כן
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
כן
וגם יש להם אחריות מבית טוב [emoji846]
לא יודע לגבי הסנומאסטר , אבל weaco עובד אצלי בבית בלי בעיות מספר ימים על 2 מעלות בחשמל ביתי
#המדען_המטורף
TNX
אצלי גם מדי פעם בבית אבל גם לקראת טיולים אני מפעיל אותו חצי יום לפחות לפני היציאה.
מחובר אליו קבוע חוט 220 ואני מביא כבל מאריך לאוטו
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
פירקתי כמה כאלו.
טכנית הם לא שונים מכל מקרר משרדי, אני לא רואה שום סיבה למה לא להפעיל אותם קבוע.
לרוב (שלא להגיד, כל) המקררים האלו יש מאוורר חיצוני, זה מאוורר כמו שיש ב PC והוא יחסית רגיש לאבק.
אם המקרר עובד קבוע, לא היה מזיק לנקות אותו מדי פעם.
+
לאחרונה ניקיתי עם ספריי ניקוי מגעים ואויר את המעבה הפנימי במקרר טיולים.
פעם ראשונה אחרי כמה שנים.
יצא הרבה אבק ולכלוך.
אני בטוח שזה השפיע על איכות הקירור.
לא חייבים לפרק את הכיסוי, אפשר גם דרך החוקי אוורור, עם ספריי אויר דחוס של ניקוי אלקטרוניקה עם קשית.
מה שכן,
השוואתי לספיקת אויר של מאוור מחשב, והמאוורר של המקרר היה הרבה יותר חזק בצורה בולטת.
Slowly..
ראיתי אצל חבר, שאצלו המקרר ברכב נמצא בלית ברירה במקום צפוף, שהוא חיבר מאוורר של PC אל פתח האוורור של המקרר והוא נוהג להפעיל אותו כדי לסייע תחלופת האוויר במקרר
נשלח מהנייד שמתעקש "לתקן" את האיות...
מה הכוונה צפוף ? גם ככה המקרר נמצא בתא מטען יחד עם עוד דברים .. שקרובים אליו.
גם אצלי יש סידור דומה.
אמנם רכב ארוך, אבל אצלי יש מקרר מגירה באורך 90 ס"מ, אז הוא מסתיים עמוק בפנים מאחורי הכיסא השמאלי של השורה השניה.
בצד ימין של התמונה זה הכנף של גלגל שמאל (אחורי), ובצד שמאל אפשר לראות את הקצה של המקרר ואת הרשת של היציאת אוויר של המקרר.
למעלה (מתחת למשטח העמסה), מקובע מאוורר נוסף (סוג שונה, צנטרפוגלי), שמחובר לצינור האפור שרואים ברקע.
הצינור יוצר לתוך הדופן של הרכב.
למאוורר הזה יש לי פיקוד נפרד (ארדוינו, כבר אמרנו?). הוא צורך 300ma ואני בשלבים לשדרוג ליותר גדול, שיצרוך 500ma.
הבעיה זה למצוא אחד מספיק שקט. אני מפעיל אותו רק במשך היום (בנסיעה).
בלילות, אני דואג שהכיסא האחורי יהיה מקופל, אז אין בעיית פינוי אוויר.
וונטה קטנה של שירותים לא יכולה להוות פיתרון לרעש? חשמלית אפשר להסב אותה מ-220 ל-12 וולט
דורון,
לגבי המאוורר הנוסף, אני פחות רגיש על הצריכת זרם שלו.
בעצירה ארוכה (חניית לילה) אני מכבה אותו. יש לך איזה סיבה לא לפתוח את הברזנט בלילה? בדיוק כמו שאני פשוט משכיב את הכיסא ע"מ לאפשר זרימת אוויר טובה יותר.
לגבי המאוורר עצמו (ונניח רגע בצד את התצורה של המפוח הנוסף שאני שמתי).
המאווררים "הקלאסים" , בד"כ 120X120 , ברשלס, DC.... זה בדיוק כמו הסיפור של המדחסים -אותה הפיזיקה, בערך אותם הביצועים, אין הפתעות. (ההבדל היחיד, ששוה לשים לב עבור שימוש שכל הזמן מיטלטל, סוג המייסבים).
המאוורר שקט, הוא מעביר פחות אוויר, רועש, מעביר יותר.
בקיצור, ודווקא בגלל שאצלך זה בארגז מאחור, תעשה לעצמך טובה, ותחליף למאוורר "רועש" יותר, הוא גם יאוורר יותר :-)
למאוורר הראשי של המקרר, אני הזמנתי מאוורר כזה -
https://www.ebay.com/itm/Ball-Bearin...53.m2749.l2649
שים לב לצורת הכנפיים, ולעובי (38mm) לעומת צורת הכנפים ולעובי (25mm) של המאווררים הרגילים -https://www.ebay.com/itm/Yate-Loon-1...53.m2749.l2649
שים לב, הראשון צורך 500ma והשני רק 300, וזה ההבדל גם בספיקה. ה 200Ma (בערך 5% מצריכת המקרר), עושה הבדל גדול בכמות האוויר, אני מקווה (לא בדקתי), שזה מחזיר את עצמו.
האמת,
נראה לי שלפי כמות השכלולים צריך להוציא בד״ח לתפעול מקרר
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
זיו,
בלילה אין בעיית אוורור גם עם הברזנט, כי חלק מהציוד יצא ויש חלל חילוף אויר גדול יותר, וטמפ הסביבה נמוכה יותר.
המאוור הנוסף הוא על גבול גחמה, המקרר עבד גם בלעדיו.
אני בטוח שים הוספת המאוורר המקרר עובד קל יותר כי פינוי החום טוב יותר.
כשהמקרר מחליט להפעיל את המקרר, שניהם עובדים.
אז אני מניח שאם יש ייעול בפינוי החום, אז שניהם גם מפסיקים לעבוד מוקדם יותר.
המאוורר מחובר למאוורר המקורי של המקרר, אין לי עיסוק בהפעלתו ואין לי כוונה להוסיף משהו שדורש עיסוק.
אגב, שניהם בעובי כמעט זהה, ומספר כנפיים זהה.
מספיק שאחד יהיה חזק יותר וזוית התקיפה של הכנף חדה יותר כדי שהוא יהיה עם ספיקה טובה יותר.
Slowly..
הם גם לא בהכרח מסתובבים באותה המהירות.
כל הכוונה של היתה לגבי רעש כאינדיקציה לכמות אוויר.
מאוורר שקט == מאוורר שעושה מעט עבודה.
לא בהכרח.
רעש נוצר ביחס מסויים בין מהירות הסיבוב וזוית ההתקפה של הלהב.
יכול להיות סיבוב איטי ושקט עם ספיקה גבוהה ביחס למהיר ורועש עם ספיקה נמוכה יותר.
Slowly..
לאחרונה עלה איזה צורך והכנסתי שישיית מים למקרר במטרה להקפיא אותם.
יומיים ולילה כרגע במינוס 13 מעלות.
שני בקבוקים קפאו קצת .. יש עוד מים נוזלים באמצע
השאר סתם קרים.
מוזר מאד.
ציפיתי שיקפאו אחרי יום יומיים.
אולי עידן יכול להסביר ?
המקרר על 220 עם התיק המבודד.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...6073197d27.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c9cde63d02.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...fa0face669.jpg
במקרר לרכב, להבדיל ממקרר ביתי, אין מאוורר שמערבל את האוויר (או מניע אותו בנתיב מתוכנן), ולכן האוויר לא נע. מאחר והאוויר הוא מבודד חום טוב ומאחר ואין תנועת אוויר, אז האוויר שצמוד לבקבוקים שומר על טמפרטורה דומה לבקבוקים עצמם. אם היית מכניס את הבקבוקים בלי הרשת היית מקבל תוצאה טובה יותר כי הבקבוקים היו נצמדים לדפנות.
בגדול, מה שאתה מסביר, נכון, אבל זו רק חלק מהסיבה.
תנסה לחשוב על הפרייזר של של מקרר ישן (מקרר גדול, לפני שהיה none-freez), לא היתה תנועת אוויר, ועדין, בקבוקים קפאו מהר יותר.
בסופו של יום, מקרר לרכב הוא מקרר עם תפוקה חלשה, שמבוסס על בידוד טוב.
כל ניסיון לבנות מקרר "חזק יותר" (בעלויות סבירות) יגרום לפגיעה חזקה ביעילות של המצב עבודה שהכי חשוב לנו - שמירה על טמפ' לאורך זמן.
ורק אזהרה חשובה לגבי הסלסלה -
בגלל שאני מבין את ההסבר של נדב (על היתרון במגע של הבקבוקים בדופן) במקרר שבניתי, אין סלסלה ותמיד נסיתי להכניס את הבקבוקים צפוף, נוגעים בפלטת קרור.
התוצאה, שדפקתי את הפלטה, ובאחד המקומו, מהשיפשוף של הבקבוקים (אני מניח שזה בגלל בקבוקי בירה מזכוכית ולא מים מפלסטיק), נוצר חור קטן וברח הגז.
בקיצור, תשארו עם סלסלה ואל תנסו להקפיא בקבוקים במקרר טיולים :-)
יש לו עד סופ׳ש להקפיא אותם ...
אחרי שיתייצב, תמדוד כמה הוא צורך לשמור טמפרטורה כזו ל- 24 שעות ..
אין לי זמן למשחקים האלו כעת .. סורי.
תרוקן חלק מהפריזר הביתי למקרר הנייד ללילה, תקפיא את הבקבוקים בביתי, ובבוקר תחליף חזרה.
יהיה לו הרבה יותר קל לשמור על התכולה קפואה מאשר להקפיא.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
בסופ׳ש אני מרוקן את המקרר הביתי למקרר הנייד ולצידנית שתקבל את הבקבוקים הקפואים.
עד אז אני מאמין שהם יקפאו
אצלי ב ARB אני מקפיא שישיה באוטו בפחות מ 24 שעות בוודאות.
לדעתי בערך סביב חצי מזה ולא צריך לכוון את המקרר לפחות ממינוס 7-10.
מצב ברד למשל הבוקר קיבלתי בשעה וחצי נסיעה ( 6:30-0800) כשההתחלה היתה פלוס 10 והסיום היה מינוס 7. רק שני בקבוקים של 2 ליטר כ״א עם סלסלה ובתא מטען לא ממוזג ולא מאוורר
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94