כל העיתונאים היו יחד באותו טיול מאורגן והוציאו תכלס את אותה הכתבה על אותו המסלול, ואחד מהם כבר הספיק לפלוט שהצוות עבר על המסלול מראש עם הרכבים כדי לוודא בדיוק איפה להניח כל גלגל..
Printable View
נו ו...?
לא באמת חשבת שמותגים אחרים יש פטנט שונה נכון?
זה לא בהכרח המותג רכב כמו הפלטפורמה העיתונאית והכוח שלה.
וכן, יש עיתונים שבפירוש אמרו שהיבואן סרב להעביר רכב למבחן השוואתי.
יש מבחנים בהם העיתונאי הולך לאן שהוא רוצה
אני מתייחס לעיתונות חו״ל שאני קורא באופן רציף, על מה שקורא בארץ אני מניח שדרור יוכל להגיד הכי טוב.
בפורווילר הם מקבלים רכב לשנה מהיצרן, ונותנים חו״ד חודשי.
לפעמים זה רק על נסיעה מנהלתית מצטברת ולפעמים על שטח באמת.
אבל זה לא מסלול מסומן מראש מהיצרן.
כנ״ל (לפעמים) ב-overland journal ואני בטוח שבעוד מקרים.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
ובמה זה שונה כשהכתב מכיר את המסלול ויודע לאן הוא נוסע?
עוד לא ראיתי כתב רכב שיכניס את עצמו עם רכב מבחן למקום שהוא לא מכיר וישמיד רכב כזה.
בין שני אלה יש משהו באמצע... וזה ברור שהיצרן הלך עם מטאטא על השביל, הזיז אבנים וחיטא את המים. בגלל זה, בגלל שחלק מהכתבים מעידים על עצמם שהם אינם אנשי שטח - אין הרבה בפרסומות הארוכות האלה חוץ מהצצה לטכנולוגיה שברכב. כמה שהשקיעו בהנדסה של הרכב הזה השקיעו עוד יותר בתכנון מראש של השיווק שלו.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
אני יכול לספר שלפני חודש בדיוק חזרנו מנימיביה,מטיול טבע נטו, שבועיים רכובים על לנדקרוזרים טנדר v6. נתקלנו בחבורת הפלצנים הזו כמה פעמים בדרך.
חציית ״הנהרות״ שאתם רואים בסרטון... הוא בעצם שיטפון שהיה באזור, פעם ראשונה גשם לאחר תשע שנות יובש- כך ספרו לנו הבושמנים שליוו אותנו. את הזרימה הזו עברנו בראשון low בכדי לא לטנף את הרכב - הכל אבנים למטה.... - החברה של הדיפנדרים בחרו לעשות הצגה למצלמות ולרחפנים- קשרו אחד לשני חבלים ועברו את הזרימה על 200.
מה שכן, בשבילים הכבושים הנהדרים של נימיביה הם טסו יפה מאד יאמר לזכותם, גם בדיונות.
ואת מי לא הזמינו לטיול...??
https://youtu.be/r5GROOU5OpE
אסף.
...
אני ממש מופתע
קובץ מצורף 128361
אני אאמלק.
ידידנו הדרום אפריקאי/אוסטרלי, טינף קצת על הדיסקברי 2 כשהוא יצא , ומאז כנראה שלא ישתה גינס בהשקות של לנדרובר (אגב, הוא מפזר מידע לא נכון לגביו, מה שמעיד מעט על בורות- לדיסקו 2 שיש לו נעילה מרכזית, זו נעילה אמיתית, ולא צימוד ויסקוזי כמו שהוא אומר).
בקיצור,
הבחור נעלב שלא מזמינים אותו וקצת פורק.
הרוב בסגנון של "ההשקות הללו מתוכננות היטב כדי להעניק חוויה אולטימטיבית לכתב, הן בתוך המסלול והן מחוצה לו. לכן יש קצת להפחית כשקוראים סופרלטיבים, וקצת להחמיר כשקוראים ביקורת, אפילו מרומזת". סה"כ לא טעות. אבל קצת קשה להתעלם מהבכיינות שלו (שמתווספת לחפרנות הרגילה).
בסוף, הוא מבקש שאם מישהו מצליח לשים יד על דיפנדר, שיזמין אותו כי הוא מת לקחת סיבוב.
"אגב, הוא מפזר מידע לא נכון לגביו, מה שמעיד מעט על בורות" תוכל לפרט? שואל ברצינות.
ערכתי את ההודעה - בדיסקו 2 נעילה מרכזית "אמיתית", ולא ויסקוזית.
הוא דווקא דייק וציין שבדגם הידני שקיבל למבחן לא הייתה נעילה מרכזית, ובדגם האוטומטי כן הייתה.
הוא לא גילה כוכב לכת חדש שלא היה ידוע לכולם בנושא.
אני זוכר את הדיונים אין מחברים ידית לנעילה או כאלו שהיו זוחלים מתחת לרכב לפני הכניסה לשטח.
ומה שהוא אומר מתחבר יפה עם מה שחבר האתר כאן שפגש את החבורה העליזה בנמיביה ותאר איך הם מצצו דרמה מסוג של שום דבר.
כשהייתה לאנדרו ביקורת לא פשוטה על טויוטה אוסטרליה הוא נכנס בהם בלי חשבון, הם פשוט פחות עליבים מהבריטים.
בניגוד לרוב המוחלט כאן, הוא כן היה בהמון השקות, אתה יכול לחפור (תרתי משמע) בערוץ שלו ולראות שבתקופה האפריקאית הוא הוציא לא מעט סרטוני בחינת רכבים.
אז לא הבנתי, הוא אוסטרלי או דרום אפריקאי?
הוא לא חבשי, הוא סודני
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
דורון, שים לב שהוא מציין שהדיסקו הננעלים שהוא קיבל בהשקה הכללית, היו אוטומטיים, כי לאוטומט היה "נעילה" שמבוססת על צימוד ויסקוזי. כאן הוא התבסס כנראה על מה שקיים בחלק מדגמי הריינג'רובר. ולא הדיסקו 2, שבהם יש דיפרנציאל אמיתי. לכך התכוונתי.
גילוי נאות- ראיתי את הסרטון פעם אחת בלי להתעכב, אולי לא הבנתי אותו נכון, אבל אני בספק.
לגבי הביקורת- הוא אומר דברים נכונים לחלוטין. פשוט אי אפשר לפספס את מצב הרוח של "אבי נעלבי" שהוא שרוי בו. ;)
המצב הרוח הזה הוא משהו ששורה עליו דרך קבע.
אבל תכלס הוא מתאר מאד מדוייק מה שמתרחש בעולם השקות הרכב והדילמות בהן נתונים כתבי הרכב שאמורים לסקר בצורה אובייקטיבית את הרכב החדש לאחר שישנו במלון טריליון כוכבים, אכלו אורוחת מלכים עם טריליון כוכבי מישליין ושלל יתר הפינוקים שמעריף עליהם יצרן הרכב...אז נו...איך יקטלו הרכב?
תכלס כללי המשחק האלו ידועים מראש ולכן יש לקחת עם קורטוב של מלח כל סיקור עיתונאי רכב שהוטסו להשקת רכב חדש כזו אחרת.
שלא יובן מדבריי כי אני מפקפק ביושרה המקצועית של כתבי הרכב ההיפך. רובם הגדול גם מציין בכתבה כי האירוח בהשקה היה על חשבון היצרן (כדי שהציבור יבין כיצד לקבל הסיקור) ואם יש להם ביקורת הם יבטאו אותה אבל בעדינות במרומז וכו' - בדיוק כפי שתיאר אנדרו.
רק מיעוט של כתבי הרכב מגיע למעמד של כוכבי על כמו שהיה קלרקסון מטופ גיר שאז הוא יכול היה להשתלח במי שהוא רצה ואיך שהוא רצה.
אני לא הכי מסכים עם הניסוח הזה. כל כתב יכול להשתלח במי שהוא רוצה כל עוד הוא ענייני. הוא פשוט יצתרך להשיג בעצמו את הרכבים. והיו מקרים שגם לטופ גיר היו יצרנים שלא הסכימו לתת להם רכב למבחן.
המבחן באלבניה שם בנטלי סרבה לתת רכב - וזכתה שיעשו ממנה קצת צחוק בעקבות זה.
המבחן בארהב שם דודג' סרבו לתת להם רכב והם פשוט קנו אחד.
בתמונה: Bentley Mulsanne על פי טופ גיר
קובץ מצורף 128368
אנחנו קצת חוטפים את השירשור אבל אתה בעצמך אומר שכשכתב רכב משתלח ברכב אז הוא לא יקבל עוד רכבים למבחן - כמה כתבי רכב או גופי תקשורת מספיק חזקים כדי לקנות בעצמם רכב לצורכי מבחן?
אז אכן רק עיתונאי כוכב או תוכנית חזקה כמו טופ גיר יכולים להשתלח בצורה בוטה - היתר יעבירו ביקורת אבל בעדינות
אני מסכים לחלוטין עם רוח הדברים רק לא עם הניסוח ופשוט חושב שאתה עדין מאוד, לדעתי 80% מה"כתבות" היום הן לא משהו אחר חוץ מפרסומת באורך מלא במסווה של ביקורת עניינית. זהו אפיק פרנסתי פרסומי שהמקסימום שתקבל בו יהיה סנביץ עם מעט מאוד בשר (ביקורת) עטוף בהרבה לחם (מחמאות) , לא שונה בהרבה מחברות חדשות כולל YNET ואני אומר את זה כחלק מחברה שיש לה "שורה פתוחה" מול מספר אתרי חדשות, כלכלה וכו.
שים לב שרוב הסקירות של הפסבדו מסע הזה הם של כתבי רכבי כביש שהביאו אותם, חלקם אומרים זאת בקול רם, כדי לתת חו״ד כמה הדיפסקברי הזה מתורבת ונוח בכביש.
זה מאאד מוכוון לקהל יעד שונה מאד ממי שגולש כאן או חובב שטח בהגדרתו.
מיעוט הסקירות של אנשים מעולם השטח באמת מתייחסות ליכולות גבוהות של הרכב עם תהייה לגבי קהל היעד ורמת המורכבות של הרכב.
גם אני זכיתי להיות 'מוחרם' על ידי יבואן אחד... מזל שזה היה יבואן של מכוניות מחורבנות מבחינתי.
בכל מקרה.. לעניין הדיפנדר - גם אם ברלי היה מוזמן להשקעה הזו ואני הייתי נדחף - עדיין היינו כנראה מאוד נהנים. ומאוד מתרשמים. כי הרכב מרשים והמסלול באמת לא קל.
אבל אם וכאשר נקבל דיפנדר למבחן, אנחנו נעמיס אותו עד הגג, נמלא אותו בנוסעים, וניסע לטיול במדבר, במסלול שכבר נסענו בו ברכבי שטח אחרים ככל הנראה. אנחנו נבחן אותו בחיים האמיתיים.
כתבי הרכב המצטיינים לקחו בתא המטען כנראה רק קרם הגנה ןנייר טואלט. התיק עם הבגדים להחלפה (הדומים זה לזה באופן חשוד) חיכה להם בלודג'. הביקורת של הטרחן בהיבט הזה נכונה מוצדקת בהחלט אבל אני רוצה להאמין שכולנו צרכני מדיה ביקורתיים ומבינים היטב שמה שהברנש מתאר זו המציאות הרגילה.
לא סתם כתבתי אי שם במעלה השרשור שכל ההשקה של הדיפנדר - אף כתב רכב לא נסע בו - מה שלא הפריע לכולם לכתוב חוות דעת, ועכשיו כשכן נסעו, זה בטיול מאורגן ומפונפן.
וגם אני קורא לקוראינו - אם נופל לכם ליד דיפנדר ואתם רוצים לצאת איתי לטיול, תנו קריאה.
אסף.
בחייאת..
יש עיתונאים ד נסיעה אחת מתייחסים לעמידות ואמינות של הרכב!
אם יש משהו אמין בוודאות במבחן הזה, זה כמה עיתונאים עם בעיית אמינות..
לקחו מעבר שנראה כמו מעלה עוזי, ובשביל שיהיה יותר דרמטי מצלמים בזוית רק שכחו להגיד לאנשים לצאת מהפריים אז יוצא שכולם ברקע עומדים באלכסון..[emoji16]
סתם מסקרנות - לאיפה מחברים את ההיליפט שיש להם על הגגון? מהסרטונים זה לא ברור.
לגגון. זה די ברור.
אסף.
אם זה נכון אז
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0dccc4b98e.jpg
אולי כזה.
קובץ מצורף 128387
אני באמת מעדיף להאמין שזה לזה מאשר לסתם קישוט