מצד שני, רוב האוכלוסיה היא עד 3״ ועם הגדלה של הצמיג במידה עד 2 וכאן מוצג כמעט חזון אחרית הימים עבורם.
למעט נושא הטסט הדו שנתי, זה נראה משהו שאפשר לחיות איתו ולעניות דעתי זה שינוי משמעותי לטובה בגישה של משרד התחבורה.
Printable View
מצד שני, רוב האוכלוסיה היא עד 3״ ועם הגדלה של הצמיג במידה עד 2 וכאן מוצג כמעט חזון אחרית הימים עבורם.
למעט נושא הטסט הדו שנתי, זה נראה משהו שאפשר לחיות איתו ולעניות דעתי זה שינוי משמעותי לטובה בגישה של משרד התחבורה.
סער, לא מדובר על טסט פעמיים בשנה לכולם - אלא לפי השנתון ללא שינוי מהקיים (כלומר רק לרכב מיושן)
אסף.
אסף, לפי מה שהבנתי זה טסט דו שנתי לרכב מעל הגבהה מסויימת, לא?
לגבי הצמיגים, האם זה אומר שבשבוע הבא אני יכול ללכת ולאשר 245/75/16 במקום 245/70/16? איך מבצעים את זה? סתם ככה במכון רישוי?
מה התאריך היום........?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
עדיין לי לא ברור מה קורה עם רכב עם הגבהה קיימת ונושא הצמיגים גם לא ברור
מציע לחכות.
ולהשאיר את מה שלא ברור לא ברור עד פרסום הנוהל... ואז הכל יהיה ברור או בכתב, או ביישום בפועל.
מה שכן לגבי הגבהה קיימת כתוב בטיוטה שייבדק על ידי מוסך מורשה ויאושר כמו התקנה חדשה.
אסף.
האם זה הנוסח המאושר או שהטקסט הכחול זה הצעות לשינוי שהעלה אורן גל?
הכחול זה הצעה של גל.
אשרינו אם חלק מזה יאושר...
דבר אחד - מה זה "2 מידות" לגלגל? יש לך 245 שים 265... מקצועי ביותר...
לך תסביר לבוחן ש 33X12.5R17 זה פחות מ-2 מידות מעל 245/75R16
מי שמכיר את אורן שיזרוק לו הערה שעדיף להחליף את הנוסחה שלו לפשוטה כזו עם אחוזים... (יותר להגדיל X% ברוחב ב-Y% בקוטר)
תעזבו רגע את ההצעה של אורן גל. כמו שזה יצא ממשרד התחבורה זה מספיק טוב - התקנה לרכב אבטיפוס, ביצוע יציבות ובלימה, ורישום... זה אומר שמותר, ויש תהליך ברור שחלק ממנו יכול להיות שינוי גודל צמיגים כחלק מהבדיקה.
זה אומר שגם לרכב עם התקנה קיימת, תחת אותה בדיקה, יהיה אפשר לרשום את ההתקנה תחת אותו "קיט", וגם לרכב חדש.
אסף.
האמת. לא רע בכלל.
רוב הכלים יצטרכו בתכל'ס רק בדיקה ואישור תקינות ממוסך מורשה.
למעט כמה קטעים.... למשל "בדיקת זיהום אויר"
מה קשור מחט לתחת?
אני תוהה למה ואיך רכב מוגבה מזהם יותר?....
כאילו, אין ממילא בדיקת זיהום אויר בטסט השנתי/חצי שנתי?...
ולי אמרו שיושבים שם אנשים חכמים.
למכירה חוטיני XXL
1 שח
אני אברך על המוגמר אבל בנתיים [emoji106] לעושים במלאכה
השאלה העיקרית מה קורה עם רכבים שהם כבר מוגבהים... מישהו הצליח להבין?
עריכה,
אחרי שקראתי שוב, נראה שצריך אישור מוסך מורשה משרד התחבורה על תקינות הקיט+כיוון פרונט+מבחן בלימה, ויאאלה לעמדה 1 לאישור.
נראה שאם זה יהיה כך, המצב לא כ"כ גרוע.
למרות שמתגרים בי.. לא אתן למישהו להסתתר מאחורי "זה בגלל שגילית מידע לאוייב".
אתםלא קוראים נכון הכל ומפרשים אופטימי/נאיבי.
כתוב "מה מותר" אותם מתעלמים מכל היתר..
אבל אניאשתוק..
בועז.. אל תמכור כ"כ מהר..
פרסמתי את שלך.
תתאפק.
אגב, אני משתחווה בפני הראשון שנכנס מרצונו החופשי לעמדה 1
חשבתי שבחוטיני הגודל הולך לפי הקף הביצים... אבל אולי אני טועה.
לגבי הנוהל.
אחרי שצפיתי בו על מסך גדול רק בשעות הלילה המאוחרות הבנתי שהטבלה שם אינה מבושלת היטב והיא הצעה או משאלת לב של איזה מישהו כנראה מהצד שלנו.
אמנם גם הנוהל הבסיסי נחמד אבל הוא נותן מענה רק למועדון המליון למיטב הבנתי.
לפיכך אין לדעתי עדין שום שינוי ראוי להתיחסות.
ממה שקראתי, ואני רק מהנדס צנוע ולא עורך דין..
תוך כדי התעלמות ממה שכתוב בכחול (שהוא הצעה או משאלת לב)
הנוהל הוא מאוד פשוט, אם כי נראה שבסופו של דבר יצא יקר לצרכן הסופי.
1. כל קיט מיובא או מיוצר בארץ, לא משנה מידת ההגבהה שהוא נותן יבדק על רכב אב טיפוס במעבדה מוסמכת.
התהליך הזה נשמע ארוך ויקר ומין הסתם יעשה בעיקר על ידי יבואנים של קיטים.
2. אישור ינתן לקיט מדגם מסוים עבור רכב מסוים, ולא יהיה אישור גורף, מה שאומר שהרבה קיטים ישארו מן הסתם בחוץ.
3. אחרי שיהיה אישור אב טיפוס, מתקין מורשה יוכל להתקין את קיט שאושר בכל רכב התואם את האב טיפוס.
היות והיבואנים יצתרכו לגלגל את עלויות העברת האב טיפוס על משהו, הם כמובן יגלגלו זאת על הצרכנים, קרי עלינו )-:
לסיכום, אכן הם מגדרים דרך חוקית להתקנת הגבהות. אך הדרך הזו תהיה יקרה מאוד לכל מי שירצה להתקין.
כמו כן רק קיטים מאוד ספצפים יאושרו ויהיו הרבה מאוד קיטים שלא יוכלו להיות מותקנים.
איך שהוא זה נשמע כמו התחלה של עוד "חוק הספורט המטורי"
יש תקנות, אך אף אחד לא יכול לעמוד בהם..
האם יש כאן משהו בקרב ציבור הג'יפאים הנכבד שמעבר לבירבורים בנושאים אקזוטיים ואחרים (שרובם אגב על פניו מזיקים ולא מועילים), פנה ביוזמתו למשרד התחבורה כדי לנסות לעצב נוהל אחר שיהיה זול יותר למשתמש הסופי?