-
תגובה: לנדרובר דיפנדר החדש בארץ!
גם מי שבחר למתג את הדיפנדר כ'רכב מסעות' - אני חייב לומר שאני אישית לא הייתי בוחר רכב כזה למסע אמיתי חוצה יבשות או מדינות. למסע כזה צריך רכב שאפשר לסמוך עליו - יותר מכל דבר אחר. אני לא מחפש רכב אנלוגי ומכני שיתקלקל ויישבר כל הזמן אבל אפשר לתקן בקלות. אני מודע היטב לזה שהטכנולוגיה איתנו כדי להישאר ושהיא סך הכל אמינה.
אבל לקחת רכב שפתאום עלול להחליט שהוא לא מסכים שתפתח את דלת תא המטען כי יש איזה בעיית תקשורת בין הבלם חנייה לידית של הדלת (בעלי דיסקברי 4 - נשמע לכם מוכר? ) ... לא.
לטיול בנגב? למה לא? יומיים של הסתלבטויות מחבריך לטיול ואז למוסך או לגרשון או לרמי. אבל אי שם במדינה שאתה לא יודע אפילו מי הגרשון שלה? מה עושים בכזה מצב? ואיך אפשר לצאת למסע אמיתי בלי לסמוך על הסוס שלך?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
גם מי שבחר למתג את הדיפנדר כ'רכב מסעות' - אני חייב לומר שאני אישית לא הייתי בוחר רכב כזה למסע אמיתי חוצה יבשות או מדינות. למסע כזה צריך רכב שאפשר לסמוך עליו - יותר מכל דבר אחר. אני לא מחפש רכב אנלוגי ומכני שיתקלקל ויישבר כל הזמן אבל אפשר לתקן בקלות. אני מודע היטב לזה שהטכנולוגיה איתנו כדי להישאר ושהיא סך הכל אמינה.
אבל לקחת רכב שפתאום עלול להחליט שהוא לא מסכים שתפתח את דלת תא המטען כי יש איזה בעיית תקשורת בין הבלם חנייה לידית של הדלת (בעלי דיסקברי 4 - נשמע לכם מוכר? ) ... לא.
לטיול בנגב? למה לא? יומיים של הסתלבטויות מחבריך לטיול ואז למוסך או לגרשון או לרמי. אבל אי שם במדינה שאתה לא יודע אפילו מי הגרשון שלה? מה עושים בכזה מצב? ואיך אפשר לצאת למסע אמיתי בלי לסמוך על הסוס שלך?
אסף.
זה שהוא ממותג כרכב מסעות לא בהכרח אומר שזה כזה, או לחילופין, איפה המסע שלך?
צפון אמריקה? שלצורך העניין זה ממש לא אמצע אפריקה.
באמצע אפריקה, איפה תמצע גרשון בעיירה הקרובה שיידע לדבר עם רכב כזה?
מה גם שמרבית המיתוג הוא ״אם אני רוצה אני יכול לצאת למסע, וזה עושה לי נעים בראש בפקק הייתי לעבודה״, עצם המחשבה על היכולת.
לא נכנס בכלל למיתוג החברתי שחשוב לא מעט ובזכותו יש בארץ לא מעט רוביקונים שביד הראשונה כנראה שאף פעם לא ישלבו בהם low או נעילה.
אני כן מצפה שהגיזמואים שמיועדים בדיוק לחתך הזה יעבדו טוב יותר ממה שצולם.. כי משלמים המון כסף עבורם.
ראיתי לא מעט איך הגיזמו האלו עובדים בדיסקו 3/4, ושם זה ממש עובד, ועובד טוב עד כדי תחושה מזוייפת של יכולת גבוהה לנהג ברמה בסיסית.
-
אז אולי דיי. למה מיתגו ככה ולמה מיתגו ככה... הדיפנדר מת. יחי הדיסקברי 5
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
6. את ה5 פיספסת כי הם לא נמכרים כנראה.
אסף.
-
כנראה... הפסקתי לספור אחרי ה2. למרות שלאחי יש את ה4
-
טוב לדעת וזה מחייב פתיחת שרשור של אחיך עם תיעוד ההוצאות.
משום מה רק גולש אחד בעל לנדרובר מודרני שיתף אי פעם.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
טוב לדעת וזה מחייב פתיחת שרשור של אחיך עם תיעוד ההוצאות.
משום מה רק גולש אחד בעל לנדרובר מודרני שיתף אי פעם.
אסף.
כאילו ששרשור תיעוד הוצאות של לנדקרוזר או רנגלר כן יש פה 🤣
בינתיים גם מה שאמרו על אמינות והדיסקו 2, הינה סרטון ההשקה:
https://youtu.be/fCgFYJ1VFAc
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אבל אי שם במדינה שאתה לא יודע אפילו מי הגרשון שלה?
סליחה אבל
:D:D:D:D:D:D:D
לשרשור הפתגמים, ישר לשלישיה הפותחת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
נגיד..
והפתפיינדר שהיה נוכח? כמה מושבים?
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
גילוי נאות - אם אתה מתייחס להערה שלי אז הכוונה שעליתי את זה בעבר ולא בשבוע שעבר. ואכן העליה אז היתה ללא הדרמות שראינו בסרטון.
מתוכנן לעלות את זה מחר (הפעם עם לנדקרוזר). אדווח אחר כך.
מעדיף לדבר בשפה של הוכחות ולא השערות או אמונות.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
-
אחי לא מהסוג המשתף, גם לא ממש נכנס לפה יותר. אבל הרכב לא יורד לשטח.בכלל וגם לא נוסע הרבה. לזכרוני ביישור קו בוצע טיימינג וכו, משאבת הכריות דלפה והוחלפה בעלות (חלק) 150 פאונד. היה חשד לתקלה באחד המחשבים שהתגלה כמינוס מצבר רופף וזהו, נחזור לדיסקברי 6https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8a64d61e4d.jpg
-
סלח לי, הבנתי אותך לא נכון...
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אף SUV משפחתי, בטח לא 7 מקומות - לא היה עושה את זה יותר טוב. כולם לא ייראו טוב שם.
גם הSUV המשפחתי של ג'יפ (שהוא בכלל לא 7 מקומות ולכן בסגמנט אחר)
רוביקון או היילקס לא באותו סגמנט ולא מהווים פוטנציאל לאותו לקוח. מבחינת הלקוח של דיפנדר - זה כמו שתגיד להם שרייזר יעלה שם בלי בעיות.
אסף.
לדעתי עושים כאן קצת מישמש שיווקי.
שוק היעד המקורי של הדיפנדר, רנגלר, לנדקרוזר וכו׳ היה מוסדי מלכתחילה. הדרישה לרכב עבודה לשטח פשוט ועביר, אמין ועמיד, וורסטילי שאפשר בקלות רבה להתאים למטרה ייעודית, הגיע בדיוק מהצרכים של השוק הזה.
ביכולות האלו בדיוק, ״חשקו״ גם לקוחות פרטיים (חלקם לא שפויים, כמונו) וכך נולדו האגדות (מוצדקות יותר או פחות).
מכאן העלילה מתחילה להסתבך.
כל חברה בחרה בתהליך מיתוג שונה.
טויוטה בחרה לייצר תתי מותגים הנושאים את שם המותג ״האגדי״ לנדקרוזר ושמרה לפחות בתת מותג אחד (סדרת ה- 70) על ההגדרות והיכולות המקוריות.
גיפ, מותג שטח איקוני בפני עצמו, בחר לשמור באמצעות המותג רנגלר על חלק מההגדרות המקוריות, תוך ביצוע אבולוציות נדרשות ותוך פזילה איטית ומדאיגה לשוק הפרימיום.
לנדררובר עם הדיפנדר, בחרה לא לשנות (או רק מה שחייבים) ומצאה את עצמה לא רלוונטית הרחק הרחק מאחור.
שכבר לא היתה ברירה, הם החליטו לזרוק את הדיפנדר לפח ביחד עם הדרישות שפורטו מעלה.
זה כמובן לא מפריע להם היום למכור תדמית קשוחה ומסוקסת לsuv פרימיום מפונפן או בשפת העם להשתין מהמקפצה ולמכור את זה כמים מינרלים מהאלפים.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
לדעתי עושים כאן קצת מישמש שיווקי.
שוק היעד המקורי של הדיפנדר, רנגלר, לנדקרוזר וכו׳ היה מוסדי מלכתחילה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
הרנגלר מעןלם לא היה רכב עבודה.
לא תוכנן ככה ולא בנוי ככה.
בלנדקרוזר יש 2 ענפים נפרדים ברורים מאד בין עבודה ופנאי.
דיפנדר היה ענף העבודה של לנדרובר, ותכלס נסגר.
אז דוחפים את הגוויה עם מדבקה על הליין המקביל.
זה כמו שהדגם הבא של לנדקרוזר 150 פתאום יקבל סדרת מספור של 70.
שינוי הסטיקר בשורת קטלוג לא תהפוך אותו לרכב עבודה.
-
דורון, אתה טועה.. להזכירך רנגלר הוא המשך השושלת שהחלה בויליס 42 המיתולוגי, דרך ה cj5, עד היום, הקונספט די דומה, רכב שיכול לשמש לשימושים צבאיים, וגם לרכב פנאי בגימור כזה ואחר. הדיפנדר נולד כאלטרנטיבה בריטית לאותו ויליס.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
-
להערכתי הדיפנדר החדש יהיה ה SUV הטוב בקטגוריה. עם מיגונים ומספר שיפצורים אפטרמרקט הוא יאכל לארוחת בוקר את כל המתחרים בקטגוריה. המתינו בסבלנות...
גם אם כרגע יש בעיה מסוימת בתוכנה של ה TC הרי שהיא תשודרג ותעבור fine tunning בהמשך בדיוק כפי שהיה ב ד2 שכיום מצויד ב TC פנטסטי.
ידוע שלנדרובר מייצרים את ה TC הטוב ביותר בשוק כך שהסירו דאגה מליבכם.
לדעתי חלק מהבעיות בסירטון נובעות בין היתר מחוסר נסיון של הנהגים באירוע כיצד נוהגים ברכב עם TC.
ולכל המבקרים הסידרתיים של LR מציע לכולם להיזכר מהו רכב הסיור הטוב ביותר שהיה אי פעם ליחידות המיוחדות בצה"ל עד היום.....:) עם רמת אמינות גבוהה מאוד וביצועי שטח פנטסטיים
-
ZIVO: בתיאוריה אתה צודק, המתלה עובד פחות טוב בהגבהה מירבית. אבל מה לעשות וגם ככה, עם גחון מוגבה ל-39 ס"מ, הגחון נמרח על הסלעים, עם בומבות קשות במרכז הגחון? יש שם איזה מנגנון אוטומטי שיכול להוסיף עוד כמה סנטימטרים, אבל אני לא יודע איך הוא עובד, ואם אמנם נכנס לפעולה. גם זה אוטומטי... זה לא דיפנדר TDI, ללא ספק.
יואב פולס: תודה על החיזוקים! אין ספק, במונחים של רכב כביש-שטח עם רמת עידון וביצועי כביש מעולים כאלה, הדיפנדר החדש הוא "הכי גיבור שיש"
נמרוד: אתה צודק לגמרי בעניין האימפקט של סרטון וידיאו, כמה מבאס אותי שאני בתפקיד משני (אחרי הדיפנדר והמכוון...)
OPL: הסרטון ממש לא נעשה בהזמנה, אני בטוח שאנשי לנד רובר היו מתים לקבור אותו, אבל אי אפשר. צולם, תועד, הועלה.
זה אגב שופך קצת אור על כל מיני עקיצות שאנחנו מקבלים כסף מהיבואן, דיעותינו משוחדות וכיו"ב; אף אחד לא ניסה למנוע את עליית הסרטון. אישית לא נכנסתי לתיאור מלא של האירוע, מכיוון שאני חושב שהוא מעיד רק על טעות מארגנים/נהגים/מכוונים, אבל לא גורע מסגולותיו של הדיפנדר.
בועז: איפה הפיל? אם אתה יודע משהו, אנא דבר
אסף: מסכים איתך במאה אחוז של"חוצה אפריקה" לא הייתי לוקח אוטו כזה, אלא עם רכב כתק"ל צמוד
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
להערכתי הדיפנדר...
דויד ברוך הבא לפורום.
אתה מעוניין למסור לנו איזה גילוי נאות?
-
לנדרובר דיפנדר החדש בארץ!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
דורון, אתה טועה.. להזכירך רנגלר הוא המשך השושלת שהחלה בויליס 42 המיתולוגי, דרך ה cj5, עד היום, הקונספט די דומה, רכב שיכול לשמש לשימושים צבאיים, וגם לרכב פנאי בגימור כזה ואחר. הדיפנדר נולד כאלטרנטיבה בריטית לאותו ויליס.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
ג’יפ וויילס היה מוצר צבאי.
ההגדרה של CJ פוסט מלחמת העולם השנייה היא מראש civilian Jeep.
הוא אף פעם לא היה מוצר צבאי:/ממסדי בהגדרתו.
לא כושר העמסה ולא המכלולים.
הפעם הראשונה תכלס שזה נבנה כצבאי היה J8 שזה סוג של סופה, שבתורה היא שדרוג חוזק משמעותי כדי להתאים לעומסים שהמקביל האזרחי לא עומד בהם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
ברכב עם TC.
ולכל המבקרים הסידרתיים של LR מציע לכולם להיזכר מהו רכב הסיור הטוב ביותר שהיה אי פעם ליחידות המיוחדות בצה"ל עד היום.....:) עם רמת אמינות גבוהה מאוד וביצועי שטח פנטסטיים
וואי וואי איזו הרצה להנחתה..
שכחת רק לציין, או שלא ידעת שזה היה בעיקר תוצר של החרם הערבי שלא השאיר שום אופציה אחרת.
אמינות גבוהה?
בחייאת.
-
1 קבצים מצורפים
דורון, אני לא רוצה להמשיך את הקו של הבחור (שעובד כאן (אולי?) מטעם), אבל הlr הגיעו לכאן בדרכים לא דרכים למרות החרם ולא בגללו.
מכאן ועד האגדות שהוא סיפר (בלי כנראה הכרות מקרוב) הדרך היא כמובן ארוכה.
אבל,
לפני שאני עושה מעצמי צחוק, שווה לתת לבחור להגיב. הרי מונה ההודעות הוא לא אסמכתא לכלום, וגם אם דייב אשקרופט בכבודו היה נרשם לכאן ורושם הודעה ראשונה כזו, הייתי מגיב בחשדניסטיות. אז אני אומר:
"...בוא ניתן לו עוד צ'אנס..."
קובץ מצורף 129570
-
איך הגיע ולמה זה לא הנושא, זה חדשות ישנות מאד ורלוונטיות מאד לחרם שהיה.
אבל זה מדגים יפה את הנסיון לרכב על המוניטין של הדגם היוצא, כשהנוכחי זה רכב אחר לגמרי למעט תג השם המודבק.
-
או קיי, מצאתי מי מחמם את הגויים... בחיי אתם שורפים כל כך הרבה זמן בפורומים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ADaShim
אני דווקא הייתי בוחר בספר הזה:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...10da93fda3.jpg
הדיפנדר הזה הוא בדיוק מה שהוא, אל תנסו להפוך אותו למשהו אחר.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
-
-
-
New Defender News
https://r.tapatalk.com/shareLink/top...ink_source=app
בשניהם יש את הוידאו המדוברים.
הם הועלו ליוטיוב מראש עם כותרת באנגלית.. עלו על המכם לבד.
-
דורון, תהיה דוגרי... איפה יותר כיף לך להתווכח?
:rolleyes:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
דורון, תהיה דוגרי... איפה יותר כיף לך להתווכח?
:rolleyes:
נכון שלא טרחת לקרוא בכלל?
או שאנגלית לא במגרש?
אני אחסוך לך את גוגלטרנסלייט.
לא כתבתי שם משהו אחר מכאן, וגם כאן לא אמרתי שום דבר שלא נאמר.
את הוידאו הם מצאו לבד וטרחו ותרגמו.
-
-
הבנתי.
רק שורות בדידות, משפטים קצרים.
מה גם שפספסת את התגובות האחרות לבחור לפני כן.
את הנבחרות סיננת?
עוד יחשדו בי באנגלופיליות יתר:
[QUOTE="Doron, post: 2794228, member: 9640"]I think it’s the opposite.
The new Defender is what it is because LR continue to evolve and take innovative approach, and Jeep is the conservative, with minor changes.
How many year it took Jeep to adopt the coil suspension?
LR were there long time before.
The huge leap from disco-2 old school mechanic into Disco 3-4, the RR and same time still invest in trying to keep off road ability.
You can debate on the quality of the results, but as I see it, LR is much more innovative then Jeep.