סמכות אכיפה על מה? על משהו שאמור להיות בשחרור מהיר ולהסיר חסמים.
אני מבין מזה משהו אחד, שחיתות! יש נוהל, מה פתאום מישהו מפריע, בגלל מה? התשובה ברורה.
Printable View
בועז, יישר כוח.
לשלוח מכתב מעורך דין.
אסף.
ממי קנית את הבושינגים?
ושלחו לך דרך פדאקס? אני לעולם לא בוחר באפשרות הזו. רק USPS. גם אם לוקח קצת יותר זמן.
הבאתי דרכם חצי אוטו.
את כל החלקים למזגן כולל רדיאטורים פנימיים, פלגים, מסננים, בושינגים, כפתורים לחלונות, מנוע+מסילה לחלון, מיסבי גלגל קדמיים (דווקא האחוריים שהיו להם היו זבל ובארץ יש במחיר טוב יותר ואיכות טובה יותר), ועוד בטח כמה דברים ששכחתי. מעולם לא עצרו לי משלוח או משהו כזה. מעולם לא נדרשתי לתת אישור כזה או אחר. כל זה היה במהלך 2015-2016.
בוא נראה איך עובד הדואר החדש.
אל תגיד הופ לפני שקפצת
למדתי..אין יותר פדאקס בשבילי..
נראה מחר מה יעשו עם החבילה, אם בטעות יגידו שלא עבר וצריך אישורים כלשהם או תשלום נןסף - אני אשאיר אצלם את החבילה שיכניסו אותה למקום שהשמש לא זורחת..נזמין מחדש יותר זול יהיה
אני בחודש האחרון הבאתי ערימה של חלקי רכב ליישור קו, של רכב נוסף, דרך דואר ישראל בלבד. ללא שום עיכוב, מס עננים או עצירות מיותרות לבדיקה. חלק מהחלקים מוזכר בפירוש בנוהל השחרור המהיר.
עכשיו למה זה לא משמח? כי זה בדיוק מראה על הבעיה שקיימת:
1. אם יש נוהל, אז הנוהל צריך לתפוס לכולם, לא יתכן שפעם כן ופעם לא.
2. ברור שחברות השילוח עושות סיבוב על חשבוננו.
3. ברור שיש גורמים שבוחשים בעניין וגורמים לחסמים.
4. ברור שמשרד התחבורה לא תורם לרווחה הכלכלית של האזרח.
למי שמביא עם חברות השילוח חלקים מגיע לו לשלם, אלה חברות של גזלנים, מספיק לבצע חיפוש כאן באתר לראות מה חושבים עליהם.
אני כן חושב שיש מקום לתביעה נגד המדינה בעניין, אפשר להתחיל עם מכתב עו"ד, בסוף היום רק בג"ץ אולי יעזור לאזרח שהמדינה מתעמרת בו ובכיסו על מנת להגן על בעלי אינטרסים בעניין (כן גם בתקנה המטופשת של ה- 5 ס"מ).
כמה הערות אילן-
1. הדואר של לפני שבועים הוא לא הדואר של היום.
2. בהחלט יש שוני בין הדואר לחברות השילוח והכללים שונים בתכלית וזה נכון.
3. אני לא יודע לקבוע אם חברות השילוח עושות עלינו סיבוב או שמשרד התחבורה אשם במצב. אחרי התגובות אולי נחכים.
4. גם אם מישהו במשרד התחבורה פועל בניגוד להשקפתנו או בצורה שאינה מובנת לנו זה עדין לא הופך אותו למושחת.
אתה עלול לחטוף בראש וחובת ההוכחה עליך אז דיר באלאק.
5. מסכים לגבי תביעה משותפת של אנשים ששילמו מס עננים על ציוד שהופיע ברשימת השחרור המהיר.
צריך להוכיך שזה שיטתי ולא מדגמי בתור התחלה...
למה תביעה נגד המדינה ולא נגד חברות שילוח זו או אחרת?
כמו שזה השתמע במקרה שלי - חברת השילוח - פדאקס היא הגורם לבעיה - למרות שיש לה הגדרה ברורה היא מעדיפה לגבות ממני כסף מיותר.
לסגירת המעגל: אכן חזרו אלי, ואחרי 2 שיחות מייגעות עם מנהלת שירות הלקוחות, הסיכום הוא כך:
1. יושופס לא מוכנים להכיר בתקלה, מבחינתם הכל היה לפי הספר, ואף טרחו לשלוח לי את ה"ספר" הרלוונטי.
2. הם כן מוכנים להחזיר (עכשיו) את הסכומים המדוברים מבלי להודות באשמה.
כפי שאמרתי גם למנהלת הנחמדה, אם ההצעה הזו היתה עולה מצידם בסמוך למקרה, לפני כל הפרסומים כאן ובעקבותיהם הגעה עד למנכ"ל החברה, זה היה יכול לספק אותי, כי זה בסדר שתקלות קורות, אם אח"כ לוקחים אחריות (זה לא קרה עד עכשיו) ומתקנים את הטעון תיקון.
עכשיו זה מרגיש לי קצת כמו "אבל הצענו ללקוח פיצוי" אחרי שהמחדל מתפרסם.
לצערי לא היתה פה לקיחת אחריות, למרות ההזדמנות הנוספת שניתנה להם. אולי אנשי החברה מדברים פה יפה ונחמד, אבל מבחינתי לא השתנה דבר - עם הקיר הזה כבר דיברתי...
אני לא רוצה להיות לקוח של חברה שנוהגת כך בלקוחותיה. יש מספיק אחרות מסביב ...
מי מהמעורבים רגשית שמעוניין לשמוע את הקלטות השיחות מוזמן לפנות בפרטי.
כתבתי על זה פעם ואכתוב שוב, שחיתות שלטונית היא נגע שקיים בישראל, מספיק לעשות חיפוש ברשת אחר ההגדרה או הגדרה זהה של "שחיתות אפורה".
אני לא מאשים אף אחד במשרד התחבורה בשוחד שזה שחיתות שחורה, לצערנו שחיתות אפורה היא נורמה שהשתרשה בישראל, גם אנחנו עושים בא שימוש כל פעם שאנחנו משתמשים במאכר למטרה מסויימת (ישנם מקרים שהמאכר זה שחיתות שחורה).
אני מציע לעיין בנייר הזה, מגדיר מצויין את המצב. וכן בועז ברגע שפקיד במשרד התחבורה או חברת שילוח לא עומדת בנוהל המגדיר מהו שחרור מהיר, זוהי שחיתות בלתי חוקית.
אני באמת ממליץ למי שזה מעניין אותו לקרוא בנושא, כדי להבין את הסביבה בה אנחנו חיים.
wondered-
אתה יודע להצביע בוודאות על כך שהחברות הפרטיות אשמות ולא הוראה של משרד התחבורה?
צריך לשקול אולי לבקש מאחת החברות לראות דרישה כתובה של המכס/ משרד התחבורה שמחייב אותם בבדיקה פיסית. אולי זה יקרב אותנו לפתרון.
נדב-
המקרה הספציפי הוא לא העניין הציבורי.
מה שמעניין הוא כיצד זה משפיע על כלל הלקוחות והאם ללקוח הבא זה עלול לקרות גם.
לכן יהיה מועיל אם תתמצת מה עיקר טענותיהם והיכן הם שוגים לטעמך.
אתה טוען ששלחו לך את הנוהל שעליו הם הסתמכו אבל לא מפרט. הנקודה הזו דווקא מעניינת אותי
אני יודע להצביע על כך שבודק המכס של פדאקס אמר לי בטלפון (וחבל שלא הקלטתי) שאמנם בנוהל כתוב שהוא רשאי להעביר את המוצרים - אבל הוא גם רשאי לא להעביר ואין לו הוראה כתובה כן להעביר בלי בדיקה של מפקח משרד התחבורה. הנה ציטוט מהמייל שהבחורה שאחראית על הנושא בפדאקס כתבה לי:
"משה לניאדו הוא סוכן המכס של פדקס והתיק ישתחרר תחת הרישיון שלו . לכן הוא רשאי, לדרוש בדיקה מטעם משרד התחבורה".
מה זה אומר לך? לי זה אומר דרך להוציא כסף מהלקוח ולא יותר מכך. למה שהוא ירצה/ידרוש בדיקה אם הפריט רשום ברשימה לשחרור מהיר?
נוכלות לשמה. אולי גם אני אפנה למשרד התחבורה במייל להציק להם?
זה לא נכון!
חברת השילוח עשתה את העבודה שלה - העבירה חבילה מנקודה A לנקודה B. זה מה שהיא עושה, זה התפקיד שלה. על זה שילמת.
זה שהיא עושה עבורך שיחרור מהמכס או כל דבר אחר, זה שרותים נוספים בתשלום.
בדרך כלל ב99% מהמקרים והאתרי אינטרנט, אתה משלם -רק- על העברה של חבילה מנקודה A לB. לא יותר כי אי אפשר לדעת מראש מה יהיו המיסים וכדומה.
איפה אתה כן משלם מראש בלי הפתעות ועיזים - בתוכנית שילוח של איביי למשל לחנויות ומוכרים שמשתתפים בתוכנית. צריך לבדוק כל מוכר ומוכר (אישית אני מעדיף שלא להסתכן ולשלוח דרך USPS אבל זה לא אפשרי לחבילות מעל גודל ומשקל מסויים).
באמזון, שעובדים עם UPS. בדרך כלל (למעשה כמעט בטוח שבהכול אבל שוב, צריך לוודא) כל מי שמוכן לשלוח לך לארץ עושה את זה דרך השירות משלוחים של אמזון.
עלי -עלאק- אקספרס. עובדים עם פדאקס כמדומני. גם להם יש שירות כזה אבל שוב, צריך לבדוק עם המוכר בדיוק מה מקבלים. אישית אני מעדיף דרך CHINA MAIL.
ההתנהלות הזאת של החברה והתשובות של הוד סמרטוטו משיחת הטלפון הנ"ל מזכירה את תחום הג'ובים שנקרא משגיחי כשרות.
כמו שם, גם כאן אין לך שום אפשרות לבחור שלא להשתמש ב"שירות", או למנוע את האפשרות שתוכרח לשלם במידה והסמרטוט קבע שכך.
כמו שם, גם כאן מדובר בנציג של גוף מסויים שהוצב מטעמו על מנת למשוך עוד כסף מהלקוחות בחסות "הכשרתו" (תעודות משנת תרפפ"ו).
הוא בעל הניירת, הם בעלי התשתית, יש אחוז מהרווחים, וכולם מרוצים חוץ מהקליינט שבחלק היותר גדול של המקרים מוותר ומשלם.
חברים, שילוח זה מקצוע מורכב.
אני לא בעל מקצוע אבל מתוקף עבודתי אני מעט מתמצא.
חלקכם עושים פה סלט בין סוגי משלוחים מחוסר הבנה.
בכל מקרה קיבלתי את המייל ונראה שפדאיקס חפרו לעצמם בור קטן במשפט הבא:
״משה לניאדו הוא סוכן המכס של פדקס והתיק ישתחרר תחת הרישיון שלו . לכן הוא רשאי, לדרוש בדיקה מטעם משרד התחבורה .״
מחר נתעמק בזה יותר כי עולה משם ריח לא טוב
אתה טועה מסיבה פשוטה התפקיד של החברה הוא להביא לי את החבילה עד הבית (כפי שהם עשו אתמול עם חבילה יותר גדולה מהמדוברת דרך אגב..).
לגבי שיחרור ממכס - יש לחברה בודק מכס פנימי שעובד בשבילם, תפקידו לבדוק את החבילות ולהחליט מי חייב תשלום מכס ומי לא, מי חייב אישור משרד התחבורה ומי לא. ישנו נוהל שקובע אילו מוצרים יכולים לעבור ללא בדיקה, מוצרים אלה אינם אמורים לעצור לאישור כלשהו אלא להישלח אליי הביתה. הבודק במקרה הזה (כמו במקרה של יושופס) החליט שהוא רוצה לעצור את החבילה לבדיקת משרד התחבורה - למרות שהמוצרים מוגדרים בצורה ברורה ברשימה לשיחרור מהיר! שם מבחינתי כשל בעבודתו - יש כאלה יקראו לזה טיפשות ויש כאלה שיקראו לזה רמאות ונוכלות.. אתה תחליט איזו הגדרה יותר נראית לך.. בעיקר כשהבחור אומר לי בטלפון שהוא רשאי להעביר וגם רשאי לא להעביר...
דרך אגב, בלי לשים לב הוא גם שיקר לי כשאמר שאצלו אף פעם לא עוברת חבילה בלי אישור משרד התחבורה - כי בזמן שיחת הטלפון בערך הוא העביר לי בלי לשים לב חבילה אחרת עם אותם חלקים רק הרבה יותר גדולים - מוט הגה ומוט פנהרד...יד ימין ויד שמאל לא מדברות אצלו..
תודה רבה בועז!!
תכירו שני מושגי בסיס בשילוח :
DDU means Delivered Duty Unpaid.
DDP means Delivered
Duty Paid
כששולחים בגלובל של איביי או אמזון זה משלוח DDP.
זאת אומרת שהשולח נושא באחריות למיסים וכל עבודת השחרור מול חברת השילוח.
לכן כשחברת GCX מבקשת עוד כסף על משלוחי הגלובל של איביי לדעתי זה לא תקין לחלוטין ואני נזהר להתבטא בחריפות.
כששולחים DDU ( נניח הזמנה מרוקאוטו ותשלום רק על המשלוח) אז חברת המשלוחים מנהלת עם המקבל את כל נושא הטיפול ב״התרה״ של המשלוח.
מותר למקבל להשתמש בשרותי התרה ( עמילות מכס) שאינם של חברת השילוח.
תהליך ההתרה הוא הצהרה על תכולת החבילה, סיווגה לפי קוד בינלאומי מסויים שעל פיו המכס קובע את שיעור המיסים.
יש פריטים שאפשר לסווג בכמה צורות ולחסוך כסף.
בנוסף מצהירים על ערך התכולה ולפי הפקטורים האלו משלמים מיסים.
עיכובים:
פריטים שלפי סיווגם דורשים אישורים מיוחדים או תקינה כגון
מכשירי קשר - רשיון משרד תקשורת
צמיגים - תקינה
קסדות - תקינה
נשק- רשיון
וכו וכו...
יש מוצרים שדורשים תקינה ביבוא מסחרי אבל פטורים מתקינה ביבוא אישי למשל- ציוד חשמלי שמתחבר לרשת.
מה שעולה מהמכתב של פדאיקס הוא שעמיל המכס עצר ביוזמתו את החבילה לבדיקת משרד התחבורה הגם שלא התבקש לכך מהמכס...
לנקודה הזו אני מתכוון להיתפס היום.
האם יש טעות בניסוח של הנציגה או ניצול לרעה של כח המשרה על ידי משהו בשרשרת.
אולי פה המקום להוסיף מילה על השוני מול הדואר.
בעוד משלוח מול חברת המשלוחים יש ניירת מסודרת למשלוח ולמעט בדיקות פיזיות או בטחוניות לא נוגעים בציוד והכול מתנהל לפי הניירת, בדואר החבילות מגיעות בלי ניירת יבוא מסודרת.
במקרה הטוב הצהרה קצרה ולא מחייבת של המוכר.
לכן, לכאורה כל חבילה אמורה לעבור זיהוי פרטני וסיווג מכס וקביעת ערך הטובין כי למשל אין בעיה לזייף את ערך הטובין כשהניירת אינה רישמית.
מאחר והעומס על השער הזה הוא אדיר והאמצעים דלים למסננת חורים גדולים.
זה על רגל אחת עניין היבוא
נגמר יום חמישי ופדאקס לא חזרו אליי עדיין... מענין מה קרה שם עם החבילה..
הם בטח מחכים לבודק משרד התחבורה שיגיע...
מה הסטטוס באתר שלהם?
טוב, קיבלתי את ההודעה הזאת מהמוכר (איביי) -
eBay
New message from: ultrarevparts (74,585PurpleShooting Star)
Hello, good afternoon. Thank you for your recent purchase. When we went to pull your order for shipping we discovered an error in inventory, and we do not have this part in stock currently. I forwarded your order to the manufacturer to have them ship it to you, but was informed that this item is discontinued. I am cancelling this order, I apologize for the inconvenience.
-Jon
Best Regards,
Ultra Rev
יכול להיות שזה לטובה. כזכור המשלח היה פדקס.
חיפשתי ומצאתי חנות ברשת (לא איביי) והזמנתי שוב את הבושינגים.
כאשר הפעם היתה לי את האפשרות לבחור את חברת השילוח מכמה אפשרויות לבחירה, ונחשו מה...לא בחרתי בפדקס. נראה איך ילך. נקווה לטוב.
טל.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
קיבלתי מחבר עכשיו קבלה על שחרור קולקטיבי מהדואר על פריט מתחת לרף המיסוי.
לא עיכובים ולא בבל״ט-
עמלת שחרור בסך 30 שח.
קטגורית מכס חלפי רכב.
זה זורק אותי בנתיים לכיוון שכל העניין מגיע מהמשלחים הפרטיים ולא כמדיניות משרד התחבורה...
או מעמילי המכס ...
שים לב שבמקרה ההוא (בדואר) גבו ממנו אתה העמלה של עמיל המכס, אבל לפחות לא הציקו לו עם דברים אחרים...
WOW זה היה ארוך, גם אני הייתי מביא חלקים עם יושופ הבאתי מאמאזון, מאיביי , דרך הדואר ויצא לי להתקל ב UPS ו FEDEX
בהתחלה השירות של יושופ היה מעולה ואז..........
לגבי דואר ישראל....- נמאס לי שחבילות מגיעות אחרי 3 חודשים(ואם בכלל)
UPS ניסו פעם אחת להוציא ממני תשלום על בדיקה,אחסנה ומיסים נוספים על מוצר שנרכש מאמאזון ובזה הם "גמרו" אצלי,
FEDEX ניסו גם את השיטה וגם הם שרפו את עצמם,
לשימחתי הרבה גיליתי את רביב - בחור נעים הליכות שנותן שירות אמריקה ומביא לי את כל החלקים לרכב, ה כ ל
שולח לו קישור ,מקבל מחיר,נותן כרטיס אשראי ולפעמים גם מחלק לתשלומים אם זה חלק יקר ומאוד חשוב גם מקבל חשבונית שעליה אפשר לקבל זיכוי
מאז אין דבר כזה אישורים.....בדיקות......וכאב ראש מיותר,נותן לו לשבור את הראש,לפעמים זה יקר בכמה שקלים ולפעמים זול יותר ,
אבל ויש אבל גדול השקט הנפשי שלי שווה הכל
מומלץ בחום