תגובה: עמדה 1\שינוי מידת צמיגים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
אפשר לבקש מידע ללא פרטי הזיהוי של רכב ספציפי - דוגמה לשאלות:
כמה רכבים עברו הליך..? סוג הרכב ? מאיזו מידה לאיזו מידה? מה נדרש באותו התהליך?
בדיוק לזה התכוונתי, ואז אם אני רואה שאישרו לרנגלר צמיגים של 35" אוכל להגיש שאילתא למה לא יאשרו גם לרנגלר שלי מידה זהה.
אם למתוח את זה עוד קצת אז אפשר יהיה גם לשאול לגבי רכבים החולקים מכלולים זהים: דיסקו 1 ודיפנדר, או אפילו זיבאר...
אני מאוד סקפטי לגבי היתכנות של מהלך כזה.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Racoon
אני מאוד סקפטי לגבי היתכנות של מהלך כזה
זה מה שיפה בחוק חופש המידע - הוא דורש מהגוף אליו אתה פונה מענה רציני ומנומק במידה והוא מסרב לנפק את המידע.
בנוסף יש גוף ממשלתי שמרכז את האכיפה והטיפול בנושא - יחידת חופש המידע וניתן להפעיל מספר אמצעים יעילים בכדי לוודא הליך שקוף והוגן
https://foi.gov.il/
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
כנראה שלא הבנתם את האמירה שלי מספיק לעומק.
אני התכוונתי לומר בזאת, שהאיסורים המנהליים, היבשים, שהינם חסרי ביסוס הנדסי טכני כלל ועיקר, השרישו, לצערי, מן פרדיגמה שקובעת שגבול האיסור החוקי, חופף להגיון טכני/הנדסי כלשהו, ולכן הפך ברבות הזמן לגבול מחשבתי שנטל מרבים וטובים את הדמיון ואת החזון של מה אפשר לעשות עוד ברכב שלך על מנת לשפר את יכולות השטח שלו.
מבחינתי האיסור אמנם הוא חוקי, אבל זה עדיין לא אומר כלום לגבי אפשרויות השיפור הטכניות, (מבלי לסכן את חיי ואת חיי משתמשי הדרך), הקיימות רק במוחי הקודח...והוא אינו מהווה גבול מעשי או אמיתי.
שלמה, משל למה שאני מתכוון הוא הגבלה על מהירות הנסיעה בכביש.
המהירות החוקית ממש לא מהווה את המהירות האפשרית (והבטוחה) שהרכב מאפשר לנסוע ברוב הכבישים בארץ. וממה שאני רואה ביומיום את ציבור הנהגים, היא גם לא המהירות המוגבלת מעשית.
מסכים אתך שצריך לפעול על מנת לשנות את רוע הגזירה, אלא מה, אבל מה לעשות, יש לנו גם חיים לחיות...ואין סתירה בין הדברים...
עד אז אני לא יכול שלא להתקומם על כאלה שנשבו בפרידגמה הזו, וגם מתחילים להביא "דוגמאות" וטיעונים טכניים המיישרים קו עם האיסור החוקי. זה בעיני מעוות.
יש לקיים דיונים טכניים והדיון הוא לגיטימי. כמובן שיכול ששיפור מסויים יהיה טו מאצ' לרכב נתון, וכמובן שיהיו שיפורים שאינם נעשים נכון, אבל לפחות הטיעונים לכאן או לכאן יהיו אמיתיים טכנית מבוססי חישובי חוזק ועוד, ובטח לא טיעונים סתומים מסיבות של איסור שרירותי כזה או אחר.
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
על סמך מה קבעת את כל זה? לך יש דוגמאות וטיעונים הנדסיים סותרים להביא?
חוץ מלרתך זרועות רדיוס מחומרים לא ידועים.
YOVAVZ ו RACOON
נגיד שתפנו בשם חופש המידע ותקבלו את המידע ש3 רנגלרים ו2 הילקסים קבלו אישור לשינוי מידת צמיגים ל35 אינצ' ו32 אינצ'.
אז תבואו ותגידו גם אנחנו רוצים, תגישו שאילתא למה הם לא מאשרים לכם והתשובה שתקבלו תהיה שמשרד התחבורה מאוד ישמח לאשר לכם את מידות הצמיגים המדוברות רק תבאו בבקשה למחלקת תקינה ורישוי עם הניירת הרלוונטית בימי קבלת קהל (שני ורביעי).
בגלל שהרישוי הוא פרטני (מלשון פרטי, ספציפי לרכב הנבדק) אז ללא ניירת שמראה שהרכב שלכם עבר את תהליך הבחינה (ובגלל שאתם לא רוצים לבצע תהליך שכזה) אין לכם מה לעשות עם המידע שאישרו לחיים ולדוד לבצע הגבהה.
לא ברור לי למה אתם מעלים את הדרך הזאת שהיא מראש ללא מוצא ולא פתרון שיוכל להוביל אותכם לתוצאה של השינוי ברכב שלכם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
על סמך מה קבעת את כל זה? לך יש דוגמאות וטיעונים הנדסיים סותרים להביא?
חוץ מלרתך זרועות רדיוס מחומרים לא ידועים.
נדב,
אין לי טיעונים הנדסיים סותרים להביא וגם לא יכולים להיות לי.
גם לא לאף אחד אחר.
כדי שיהיו טיעונים טכניים סותרים נדרש שיהיו טיעונים ראשוניים שכאלה לסתור אותם!
איזה טיעונים סותרים אתה רוצה שאביא כנגד הטיעון המאוד טכני/מתימטי/פיזיקלי/הנדסי המגולם בביטוי החד ערכי של הנוסחה הכללית האוניברסלית שבמילה "אסור"???
לא מכיר מישהו שיכול להתמודד מול טיעון הנדסי שכזה...
טיעון כל כך מפורט ומורכב עם ערכים שכאלו יהיה בלתי אפשרי לסתור...
או שאולי אני לא מעודכן, אבל ידוע לך על איזשהו חישוב הנדסי, בדיקת מעבדה, משהו...מטעם משרד התחבורה, על רכב נתון עם גלגל גדול במידה או שתיים מהמידה המקורית, המוכיח צפי לכשל ברור ומיידי, הרבה מעבר לסביר לרכב זהה ללא השינוי הזה?
אתה מכיר איזו נוסחא כללית שפורסמה על ידי אותו משרד, שניתן להכניס לתוכה נתונים ושתיתן תוצאה של תקין/לא תקין, (חוץ מהנוסחה הידועה שלהם שאומרת– מקורי מהיצרן=מותר, כל השאר אסור)?
לעומת זאת, דוגמאות דווקא יש למכביר...אפילו חיות...כל הכלים המשופרים (ולאו דווקא הקיצוניים), שנוסעים על הכביש ומוכיחים בעצם עשן אגזוזם שהנה, קיימת ייתכנות טכנית להגדלת גלגלים מעבר למידה החוקית, הגבהה מעבר למידה החוקית, שימוש בספייסרים, אופסטים, ועוד ועוד מכל הטוב הזה, מהתפוח האסור הזה, וזה עובד!! וזה מטייל, וזה עושה הרבה קילומטרים בכביש, וזה אפילו לא גורם לכל מה שמאיימים שעלול לקרות, (כמו שלא הופיעו לי פאלולות על האצבעות כשהצבעתי על הכוכבים...נשבע לך אף אחד בשכונה לא העז אפילו מהפחד שזה יקרה...), איזה דוגמאות אתה עוד רוצה?
או שבשבילך זה לא מספיק?
הפרקטיקה מוכיחה אחרת.
טל.
בשבילנו זה מספיק.
אנחנו יודעים שהגדלת מידת הצמיגים במידה אחת או שתיים מעל למקור לא באמת יוצרת סיכונים כלשהם. העובדות מוכיחות שאנחנו צודקים. אנחנו גם יודעים שלא באמת מסוכן לעשן במטוס - עובדה שפעם זה היה מותר ואף מטוס לא נפל בגלל זה. אבל היום זה אסור וגם מספרים לכולם כמה זה מסוכן. האמנם כל כך מסוכן?... שטויות. ועדיין זה אסור באיסור חמור.
אפשר להקשות עוד ולשאול את הקושיה המתבקשת - איפה הגבול? החל מאיזו מידת צמיג ביצועי היציבות והבלימה של הרכב אכן נפגעים והסיכוי לכשל אכן משמעותי?.... אז ההבדל בין 32 של רוביקון JL אירופי ל-33 של רוביקון JL אמריקאי הוא באמת זניח. אבל עליה מ-32 ל-35, שלא לדבר על 37, היא כבר לא זניחה. מרגישים את זה היטב בנסיעה, ביציבות, בהיגוי, בבלימה. האוטו מרגיש מגושם ומסורבל, מגיב שונה, ממש לא נעים בכביש.
כל זה לא מעניין את הפקידונים. בעולמם של הפקידונים (שהם לא חובבי רכב ואפילו לא מבינים שום דבר ברכב וזה בסדר גמור כי בתכל'ס הם גם לא צריכים להבין בצמיגים, יחסי העברה, מרחקי בלימה וכו' - הם אנשי מנהלה. פקידים) אין מקום לאלתורים ול"יהיה בסדר אחי, אני מכיר ויודע". אצלם יש סדר וכל דבר צריך להתבצע לפי נוהל כתוב. להיות מגובה בניירת. באישורים ממישהו מוסמך. למקרה שחס וחלילה... יהיו להם סימוכין חתומים שמאשרים שהם פעלו נכון ושאין מה להטיל בהם דופי או אשמה.
רכב במצבו המקורי, על צמיגים במידה מקורית או אופציונלית מהיצרן, עבר תקינה. נבדק על ידי מישהו מוסמך שחתם ואישר. לגביו אין ספק.
בסופו של דבר הכל מתכנס למילה אחת - אחריות. מי אחראי שזה אכן לא מסוכן ולא ייכשל?............
אף אחד לא מוכן לקחת על עצמו את האחריות לזה.
היום אני סבור שאין טעם להילחם באטימות של טחנות הרוח. הפתרון לטעמי הוא סט גלגלים נוסף ובסופו של דבר, זה הכל עניין של ניהול סיכונים ושל אופי השימוש ברכב.
אם מדובר בג'יפ טיולים שמנמנם בסככה שלו ויוצא ממנה אחת לחודש במקרה הטוב, אולי אפשר לקחת סיכון ולהתגלגל לשטח וממנו על צמיגים גדולים יותר מהמקוריים, ולשמור סט גלגלים מקורי וחוקי במחסן לכבוד הטסט.
אבל ברכב שמשמש ביומיום ושגם אשתכם או ילדיכם נוהגים בו ונוסע בעיקר על כבישים?... תישארו במידה המקורית. זה יעשה לאוטו רק טוב וייתן לכם שקט נפשי. הסט הנוסף לטיולים בלבד (אם אופי הטיולים שלכם מצדיק את זה) יהיה גדול יותר.
רק קחו בחשבון את רמת הסיכונים שאתם מוכנים לקחת. ותשמרו את מס' הטלפון של שלמה KOOKE לכל מקרה.....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
נדב,
אין לי טיעונים הנדסיים סותרים להביא וגם לא יכולים להיות לי.
גם לא לאף אחד אחר.
או שאולי אני לא מעודכן, אבל ידוע לך על איזשהו חישוב הנדסי, בדיקת מעבדה, משהו...מטעם משרד התחבורה, על רכב נתון עם גלגל גדול במידה או שתיים מהמידה המקורית, המוכיח צפי לכשל ברור ומיידי, הרבה מעבר לסביר לרכב זהה ללא השינוי הזה?
לעומת זאת, דוגמאות דווקא יש למכביר...אפילו חיות...כל הכלים המשופרים (ולאו דווקא הקיצוניים), שנוסעים על הכביש ומוכיחים בעצם עשן אגזוזם שהנה, קיימת ייתכנות טכנית להגדלת גלגלים מעבר למידה החוקית, הגבהה מעבר למידה החוקית, שימוש בספייסרים, אופסטים, ועוד ועוד מכל הטוב הזה, מהתפוח האסור הזה, וזה עובד!! וזה מטייל, וזה עושה הרבה קילומטרים בכביש, וזה אפילו לא גורם לכל מה שמאיימים שעלול לקרות, (כמו שלא הופיעו לי פאלולות על האצבעות כשהצבעתי על הכוכבים...נשבע לך אף אחד בשכונה לא העז אפילו מהפחד שזה יקרה...), איזה דוגמאות אתה עוד רוצה?
או שבשבילך זה לא מספיק?
הפרקטיקה מוכיחה אחרת.
טל.
אף אחד פה לא טען(כולל אותי) שהגדלת מידת צמיג במידה או שתיים תגרום לנזק, אממה אתה רשמת בתגובה הקודמת שלך שאין לך בעיה עם גלגל 40".
עניתי לך שגם עם 35" (אפילו לא 40)באותו רכב ספציפי יש הבדל ניכר(ואותו רכב היה לפני זה עם 33"), אבל אתה "התקוממת" נגדי וקורא ל"השקפת העולם" הזו מעוות, סבבה זכותך.
רוצה דוגמאות? דווקא יש, תסביר למה ברכבים מסויימים שכולנו מכירים שמגדילים מ 29" ל 31" אנחנו מחזקים מוטות הגה שנישברים ועוד כל מיני חלקי היגוי ומתלה כאלה ואחרים, ואני לא מדבר על עבירות אקסטרים אלא על שטח בעבירות בינונית ומעלה למרות שאלה מונחים רחבים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
D.S
YOVAVZ ו RACOON
נגיד שתפנו בשם חופש המידע ותקבלו את המידע ש3 רנגלרים ו2 הילקסים קבלו אישור לשינוי מידת צמיגים ל35 אינצ' ו32 אינצ'.
אז תבואו ותגידו גם אנחנו רוצים, תגישו שאילתא למה הם לא מאשרים לכם והתשובה שתקבלו תהיה שמשרד התחבורה מאוד ישמח לאשר לכם את מידות הצמיגים המדוברות רק תבאו בבקשה למחלקת תקינה ורישוי עם הניירת הרלוונטית בימי קבלת קהל (שני ורביעי).
בגלל שהרישוי הוא פרטני (מלשון פרטי, ספציפי לרכב הנבדק) אז ללא ניירת שמראה שהרכב שלכם עבר את תהליך הבחינה (ובגלל שאתם לא רוצים לבצע תהליך שכזה) אין לכם מה לעשות עם המידע שאישרו לחיים ולדוד לבצע הגבהה.
לא ברור לי למה אתם מעלים את הדרך הזאת שהיא מראש ללא מוצא ולא פתרון שיוכל להוביל אותכם לתור צאה של השינוי ברכב שלכם.
השאיפה היא לקבל מידע לא רק אילו דגמים קיבלו אישור, אלא גם מה תנאי הסף שנדרשו לאישור.
במידה ואותם תנאי הסף הם חלק מהתקינה/מפרט הבסיסי של אותם דגמים (ללא שינוי הדורש אישור פרטני של השינוי ע"י מעבדה/בוחן מוסמכים), אין שום סיבה שמשרד הרישוי לא יאשר את אותו שינוי גודל/קוד לכל אותם רכבים מהדגם הספציפי שאושר.
למעשה, הייתי מצפה ממשרד הרישוי לעדכן את האישור באופן גורף לכל אותם רכבים במאגר המידע הרשמי שלו.
מטבע הדברים, במידה ולצורך השינוי נדרש גם שינוי מבני כלשהו, שדורש אישור מעבדה/בוחן, אז לא ניתן לאשר באופן גורף. ברם, גם אז, אפשר יהיה (תאורטית) לפעול בנוהל מקוצר שדורש רק את אישור המעבדה/בוחן, ללא עלויות של בדיקות ראשוניות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
אף אחד פה לא טען(כולל אותי) שהגדלת מידת צמיג במידה או שתיים תגרום לנזק, אממה אתה רשמת בתגובה הקודמת שלך שאין לך בעיה עם גלגל 40".
עניתי לך שגם עם 35" (אפילו לא 40)באותו רכב ספציפי יש הבדל ניכר(ואותו רכב היה לפני זה עם 33"), אבל אתה "התקוממת" נגדי וקורא ל"השקפת העולם" הזו מעוות, סבבה זכותך.
רוצה דוגמאות? דווקא יש, תסביר למה ברכבים מסויימים שכולנו מכירים שמגדילים מ 29" ל 31" אנחנו מחזקים מוטות הגה שנישברים ועוד כל מיני חלקי היגוי ומתלה כאלה ואחרים, ואני לא מדבר על עבירות אקסטרים אלא על שטח בעבירות בינונית ומעלה למרות שאלה מונחים רחבים.
פה אתה כבר נכנס לדיון טכני, וכבר רשמתי בעבר, שהדיון הטכני הוא לגיטימי ונכון (והשאלות שלך בתוכו).
הלוואי והיינו שם...
כל הבעיה היא ששללו מאיתנו אפילו את זה.
אין על מה לקיים דיון טכני אם מראש התשובה היא "לא–אסור!"
וזה דיון מעניין אפילו מרתק בעיני רובנו כאן.
אגב, אם כבר שאלת אז בוודאי שאם אני אומר הגדלה לגלגל 40", זה אומר בתוכו חיזוק ושדרוג כל המכלולים הדרושים המושפעים מזה (הינע, מתלים, היגוי, חיזוקי חיבורים לשלדה, לסרן ולשלדה עצמה), וזה עושים גם עושים, איפה הבנת ממני שהגדלה לצמיג גדול יותר מסתכמת בהחלפת הגלגל בלבד? אני ממש לא מעז אפילו לחשוב ככה.
אני בהחלט מודע לכך שיש השפעה על מכלולי הרכב בהגדלת צמיגים, אבל חשבתי שזה ברור לכולם שחיזוק ושיפור המכלולים האלה, הכל כפי הצורך, הוא מובן מאליו וחלק בלתי נפרד מכך.
אבל שוב, לצערי אין רלוונטיות לדיון הטכני במצב הנוכחי.
והשאיפה של כולנו כרגע היא לנסות למצוא את הדרכים אשר יובילו לשינוי מצב זה. אפילו בקצת... אינץ' או שניים...בתור התחלה.
טל.
יהיה מועיל ואולי אפילו אפקטיבי אם מישהו מצוי בתקן הגרמני ויכול להעביר לי אותו לעוס על מנת שאקבל את תגובת המהנדס הראשי של משרד התחבורה ואבקש להכניס אותו לתקנות.
לא רואה סיבה שנוהל שלטענת אחדים פה קיים ועובד בגרמניה לא יוחל בישראל.
הנה זרקתי את הכפפה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בועז, הנה לך בלון ניסוי לבדיקה מול משרד התחבורה - שינוי שברור לכל בר דעת שאין איתו בעייה: סיווג מהירות.
ואני לא מדבר על הרכבת צמיגים חקלאיים על ג׳יפ, אלא על האפשרות להרכיב צמיג בסיווג 160 קמ"ש (למשל) במקום סיווג מהירות 170 (למשל) שרשום ברישום הרכב המקורי, כאשר ממילא כל המהירויות האלו גבוהות בהרבה מהמותר לנסיעה בארץ.
זו לא הפלצה תיאורטית, יש פה כמה רכבים שסובלים מהשטות הזו...
לא מתכון להשקיע בזה זמן.
1. כי הנושא רחוק מליבי.
2. כי לא הבאת אסמכתא שזה שינוי מקובל בתקן האירופי
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אני ניסיתי להוריד בפרייבט מסיווג מהירות 250 קמ"ש (הרכב מוגבל אלקטרונית) לסיווג של 200 קמ"ש (ממילא אשתי לא נוהגת מעל 200) ולא הצלחתי. יש הפרש גדול במחירי הצמיגים.
הטענה הייתה שסיווג המהירות הוא לא רק מהירות אלא גם מושפע ממשקל הרכב, מהתחממות הצמיגים מכושר בלימה ועוד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
לא מתכון להשקיע בזה זמן.
1. כי הנושא רחוק מליבי.
2. כי לא הבאת אסמכתא שזה שינוי מקובל בתקן האירופי
בקיצור, הצטרפת לצד של הפקידונים ..
כשאקבל שכר על העבודה הזו אוכל לקבל את הערות כאלו בהבנה.
עד אז אני בוחר לעצמי את המלחמות שלי בעצמי...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
קובץ מצורף 124934קובץ מצורף 124935[/QUOTE]
באותו הקשר לגזירות התשע'ט :
אם למישהו יש גישה/יכול להעלות נתוני AUTODATA לצמיגי סמוראי 87/88 SJ413 LWB אודה לו. לא עלינו במידת הצורך אצטרך לעבור ל : 6.5-16 שנאמר לי שמופיע ב AUTODATA.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
כשאקבל שכר על העבודה הזו אוכל לקבל את הערות כאלו בהבנה.
עד אז אני בוחר לעצמי את המלחמות שלי בעצמי...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
צודק 100%
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הירשפלד יובל
באותו הקשר לגזירות התשע'ט :
אם למישהו יש גישה/יכול להעלות נתוני AUTODATA לצמיגי סמוראי 87/88 SJ413 LWB אודה לו. לא עלינו במידת הצורך אצטרך לעבור ל : 6.5-16 שנאמר לי שמופיע ב AUTODATA.
6.50-16 אין, אך יש 6.00-16
קובץ מצורף 125313
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
MashberNafshi
תודה לך. 6.00-16 מוכרים לי. היה לי כמה שנים כאלה שקניתי עוד כחדשים של אלייאנס ( נאטו ? ) ושירתו אותי נאמנה בשטח בארץ ו בירדן. לא מאמין שאמצע כאלה שוב , לפחות לא של אלייאנס.
האם 4 המידות שצוינו הן היחידות שמופיעות ל- sj413 87/88 LWB ?
אין מידות אחרות זולת אלו שמופיעות לעיל.