תגובה: חילוצים בשטח - WhatsApp
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
עמי, אין לך מה להעלב.
אין דרך אחרת לשמור על המסגרת שהוחלט עליה אם הכללים מתחילים להיות גמישים ומתחילים דיונים בקבוצה עצמה. אין לזה סוף ואנשים ישתיקו או יפרשו.
לביא יחזיר אותך במחזור הוספה הבא.
מה שכתבת נכון שיכתב אבל כאן בפורום ולא בקבוצת החרום.
+1.
לגבי הסקופ, הגדרת המהות, אני בעד לעזור לכל אחד, לאו דווקא לחבריי גיפולוג.
אני אכבד את החלטת שנילקחה בקשר לנהלים, אבל אשמח אם נשנה אותה.
היות והקבוצה שקטה פירסום תקיעה לא יטריד, במיוחד אם דואגים לעבור מהר לערוצי תיקשורת אחרים.
ולנו זה יתן עוד נסיון, כי מן הסתם יהיה דיווח כאן בשירשור.
ובכלל לעזור לאדם במצוקה זה עושה טוב לכולם. כולם יוצאים מורווחים.
שני הסנט שלי
רבין
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
חומר מקצועי על חילוצים נשמע רעיון נהדר, אני מציע לערוך את ההודעה הראשונה של התרד ולרכז שם את מה שיצטבר כדי שאנשים יוכלו למצוא את זה גם בעתיד..
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shahav
+1
אני בטוח שלכולנו יש חברים ג'יפאים מחוץ לג'יפולוג, ולי אישית צורם שלא אוכל להיעזר בכלי נהדר כמו ג'יפולוג בשביל לעזור לחבר טוב.
אז כן, אני לא חושב שצריכים לסייע לכל טיפש שנתקע על שפת הים, אבל כן יש מקום להרחיב אופקים ולסייע לאנשים שמחוץ לאתר, כמו שנרצה שיסייעו לנו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
+1
אני בטוח שלכולנו יש חברים ג'יפאים מחוץ לג'יפולוג, ולי אישית צורם שלא אוכל להיעזר בכלי נהדר כמו ג'יפולוג בשביל לעזור לחבר טוב.
אז כן, אני לא חושב שצריכים לסייע לכל טיפש שנתקע על שפת הים, אבל כן יש מקום להרחיב אופקים ולסייע לאנשים שמחוץ לאתר, כמו שנרצה שיסייעו לנו.
אין ממש דרך לסנן בין חבר אדיוט של חבר אשר שקע בים עם קרוס אובר לבין חבר של חבר חכם שנתקע.
רק לפני שבוע הייתה דוגמא מעוררת מחלוקת לכך והיו אי נעימויות מסביב.
אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שרובם המכריע של חברי האתר הם ברמה כזו שלא יסתבכו בתקיעות מעוררות מחלוקת ולכן ההגיון להישאר קבוצה סגורה.
לא חסרות קבוצות חילוץ רועשות שבהם אין הגבלות כאלו.
מעבר לנאמר, חלקנו לא רואים את עצמם בתור מחלץ לאומי לכל דיכפין אלא כקבוצת חברים סגורה עם מכנה משותף וערבות הדדית.
אני בטוח שבשביל חבר אתר תקוע נהיה מוכנים לצאת לחילוץ מרוחק רק בגלל היותו חבר בקהילת האתר.
יש פה כיסוי רחב ואיכותי של חברים רציניים שהסיכוי שמישהו מאיתנו ישאר תקוע בשטח לזמן ארוך קלוש ביותר.
יוצאים מהכלל בקשר לקבלת הודעות עבור זרים - מקרים של פיקוח נפש, ילדים קטנים שמעורבים בעל כורחם בסיטואציה וכדומה.
בבקשה כבדו את הכללים שפורסמו ותחסכו מאיתנו אי נעימויות הכרוחות בחינוך. זה לא נעים לשום צד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
א. יצאתי חומוס שפספסתי סטיקי.
תודה.
ב.
הידע שם נחמד והכל, אבל הרוב מסתכם בפיזיקה תיכונית מבחינת חישובי עומסים, ו'אל תמשוך במכות' שגם זה ברור. (מודה שלא הספקתי לעבור עדיין על הכל)
אני פינטזתי שזה המבוא המובן מאליו לידע שחשבתי עליו. יותר בכיוון של לקחת את התיאוריה הזו לפרקטיקה. (שזה מה שאני הייתי רוצה.. מודה)
גלגלות, כן לא ואיך בשטח?
שימוש בעיגונים לבטיחות בנוסף למשיכה במקרים מסויימים.
איך נכון לבנות עוגנים.. בזנט, קשירה לעץ, כן / לא
שימוש מושכל בשיפועים לטובתנו, לשמור על מישור משיכה כדי להמנע משימוש לא אפקטיבי בכוח.
בניית משולשי משיכה (הרוב לא טורחים)
אוסף שלshow case שישמש להנחיה.
מה שכן, אני בטוח אקנה את הספר המדובר של ברקאי.
יש לי למשל קטע מספר עם הוראות צבאיות אמריקאיות שמדבר על עיגון של רכב ללא נקודות עיגון.. נקודות חזקות שכדאי להשתמש בהן אם אין נקודות יעודיות..
לדוגמא הסיפור עם החיבור בין השלדה לקפיץ עלה, מודגם שם. אשמח לחלוק אם מעניין מישהו..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shahav
אני אכבד את החלטת שנילקחה בקשר לנהלים, אבל אשמח אם נשנה אותה.
היות והקבוצה שקטה פירסום תקיעה לא יטריד, במיוחד אם דואגים לעבור מהר לערוצי תיקשורת אחרים.
ולנו זה יתן עוד נסיון, כי מן הסתם יהיה דיווח כאן בשירשור.
ובכלל לעזור לאדם במצוקה זה עושה טוב לכולם. כולם יוצאים מורווחים.
שני הסנט שלי
רבין
+1000
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
פרנצ'י
תודה.
ב.
הידע שם נחמד והכל, אבל הרוב מסתכם בפיזיקה תיכונית מבחינת חישובי עומסים, ו'אל תמשוך במכות' שגם זה ברור. (מודה שלא הספקתי לעבור עדיין על הכל)
אני פינטזתי שזה המבוא המובן מאליו לידע שחשבתי עליו. יותר בכיוון של לקחת את התיאוריה הזו לפרקטיקה. (שזה מה שאני הייתי רוצה.. מודה)
גלגלות, כן לא ואיך בשטח?
שימוש מושכל בשיפועים לטובתנו, לשמור על מישור משיכה כדי להמנע משימוש לא אפקטיבי בכוח.
יש לי למשל קטע מספר עם הוראות צבאיות אמריקאיות שמדבר על עיגון של רכב ללא נקודות עיגון.. נקודות חזקות שכדאי להשתמש בהן אם אין נקודות יעודיות..
לדוגמא הסיפור עם החיבור בין השלדה לקפיץ עלה, מודגם שם. אשמח לחלוק אם מעניין מישהו..
הספר של אבירם יסגור לך את כל הפינות. מאוד מקצועי וממצה.
בוקר טוב
אני אשמח להצטרף לקבוצה
054-9001862 אמיר
לדעתי יש מקום לדיווח על חילוצים שלא מהאתר, רק שצריך לכתוב בפרוש "אינו חבר ג'יפולוג" וכל אחד יעשה עם זה מה שבא לו.
אחד החילוצים דרך הקבוצה היה של אחי, הוא לא היה חבר באתר עדיין, נתקע קצת לפני שבת, והיה צריך חילוץ דחוף.
לביא התגייס ושלח טרקטור, אחי הגיע בזמן לשבת הביתה, נרשם לג'יפולוג ומכין ברגעים אלו כתבה טכנית לאתר.
חילוץ של "לא חברים" יכול להביא להגדלת מספר החברים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
פרנצ'י
תודה.
ב.
גלגלות, כן לא ואיך בשטח?
חילוצים, כמו ריתוך, לא לומדים בהתכתבות.
צריך ללכלך את הידיים.
ממליץ מאוד לעשות קורס חילוץ (ממליץ מאוד על זה של אבירם ברקאי) ורעננונים אחת ל....
אשמח להצטרף
רונן - 0526688995
אזור השרון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
חילוצים, כמו ריתוך, לא לומדים בהתכתבות.
צריך ללכלך את הידיים.
ממליץ מאוד לעשות קורס חילוץ (ממליץ מאוד על זה של אבירם ברקאי) ורעננונים אחת ל....
עם כל הכבוד, פשוט משפט לא נכון לדעתי.
כן, צריך לתרגל כדי לדעת לעשות את זה כמו שצריך.
אפשר ללמוד את החלק העיוני לפני ולבוא מוכן לתרגול מעשי.
(אם אלמד בשמש לעשות משולשי משיכה ארוכים ולא קצרים, אני אלמד את זה טוב יותר?)
למדתי לנהוג בחול, בוץ וסלעים מספרים ופורומים.
ברור שצריך ללמוד גם איך ליישם את זה בחיים האמיתיים, אבל זה לא קשור לידע התאורטי.
יש כן דברים שקשורים למעשי... וגם עליהם אולי אפשר לדבר בניאונים.
לדוגמא, גלגלות זה נחמד וקל בתאוריה, אבל בפועל מאוד לא קל לעבוד עם גלגלות.. דורש ציוד שלרוב אין לאנשים בפק"לים (כבל מתכת, גלגלות), יש יותר נקודות כשל וכו'.
והנסיון שלי אישית בחילוצי ג'יפים דווקא הוא נמוך, אבל אני כן מכיר גלגלות וכננות. ואני לא אופתע אם תגידו לי שבחיים האמיתיים תעדיפו להמנע מלעבוד עם גלגלת.. ושגלגלות שינוי כיוון זה לא דבר ריאלי בשטח כי לך תוודא שהכבל לא בורח. או שלא.. ופה אשמח לקרוא וללמוד מנסיונך.
בזמנו עשינו את זה:
http://www.jeepolog.com/forums/showt...9C%D7%95%D7%A5
היה יעיל לדעתי - בתור מבוא ולא יותר- אבל דעתי לא נחשבת.
בין הספר הצבאי האמריקאי (יש קישור להורדה ב"דביק") לבין הספר של ברקאי - כל החומר מכוסה, לדעתי - אבל אין תחליף לתרגול בשטח. ולא חייבים אותי בשביל לתרגל. אפשר לצאת כמה חברים ולתרגל מצבים בסיסיים, עם הספרים או בלעדיהם. הרעיון הוא לא להיות מופתע לחלוטין כשיקרה המצב ביש שיקרה.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
פרנצ'י
עם כל הכבוד, פשוט משפט לא נכון לדעתי.
כן, צריך לתרגל כדי לדעת לעשות את זה כמו שצריך.
אפשר ללמוד את החלק העיוני לפני ולבוא מוכן לתרגול מעשי.
(אם אלמד בשמש לעשות משולשי משיכה ארוכים ולא קצרים, אני אלמד את זה טוב יותר?)
למדתי לנהוג בחול, בוץ וסלעים מספרים ופורומים.
ברור שצריך ללמוד גם איך ליישם את זה בחיים האמיתיים, אבל זה לא קשור לידע התאורטי.
יש כן דברים שקשורים למעשי... וגם עליהם אולי אפשר לדבר בניאונים.
לדוגמא, גלגלות זה נחמד וקל בתאוריה, אבל בפועל מאוד לא קל לעבוד עם גלגלות.. דורש ציוד שלרוב אין לאנשים בפק"לים (כבל מתכת, גלגלות), יש יותר נקודות כשל וכו'.
והנסיון שלי אישית בחילוצי ג'יפים דווקא הוא נמוך, אבל אני כן מכיר גלגלות וכננות. ואני לא אופתע אם תגידו לי שבחיים האמיתיים תעדיפו להמנע מלעבוד עם גלגלת.. ושגלגלות שינוי כיוון זה לא דבר ריאלי בשטח כי לך תוודא שהכבל לא בורח. או שלא.. ופה אשמח לקרוא וללמוד מנסיונך.
מזכיר לי את הבדיחה הידועה: "מה ההבדל בין פרקטיקה לתאוריה".
והנה עוד משהו נחמד שמתאר פרקטיקה מול תאוריה....
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...0c267839a5.jpg
אשמח להצטרף לקבוצת הווטסאפ. איתמר 0547884197
Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk
אשמח להצטרף
אפס
חמש
שתיים
8
0
0
שבע
שמונה
שבע
מי שלא רוצה לרשום את המספר המלא שלו שישלח בפרטי הודעה ללביא .