תגובה: בג'יפולוג יודעים הכל #1928 - אקדח
רוצה לחזור פה לדיון המקצועי, ולצרף את המלצתי.
גם אני רכשתי אקדח לאחרונה, לאחר הקלת התבחינים, וכברתי תהליך ארוך של התלבטות ובחירה.
תחילה, הלכתי למטווח, יחד עם קרוב משפחה מענף הירי המעשי, ויריתי בגלוק 19, צ'ירוקי בול, סיזד שדו, hs2000, ועוד משהו שאני לא זוכר כרגע. חוץ משני הראשונים, כולם נפלו על סעיף כלשהו (ח"ח, נוחות, משקל...).
הגעתי להתלבטות בין שני הפיינליסטים. מחד, אקדח שאני מכיר היטב. עם החותמת של כוחות הביטחון, וזה שכל העדר הולך אחריו. מאידך, האקדח הכי נוח שהחזקתי ויריתי בו. הפגיעות שלי איתו היו טובות יותר מההתחלה, למרות שעם הגלוק כבר התאמנתי המון. החסרונות דיברו על מחסור עתידי אפשרי בח"ח, מוניטין אמינות לא מוכח, מחסור באביזרים (אני אפילו לא מוצא נרתיק מותאם במיוחד...).
שורה תחתונה, הלכתי על האנדרדוג, ואני לא מצטער לרגע. אני כבר אחרי 300 כדור איתו, ומשתפר בכל פעם עוד, נושא אותו 90% מהזמן בלי להרגיש, ומרוצה עד הגג.
המסר - אל תינעלו על מה שינסו לדחוף לכם במטווחים ואל תקחו "אמירות" של מערכת הביטחון כקדושות, להזכירכם השיקול הכספי משחק שם תפקיד מפתח...
אני קניתי אקדח טוב יותר, עבורי, ובפחות כסף.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
המסר - אל תינעלו על מה שינסו לדחוף לכם במטווחים ואל תקחו "אמירות" של מערכת הביטחון כקדושות, להזכירכם השיקול הכספי משחק שם תפקיד מפתח...
שיקולים מערכתיים בבחירת אקדח שונים משיקולים של אדם בודד.
למערכת מאד חשוב מפעל גדול שיכול לתת גב לאלפי כלים, להיות מסוגל לתת מענה לדרישות ספציפיות ושינויים במוצר, בקבועי זמן מתאימים, וכמובן מבחני עמידות ושרידות שאותך כמשתמש פרטי לא ממש מעניין, או אין יכולת להשפיע או לדרוש.
הערך המוסף שלך בבדיקה מה "המערכת בחרה" הוא הסדרת בדיקות הדי אכזרית שהכלי נבדק לפני שנבחר, משהו שאתה לעולם לא תוכל לבצע, ומצד שני, לא בטוח שמעניין אותך מה קורה לאקדח שהקפיאו אותו למינוס 40 ואז הפילו מעשרות מטרים על משטח בטון.
ופחות מעניין אותך אחרי כמה אלפי כדורים ברצף המוביל הפולימרי מתאדה מהחום.
היצרן בסוף מתרגם את המבחנים האלו לקידום מכירות ותג מחיר.
יצרן קטן או שלא התמודד במכרזים האלו לא כפוף להם, לא בהכרח מכוון לשוק הזה ויכול גם להציע חבילה מאד קרובה במחיר אחר.
בגלל זה אני מאד מתחבר לאמירה של מידבר שבסוף, רוב רובם של המשתמשים שהחליטו שהם צריכים נשק, יכולים להסתפק בכלי ממוצע, זול יחסית, שבפעם היחידה שכנראה (בתקווה..) יישלף אולי פעם אחת לייעודו האמיתי, ועדיין יוכל לעשות את העבודה.
ענין דיוק במטרה מודגש יותר מדי לטעמי, אתם מדברים על נשיאה מוסלקת, אני נושא אקדח בנרתיק חיצוני, ולמרות זאת תהליך השליפה-דריכה-כוון עדיין מצריך אימון. אף אחד לא דיבר איתי על זה אף פעם. תמיד בטיחות בטיחות בטיחות, ואז הסברים למה עדיף לך למות ולא להשתמש בנשק. וזהו. יורים עם אקדחים בחוץ. עד שמישהו העיר את תשומת ליבי והתחלתי להתאמן על זה. לדעתי במיקרה אמת התהליך הנ"ל הוא שיכריע את הכף ולא אם אתה יכול לעשות מקבץ של 5 ס"מ או 15 ממרחק 10 מטר. בד"כ , האזרח הרגיל לא ירה ממרחק כזה, וברוב המקרים האחרונים הירי נעשה אפילו מיותר קרוב.
לגבי גודל לאקדח - לעניות דעתי הבלתי מקצועית, ותוך צפיה בסרטונים אמינים ורלוונטים פה ושם- לא נראה לי שיש איזשהו ענין לקנות אקדח שפיזית יותר גדול מהגלוקים הקטנים { שיורים 9 MM } או הגודל של ה CZ83 שלי. אקדח בגודל כזה לא אומור לקרוע מושבים. גילוי נאות:שלי כן קרע אבל זהכי אני שמן והיה איזה זיז בקצה של המחסנית עד ששיפתי אותו ובא לציון גואל.
לגבי הצקה - האקדח לא מציק לי, וכיום אני מרגיש ממש מוזר ללכת בלי { נדיר, אבל קורה } .
איזה ענין לגבי לשים בכספת- פעם ב..כאני צריך לשים אותו שם, אני מוציא את הנוקר { ענין די פשוט באקדח שלי, לא מכיר אקדחים אחרים } .
לגבי לשים "מתחת לכרית" - האקדח צריך להיות נגיש כל הזמן, אלא אם כן אתה רוצה להיות זה שאחרי מותו יגידו עליו - תמיד הלך עם האדח, איך ברגע הזה הוא לא היה עליו? אז כן, גם כשאתה ישן, האדח צריך להיות נגיש בצורה כזו שאם פורצים אליך הביתה - אי אפשר לגנוב אותו בלי שתרגיש.
ואם אחרי הכל זהלא מסתדר לך - תוותר. יש לי חבר שאחרי 4 שנים עם אקדח הבין שזה לא בשבילו - ווויתר.
יש גם את ענין סוג התחמושת, כמה נכון להשקיע בהולופוינט לסוגיו? זה חוקי בכל?
להולופיינט יש יתרון עצירה ובטיחות- עוצר הרבה יותר טוב מאשר כדור רגיל, גורם הרבה יותר נזק למטרות רכות, ומצד שני לא חולף הלאה מעבר למטרה בה פגע ולא יסכן אחרים מעבר לזה שחטף את הכדור.
החיסרון, אם בטעות פגעת במישהו הלא נכון, אבל זה חסרון של נשק בכל מקרה, אז נראה לי שחזרנו ליתרון בלבד.
חסרון אחד משמעותי כן קיים להולופוינד, והוא יכולת החדירה. חדירת שכבות לבוש רבות, ירי דרך חלון סגור וכו'
אצלי כדור ראשון הוא רגיל ואח"כ הולופוינט.
אגב, למי שמחזיק הולופוינטים במחסנית, לעניות דעתי כדאי לבצע ירי עם כדורים דומים, לפעמים להולופוינט יותר א"ש והרתע בהתאם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
AvinoamNa
חסרון אחד משמעותי כן קיים להולופוינד, והוא יכולת החדירה. חדירת שכבות לבוש רבות, ירי דרך חלון סגור וכו'
אצלי כדור ראשון הוא רגיל ואח"כ הולופוינט.
אגב, למי שמחזיק הולופוינטים במחסנית, לעניות דעתי כדאי לבצע ירי עם כדורים דומים, לפעמים להולופוינט יותר א"ש והרתע בהתאם.
לא מדויק.
הולופויינט איכותי מגיב לצפיפות של נוזלים או תווך צמיגי.
גל ההלם מנותב למרכז שפותח את הקליע.
בפגיעה בעצם קשה/יבש הוא מתכנס ונסגר.
בפגיעה בחלון/פח/עץ הוא מתנהג מאד דומה לקליע רגיל בחדירה הראשונית.
הוא לא חודר כמו קליע רגיל, אבל ממש אין בעיה מול חלון/ בגדים/פח דק.
פורום "הסליק" אירח עד לפני מספר שנים את מובילי התחום הזה בארץ, עד השלב בו התרופף הפיקוח ונמאס להם להתנצח עם הדיוטות בוויכוחי סרק, כנראה שעברו לקבוצות ווצאפ ממודרות והפורום נדם. הייתי עוקב מדי פעם ומחכים/מתעדכן, לצערי משחזרתי לעסוק בתחום באופן מקצועי כבר אין לי ממי ללמוד שם.
בעקבות הפריחה המחודשת של החודשים האחרונים התעורר הפורום לחיים, המון חברים חדשים והמון פוסטים, אין עדיין מבוגר אחראי והבולשיט חוגג.
לאחרונה סיפר לי בני בן ה 14 שהוא וחבריו הם מאושיות הפורום והם מאד משועשעים מכך... אז כן, אני מתוסכל ולא דווקא מהחבר מדבר.
זה נחמד שכל אחד מביע את דעתו וכולם מנומסים, אבל כשמעלים הגיגים או ידע חובבני שמבוסס על מידע מיושן או שגוי, זה כבר עלול להכשיל את מי שמצפה לקבל מידע אמיתי.
אין אסכולות שונות, יש מיושנות ויש מתפשרות ויש מוטעות - אבל החורים במטרה לא משקרים. אפשר ללמוד לירות בצורה מאד לא נכונה, מרבית כוחות הבטחון לימדו/ מלמדים לירות בצורה לא נכונה, חלקם מתעדכנים עם הזמן ולאחרים זה לוקח יותר זמן, לפעמים האגו משחק וצריך לחכות שיתחלף המנהל ... כמו בכל תחום אחר. זה לא אומר שאם מישהו מקבל בסיס לא טוב הוא לא ילמד לירות מהר ומדוייק אם יתאמן הרבה - אבל באותו זמן הוא היה מצליח הרבה יותר אם היה מקבל בסיס טוב יותר. ליורה חובב או לא מנוסה זה הכי קריטי - כי הוא מתחיל גרוע ונשאר גרוע, הוא לא מתאמן.
אני מצטרף כמעט לכל קבוצת אימון שמתאפשר לי, במסגרות שונות, ע"מ להשתפר וללמוד (לא הכל חייבים לאמץ) כמו שאלינו לאימונים מגיעים מדריכי ירי משירותי הבטחון, בעלי ראש פתוח, מוחלים על האגו ובאים ללמוד. ככה אני נתקל בכל מני עמידות מוזרות בכל מני שפגטים, בצורות דריכה מסורבלות ו..מיותרות, בשימוש לא אופטימלי במחסות, כל זה גם אצל מדריכי ירי ביטחוניסטים שמעבירים הלאה את המסורת. זה לא שהם יורים גרוע, הם מהירים ממני ב 20% נניח, אבל משנים להם פעולה או שתיים והם הופכים להיות מהירים ממני ב 50%, כאשר כל אחוז עלול להיות גורלי עבורם/ עבור החניכים שלהם.
היורה המוביל בענף שלי לצורך העניין - מהיר ממני ב 100%, לקלוע למטרה בזמננו החפשי רובנו מצליחים באותה מידה.
מצחיק שאתה מזכיר את זה. האימון הראשון שלי ואלו שבאו אחריו (והייתי מתאמן לא מעט בשנים הראשונות.... תחמושת היתה חינם) - היו עם מדריכים לובשי מדים.
כמה שנים אחרי באימון במטווח, המדריך מראה לי דברים קצת שונים ומציע לנסות. השיפור היה דרמטי ומיידי. כמובן שכל זה הלך מאז לפח עם ירידת תדירות האימונים אבל בכל זאת זה מעניין איך גישות שונות נותנות תוצאות שונות.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
שאלינו לאימונים מגיעים מדריכי ירי משירותי הבטחון, בעלי ראש פתוח, מוחלים על האגו ובאים ללמוד.
שים לב שאתה מתייחס לאגו, ולא הם.
מה שאומר שזה יותר מפריע לך מאשר להם.
הם עזבו את המשחק ובאו ללמוד- זו מקצוענות.
נתקלתי בהרבה יותר מקובעות מחשבתית אצל מפעילי מטווחים.
דורון, זה לא מה שאני אומר, לי זה לא מפריע - אני לוקח את מה שאני יכול ממי שאני יכול וציינתי שאני מתאמן במסגרות שונות עם מדריכים שונים שכל אחד מהם שונה קצת או הרבה מהשני בשיטותיו. אני לא מגיע לאימונים ללמד אף אחד וככה גם מדריכי ירי שמגיעים לאימונים. אלו עם האגו או אלו שיודעים כבר הכל, לא מגיעים ולא מתקדמים, לא חסרים כאלה.
אני לא נוטה להרצות ואני לא אתווכח אתך כאן על המושג כוח עצירה ואם הוא קיים או על כדורי הולופויינט, כי לא משנה מה תגיד - זה לא יזיק לאף אחד.
אבל אם תאמר שהירי הנכון הוא אינסטינקטיבי, שהכוונות מיותרות במציאות ושרק בוגרי קורס אחיד יודעים לירות ושלכל השאר חבל על הזמן והכסף, אאלץ להשתיק אותך (בנחמדות עד גבול הטעם הטוב) וזה מנומס יותר מלמחוק תגובות לדעתי.
מה לעשות שבנושא הזה אני מבין דבר או שניים ואפילו מאד מעודכן... לא תמצא אותי מתערב בהרבה עניינים אחרים באוף טופיק שאין לי ידע מקצועי בהם... זו תרומתי הצנועה, כך גם בנושאים פיננסיים ובמכונאות ג׳יפים.
אתה מייחס לי דברים שלא אמרתי.
בהמשלה לעולם תוכן הנוכחי, אתה יורה באוטומט שלא דרך כוונות.
ולמרות שאתה מנסה להציג אחרים כחסרי גמישות מחשבתית, בסוף, הניסוח שלך הוא סוג של אני ואפסי עוד.
כמה שאתה בטוח בעצמך, לא המצאת את הגלגל.
טיפה צניעות לא תזיק.
לא אתה אמרת אלא הבחור שיצאת להגנתו.
אני בטוח במה שאני אומר, אחרת הייתי שותק כמו ברוב הדיונים אחריהם אני עוקב.
רוצה לתת לי ציון פסיכולוגי - סבבה, לא אתווכח אתך על נושא שאינני שולט בו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
אבל אם תאמר שהירי הנכון הוא אינסטינקטיבי, שהכוונות מיותרות במציאות ושרק בוגרי קורס אחיד יודעים לירות ושלכל השאר חבל על הזמן והכסף, אאלץ להשתיק אותך (בנחמדות עד גבול הטעם הטוב) וזה מנומס יותר מלמחוק תגובות לדעתי.
מה לעשות שבנושא הזה אני מבין דבר או שניים ואפילו מאד מעודכן... לא תמצא אותי מתערב בהרבה עניינים אחרים באוף טופיק שאין לי ידע מקצועי בהם... זו תרומתי הצנועה, כך גם בנושאים פיננסיים ובמכונאות ג׳יפים.
אתה מוציא דברים מהקשרם. כאשר צץ מולך מחבל בטווח של כמה מטרים בודדים כמו ברוב הסיטואציות הרלוונטיות אצלנו, ואתה אזרח מן השורה שרמת האימון שלו היא כמה עשרות כדורים כאשר הוא מחדש רשיון, אז כן, הירי הנכון הוא אינסטנקטיבי ובלי לתפוס כוונות. בשביל למתוח קו ישר בין שתי נקודות לא צריך להיות פרופסור לפיזיקה ואין כאן בכלל שאלה של תפישות ארכיות מול עדכניות וכו'. לסוגיה השניה, באופן כללי, כקו מנחה אפשר בהחלט לקבוע שאדם מיומן בירי באקדח הוא מי שעבר קורס אחיד ואוסיף לשם הדיוק, "וקורסים מקבילים" (של רשות שדות התעופה וכו'). גם רשות הרישוי אימצה את הקו הזה. ראה סעיף 6 ב"תבחינים למתן רשיון לכלי נשק ברישוי פרטי"/אתר רשות כלי יריה. זהו כלל בלבד. בוודאי שישנם חריגים לו. שני נושאים אלה לא היוו טענה מרכזית אצלי. זו נגעה לצורך מול עלות הפתרון ואין טעם לחזור על מה שנכתב. מעבר לכך, הניסוח של "להשתיק אותי" אינו מתאים, לדעתי, לאכסניה המכובדת כאן שאתה אחד המנהלים בה ולכן מצופה שתקפיד על רמת ההתנסחות בה, אף יותר מחבר רגיל.
אחרי שאמרת את הדברים במקור, ביקשתי ממך להסביר ולא בכדי.
לא עשית זאת והתמקדת בעניין נשק משומש/זול שאם תעיין בתחילת השרשור תראה שהנושא קיבל התייחסות רחבה מאחרים וממני, דווקא כן בכוון של מה שאמרת, כולל המלצה שלי לא לרוץ ולהחליף אקדחים ישנים, התפרצת לדלת פתוחה. מה שהשתנה מאז הוא שמחירי המשומשים עלו והיצע המשומשים האטרקטיביים קטן, בכל מקרה לא הייתי הופך את ההמלצה שלי גם אז לאידאולוגיה, מדובר בפשרה.
אדם לא מיומן שיתנפל עליו מחבל ברחוב, יחטוף דקירה לפחות, ככל הנראה גם אדם מיומן, ככל הנראה גם מאבטח אישים עע רצח רבין. עדיף מהבחינה הזו להשקיע את הזמן באמנות לחימה .
אני מסוגל להוציא כדור מדוייק בפחות משנייה כשאני מוכן עם ציוד מתאים ולא רואה את עצמי מספיק להגיב מהסלקה גם אם יתנפל עלי בהפתעה מחבל מ 10 מ' עם סכין, אלו דברים שנבדקו לא מעט. זה נכון שתחת לחץ כל הכללים נשכחים, בין אם זה תמונת כוונות ובין אם לחיצת הדק ואז פשוט לא פוגעים אלא אם זה ממש קרוב, יש דרכים לתרגל את זה והכי חשוב זה לדעת את זה ולהכיר את המגבלות. לא רואים תמונת כוונות - לא יורים, הרמת את האקדח והמחבל מטר ממך מול הקנה תירה הכי מהר שאתה יכול כמובן ואל תעצור עד שייפול. זה תרחיש נדיר, הסיכוי לנטרל אותו לפני שיספיק לדקור הוא קלוש גם אם ספג מחסנית שלמה.
אין מה להעלב, גם אני לא נעלב מזה שהורדת אותי בדרגה לד"ר .
ברשותכם, אפרוש מהדיון, עברתי שוב על הפוסט ונראה לי שאין לי מה להוסיף על מה שכבר כתבתי כאן ונכתב ע"י אחרים, מי שרוצה ייעוץ נוסף דווקא ממני יכול לפנות בפרטי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
...מה שהשתנה מאז הוא שמחירי המשומשים עלו והיצע המשומשים האטרקטיביים קטן...תו"כ דיון כאן חלה ירידה ברמת ההיצע של המשומשים?! אידיאולוגיה או לא, אם אכן כך הרי שאין מחמאה גדולה מזו ;)
אין מה להעלב. לא נעלבתי. רק חשבתי שזה קצת מוזר.
הכל טוב.
מי שיפנים שהוא לא בהכרח יפתור את כל מצבי הקיצון כפי שניר העלה כאן, שכרעם ביום בהיר מחבל רץ אליך עם סכין משלושה מטר, יבין שיש הרבה מצבים אחרים שאקדח כן יעזור, גם ללא המיומנות של ניר וטכנולוגיית עילית:
כשאתה רואה מחבל נאבק עם סכין באנשים, אתה יכול להתקרב לטווח שקל לפגוע בו עם אקדח ולירות בו.
כשמישהו משחק לך במנעול של הדלת באמצע הלילה.
הייתי מאוד מבסוט בשנה שעברה מזה שהיה לי אקדח ביד, כשהייתי לבד בדויד בקבטיה, בשיירה שמחכה בעמידה לכלל הכח שיגיע מפעילות, ובזמן הזה חוטפת בקבוקי תבערה וסלעים מ360 מעלות. אם מישהו היה פותח מבחוץ את דלת הדויד בסיטואציה הזו, האקדח היה עוזר לי מאוד, בניגוד לאמ16. כנראה שכן הייתי פוגע בטווח של פחות ממטר, גם עם מיומנות בינונית ואקדח שקשה יחסית לפגוע איתו.
ואולי אני טועה. מה שבטוח זה, שהאקדח ביד שיפר את תחושת הבטחון.
רק צריך לא ליפול למחשבה הנפוצה שאו שאנחנו מוצאים פתרון למאה אחוז מהאפשרויות, או שאנחנו נמנעים בכלל.
יש דרך באמצע.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
אוסיף פה עוד פה עוד פיסת מידע בשביל מי שמעוניין לרכוש או להחליף.
כשאני התחלתי לשאת אקדח כמובן שהלכתי למטווח נעול על גלוק 19 חדש כי פעם בחיים קונים וכי זה האקדח הכי טוב ולכולם יש ולכוחות הביטחון יש אותו אז כנראה שבאמת הכי טוב(לא באמת) סיבות שטותיות לחלוטין. ולכן גם תוך חודש הוא פינה מקום אחר כבוד לנשק אחר שיותר עונה על צרכיי.
אני נושא נשק 24/7 עליי גם חיצוני וגם פנימי ובסך הכל קצת פחות מפונק בנושא המשקל ולכן הרשיתי לעצמי לעבור לאקדח ברזל.
לאחר חודש כשהבנתי שאני מעוניין להתמקצע בנשק קצר באופן רציני לאחר השוק שקיבלתי במטווח הראשון כשאדם שירה מימיני ביריחו ברזל שהוא מחזיק 10 שנים בקושי פגע במטרה והבנתי שהרוב המוחלט של האזרחים פשוט לא יודעים לנצל את הנשק החלפתי את הגלוק האגדי כביכול לנשק אגדי אחר לדעתי אבל ללא שם בארץ.
ברטה 92 קומפקט משמש גם בצבא ארצות הברית כאקדח השירות גם בגרסת הפול סייז וגם בקופמקט.
נשק שעולה בכל פרמטר לדעתי ולדעתו של יאיר יפרח (ממטווח גבעת זאב) על הגלוק חוץ ממשקל.
אקדח ברזל ששוקל עם 14 כדורים 200 גרם יותר מהגלוק הפולימרי.
אבל פה נגמרים החסרונות ומתחילים היתרונות.
הדק מדהים בסינגל.
דיוק מעולה נוחות בירי גבוהה מאוד ואחיזה מעולה
רתע קטן יותר ואמינות ויכולת הזנת סוגי תחמושת גדולה יותר.
וכמובן חוסן פיזי ומכלולי גדול.
מכיוון שביומיום אני חי ומסתובב בשטחי איוש
יש לו יתרון גדול עבורי בכך שהוא תוכנן מלכתחילה לנשיאה יומיומית בטוחה עם כדור בקנה (מצב 2) עם פטיש מושמט ונצור
בעוד נשיאה במצב 3 (מחסנית בהכנס ללא כדור בקנה) מהווה בו חיסרון כי הדריכה בשליפה מהירה לא תהיה נוחה ואף אולי תנצור את הנשק. (ניצרה על המחלק)
מבחינת עובי ומידות הוא דומה ל19 ונוח גם להסלקה וגם לנשיאה חיצונית.
מדובר באקדח DA/SA
תחמושת 19/9
מחירו חדש באזור ה6000 וביד שנייה אפשר למצוא כלים במצב מעולה בסביבות ה1000.
ממליץ בחום בדיקה למי שמחפש אקדח קומפקט יד שנייה במחיר טוב שיתן תמורה מעולה.
שני חסרונות:
על הראשון כבר עמדת וזה הנטיה שלו להינצר בכל דריכה מהירה. מבחינתי זה דיל ברייקר.
חיסרון שני הוא ההדק המאד שונה בין הכדור הראשון כשהפטיש מושמט לכדור השני והלאה, דבר שמאפיין כל DA/SA.
על זה צריך להתאמן הרבה.
סה"כ גם אני עם DA/SA .
(P226)
משהו שאני לא מבין אצל החבר'ה שיש להם ילדים שהולכים עם כדור בקנה:
כשאתה מגיע הביתה, מה אתה עושה עם הנשק?
אם תגיד שאתה פורק, אז במקרה של מחבל/פורץ בלילה אתה בבעיה, אתה רגיל לכדור בקנה והנשק לא יורה.
אם תגיד שאתה משאיר אותו ככה, אז ילד קטן לא מסוגל לדרוך, אבל כן מסוגל ללחוץ על ההדק.
אם תגיד שאתה שם בכספת אז שוב הפורץ בלילה...
?
נשק בבית זה הדבר הכי גרוע שיכול להיות. אם בא פורץ בלילה שיקח מה שהוא רוצה(תכלס יברח ברגע שיידלקו אורות בבית).
מהרגע שיש ילדים בבית האקדח נעול בהגדרה.
שאר הסיבות שרשמת לגבי s/d, ובוודאי לגבי הנצירה העצמית מספיקות כדי לפסול אקדח.
אגב, גם מנגנון האבטחה בגלוק מאפשר הסתובבות עם כדור בקנה (ובגלל זה גם בא החסרון הגדול של פעולת ההדק הקשה/ארוכה שלו).
לי אישית הגלוק 19 לא נוח ביד אבל זאת, כמובן, אבחנה סובייקטיבית.