-
תגובה: דיון על רכב אוטונומי, לרגל מאורע היסטורי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
לא מאמין שהחברות באמת יסכימו לזה. נגיד שרכב אוטונומי יקטין את התאונות ב95%. החמש אחוז הנותרים ירוששו אותן. בין היתר בגלל שכמות המכירות של המכוניות - מה שהן בתכלס מייצרות וממנו מרוויחות כסף, יקטן משמעותית. הפרמיות של הביטוחים יעלו בגלל שלא הרבה יעשו ביטוח כי הם לא יצטרכו. חוץ מזה אני לא מאמין שאזרחים יוותרו על רכב צמוד. באמת שלא. אני למשל לא. אלא אם לא אוכל להרשות לעצמי.
אני בטוח שניתן יהיה לסדר משהו כזה... כבר עכשיו לא פשוט להחזיק רכב.. עוד "פוש" קטן ו.. לא תוכל להרשות לעצמך.
אני עדיין מאמין (וגם האמנתי שהאמריקאים.. תרעד להם היד, לפני שיצביעו לתת לטראמפ את "כדור הרגל". והנה..) שרכב אוטונומי יחליף את המוניות והאוטובוסים וחלק מרכבי המשא... = הסעות והובלות.
ועיקר השימוש יהיה בערים הגדולות (והצפופות) - יש כבר כאלה שמונעים בחלקים מסוימים, כניסת כלי רכב פרטיים.
והתפוצה העיקרית ("בכפייה" = מיסים והקלות וכו') תהיה לא בארה"ב, בגלל החוקה (זכויות הפרט ו...חופש).
ושוב.
יש כבר כלי רכב אוטונומיים - מוניות ואוטובוסים.
לא מבין למה צריכים להחליף באוטומטיים - כולה נהג אחד על כמה עשרות (במוניות) או מאות (באוטובוסים) נוסעים ביום... לא חיסכון גדול במיוחד.
סתם.. חדשנות בכל מחיר - נמציא משהו ואז נמצא לו שימוש/צורך/שוק.
-
נלחץ בטעות.
משהו כמו המענה האוטומטי לשיחות, בשירות הלקוחות... אחלה פטנט ומגניב מאוד, כולל אינטיליגנציה מלאכותית ויכולת למידה ו... עדיין הלקוחות רוצים "מענה אנושי... "מישהו אמיתי, לדבר איתו".
כבר עכשיו, בארה"ב, בין מגוון האופציות, ניתן לבחור "בנציג שירות", במקום משהו אוטומטי - תנחשו מה המחקרים אומרים, מה האופציה הנבחרת בלוח המקשים...
כמה כתבות בבלומברג הצביעו על רגרסיה, אחרי ה"בום הגדול" של המענה האוטומטי.
כבר יש פרסומות של כמה חברות (למשל כרטיסי האשראי של חב' דיסקברי) שמוכרות את עצמן ככאלו שנותנות "מענה אמיתי" - Real Person.
בבלומברג כבר העלו את השאלה, בהקשר הזה, האם לא צריך ל- Rethink את כל נושא האוטומיטיזם/אוטונומיזם, שכולם מעריצים..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
נלחץ בטעות.
..
מה, זה כמו disclaimer כבר בתחילת התגובה?
שים את זה כחתימה קבועה..
;)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מה, זה כמו disclaimer כבר בתחילת התגובה?
שים את זה כחתימה קבועה..
;)
לא.
זה הסבר על הפרדת הפוסטים, באמצע משפט - לחצתי על פרסום תגובה מהירה, במקום על מצב מתקדם.
אבל ההצעה שלך נלקחת בחשבון, לכשאשים חתימה...
-
-
רכישה לא ברורה.
מוביל אי היא הרחק מחוץ לפרוטופוליו של אינטל. נראה שהיא מחפשת את דרכה...
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
-
מין הסתם יש תוכנית לדחוף את זה לכל הרכבים ביקום .. ב 2500₪ ליח'.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
יש עוד כמה חברות עם שאיפות בתחום...
מובילאי לא לבד.
-
מתוך שלל הכתבות, ציטוט של מנכ"ל מובילאיי -
ציטוט:
אשתקד העריך המנכ"ל אבירם כי לפי הטכנולוגיה של מובילאיי זה יקרה ב-2022: "עכשיו צריך לראות שיצרני הרכב, הרגולטורים וחברות הביטוח מיישרות קו. כל זה לא יקרה בצונאמי אלא בשלבים, אבל השלבים האלה יקרו בוודאות. שוק הרכב נמצא באמצע מהפכה ענקית, שרק מעטים מבינים מה היא אומרת. תוך שני עשורים מספר הרכבים יקטן בחצי ויותר אזורי חניה יהפכו לאזורים ירוקים, פשוט כי לא נצטרך יותר מרכב אחד – אותה מכונית תיקח אותי כשצריך ואת בני המשפחה שלי כשצריך, ולא תחנה לזמן רב".
מספר כלי הרכב הכללי על הכביש יקטן. יפסיק לגדול. מכאן אתם יכולים להבין למה עומס בכבישים הוא בעייה זמנית והשקעות בכבישים רגילים - אספלט - ולא במסילות ברזל הוא הדבר הנכון לטווח הארוך. מסילות הרכבת החדשות בישראל - רכבת העמק, הרכבת לכרמיאל, הרכבת הקלה בתל-אביב - הן באיחור של הרבה שנים, והן כמעט בוודאות האחרונות.
ציטוט:
אבירם העריך כי "אנחנו עומדים לפתור את אחת המגפות הקשות של העולם המודרני - תאונות דרכים, שגורמות למיליון וחצי הרוגים מדי שנה, כמו 12 שנות מלחמה. הנזק לאנושות הוא ברמת המגפה, גם בהיבט הכלכלי. כבר היום המערכות של מובילאיי, במכוניות לא אוטונומיות, מצמצמות את התאונות ב-40%-80%. תארו לכם מה יקרה אם הן ייעלמו מהעולם. זה לא מוסרי לא להביא את הרכב האוטונומי לכבישים כמה שיותר מהר: זה כאילו אני אגיד שיש לי תרופה למחלה קשה מאוד, והעולם יסרב להשתמש בה"
אני מאמין שמה שהוא אומר נכון ויקרה.
בניגוד לחלק מחברי, מכיוון שאני אופטימי, אני מאמין שזה מסמן עתיד חיובי גם לחובבי הנהיגה. כי נהיגה אנושית תהפוך מכורח לתחביב, כמו רכיבה על אופניים או רכיבה על סוסים, ורק מי שזה באמת מעניין אותו יעסוק בנהיגה ובתחזוקה של רכבים ישנים, או חדשים שייוצרו עבור התחביב הזה בלבד.
-
קריאה מומלצת: (אך לא לחובבי רכב שמרנים-ניאנדטרלים בעלי לב חלש) מאמר של שמואל חרל"פ שמתפרסם עכשיו בדה-מרקר:
http://www.themarker.com/magazine/1.3617354
-
לא רק פחות רכבים במשפחה.
שיירה של רכבים כנ"ל יכולה לנסוע במהירויות גבוהות בהרבה, במרווחים אפסיים, ללא רמזורים ועם פחות עיכוב בצמתים וכך להכפיל, לשלש ואולי גם הרבה יותר, את תעבורת הרכבים על אותו כביש נתון.
סוג של clocking להאקרים מביניכם...
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
-
יש עוד לא מעט אפשרויות טכנולוגיות לשינוע אנשים ומטענים.באמת שאין לי מושג איך זה יראה בעוד 20 שנה.
מה שמאוד משמח אותי זה הפתרון שזה יתן דווקא למי שמוגבל בניידות כמו עיוורים ילדים וקשישים.
אין ספק שאוטו עם הגה יהיה בקרוב כמו סוס עם כרכרה או טלפון חוגה
-
דעתי האישית על הרכישה.
עזבו אתכם ממה שמוביל איי עושה בכלי רכב. הטכנולוגיה שלה, הידע שלה - הוא בינה מלאכותית. המדענים של מוביל איי מוכרים בעולם בתחום הזה - ואם תחשבו על זה לעומק - בינה מלאכותית מתחברת יופי ל IOT שזה, כידוע, העתיד ולא רק של אינטל.
אסף.
-
נמרוד, עוד קשה מאוד לחזות את העתיד 5 שנים קדימה..
המכונית האוטונומית היא אכן רק ענין של זמן מבחינה טכנולוגית.
מבחינה פוליטית הענין שונה לחלוטין
כמו שאובר לא נצחה בכל מקום אלא רק בערים מסוימות, כך יתכן שהרגולטורים ימנעו את המכונית האוטונומית מלנוע.
אפילו אם היום היתה מכונית אוטונומית לחלוטין למכירה, אף אחד לא היה קונה, האופי האנושי שמרני ברובו.
אבל המנטליות בכל העולם השתנתה, היום אנחנו הרבה פחות שמרנים.
מה שנאמרבמאמר הגיוני בעיני, מספר גלים שכל אחד מהם מוציא את הנהג יותר ויותר החוצה.
האם זה באמת יקרה.. לא בטוח, מספיקה תאונה אחת פובלציסטית של איזה סלב ילד חצי מעוך וכותרת למעלה "הרובוט הרג אותי"
זה יכול לעקב את המהפכה בכמה וכמה שנים.
בכל מקרה אל תמהר לשמוח, שים לב למה שאמר לגבי מכוניות עם נהג אנושי באקוסיסטם של מכוניות אוטונומיות.
הנהג האנושי יורד מהכביש כיוון שהוא הורס את הסביבה האידאלית למכוניות אוטונומיות !!
אז תוכל להחזיק במכונית זוללת הדלק שלך, אבל לא תוכל לנהוג אותה בכביש (-:
וגם דלק לא יהיה לך, כל המכוניות יהיו חשמליות.
בקיצור אנחנו חיים בעולם מענין (ראה ערך הקללה הסינית העתיקה)
-
דלק יהיה, בטח שיהיה. לא תהיה פריסה של תחנות דלק כמו היום, כמובן, כי לא תהיה דרישה. אני מניח שדלק ימכר בחנויות הובי שמיועדות לחובבי נהיגה, או משהו בסגנון. גם עם חלקי חילוף לרכבי שריפה פנימית לא תהיה בעייה - הם יודפסו לפי דרישה.
לסוסים כבר מזמן אין שום, אבל שום תפקיד פונקציונאלי בעולם, ועדיין זה תחביב ענק, אפילו בישראל יש שוק של מספוא, של פרסות, של אוכפים, של מגפי רכיבה וכובעי קאובוי - של מה שאתה רוצה. מכוניות שריפה פנימית? זה הולך להיות התחביב הפופולרי ביותר בעולם, בהפרש גדול.
וברור שבעוד 50 שנה נניח, אתה לא תנהג על כביש "ציבורי", או "עורק תחבורה" שייועד רק לרכב אוטונומי. כמו שסוסים (ואופניים) לא עולים על כביש מהיר. אתה תנהג בשטח, או בכבישים משניים שישארו חצי נטושים מהעידן של האוטומוביל.
-
זה הזמן לרכישת שטחי נדלן במדינות העולם השלישי?
פארקים מוטורים סודיים למי שרוצה לחוות נהיגה.
אפילו לשביות בשביל לדמיין אין זה לנהוג בשטח בנוי.
או שבשלב זה נתחבר למכונת VR מתקדמת.
או שפשוט יצרבו למוחינו את החוויה ולא נוכל לדעת אם באמת היינו או חווינו..
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
לא ברור לי איך כמות המכוניות תקטן.
מה לעשות, רוב העובדים נוסעים לעבודה פחות או יותר באותה השעה, איש איש ברכבו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
מה לא ברור?
בגלל שיהיו מכוניות אוטונומיות זולות, יתארגנו כמה חברים/מכרים שגרים באותו בניין ועובדים באותו מקום(פיזי) ויקנו ב"שותף" מכונית אוטונומית אחת...
הם גם יעשו "תורות" בטיולי הסופ"ש למחתניסת'ע ולדודים ולבילוי הערב..
בבת אחת, בזכות המכטנית האוטונומית, יתגשם החזון של מלכות היופי לדורותיהן... שלום ואחווה ושיתוף ועזרה הדדית בכל העולם..
כמובן שלדתיים ולמוסלמים הקיצוניים, יהיו "קווים" נפרדים לבנים ולבנות...
Sent from my SM-G935T using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
נכון מאד. ולמה הם נוסעים איש איש ברכבו? כי נוח לנו שמכונית צמודה לנהג. אנחנו רוצים את החופש.
אני ואשתי גרים באותו בית, ומקומות העבודה שלנו באותו רחוב ממש. ואנחנו בכל זאת מחזיקים שתי מכוניות. תאמין לי שזה משגע אותי.
בעוד 5 שנים - או 10 אם אתה פסימי - תהיה לנו מכונית אחת, שתיקח את שנינו לעבודה ביחד. במהלך היום היא תעמוד בחניה (או שנשכיר אותה לשימוש אחרים). אחר כך המכונית תחזיר אותי הביתה בשעה ארבע כדי להוציא את הקטנה מהצהרון, בחמש את הילדה הגדולה לחוג בישוב אחר (כשאני בבית עם הקטנה שהיום נסחבת בטיולי רכב מיותרים מבחינתה) בשש את אשתי בחזרה הביתה כדי ליהנות מארוחת ערב משפחתית שאני בישלתי כי הסעות החוגים והחברות התבצעו, כאמור, אוטונומית, בשבע חזרה מהחוג באותו ישוב, בשמונה את אשתי שתחיה למשחק כדורשת, ובעשר וחצי אותי לפאב לשתות בירה - כשאנחנו אוספים אותך בדרך - ולהחזיר אותי באחת בלילה - שיכור מהתחת ולא צריך לנהוג - כל זה עם מכונית אחת.
וזה נכון לרוב רובן של המשפחות הפרבריות בישראל או באמריקה שמחזיקות שתי מכוניות סתם, ממש סתם. הנה חתכת חצי מהמכוניות.
וזה במודל הנוכחי שבו אנשים הם הבעלים של מכוניות פרטיות, מודל שיעלם מן העולם ככל הנראה.
-
אני לא חושב שהמודל של בעלות על מכונית יהיה רלוונטי שכל הרכבים יהיו אוטונומים
תשלם לפי שימוש מחד ובכלכלת שיתוף תמצא את עצמך אוסף בדרך גם את אישתך והשכן מאידך.
נסיעה פרטית תהיה "לעשירים".
המכוניות השיתופיות יהיו מפוזרות סטטיסטית כדי למקסם את השימוש "הבלתי צפוי" של המין האנושי.