לא מבין איך אצלכם זה מחזיק ככ הרבה זמן.
להיילקס שלי רק 180k (אומנם דגם 2003) וכבר החלפתי זרוע פיטמן ,תפוח מוט קישור ונראה לי עוד ...
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
Printable View
לעניות דעתי זה מה שאורי כתב.
אצלך התפוח עובד בכל פעולת היגוי ובכל תנועת מתלה.
אצלנו הוא עובד רק בפעולת היגוי.
עוד משהו:
היילקס סרן חי חולק מכלולים מסויימים בהיגוי סרן ובלימה עם סדרה 70, ששוקל מעל טון יותר, בעומס מלא.
אז אותו המכלול מראש בנוי מאסיבי, אבל בפועל פוגש 30-40% פחות עומס חי הרבה.
עברה חצי שנה. עוד טסט. 100 ש"ח לאישור מוסך. מגיע לטסט. שואלים אותי אם ההגבהה והצמיגים ברשיון. בוחנים. מתפעלים ממצבו של הזקן. סוף סיפור, עד לטסט הבא.
מישהו מנביאי הזעם מוכן סופסוף להתנצל ולקחת אחריות ולומר ״טעיתי״?
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
איפה טעינו?
חכמולוג, בוא תעשה טסט במרכז. נראה אותך.
ולא, אל תשלח אותי למכון בשלומי או או בדימונה.
אני לא מתכוון לנסוע ק"מ תלת ספרתי לכל כיוון רק בגלל שיש סיכוי שאולי הבוחנים שם הגונים.
ואם יימצא רג'קט, אפילו אמיתי, נצטרך לנסוע שוב. גם דלק וזמן עולים כסף ואני לא נשוי לבת של תשובה.
אריאל אני מעביר קרוב למקום מגורי.
אתה לא צריך לצפות שהתקנות האלו יפחיתו לך את הבעיות כי האוטו שלך בולט מאוד...
דרור, אתה לא צריך לנסוע קמ תלת ספרתי אלא להפסיק להתעקש לדפוק את הראש בקיר בגוש דן במכונים שעושים דווקא.
דיברנו על זה באוף ליין, לא ארחיב שוב כי העובדות מוכרות לך היטב
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
דרור, אני (ואחי) עושים טסט בפתח תקווה.
כל ההכשלות היו על דברים לגיטימיים או הצקות רגילות (מדבקת משקל, מגבים, לוחית).
אז אם נניח שפתח תקווה היא לא פיקציה (כמו שהרבה טוענים), זה נחשב, לדעתי, מרכז.
כשמכשילים על משהו אמיתי ולגיטימי אין לי בעיה עם זה.
בטסט האחרון שלי הרג'קט ההאמיתי היחיד היה זיהום אוויר. ממיר גמור בן 8 בערך ואחרי שהוחלף גם כאן קיבלנו V בלי קומבינות.
ובכל זאת לקח עוד שתי כניסות למכון כדי לקבל חותמת. לא לפני שבלבלו לנו את המוח על כנפוננים ומזגנים וצבע העיניים.
את כל בילבול המוח הזה יש לי ליד הבית ומכונאי שמקבל כסף תמורת זה. זו עבודתו. בעיה שלו.
בזמן הזה אני בענייני.
למכון מרוחק שאני לא מכיר את הנפשות הפועלות מסביבו אצטרך לנסוע בעצמי. לבזבז ימי עבודה ולהיכשל שם גם אם האוטו תקין ועם רישום ברישיון (בקרוב, רק בימים האחרונים זה נכנס לתוקף) ורק כי זה סופה. יעלה יותר (בדלק), יבזבז יותר זמן. אין הגיון.
אז תסמונת שטוקהולם יכולה להעמיק את אחיזתה אצלכם. אם אתם נהנים מזה זה בסדר גמור מצידי. כל מי שבמקרה עבר את הטסט בקלות יחסית נשאב לאופוריה הרגעית שלו, עד לפעם הבאה. גם לי זה קרה פעם-פעמיים כשתפסנו את הרב-בוחן ביום טוב, אחרי שאשתו פינקה אותו בלילה או שהריץ שורות עם יובל המבולבל או משהו דומה.
אי אפשר שלא להבחין שיש כאן מגמה של אנשים שמפחדים להתבטא כי מסוממי שטוקהולם יתנפלו עליהם ויסתמו להם את הפה ובעיקר כי הויכוח אשכרה עקר ומיותר. אי אפשר לטעון שמישהו כאן משקר או ממציא מדמיונו הקודח - מי שעבר טסט בקלות, אני מאמין לו. ומי שנכשל שוב ושוב למרות שרכבו תקין - אני מאמין לו שבעתיים.
הישועה בטסטים לא תגיע מהוצאת קיטור בפורום כזה או אחר וגם לא מרישום הגבהה חוקי, כי ההכשלות יגיעו מכיוונים אחרים ויצירתיים - ראו ערך מזגן בג'יפ פתוח. למעשה אני נוטה להאמין שלעולם לא תהיה ישועה בטסטים במדינה הזו אלא כאשר מישהו בעל סמכות וחזון לצד ראש פתוח, יבין ויפנים שמנגנון מבחני/בדיקות הרישוי בישראל שגוי, לקוי, רקוב עד היסוד ומושחת ללא תקנה, עד כדי הצורך הדחוף והמיידי לבטלו לחלוטין ולאלתר כבר שלשום, ביחד עם מציאת פתרון אחר לוידוא תקינותם של כלי רכב. אני לא צוחק. בחיי.
לעולם לא תראה אצלי הזדהות/הצדקה עם אלה שאני רואה כאויבים שלי.
אבל אני לא מוכן לקבל הצהרה פטרונית שכזו ככמו של בועז - טעיתם, תתנצלו.
איפה טעינו?...
ועל מה בדיוק להתנצל?...
ואיזו בעיה אצלי?....
דרור, הנה גם אתה במכון במרכז טוען שכבר לא הציקו לך סתם בטסט האחרון.
אז השינוי בין היום שלא מציקים לך למצב לפני כן הוא חיובי או שלילי?
האם התחזיות הקודרות שהיו כשפורסם נוהל ההגבהות ופצחתם בפסטיבל הג׳יפוקליפסה התממשו או שהאויבים שלך לא באמת התכוונו להרוג אותך?
בוא תהיה אמיתי עם עצמך
עזוב, אל תתנצל...
לומר שטעית זה גם בסדר [emoji6]
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
אתה מצליח להפוך את אי הבנת הנקרא, לכאורה, לאמנות של ממש.
וככה לשכנע את מי שמסביב, שבר הפלוגתא שלך מדבר שטויות.
לך תמצא את השרשור הרלוונטי על הטסט האחרון שלי (רמז: עילה חדשה להכשלה בטסט) ותקרא. ותיזכר. אולי כי גם אתה הגבת שם?....
עכשיו זה מובן וברור?
או שצריך עם ניקוד?
התובנות היחידות שלי אחרי 31 שנות בעלות על רכב בישראל הן:
1. אין שום קשר בין הטסט לבין בטיחות.
2. הבדיקה אינה עניינית, אינה מקצועית ואינה הגונה
3. המכונים מושחתים ותאבי בצע. ואם יספרו לי על אחד שאינו כזה, הוא יוצא הדופן.
זה רקבון שהצטבר במשך עשרות שנים. אין שום סיכוי להבריא מערכת כל כך חולה.
מוטב למשרד התחבורע לבטל מיד את המוסד הזה, ולמצוא פתרון יצירתי אחר לוידוא תקינותם של כלי רכב.
דרור, אני רק שאלה ...
אתה חושב שהמצב במשרד התחבורה רע יותר משרדים אחרים ( חקלאות, המשרד לענייני ירושלים, התרבות והספורט....)?