בוקר טוב עולם....
למה ומדוע אף אחד כאן לא הולך על קוטר גדול מ 9 מ"מ???
אין על כוח העצירה של ה 45...
אצלי זה הקולט 45.....
Printable View
בוקר טוב עולם....
למה ומדוע אף אחד כאן לא הולך על קוטר גדול מ 9 מ"מ???
אין על כוח העצירה של ה 45...
אצלי זה הקולט 45.....
מערכה ראשונה-
אחד אריתראי מיותר נהרג בטעות בפיגוע בתחנה בבאר שבע
כשהופץ והורץ הסרטון אבטחה עוד לפני הטישטוש בערוץ 10 ,
אמרתי לזוגתי שמשהו פה לא בסדר !
לא מבין איך הקב"ט יורה באדם פצוע על 4 כשאין לו שום נשק (חם, קר) מאיים.
רואים בסרט שאותו אחד מגיע גם במנוסה מאותו מסדרון.
את זה הקב"ט לא ראה ובכול זאת הסיק שהוא מחבל.
העיקר שהקב"ט התראיין אחר כך ולקח הקרדיט על חיסול מחבל ...
רענן
זה אולי עוד מסמר במשפט שלו
ככל שהמצב הזה ימשך, הסטטיסטיקה תעבוד .
א. יהיו אירועים בהם יפגעו ויהרגו הרבה אנשים, בעיקר כשמדובר בנשק חם , יתכן מאד גם רימוני יד, אנחנו יודעים שכזה מצוי בשפע איפה שלא צריך רשיון.
ב. יהיו יותר דו״צ ותאונות - זה קיים ומוצנע כבר מהאירועים הראשונים, הפעם זה גם צולם.
טוב שזה איש בטחון שיורה ולא אזרח, אם אפשר לקרוא לזה טוב ... חכמה קטנה לנתח את הסיטואציה מהיציע בלי כל הלחץ וההמולה שיש באירוע כזה.
טעויות בזיהוי יהיו ואין מה לעשות, ירי צולב כן אפשר להפחית ואני מציע לכל אזרח חמוש לא לשלוף ולא לירות אם יש כבר אנשי בטחון או חמושים אחרים במקום.
לגבי הבעיטות וכו׳ באלו שכבר מרותקים לקרקע ללא נשק - זה נראה רע מאד גם כשזה מחבל, על אחת כמה וכמה כשזה ילד מחבל או סתם מישהו שזוף .
שאול- ישראל היא מדינת ה 9 מ״מ , 0.45 יקר ולא תמיד נמצא על המדף וזמין לאימונים. זה כדור איטי וכבד שסטטיסטית לא יעיל יותר מ 9מ״מ , כלי הנשק שיורים אותו יותר מגושמים וכבדים עם פחות כדורים במחסנית.
ההמלצה הרווחת היא לשאת תחמושת חלולה שמקבלת ניקוד גבוה במבחני ה FBI, כזו שמצד אחד מצליחה לחדור גם דרך שכבות ביגוד ומצד שני נעצרת בתוך הגוף ולא עוברת אותו.
ככה לא מתבזבזת אנרגיה קינטית ולא נפגעים אחרים בסביבת המטרה ( שוב, זה סטטיסטי, לא מוחלט) .
ניר - באתר של האגף לכלי נשק מופיע כי יש להציג תעודת נגד.
האם אני זכאי אע"פ שלא הייתי בקבע אבל כעת אני רס"ר בשירות מילואים פעיל?
אם כן , מה עליי להציג בעת הראיון לצורך תבחין זה?
תודה
אלו הסיבות שלי (ללא חשיבות לסדר) ל9X19:
1. התחמושת הכי נפוצה בארץ - זמינות, טריות, מחיר
2. בתור מתנדב במשטרה, הם יודעים לספק 2 סוגי תחמושת לאקדחים: 9 מ"מ ו 0.22. הכרתי מישהו שהתנדב במשטרה וירה במטווח שלהם למתנדבים 2 כדורים מה 0.45 הפרטי שלו. לקח לו 3 חודשים לקבל אישור מקצין המתנדבים על ביצוע הירי ועוד 3 לקבוע תור במשרד בשביל לקבל אישור לרכישת תחמושת
3. קיבולת כדורים במחסנית
וכן, יריתי פעם ב0.45 והיה כיף גדול. אין ספק שאם אפשר היה לרכוש יותר מכלי אחד הוא בהחלט היה נרכש.
לגבי תחמושת, אנחנו שוק פצפון עם מעט מאוד תרבות נשק פרטי ומעט יבוא של תחמושת למגזר הפרטי.
לכן כל תחמושת שאינה 9 מ"מ הופכת להיות יקרה נדירה והיצע נמוך מאוד- אנחנו מקבלים לכאן זבל'ה ושאריות ולא תחמושת עילית ממיטב הייצרנים.
לגבי כושר עצירה וכו', הנתונים והסטטיסטיקה מראים כי אין יתרון אמיתי ל 0.45
אישית, אני נושא אקדח דו קליבר 9 ו 0.45 וביומיום אני נושא אותו עם 0.45 ראש חלול.
למה? אין סיבה טובה אמיתית. רק כמה עשרות מטווחים על כל מיני סוגי חומרים ומדמים שהיינו מאלתרים וה0.45 ראש חלול פירק להם ת'תחת.
לא הייתי מהסס לעבור לאקדח 9 ממ אחר אם לא הייתי קשור סנטימנטלית לכלי שאני נושא והיה מועמד ראוי.
כן אני יכול לומר ש 1911 לנגזרותיו זה אקדח שמהנה בהרבה בירי מרוב הכלים שאני מכיר.
ובסוף גם רואים את זה על המטרה- מקבצים צפופים ומדוייקים.
0.45 גם בקנה קצר נותן תוצאות טובות ונעים יותר לירי מאשר 9 ממ קצר כמו ה גלוק 26 או השילד.
שוב, ממש כמו שלא כולם מחזיקים סיקס בחניה למרות שברור לכולנו שזה מהותו של ג'יפ- ככה גם עם אקדח.
9 ממ, פולימרי, מבית טוב- זה פשרה מספיק טובה לאור המצב בארצנו. (כאן זה לא אמריקה... בשני המקרים).
לגבי האירוע בב"ש, טעויות קורות, דו"צ ואירועי זיהוי לא נכון הם דבר שניתן לצמצם אבל לא למנוע.
האמת שממש מצער לשמוע על האירוע. בעיקר על ההתנהלות של האזרחים לאחר שאותו אדם כבר היה בגדר מנוטרל...
זו בדיוק הסיבה שאזרחים נושאי נשק חייבים להיות מיומנים וחדים ולהפעיל הרבה מאוד שיקול דעת לפני שעושים משהו.
בניגוד לקבט או שוטר- אזרח ידרש להגן על עצמו בפני מערכת החוק המאוד לא הוגנת בנושא הזה.
נכון שכרגע יש אווירה מסויימת שתומכת בזכות להגנה עצמית, אבל היא תחלוף, מהר, ונחזור לתקופות בהם נושאי נשק הם אנשים משוקצים ובזויים בעיני הציבור ומערכת החוק (לרבות משרה"פ, בט"פ, משטרה ושאר גופים ממלכתיים ).
בסופו של דבר, נשיאת נשק היא פריווילגיה מאוד מפוקפקת.
אירגוני הבתולות המזדקנות- בועז, שנון! אהבתי.
וזו באמת בעיה מהותית.
+1 לכל מילה
משהו שאני רוצה להוסיף - כשתתאמנו במטווח יגידו לכם להתמקד בכוונות, להרכיב את משקפי הקריאה אם יש צורך ולא להתמקד במטרה שתיראה לכם מעורפלת לחלוטין.
בצורה הזו, אם תמשיכו לנשום כרגיל( לא להתנשם בכבדות ולא לעצור את הנשימה) , תניחו את קצה הפרק על ההדק ותמשכו אותו אחורה מבלי להשתמש בשרירי כף היד - רק בשני מפרקי האצבע ותתכוננו להשאיר את האצבע לחוצה גם אחרי הירי - אתם תפלטו כדור בול למקום שאליו כיוונתם. בכוונה השתמשתי במושג פליטה.
אם האקדח מוחזק בצורה נכונה תוכלו לשחזר את זה שוב ושוב ככל שתהיו מסוגלים להניע את האצבע במהירות מבלי להזיז את שאר כף היד. ככה תשיגו את המטרה של להכניס 50 כדור לדף ממרחק 7מ׳, ככל שתקפידו יותר ותקחו את הזמן יווצר על המטרה חור אחד גדול ולא ענן אקרעי של פגיעות, השכנים לקו היורים יגידו וואו ! המדריך ישאל אם אתם אנשי ימ״מ לשעבר , אתם תצאו מהמטווח עם חיוך מאוזן לאוזן.
עכשיו למציאות - כנראה שיש אירוע בסביבתכם הקרובה, רצתם והגעתם מתנשמים עם אקדח שלוף שמתנדנד לכל הכוונים, תתמקדו בכוונות ולא תוכלו להבחין אם מולכם מחבל עם סכין או בת 80 עם מטרייה, איפה נגמר אדם אחד ומתחיל אדם אחר - הכל יראה מעורפל. תתמקדו בלחפש את המחבל או להסתכל עליו ( וזה מה שיקרה אם תרצו או לא ) ולא תוכלו לראות את האקדח בכלל, שלא לדבר על 2 ממ״ר של כוונת - נסו עכשיו לפגוע ...
לגבי אימון , אם כבר נוגעים.
מרבית המטווחים והמדריכים מתפרנסים (בקושי רב) בעיקר מחברות שמירה שם האוכלוסיה צריכה לבוא ולצאת מהר בלי בלבולי מוח.
התוצאה ששיטה זו זולגת לצערנו גם לאזרחים ולא בכל מטווח תקבל שירות ואימון ראוי שמצדיק את ההשקעה (זמן וכסף).
חשוב למצוא מטווח שנוח ונעים להתאמן בו, שהמדריך סבלני וקשוב ודואג לשפר את ביצועיכם.
שמתרגלים תרחישים שונים, מאפשרים להתנסות וללמוד ולא רק לעמוד סטטי לירות וללכת (אם בכלל בודקים את המטרה).
אם מדריכים טוב, ומתאמנים נכון- אמורים לראות שיפור מתמיד.
לא,
יש לי 1911 עם שני קנים (כלומר צינה+קנה בשני קטרים שונים).
מפרקים צינה, מרכיבים שניה ומזינים מחסנית עם תחמושת מתאימה.
לגבי העניין בבאר שבע.
אם מקפידים לשנן לעצמנו שיורים רק לעבר אדם שיש לו
אמצעי
כוונה
ויכולת
אז אירועים כאלה נמנעים.
מצד שני כשהאדרנלין מדבר זה לא קל להפעיל שיקול דעת. כאן נכנסים האימונים.
מצד שלישי מי שלא מסוגל להפעיל שיקול דעת שלא יחזיק נשק חם.
אסף.
עכשיו תיזכר במשפט שציטטת לגבי המשך הייצור של הדיפנדר...
מדינה שלא יכולה לחנך את האזרחים שלה להסתכל ימינה ושמאלה.... מנסה להגביל את המחזיקים בנשק
Sent from my SM-G900F using Tapatalk