-
תגובה: רישוי כביש חוקי ל-ZIBAR ?!!!
חברים יקרים,
אני מזדהה לחלוטין עם התסכול שלכם ממשרד התחבורה, כמי שנסע כמה שנים עם סיקס (אפילו לא משופר בהגזמה) אני מכיר היטב את נושא הקטטר...
אבל:
1. זה ממש הזוי לקשר את הרישוי הצהוב עם סמוטריץ', התהליך היה חתום וגמור שבועות או חודשים לפני שסמוטריץ' בכלל חשב על משרד התחבורה
2. סופה זה אשכרה רנגלר שחלקיו הוזמנו באמריקה, והורכבו כאן. זה עדיין רכב אמריקני (ומגניב) לגמרי. הזיבאר אינו חללית דימיונית אבל זה רכב שעוצב , הונדס ומיוצר בישראל, והוא משתמש במכלולים אמריקניים. כמו שפיג'ו משתמשת במנועים של טויוטה (או להיפך?...), רנו ניסן ומיצובישי מערבבים מנועים, תיבות ורצפה של האוטו. קוראים לזה גלובליזציה.
4. כמו שדרור כתב, אני לא יודע מה היה יותר חשוב כאן: גאונותו המוטורית של עידו (האמת היא שאני לא מרגיש נוח עם המילה הזו, למרות שכתבתי אותה), או עקשנותו האדירה, או ביצי הפלדה שלו ושל אשתו, שמחזיקים את כל הסדנה הזו על כיסם הפרטי.
ואני חייב לומר לכם שגם ראיתי במו עיניים רנגלרים ששופרו כאן בצורה מאוד לא מקצועית, ובוודאי לא בטיחותית. לא כולם עושים את זה כמו בקליפורניה
-
גם קליפורניה לא עושה את זה כמו קליפורניה. צאו מהקטע של אמריקה. מספיק להשוות. גם שם יש משקיענים רציניים ויש אנשים שלא.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
גם קליפורניה לא עושה את זה כמו קליפורניה. צאו מהקטע של אמריקה. מספיק להשוות. גם שם יש משקיענים רציניים ויש אנשים שלא.
אבל שם אפשר ואפשר גם לתקן. פה לא.
כל הכבוד לעידו, אני יותר אוהב את הגרסה "הצבאית" אבל היי, זה לא שתהיה לי מי מהן...
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
+1.
לצד דברים מדהימים בתכנונם ובאיכותם הבניה שלהם, ראיתי בחו"ל דברים שלא היו עוברים גם בדרום יפו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
אגב- נרשם כאן גם בלי רמיזותי העבות שהתהליך התאפשר הודות לדור החדש במשרד התחבורה, כלומר אנשי סמוטריץ שדחפו את המהלך. מבחינתכם מדובר בזוטות. מבחינתי, שמתפרנס היטב מחשיפת פוילעשטיק של משרד התחבורה - הודעה רשמית של משרד התחבורה בה הוא "מפרגן" ליצרן רכב שהוא בפועל גוף פרטי לחלוטין מדליקה נורות אדומות בגודל של כדורים פורחים. דמיינו מצב בו הממשל הפדראלי בארה"ב יפרסם הודעה רשמית שבה הוא מכריז שאייקון קיבלה רישיון לייצר ברונקואים. תוך דקה בערך ה FBI היה מתאבד עליהם......
אודה ולא אבוש-לפני שבועיים פנה אלי חבר ממשרד התחבורה ושאל אותי למה אני לא בודק את הסיפור הזה- והסברתי לו במעין גילוי נאות שזה נושא שקרוב ללבי, אני מכיר את עידו ולא בא לי לעשות גלים בקקה- ובכך באמת נשאיר את המצב, אבל אין ספק שההתנהלות של משרד התחבורה מעלה תהיות מפה ועד רחובות. אגב, מקומם מאוד כל הנושא של "תמיכה בתעשיה הישראלית"- כשתע"ר סגרה את שעריה ומאות משפחות מנצרת איבדו את מקור פרנסתן, אף אחד במשרד התחבורה לא אץ רץ לקבוע למשל מכסות מגן לתוצרת מקומית. הם כן עשו את זה אגב כשלוביסטים של "מרכבים" נלחמו ביבוא של אוטובוסים מתורכיה. אף אחד לא מיהר להקל על התקינה של הסופות. אפילו במכרזים הצבאיים לא הוכנס סעיף שיקל על הסופה-רנגלר- להתמודד מול הדויד. מדובר בצביעות מבהילה.
ושוב- אני מדגיש- בואו לא נערבב שמחה בשמחה, נבדיל בין עיקר וטפל וכיו"ב- כלומר מחד עידו הוא חתן השמחה. מאידך, אתם מבינים שיש כאן התנהלות שהיא תמוהה בלשון המעטה. לא של תהליכי הרישוי החוקי, אלא של משרד התחבורה שעושה איפה ואיפה-וניכר שמדובר באיפה ואיפה שמיועד לשרת מטרה פוליטית ברורה. או כמו שאאומר הפתגם היידישאי הידוע: "ראבאק, כאילו...ראבאק, זה טנדר מרוץ לכל דבר, אף אחד במשרד התחבורה לא שם לב?".
ובכל זאת- כאמור- עיני כאדם פרטי ועיני כג'יפאי אינה צרה בנושא זה- עידו גבר בגברים ובפעם האחרונה שנסעתי בזיבאר נדמה לי שגמרתי על עידו מרוב אושר. אבל עיני כן צרה מאוד בכל הקשור לעינייני הפרטיים ולעיניינם של חלק גדול מחברי פורום מכובד זה, שצריכים לגשת לטסט עם קטטר במכנסיים, כי מה לעשות שלפעמים בורח פיפי מרוב פחד. אז בעצם רכב עם מהלך מתלה שנמדד בקילומטרים זה בסדר. רכב עם הגבהה של 51 מילימטר על קיט שעבר כל אישור אפשרי-זה כבר לא בדר- וזאת למרות שעסקינן באותו משרד תחבורה בדיוק.
המסקנה המתבקשת מכל הדיון הזה הוא שאם מישהו כאן רוצה לנסוע ללא חשש על מפלצת, אז או שיקנה זיבאר, או שישקיע בלמצוא ח"כ שיקדם את העיניינים. כיום יש התארגנות כזו-שמגיעה אגב דווקא מכיוון רכבי האפסנות- במטרה ליצור תקינה פרטנית לכלי רכב. אם זה יקרה, זו תהיה ברכה אדירה.
אני האחרון שיסנגר על משרד התחבורע, גם עם אנשי הדור החדש "פתוחי הראש" עאלק. ככל שזה היה תלוי בי, זה המשרד הראשון שהייתי סוגר, מבטל את כל התקנות ועושה ריסטארט כללי במשרד העיוועים הזה. מהשר ועד אחרונת המנקות ובעיקר דרך כל הפקידים, ראשי האגפים, האינג'ינרים, ה"מומחים" ושאר הטפילים שיושבים שם וממררים לציבור בעלי הרכב את החיים.
אבל. וזה אבל גדול.
תומר חברי היקר, אתה מפספס נקודה חשובה - מקוריות.
טנדר-מירוץ, טרופי-טראק, נגמ"ש-ספורט, טנק-תאוצות, משחתת-עבירות, קרא לזיבאר איך שתרצה.
גלגלי 42', מהלך מתלה של קילומטר, דאבל-טרנספר, נעילות מכל הכיוונים, V8 פרוע, כל מה שאצלנו נקרא "שיפורים", בזיבאר כל אלה הם המפרט של האוטו במצבו המקורי מהיצרן, כפי שניגש לתקינה.
אני מאמין (ואולי גם יודע) שלמשרד התחבורע אין שום אובססיה בנוגע לסוג, נפח ודגם המנוע, קוטר צמיגים, מרווח גחון ואורך קפיצים. אני נוטה להמר שרוב ה"מומחים" שם מבינים בגלגלים ובמתלים ובזוויות מרכב ובשאר פרטים טכניים של רכבי-שטח, בדיוק באותה מידה כפי שהם יודעים להתנסח בעברית - תזכורת: בדוק איך הם כתבו, ערכו ואייתו את "מסמך הטררילפלייר"....
יתקנו אותי כאן אם אני טועה - אבל לדעתי מה שלמשרד התחבורע יש אובססיה אליו, הוא מקוריות הרכב. איך הרכב יצא מהיצרן ועבר תקינה, כי אחרי שעבר תקינה וקיבל רישוי, הם לא רוצים לקחת אחריות על כלום. מבחינתם, הליברטי שלך והסופה שלי יצאו מהיצרן עם מנוע מסויים, בגובה מסוים, על צמיגים בקוטר מסויים (29 אינץ'), וככה הם צריכים להישאר. אם היצרן התיר מידת צמיג אופציונלית (כמו בסופה למשל, 31 אינץ'), אז זה מה שמותר. וזהו!
בחריקת שיניים, דם, יזע ודמעות (ובעוד קצת עבודת לובי עבור בעלי אינטרס) הסכימו שם שנוכל להגביה את הרכב עד 50 מ"מ ולא מיקרון יותר. למה רק 50 ולא 60 או 55 או 75 או 116?.... ככה. למה מצהירים שם ש"נצמדים לתקינה הגרמנית", בזמן שהתקינה הגרמנית האמיתית, בגרמניה, מתירה הגבהה עד 50 מ"מ ללא כל אישור בכלל! כל עוד מדובר בקיטים שיש להם TUV. רק בהגבהה גדולה מ-50 מ"מ נדרש הג'יפאי הגרמני לאישור חתום על ידי מהנדס (שבגרמניה אין שום בעיה לקבל מכל מהנדס, תמורת בדיקה שעלותה 150 אירו בערך, סכום סביר לחלוטין, פחות או יותר מה שתשלם כאן בישראל למתקין מורשה של ערכות הגבהה עבור האישור שייתן לך) כלומר משרד התחבורע שלנו מתעלם בהפגנתיות מההקלות שבתקינה הגרמנית, ומגדיל ראש בהחמרות ובהגבלות - אבל זה כבר ויכוח אחר.
ולכן, למרות ששנינו באים מאותה פוזיציה של אוהבי רכב ושטח ודעתנו על כל ההתנהלות השלומיאלית/חלמאית/מנוולת/מרושעת של משרד התחבורע זהה, אתה לא יכול להתעלם מהעובדה שאין דין זיבאר כדין האוטו שלך ושלי. הזיבאר, על כל הממתקים שבמפרט הטכני שלו, הוא רכב סטנדרטי מהיצרן. ככה עידו תכנן אותו, ככה הוא מייצר אותו, ככה הוא ניגש לתקינה, ככה הוא עבר אותה.
הלוואי על כולנו סטנדרט כזה. הליברטי שלך והסופה שלי לא תוכננו ככה. את הטענות אין לנו אלא להפנות ליצרן שמסתפק במכלולים בסיסיים מאוד וליבואן שמסתפק במפרט הטכני הכי חלבי ובסיסי והכי זול גם כאשר היצרן עצמו מציע כל מיני אופציות לשדרוגים שהיינו מאוד רוצים וגם היינו מוכנים לשלם עבורם. הג'יפים שלנו כבר לא מקוריים ולא סטנדרטיים. שדרגנו אותם לטובת יכולות שטח משופרות מאוד, מי יותר ומי פחות, מי במגבלות החוק ומי מעבר להן, אבל הם כבר רחוקים מסטנדרט וזו עובדה.
זה למה משרד התחבורע עורך עלינו מסע ציד אובססיבי מאורגן היטב במכוני הרישוי ובכבישים. אין ספק, זו נבזות, זו רשעות, זה בזבוז משאבים משווע, בזמן שעל הכבישים נעות גרוטאות של ממש שמסכנות חיים על אמת, שעוברות טסט בקלי קלות בלי מאכער ובלי עזרת מוסכניק, נכנסות ויוצאות בשתי דקות, נוסעות חופשי בלי שאף בוחן של משרד התחבורע יזרוק מבט לכיוונן בכלל, בזמן שלנו עושים את המוות על קוצו של בדל-קלמנטינה. מוציאים את העיניים מהבוקר עד הערב לצידי הדרכים בחיפוש אחרי ג'יפים. זה גם למה אני שונא את משרד התחבורע בפרט ואת המדינה שלי בכלל. מה שונא? מתעב ממש! כי זו המציאות העקומה כאן. וזו אגב, מציאות שאפשר לשנות באמצעות התארגנות. כי כוחנו במספרנו, יש לנו כוח. כמה אלפי אנשים זה כוח שאי אפשר להתעלם ממנו. זה מספר שיכול להכניס נציג למקום גבוה בפריימריז של מפלגת השלטון, נציג שידרוש ויקבל את תיק התחבורע, כדי לשרת את בוחריו ולהפוך את המשרד הרקוב הזה על פיו ולעשות בו מהפכה כואבת שלא תישכח זמן רב.
בינתים, אם אנחנו רוצים רכב חוקי לכביש על 42' עם V8 ומתלים באורך קילומטר, זה לא יהיה ליברטי וגם לא סופה ואפילו לא רוביקון. נצטרך לחסוך לזיבאר. אני מאמין שעידו יסכים ללא היסוס למכור לי ולך...:rolleyes:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
נכון. יורם זרחי חלוץ אמיתי.
שקיבל את הרישוי (למיטב ידיעתי ואולי אני טועה) ממשרד החקלאות.
וממשיך לפתח ולבנות כלים נהדרים.
אסף.
משרד החקלאות לא מחלק רשיונות אפילו למכסחות דשא.
הוא קיבל מספר ממשרד התחבורה ובעמל רב אחרי שהימר על זה בכל חסכונותיו ומכר עסק מצליח בפתח תקווה...
לגבי הרמיזות עם הסמוטריצ׳ים...
באמת מפתיע אותי לשמוע שטויות כאלה מאנשים שאני מחשיב כרציניים.
מתי הפכתם למאמינים בשטויות כאלה?
אתם ילדים?
הרי ברור גם לכם כמה זמן לוקח לעסק כזה להתבשל וכמה זמן לוקח לשר ( ועוד זמני) להצליח להשפיע על פקיד כלשהו.
תקשיבו ותקשיבו טוב-
עינת סגל ורוב הצוות שעובד בניהולה במשרד התחבורה עושים בסך הכול עבודה מאוד רצינית.
זה לא שהם נהיו חובבי שיפורים אבל הם החליטו להפסיק להציק סתם וברוב המקרים מישרים קו עם התקינה הארופאית.
מעבר לכך הם גם שרותיים וזמינים לציבור בלי להתנשא.
אני לא מכיר את עינת סגל אישית ומעולם לא פגשתי בה אבל יצא לי כבר מספר פעמים להתכתב איתה במיילים בשעה תשע ועשר בלילה.
וקיבלתי תשובות למה שרציתי או חיבור ישיר למי שאחראי בצוות שלה על הנושאים הרלוונטיים.
יש להם אג׳נדה שעם חלקה אני מסכים וחלקה לא אבל הם יעילים מאוד ביחס למשרד ממשלתי.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
יש גם את הדוגמא הזו מכתבה בכלכליסט רכב מאתמול בבוקר, על יבואן חדש של 2 מותגי רכב סיניים, שקיבל הקלות מפליגות ממשרד התחבורה עוד במארס השנה, לפני כל השינויים הפוליטיים
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=3768888
-
אז אתה מבין למה תומר ממורמר ?
איש עסקים חרדי יכול לקבל הקלות בתקינה ולהעלות על הכביש מאות רכבים שבאופן מפורש אינם עומדים בתקינה אירופאית או אמריקאית, אבל את קיטי ההגבהה שעוברים תקינה בחו"ל, ורובם משפרים גם את התנהגות הכביש של הרכב המקורי, זה לא. על זה יוציאו לנו את המיץ.
-
מי כמוני יכול להבין למה תומר ממורמר. אנחנו חולקים את אותו מירמור.
אבל מה זה קשור לזיבאר? למיטב ידיעתי אין שום אנשי עסקים חרדים מקורבים מאחורי הזיבאר - כי אם כן, מין הסתם לא היה לוקח כל כך הרבה שנים לאשר אותו..... :rolleyes:
הפואנטה היא שמשרד התחבורע יודע ושש להתגמש כשהוא רוצה. כשיש אינטרס של מקורב. אם זה כך, אז אולי בתכל'ס ה"תקינה" המקודשת לא באמת כל כך חשובה?...
במצב כזה של איפה ואיפה, מוטב שלא תהיה תקינה בכלל. שיביאו מה שירצו, גם מכוניות זבל סיניות עלומות-שם. ואתם התפקיד שלכם הוא להיות צרכנים חכמים - תתייחסו יותר ברצינות למה שכותבים בעיתונות הרכב, תקראו, תשאלו ותבדקו טוב טוב מה כולל המפרט הטכני והבטיחותי באוטו שאתם רוצים ותבררו מה המשמעות של בחירה באוטו זול מסין, שמפגר בכל מה שקשור לבטיחות, ליכולות דינמיות ולשאר דברים שבעיני העדר הם פחות חשובים מג'נטים נוצצים, מולטימדיה ומסאז' בכסא.
מי שיתפשר במודע, בהסכמה ובדעה צלולה על רמת בטיחות ברכב החדש שלו - עניין פרטי שלו. שלא יבוא אחר כך בטענות למדינה.
ולמה אני שונא את משרד התחבורע, אתם כבר יודעים טוב מאוד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
אבל את קיטי ההגבהה שעוברים תקינה בחו"ל, ורובם משפרים גם את התנהגות הכביש של הרכב המקורי, זה לא. על זה יוציאו לנו את המיץ.
ועכשיו נתייחס לזה.
שוב, לא רוצה לסנגר על משרד התחבורע, אבל אתה נוהג מספיק שנים בג'יפים משופרים כדי לדעת שזה בפירוש לא נכון.
קיט הנמכה מקצועי למכונית ספורטיבית אכן משפר התנהגות כביש. אבל הגבהה?... בחיאת.
קיט הגבהה טוב, עם בולמים טובים, משפר את ההתנהגות בשטח. את ספיגת הזעזועים ואת היציבות הכיוונית בנהיגת שטח מהירה. כמובן את מהלך המתלה ומין הסתם את יכולת העבירות. אבל התנהגות כביש?.... גם עם בולמים משובחים, קיט הגבהה מינימלי, חוקי, במקרה הטוב לא יפגע בהתנהגות הכביש.
קיט של 4-4.5 כבר מעלה את מרכז הכובד ברמה כזו שנדרשת מהנהג זהירות יתר. זה לא הופך את הרכב למסוכן חלילה, אבל כן דורש מודעות ונהיגה יותר שקולה ויותר זהירה.
לא לחינם מצורפת לכל קיט רציני גם מדבקת אזהרה מפורשת. תגיד שזה רק לצורך הכסת"ח, ואני אגיד לך שיש דברים בגו.
אם אתעצל פחות, ארד לג'יפ שלי לצלם לך את המדבקה הצהובה-זרחנית המאוד בולטת, שמצורפת לקיטים האמריקאיים הרציניים ושאני לא זרקתי לפח וכן טרחתי להדביק על הדשבורד. כי כבר כמעט שלושה חודשים שלא רק אני נוהג בג'יפ הזה. יצרן הקיט לא היה טורח להדפיס ולצרף את המדבקה הזו אם לא היה צורך בה.
התנהגות הכביש האופטימלית היא עם מתלים מקוריים מהיצרן. מה לעשות? זו האמת. כי היצרן מתפשר, ולדעתו התנהגות בטוחה בכביש קודמת לביצועי שטח. אפשר לשפר אותה עם בולמים טובים ומרסנים יותר (ממש נדרש בדגמים מסויימים, שמכויילים רך מדי על ידי היצרן. לנדקרוזר 120/150 לדוגמה) או קפיצים קשיחים יותר (שמיועדים לעומס גבוה, על חשבון נוחות כשהרכב ריק ובמהירות נמוכה) אבל בטח לא באמצעות הגבהה.
ועוד לא דיברתי על הגדלת משמעותית של צמיגים והשפעותיה על התנהגות הכביש. רובן ככולן לרעה.
-
לא מסכים עם ההכללה.
אני לא מדבר על הגבהות קיצוניות, ואני לא מיתמם לגביהן.
קבל דוגמה קונקרטית שאני מכיר היטב ממקור ראשון: ויטארה ארוכה דור ראשון, קיט קאלמיני, למרות שלא מכיל בולמים משובחים במיוחד, משפר את איכות המתלים ובטיחות הרכב בכביש בצורה משמעותית לעומת המתלים המקוריים. במיוחד בסיבובים.
-
לעומת מתלים מקוריים עייפים בני 20? כן. בוודאי.
תשווה קיט קלמיני חדש מול מתלה מקורי שכל רכיביו במצב חדש.
אם יש לך יכולת לבצע "מבחן אייל" (Moose test) אז בכלל טוב. אם לא התהפכת, תספר איך היה.
-
יותר טוב: בויטארה קודמת לא מוגבהת החלפתי פעם לבולמי kyb חדשים, שהם זהים לבולמים המקוריים. לא קרוב בהתנהגות לקיט קלמיני, גם עם בולמים וקפיצים ישנים (כמו שקניתי את הויטארה מרענן)
אנשים אומרים דברים דומים גם על רוב ה- suv היפניים, אבל אני מעיד רק על עצמי.
איילים עוד לא קפצו לי לכביש, אבל חתולים לרוב, וגם כדורים ומי שבא בעקבותיהם היו גם היו. טפו-טפו-טפו. הויטארה מעולם לא הפתיעה אותי לרעה בהתנהגות, לא במצבה המקורי ולא עם קיט קאלמיני.
ורק למען הפרוטוקול, ב-1997 הייתי בעלים שמח וטוב לב של ויטארה ארוכה חדשה כולל ניילונים, כך שיש לי בסיס להשוואה.
-
דרור,
ברשותך בא נחדד את המשפט -
"התנהגות הכביש האופטימלית היא עם מתלים מקוריים מהיצרן. מה לעשות? זו האמת. כי היצרן מתפשר, ולדעתו התנהגות בטוחה בכביש קודמת לביצועי שטח."
ואיפה השיקול הכלכלי? האם ליצרן אין שיקול כלכלי (אם לא היה, כולם היו על מתלי אוויר :- ))?
לרוב הרכבים "הסטנדרטים" יש בולמים ח...... ותוסיף לזה את העובדה שבתצורת טיול, לחלקנו יש משקל על הגג (בעיקר ברכבים קטנים כמו GV).
במקרה כזה, חיזוק קפיצים ובולמים משופרים, יוצרים רכב יציב יותר מהרכב המקורי.
בשעתו היתה לי GV 2006 (הראשונות מהתצורה החדשה), אני קניתי את הרכב מיד שניה לקראת סוף ה 3 שנים, וחבר קנה 2010 חדשה מהסוכנות.
אני הגבהתי עם סט שהבאתי מארה"ב (יש פה באתר את הסיפור כולו).
ההבדל באיכות הבולמים, היה כל כך גדול, שבכל פרמטר, ה GV המוגבההת שלי, היתה טובה יותר מה GV 2010 המקורית.
בטרופר שמתי FOX (+ כריות אוויר, ובלבלתי ליבואן את המח 3 פעמים בפירוק וכיוון).
לא בצעתי "מבחן אייל", אבל אני יודע איך הטרופר מתנהג היום במעבר ככרות לעומת טרופר מקורי (למרות שהרכב 5 ס"מ גבוהה יותר).
בקיצור -
רוב הקיטים, מתקינים בולמים וקפיצים טובים יותר מהמקור, ולכן גם עם הפיזיקה הבסיסית עובדת לרעת ההגבהה, התוצאה הסופית, הרבה פעמים הפוכה (הרכב יציב יותר).
-
יש הבדל גדול בין "חיזוק" לבין "הגבהה". לפעמים עניין סמנטי לכאורה, טומן בחובו הרבה משמעויות.
קפיצים ובולמים איכותיים יותר, ללא ספק ישפרו את ההתנהגות.
אבל הגבהה כהגבהה לא משפרת במאום את ההתנהגות הכביש. לרוב רק גורעת. זה משהו בסיסי בפיסיקה שאי אפשר להכחיש ובטח לא להתעלם ממנו.
אותם בולמים באותו מצב, ברכב סטנדרטי וברכב מוגבה, שניהם זהים במשקל ובצמיגים. מי יתנהג טוב יותר?
בוא ניקח דוגמה מובהקת יותר, מרכב שבמצבו המקורי רך מדי, מתנדנד ובנהיגה מהירה כמעט לא נעים, כמו לנדקרוזר.
כולם מגביהים, מחליפים קפיצים ובולמים, והאוטו עובר מטמורפוזה. הופך לנוח, מגהץ, מרסן. יציב יותר. תענוג. זה הכל רק קפיצים קשיחים יותר ובולמים מרסנים יותר. ההבדל בין אוטו מתנדנד ומתפלל לאוטו מרוסן הוא כל כך גדול, שהוא מצליח לחפות על עליית מרכז הכובד שאגב די מינורית. תגביה ב-10 ס"מ, העסק כבר לא יהיה כל כך מצויין.
עכשיו תנסה להגביה מבלי לשנות בכלל סוג ודגם בולמים. תישאר עם אותו דגם מקורי מהיצרן. רק יותר גובה. האם ההתנהגות תשתפר? קדחת. היא רק תתדרדר.
אז כן, היצרן מתפשר מסיבות של מחיר. אבל כל אחד נהיה לי פתאום מומחה גדול וממציא תיאוריות?... מילת המפתח היא איזון. כשאנחנו עושים שינוי, אנחנו מפירים את האיזון. תכונה אחת טובה יותר על חשבון תכונה אחרת. שוב, זה לא מסוכן, אבל לא יזיק להיות מודע לזה.
-
רישוי כביש חוקי ל-ZIBAR ?!!!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
התנהגות הכביש האופטימלית היא עם מתלים מקוריים מהיצרן. מה לעשות? זו האמת.
האמירה הזו עומדת בסתירה לכך שיצרנים מציעים את אותו הרכב עם מתלים שונים כגרסאות משופרות, בעיקר לרכבי כביש, אבל גם שטח.
יש גם גרסאות קיצון של אותו הרכב, עם פורטלים שעדיין עולות על הכביש בצורה תקנית במקומות בהם התקינה זהה.
הסיבה לקיבעון לאותם 50ממ היא כי זה הבדל זניח מהמקור, לעיתים קטן יותר מאשר נסיעה עם רכב ריק/עמוס.
Slowly..
-
ה50 מ''מ התקבעו כי חישובית מול רוחב עקבה מקובל, זה מספר שנופל בתוך התחום שלא מזיז את היחס גובה מרכז הכובד / רוחב (סוג של 'מקדם יציבות' ).
וכל זה לא קשור בשיט לנושא הדיון.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
עכשיו תנסה להגביה מבלי לשנות בכלל סוג ודגם בולמים. תישאר עם אותו דגם מקורי מהיצרן. רק יותר גובה. האם ההתנהגות תשתפר? קדחת. היא רק תתדרדר.
נכון, קוראים לזה ספייסרים, והם בוודאי לא תורמים דבר וחצי דבר להתנהגות הכביש או לבטיחות.
קיטי ההגבהה, לפחות האיכותיים מביניהם, מציעים חבילה כוללת שלמרות ההגבהה נותנים התנהגות כביש ובטיחות טובים יותר. כמו שכתבת. אבל זו עסקת חבילה וכך צריך להתייחס אליה.
אגב, עקרונית גם החלפת קפיץ לאפטרמרקט ללא הגבהה גם היא שינוי מבנה, הרי זה לא קפיץ מקורי, אז מה אם הוא עולה בכל פרמטר על המקורי ?
ועוד אגב, ממה שאני קורא פה ושם דווקא את הספייסרים מאשרים יחסית בקלות.. הזוי ...
-
אסף רמז לכם משהו, קחו את הדיון לשרשור נפרד אם תרצו
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
-
-
נתחיל בשאפו ענק והורדת כובע בפני הפרד מפרדס חנה.
נמשיך בשאלה: מה ההבדל בדרישות התקינה בין רכב משא (כפי שמפורט במסמך של "מגל-אפקה") לבין רכב נוסעים רגיל?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
"להצלחה אבות רבים, הכישלון תמיד יתום"
פשוט משעשע שמי שמתימר להיות מקצוען כותב משפט כמו -
"רמת דיוק של 2 ס"מ"
או חזרה על סיפורי הסוסיתא וההתעלמות מתע"ר .
מחר גם דואר ישראל יוציא הודעה שהכל בזכות זה שהוא העביר את המכתבים בזמן.
-
מה שישר קפץ לי..
Sent from my H3123 using Tapatalk
-
ומה שישר קפץ לי זה האם המעבדה הזו יכולה לאשר גם הגבהות מעל 50 מ"מ ומה העלות של התענוג ...
-
או מידת צמיג קצת יותר גדולה מ 31"... לא רוצה 42", אבל לא אתנגד ל 33" באופן חוקי.
ציינו שיש להם את כל הציוד הנדרש לבחינות, מעניין שאף אחד לא הזכיר אותם עד היום...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
פשוט משעשע שמי שמתימר להיות מקצוען כותב משפט כמו -
"רמת דיוק של 2 ס"מ"
מאחר והמשפט הנ"ל הופיע בסעיף הבדיקות הדינמיות אני מנחש (יותר נכון רוצה להאמין) שהכוונה לדיוק מיקום הרכב במרחב: מרחקי בלימה, רדיוסי סיבוב וכאלה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מ
עינת סגל ורוב הצוות שעובד בניהולה במשרד התחבורה עושים בסך הכול עבודה מאוד רצינית.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אז כנראה שהם פספסו את העובדה שGM הגיבה היום פורמאלית שמנוע ה 6.0 LS מעולם לא קיבל תקינה אירופית, מה שנוגד את הודעתם על מתן תקינה אירופית לרכב.
-
נראה לי שיש שם מנוע LQ9
לא שאני יודע אם יש או אין לו תקינה, אבל חשוב לדייק (זה מה שהיה בגרסה הצבאית בכל מקרה ואולי כאן יש משהו אחר)
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
אז כנראה שהם פספסו את העובדה שGM הגיבה היום פורמאלית שמנוע ה 6.0 LS מעולם לא קיבל תקינה אירופית, מה שנוגד את הודעתם על מתן תקינה אירופית לרכב.
ממליץ לך להעמיק בתחקיר יותר לפני שאתה מסיק מסקנות מהתגובה הזאת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
ממליץ לך להעמיק בתחקיר יותר לפני שאתה מסיק מסקנות מהתגובה הזאת.
סליחה- אם לדייק- הדגש הוא על זה ששום מנוע V8 שלהם מהסדרות של הטנדרים לא קיבל תקינה. וזה אגב מGM.- לבקשתי.
יתרה מזאת - מדובר ברכב היחיד שלמשרד התחבורה הישראלי אין יכולת להציג את מסמכי התקינה שלו - שהם מסמך פומבי. פשוט לא מסוגלים.