב... מזל שלקחת את הקייאק לטיולון הקקי..
האמת..
לפני הנסיעה לגולה, כבר עמדתי לקנות ג'ק פניאומטי.. של 20 טון (שיהיה...) ואח"כ התחלתי לבנות תושבת לכרית אויר, שתשמש כג'ק (כמו בפנצ'ריות וקבוצות מירוץ).
ממילא יש לי מערכת אויר חזקה יותר משל מוסך... למה אני צריך לעבוד קשה על ג'ק כזה או אחר. נחבר צינור אויר ונלחץ על הכפתור..
במחשבה שנייה... מה ג'ק יעזור ללנדרובר.
אבל איך שלא יהיה..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
לא. זה יהפוך את התחרות לפרסומת לנגררים, ולא זאת הכוונה. נכון?
אסף.
עכשיו בכלל הצחקת אותי...
ומה חשבת שזה עד עכשיו?
אני כותב את זה רק בגלל שכמה מאיתנו כבר התחילו לפנטז על "תחרות" אמיתית...
אין לי כוח לחפש ולהעלות ציטוט, על מה שנמרוד כתב וחיים ענה (או להיפך), על הסיבות והנסיבות שחיים מעלה פה פוסטים ושירשורים.
אני, אישית, חושב שהוא עושה את זה באופן מלא חן (בצורה מסויימת) ותורם למוראל ואפילו מועיל, פה ושם, ברעיון טוב.
אבל... בוא לא נהיה נאיביים.
תחרות עאלק...
זה לא רכב מסע, זה רכב לכיבוש אירן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sambo
שעד שאני יוצא למסע אני לא יכול להרשות לעצמי להיתקע או להתברבר כי זה בזבוז זמן
נכון שיהיו כאלו שיגידו שזו מהות מסע לך תתברבר או תתקע זה כיף להיחלץ ממצוקה נכון גם אני חשבתי פעם ככה
היום אני משתדל לא לספק למרפי אפשרויות ונכון שאני נותן לו כבוד כי הוא חלק מכול מסע אבל אני משתדל לא להרגיזו
לסיכום כנראה שעם הגיל הצרכים והאמצעים משתנים היום
++++
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
לא...
ו- 1/2 שקל ומזמרה ותחמושת עודפת ומלחציים שיושבים הפוך ושני מגבהיי 10 טון (ואני בכלל לא נכנס לרשימה המפרכת/מופרכת שהועלתה).. זה כן רלוונטי..
מי טען שזה רלוונטי?
כתבתי שלדעתי גם לזה וגם לזה יש הרבה דברים מיותרים.
ואם לחדד את המסר, אז עודף ציוד דווקא גורם לפחות יעילות כי הרכב מתפקד פחות טוב לאורך זמן, תצרוכת הדלק עולה משמעותית, ואתה עסוק בלתפעל ולתחזק יותר ממה שאתה "עסוק" בלהנות מהפלטפורמה.
אני למשל, כרגע בעיסוק באיך מצמצמים ציוד ומשקל.
משהו שאסף כתב באחד השרשורים לאחרונה גרם לי לתת לעצמי טפיחה על המצח, איך שכחתי נתון שלא מעט התעסקתי בו בעבר.
כל ק"ג סטאטי שאנחנו מעמיסים על הרכב מתורגם לפי3-5 הרגשת עומס שהרכב חווה בעת נסיעת שטח.
הצלחתי לחסוך 20 ק"ג של שטויות?
הרכב מרגיש פחות 100ק"ג בחלק מהקטעים בנסיעה.
זה עוד שיקול משמעותי ברכב מסעות, לקחת מה שצריך לחיות טוב ונכון, לא להיתקע בגלל נקודות תורפה ידועות של הרכב, להחזיק חלפים בסיסיים שיש להם נטייה להפתיע (רצועות, צנרת מים, נוזלים עיקריים וכו'), ולהעיף כל יתירות שאינה משרתת את הנ"ל.
עשרות פריטים של 200-300 גרם, קילו בודד או שניים, שאתם חושבים לעצמכם, "יאללה, זה עוד משהו קטן", ותראו כמה משקל הורדתם מהרכב.
ראשית. חיים, אני גאה להיות ״כוסית״ כהגדרתך לעיתים גם לארגן טיולי כוסיות. לעצם העניין, רכב מסעות צריך להביא אותך ליעדך. וגם לאיך הוא עושה זאת יש משמעות, בפן של יכולת עבירות, אמינות ונוחות. עצם ההצטיידות למוות יכולה ( אני מסייג, יכולה) להעיד שאתה לא בטוח שתגיע ליעדך ותאלץ לשהות זמן ממושך בתיקון או המתנה.
מעניין לדעת כמה מהכותבים, היו מעורבים במסע שטח אמיתי. אם תסתכלו המילון, ההגדרה היא טיול מאומץ... לא טיול של כמה ימים בנגב, או נסיעה בכבישי אירופה הצדדיים?
מי מהכותבים בילה 500-600 ק״מ שטח ( ללא מטר אספלט) ביום וחצי? אני רוצה לראות אותך חיים יוצא מהקופסה של אחרי מרחק כזה( כי היית צריך, לא כי רצית לעצור בחמש וחצי) איך תצא מהאוטו ותתפקד, שלא נאמר תטפל בעיות אם יצוצו.
לכן, אל להתהדר בנוצות לא לנו.
אני עומד מאחורי דברי, רכב המסעות הוא זה שיוביל אותך בבטיחות ונוחות למעוז חפצך (אם זה במרחק של 200 קמ מהבית, אז זה אחלה רכב טיולים, ממש לא רכב מסעות) אם מדובר על טיולים, זה עולם אחר... מסעות זה שם גדול על מרבית הכותבים (כולל עליי, עשיתי בודדים וממש לא אפיים), נקטעתי מקודם...אז אנחנו כאן משחקים בכאילו, שזה מצויין..ופורה ומהנה.
לסכם את הענין, השרשור הזה הופך מעניין ומצחיק מרגע לרגע - לתחרות למי יש יותר (אפילו לא יותר גדול..סתם יותר). לא יכול להיות שזה מתאים לכולם, נהפוך הוא, זה בטח לא מתאים לכל אחד, ולכן קשה לכימות ולציון...
יעידו כמה מהכותבים כאן, דעתי לא ממש חשובה. אבל היי, נתנו לי אפשרות לכתוב שטויות בלי הגבלה.
אני שמח שחזרנו לפרופורציות של השירשור...
מסע/טיול (אותו הדבר לטעמי... למרות שמסע מתקשר אצלי למשהו שבסופו יש "פרס" - "הורדת הגומיות", "הוצאת החולצה", "כומתה", "סיכה"... ושנאתי את כולם. תמיד שנאתי ללכת ברגל.. מסכים לגמרי עם חיים... למרות שהוא היה חפ"ש בגדודים) משתנה לפי המשתתפים...
יומיים-ארבעה עם חברים (כמו שאחי היה קורא לזה "טיול גברים" ואני קורא לזה "טיול בנים") - והרכב נראה לגמרי אחרת מאשר ארבעה ימים בשטח עם המשפחה.
ולצפון אני אורז אחרת מאשר לדרום (כל הפעמים שרציתי לארוז משחזת זוית... והתאפקתי).
וכשנוסעים עם גיסי היקר, זה שונה לגמרי מאשר הוא איננו או שמצרפים עוד חברים (כשנוסעים איתו... לא מקפידים. כל מה שחסר, נמצא אצלו... הייקא ההונגרי הזה).
וכשנוסעים לטיול עם אחי (וזה נגמר) גם לא צריך GPS או מפה..
וכשנוסעים בלעדיו (עכשיו קבוע) כל מה שצריך זה לזכור איפה יש קליטה לטלפון ולחזור ולהתקשר אליו כשנתקעים/מתברברים/מחפשים מקום לינה בשטח (כבר לא עונה הקרציה... גם כשיש קליטה).
מסע..
מסע לזה לברוח/לקחת חופש מכל ה"יומיום" ולנסוע ל"מקום אחר".
אני לא רואה ב"מסע" איזשהו מבחן גיבוש "בוא נראה איך אני מסתדר בלי כלום ובלי אף אחד..
מסע, כמו שחיים מתאר, הוא בריחה מכולם - לבד לגמרי. שלא יפריעו. רק אני "הגבר" בלי כל ה"כוסיות" שרוצים לאכול סטייק ולספק סיפורים מסביב למדורה ולשתות בירה ביחד.
הוא מסתפק בתרנגולת לחברה, במשך היום ובאותה תרנגולת לארוחת ערב... שבמהלכה הוא מפטפט עם אחותה של המתבשלת, ומתעלם מהפניקה שאוחזת בה, לנוכח השינויי הקיצוני במעמדן... מחברות למסע ברכב, לחברות לתבלינים בסיר.
מבחינת חיים, כיסא נוסף או סט נוסף של צלחות/סכו"ם הוא בבחינת "תוספת לא רצוייה ומיותרת", למעט עובר אורח מזדמן ו... פורח.
אצל סמואל, יש סט שלם לשותפים למסע.
תחרות?
אם היתה תחרות, חיים היה צריך לחלק כמה נגררים... לכל סוג של "מסע"/נהג/בעלים והרכב האולטימטיבי שלו..
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מי טען שזה רלוונטי?
כתבתי שלדעתי גם לזה וגם לזה יש הרבה דברים מיותרים.
ואם לחדד את המסר, אז עודף ציוד דווקא גורם לפחות יעילות כי הרכב מתפקד פחות טוב לאורך זמן, תצרוכת הדלק עולה משמעותית, ואתה עסוק בלתפעל ולתחזק יותר ממה שאתה "עסוק" בלהנות מהפלטפורמה.
אני למשל, כרגע בעיסוק באיך מצמצמים ציוד ומשקל.
משהו שאסף כתב באחד השרשורים לאחרונה גרם לי לתת לעצמי טפיחה על המצח, איך שכחתי נתון שלא מעט התעסקתי בו בעבר.
כל ק"ג סטאטי שאנחנו מעמיסים על הרכב מתורגם לפי3-5 הרגשת עומס שהרכב חווה בעת נסיעת שטח.
הצלחתי לחסוך 20 ק"ג של שטויות?
הרכב מרגיש פחות 100ק"ג בחלק מהקטעים בנסיעה.
זה עוד שיקול משמעותי ברכב מסעות, לקחת מה שצריך לחיות טוב ונכון, לא להיתקע בגלל נקודות תורפה ידועות של הרכב, להחזיק חלפים בסיסיים שיש להם נטייה להפתיע (רצועות, צנרת מים, נוזלים עיקריים וכו'), ולהעיף כל יתירות שאינה משרתת את הנ"ל.
עשרות פריטים של 200-300 גרם, קילו בודד או שניים, שאתם חושבים לעצמכם, "יאללה, זה עוד משהו קטן", ותראו כמה משקל הורדתם מהרכב.
מי?
חיים. אחרת לא היה מתגאה ומפרסם את הסיפור (המעניין ומעלה חיוך כשלעצמו) ו... הוא הקובע, לא?
וברצינות...
3/4 מהמצויי ברשימה של חיים ו-1/2 מהרשימה של סמואל יכול להיות מוגדר כלא רלוונטי... ולהיפך.
איך ניתן לקבוע?
כל אחד והצרכים והנסיון ו"ראיית הנולד/עבר" שלו.
וזו לא "חוכמה" לנסות להוריד משקל...
תמיד אפשר.מי אמר
שצריך סט כלים פניאומטי?
לא צריך אבל אני תמיד סוחב... וכולם משתמשים.
או כמה סטים של מפתחות... לא צריך בכלל, עד שצריך להחזיק קונטרה את האום שהוא באותה מידה של ראש הבורג ואין לך עוד מפתח פתוח באותה מידה... (עיין ערך כפילויות).
ושני סטים של ערכות תיקון תקרים (אחרי ששתי ידיות נשברו לי)..
תמיד אפשר להוריד מהרשימה ועוד יותר "תמיד", להוסיף...
איך תדע?
דורון תעיף מבט על מסעות מוטוריים כדוגמת הקאמל טרופי או ה G4
או אז תבין
יעקב
זה מצחיק חכם ומפרגן
ואתה יודע שאני אוהב אותך
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sambo
דורון תעיף מבט על מסעות מוטוריים כדוגמת הקאמל טרופי או ה G4
או אז תבין
מזל שלא הגזמת...
זה לא מסע - זו תחרות סיבולת ועבירות ו"להסתדר"...
היית, באותה מידה, יכול להגדיר מבצע צבאי, כמסע - כל הנתונים והקריטריונים שם אבל...!!