אני לא יודע אם יש או אין מד סל"ד למתקן או מה היכולת שלו "לשרוד" במהירויות מסויימות, אני רק אומר שיש תוכנות שמחשבות הספק ומומנט ע"י עיבוד נתונים מה-OBDII..
זה הכל.
"אני רק הממציא - שהאנשים הקטנים יעבדו על הפרטים":rolleyes:
Printable View
אני לא יודע אם יש או אין מד סל"ד למתקן או מה היכולת שלו "לשרוד" במהירויות מסויימות, אני רק אומר שיש תוכנות שמחשבות הספק ומומנט ע"י עיבוד נתונים מה-OBDII..
זה הכל.
"אני רק הממציא - שהאנשים הקטנים יעבדו על הפרטים":rolleyes:
תוכנות זה טוב. שמעתי עליהן. אני בטוח שהן חייבות מנוע בעומס מלא כדי לבדוק הספק מקסימלי. זה לא משהו שיקרה בניוטרל.
בדקתי בעצמי הספקים מקסימליים מקורבים פעמים רבות מאוד בלווית סורק obd. תמיד בנסיעה.
ואולי אני טועה ונלמד משהו חדש.
בגלל זה הסתקרנתי, שאלתי, ולא קיבלתי תשובה, חוץ מהשערות לא מבוססות.
מפחיד אותי, בועז הזה... מסיט/מסית את כולם נגדי.
כן בנסיעה. בערך 90 קמ"ש. מזינים נתוני הרכב(משקל) ומריצים ל-90... זה מה שהם אומרים על קבלת תוצאות מדוייקות יותר. אבל אני בטוח שבדיקה של כמה שניות בטסט, תוכל לתת אינדיקציה אם לשלוח אותך לבדיקה מקיפה יותר.
חוץ מזה, שלהגדלת הספק משמעותית, יש צורך בעוד כמה שינויים, שבהחלט נותנים אינדיקציה אם "שיחקו" במנוע... כמו למשל הפלומבה על מגדש הטורבו...
ואני לא ממציא/מגלה שום דבר חדש, בועז.
פלומבה של מגדש טורבו? אתה מדבר על טכנולוגיות של האלף הקודם.
הכול ממוחשב היום. זה מנוע חשמלי שמפעיל את הטורבו עם חיישן שמנטר את מיקומו. לא דיאפרגמה עם מוט דחיף מתכוונן.
סימנים חיצוניים? זה גם "מפעם".
היום היצרנים בעצמם, מוציאים 3-4 גרסאות מנוע בהספקים שונים, כשהדבר היחיד ששונה זה התוכנה.
אתה בטוח שניתן להבדיל בין הגרסאות? תסביר.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
כל היידע שלי על טורבו, זה מהדיסקברים והדיפנדרים... מצטער:(.
אני זוכר איך היו חותכים בזהירות את החוט ומנסים לחבר חזרה..
ולא יודע לגבי הבדלים בין הגירסאות השונות של אותו מנוע באותו רכב, עם הספקים שונים. אולי נראים זהה..
אני יודע על מערכות יניקת אויר שונות/יעילות, שאין בעייה לראות.
אני יודע על אינטרקולרים שונים, שאין בעייה לראות.
אני יודע על מזרקי NOS, שרואים מיד.
אני יודע על אגזוזים שנראים "יותר מידי טוב".
אני יודע על גלי זיזים, שרועדים בסל"ד נמוך ו"מתיישרים" מעל 3000.
אני יודע על חוטי/כבלי הצתה עבים יותר (וצבעוניים יותר).
אני יודע על שסתום במערכת הפליטה, שעוקף את הדרך למשקיט (היה לי כזה בסופה... הבדל עצום בהספק בסל"ד גבוה וב.. רעש).
אני יכול לזהות מיד כשמתקינים מגדש-על או מגדש טורבו, היכן שלא היה קודם.
המון דברים שמשנים, אם רוצים להגיע ליותר מאשר תוספת של 20 כ"ס...
דברים "קטנים" כאלה.
וכמו שאני יודע, גם (חלק לא קטן מה)בוחנים יודעים...
ואם יש מישהו שמצליח להסתיר את כל הדברים האלה ולהסוות אותם - כל הכבוד. גם אני רוצה!!
אני מוכן לקחת ממנו שיעורים ומבטיח לא לגלות לאיש.
- - - Updated - - -
עכשיו יוצא פה איזה קרייזלר (לא זוכר איזה, נדמה לי צ'לנג'ר - קראתי ולא התעמקתי), עם מערכת דומה לניסן הקטנטן ההוא (שנוסע יותר מהר מכל הפורשה ואלה), שאתה יכול "לחייג" את ההספק והמומנט והעברת ההילוכים, דרך מסך המולטימדיה של הרכב, שמקושר ישירות למערכת ניהול המנוע..
אני יודע שיש כאלה.
לא עליהם מדובר, כמשנים ומשפרים כלי רכב - וגם לאלה יש שיפורים, מעבר למקור..
תראה איזה דברים עושים/מייצרים פה עם ה- HELLCAT, שמגיע מראש/במקור עם יותר מ-700 כ"ס...
אני כבר לא זוכר, בדיקת עשן (שגם אצלי מתבצעת על סט גלילים אחר מבדיקת בלימה) מתבצעת בכ2000 סלד כאשר הרכב בהילוך לא?
יש כאלה, כמו שדיברת, ויש גם אחרים, בשינויי תוכנה בלבד. הוספתי פעם למנוע 80 כוחות סוס, בגרסת תוכנה שונה, שקיבלתי מיצרן הרכב.
ואני לא מתכוון למה שיש ב-BMW ודומיו, שיש כמה אפשרויות "ספורט" או "תיור" או לא יודע איך הם קוראים לזה, כאופציות ניהול מנוע.. אני מדבר על "חיוג" ושינויי מאפיינים כמו משך הזרקה ותיזמון השסתומים וכו'...
- - - Updated - - -
אני יודע חנן... מכיר מקריאה (לא היה לי העונג לנסוע או לנסות) אבל כל המשפרים למיניהם... לא על זה אנחנו מדברים פה..
יש פה מוסך צנוע (בחור נחמד, שהכנסתי אליו את הקורבט שקניתי לחבר בארץ) שיש לו מוסטנג שלבי עם מגדש על מקורי (של שלבי)... הוא החליף אותו לגדול יותר (ענק!!!) והחליף את האינטרקולר (אותו אורך רוחב אבל עמוק הרבה יותר (נדמה לי שעם קירור מים) והחליף את מערכת יניקת האויר ו... מוציא יותר משלוש מאוד כ"ס יותר מהמקור, שהיה בסביבות 500, אם אני לא טועה..
הכל יושב באותו מקום, כמו המקור - ומיד רואים.
ויש עוד אחד, אותו הדבר, שרק החליף תוכנת ניהול מנוע (מוצר מדף) והעלה בערך ב-100 כ"ס יותר מהמקור (נו בטח - קל יותר כשיש סופרצ'רג'ר) ולא רואים שום דבר מתחת למכסה המנוע... אצלינו הוא לא היה "מושך את תשומת הלב בטסט... אבל השני... היו עוצרים אותו בכניסה, שלא יכנס בכלל...
אבל יש לו רק 100 כ"ס יותר... "רק"..
- - - Updated - - -
ודרך אגב.
המוסכניק ההוא, הוא זה "שהכיר" לי את התוכנה ההיא... בודקים את הדברים תוך כדי הרכבה של כל רכיב, לפני שהולכים לדינמומטר רשמי, בסוף העבודה (ומקבלים מסמך רשמי על הבדלי ההספקים אחרי השיפור)...
הוא אומר שהעסק ההוא, דרך ה-OBDII, עובד די יפה... נותן אינדיקציה טובה להבדלים בהספקים ממש תוך כמה דקות (2-3).
לענ"ד זה מחזיר אותנו לנקודת התחלה:
שיפור שאפשר לראות בעין, טסטר לא צריך obd בשבילו.
שיפור שצריך obd בשביל לראותו, דורש טסטר שיודע איך להסתכל ולהבין מה הוא רואה בobd.
לדיסקברי/דיפנדר יש את זה מזמן - לאחי היה ולחבר שלי יש ולעוד כמה שאני מכיר... עובד מצויין עם מנועים מוגדשים...
וגם בזה, לתוספת משמעותית, צריך אינטרקולר גדול יותר ולשחק עם שסתום הפריקה וכו'..
אני מתאר לעצמי, שככל שהמנוע (מוגדש ו)גדול יותר, אתה יכול לשחק יותר עם הניהול ולהוסיף... עד גבול מסויים.
ואני מעריך שהגבול הזה, שמשנים רק תוכנה, לא יעניין יותר מידי את הטסטסרים..
בזמנו, אני זוכר שהיה את פרילינג שהיה יכול לשחק עם מחשב הרכב ועוד איזה מישהו... עכשיו זה בטח נפוץ יותר... אבל בטח לא מספיק ולא מספק את מי שרוצה "עוד".
לא הבנת אותי, חנן.
התוכנה משמשת הן כסקאנר של OBD ובאחת האופציות, היא פשוט נותנת גרף של הספק ומומנט מחושב - אתה לא צריך בכלל לדעת לקרוא ולהבין ולתרגם את נתוני ה-OBD.
נותן לך מספר ובשילוב עם נתוני הרכב שהקלדת (מספיק משקל עכשוי ודגם הרכב) נותן את ההספק המחושב לעומת הספק "יצרן"... כמו שאמרתי, עוד חצי שעה בקורס ה"טסטרים" - אם נותן לך יותר מכך וכך אחוזים (אםיש אור אדום במחשב שלך), תחתום "נכשל" ושלח לבדיקה חוזרת/מקיפה.
פשוט ו"אלגנטי".
הבנתי מצוין.
הפער בינינו הוא שאתה חושב שזה ניתן לביצוע ללא עומס, ואני לא.
שלום רב
במכוני רישוי לא בודקים יותר עשן בדינמומטר ולא הספק (בטסט) בודקים בשיטת האצה חופשית לידיעתכם
יוסי
מעניין, אז למה דואגים שאכניס את הסרן האחורי לגלילים?
משנת 2015 הבדיקה נעשת בשיטת הרצה חופשית ישנם רכבים ישנים כמה סוגים במיוחד רכב כבד שעדיין ניבדק בדינמומטר ובסוף הבדיקה שמים פלומבה על המשאבה מדובר ברכבים אם מערכות דלק ישנות ולא ממוחשבות גם כמות פלטת העשן המותרת בחוק שונה מרכבים מודרניים יותר
יוסי
שלום דורון המכונים יודעים שפלומבה זה שטות וגם להתקין ולבדוק אותה לא עשו כמו שצריך
אבל כסף בסיום הטסט תמיד לקחו תראה בחיוב טסט בדיקת עשן דיזל ומגופה (פלומבה)
יוסי
כמה שזה עצוב, אני מוכן לשלם כל שנה אגרת זובי-כלשהו (פסים זוהרים/מדבקת
משקל/מגבים/מספר לרכב..) אם זה עושה להם נעים ולא יחפשו דברים מופלצים אחרים.