ויהי בוקר.
כיילתי את האייפון ומדדתי שוב והפעם זה נראה בסדר.
ממש באזור המומלץ.
גם אתמול זה היה בעצם בסדר רק שאני קראתי את זה הפוך.
אז נשארתי עם היגוי שאני לא אוהב וקסטר נכון
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...c483961ce7.png
Printable View
ויהי בוקר.
כיילתי את האייפון ומדדתי שוב והפעם זה נראה בסדר.
ממש באזור המומלץ.
גם אתמול זה היה בעצם בסדר רק שאני קראתי את זה הפוך.
אז נשארתי עם היגוי שאני לא אוהב וקסטר נכון
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...c483961ce7.png
אם אתה מסתכל מלמעלה, הבולג׳וינט העליון צריך להיות מאחורי התחתון. אם זה המצב זה בסדר.
אסף.
בועז,כתבתי את זה יותר מפעם אחת בפורום,אני מכיר את מערכת ההיגוי המחורבנת הזו טוב מאוד,היגוי זה גם פנהרד,אם הוא יהיה מספיק ״הרד״ והגאומטריה שלו נכונה ,אפשר לנסוע עם הגראנד מוגבה 4.5 גם 200 בקו ישר,מנסיון,בלי פחד מכלום.
אז ככה,
קניתי זוג קלינים 4 מעלות מפלדה, הגיעו אל השולחן.
רגע לפני בלגן, עשיתי בדיקה קטנה והסתבר דבר מעניין: בשני קיטים שבדקתי - רוביקון "4.5 וראף קאנטרי "6 - יש זוג קלינים, אבל הם מיועדים לקפיצים האחוריים (למטרת הרמת פיניון) ולא לקדמיים. עברתי בעיון על הוראות ההתקנה של שניהם אשר איששו את ההבנה הזאת.
לשם ההמחשה מצורפת תמונה של הקומפוננטות בקיט של ראף קאנטרי - אני מזכיר, "6 ובמילים: שישה אינץ':
קובץ מצורף 109772
שימו לב לקלינים המחוברים אל הקפיצים האחוריים, מסומנים באדום.
לממצא הזה אני חוזר ומוסיף את קביעת הקפיצאי (אחד מזקני הדור היותר מוערכים) שאין צורך בקלינים מלפנים,
ומוסיף את כיוון הפרונט הממוחשב שביצעתי, לפיו כל הזוויות אצלי בסדר גמור.
מה אומרים על זה מצדדי הקלינים-לתיקון-הקאסטר?
מדדת בעצמך את הקסטר בג'יפ שלך?
התמונה מעוותת או שבאמת הקפיצים האחוריים קצרים משמעותית מהקדמיים?
גתאי עם הנבלות שלנו הכל יכול להיות ...
כמו שציינתי בעבר , עברתי 7 מדורי גיהינום בכיוונים השונים , עד ששמתי קלינים מלפנים ומאז שקט תעשייתי .
ראיד
מדדתי בעצמי קסטר
ככל שהצלחתי לדייק (בגלל הצורניות של יד-הסרן), 4.5 מעלות בערך.
זו טבלת הזוויות מתוך ספר הטיפולים:
קובץ מצורף 109906
נראה שחסרות לי 2 מעלות להגיע לאופטימום ופחות ממעלה להכנס לתחום המותר.
קלינים?
למיטב הבנתי מהשרשור וקריאה על זווית קסטר אם תרכיב קלינים אתה תשנה את זווית הפיניון כך שייטה לכיוון הטרנספר - משמע תגדיל את הזווית שלו ביחס לקרקע. ברגע שזה קורה אז זווית הקסטר תקטן, כי אתה מקטין את הזווית לכיוון האנך. זאת הרי אחת מהבעיות בהגבהה, לא? שאנחנו שואפים לשמור על הפיניון בזווית סבירה ביחס לטרנספר, ובו זמנית גם על קסטר סביר.
אריאל אתה צודק, בסרן קדמי חי הזוית בין יד הסרן לפיניון קבועה, ולכן תיקון קסטר בא על חשבון זוית פיניון ולהיפך. זה חסרון מובנה, אי אפשר להתחמק מזה.
גיתאי - נגמר זמן הדיבורים. אם תחושת היגוי מפריעה לך (לא רק לדרור) ואתה רוצה לנסות לשפר, אז תנסה.
שים קלין של 2 מעלות - כמובן בכיוון הנכון, לפני הסרן. האם השינוי יהיה מורגש מספיק? האם יתחילו ויברציות בדרישפט הקדמי שלא הרגשת עד היום? או שכן או שלא. האם יכול להיות שעצם הידוק היובולטים מחדש יקטין את החופשים במערכת ההיגוי? גם יכול להיות.
נשמט משפט מההודעה המקורית.
אם כך במידה ואין קלינים היום והג'יפ מוגבה, אז כבר היום הזווית בין הטרנספר לפיניון לא אופטימלית, נשמע שתוספת של קלינים של 4 מעלות רק יגרמו לזווית עוד יותר בעייתית בין הטרנספר לפיניון..
נמרוד הקלינים שקניתי הם 4 מעלות
Sent from my SM-G850F using Tapatalk
עדיף היה קודם למדוד ואז להזמין :rolleyes: