זוהר, תתעלם מהחכמולוגים וחסרי האמפתיה. יש פה גם כאלו, מה לעשות. אני מקווה שהתשובות שלי לא כאלו, ואם כן זה אשמתי.
החיסון לא 100% בטוח כי אין כזה דבר במציאות. אבל במשוואת הסיכונים, הרבה-הרבה יותר בטוח לקחת את החיסון מאשר לא. אנסה לסכם.
ברמה האישית : הנה מידע על הסיכון למוות בקרב מי שמאומת כחולה קורונה, בחיתוך לפי גילאים:
קובץ מצורף 132202
אני כבן 47 אוטוטו, אם אקבל את המחלה, יש לי סיכוי כללי של כמעט 0.5% למות. 1:200. מי שבגיל 60 ומשהו, הסיכוי שלו בגדול הוא 1:100.
על זה יש להוסיף את הסיכוי להדבק, ופה באמת שכל אחד אחראי על עצמו והחשיפה שלו. בכל מקרה, כנראה שרוב-רובנו פה בפורום, בקבוצות גיל 40-50-60 נשרוד את סכנת הקורונה, אבל הסיכון לא אפסי - הוא כזה שאפשר כמעט להרגיש אותו, 1 מתוך כמה מאות.
עכשיו נשווה את זה לסיכוי שיקרה לנו, בקבוצת גיל של 40-50-60 משהו בגלל החיסון. מה יכול לקרות בגלל החיסון? תגובה אלרגית חריפה. מה הסיכון למוות? בניסוי של פייזר מתו 2 מתוך 20,000 שחוסנו, ומקרי המוות לא קשורים ישירות לחיסון. לא משנה איך מסובבים את זה, הסיכוי הוא של אחד לכמה עשרות עד מאות אלפים - הסיכוי יתבהר לרמה כמו הגרף של הקורונה שהראיתי למעלה רק בעוד כמה חודשים או שנה. אבל ברור לחלוטין, שיש כאן הבדל של סדרי גודל. הבדל בין רולטת קורונה של אחד לכמה מאות, לרולטת חיסון של אחד לכמה עשרות וסביר להניח מאות אלפים.
מבחינתי לכן ברמה האישית, אני לא רואה שום התלבטות.
ברמה המדינה/חברה/עולם:
הנזקים העקיפים של השבתת העולם עצומים. זו באמת שנה איומה ונוראית לילדים במערכות החינוך. זו שנה של פגיעה כלכלית שכבר אין מילים לתאר אותה. פה זה לא עניין של חישובים - יש לנו מול העיניים כמויות עצומות של אנשים מובטלים, אנשים שאיבדו עסקים, ואם לא את העסק איבדו חסכונות של שנים. גם מי שלא נפגע קשה עדיין מרגיש את הגלגלים של המטחנה מתקרבת, אם זה ימשך עוד שנה.
אחרי שנה, אין שום אינדקציה שקורונה תעלם מעצמה. להיפך. נראה שהסיכוי הטוב ביותר הוא לחסן את מירב האוכלוסיה. למזלנו זכינו לחיות במדינה מתקדמת יחסית שכן תזכה לאפשרות לחסן את כל האוכלוסיה, ואפילו מהר יחסית. אז בואו ננצל את ההזדמנות. אם וכאשר רוב אוכולסית ישראל תתחסן - וזה יכול לקרות עד הקיץ - אולי כולל אפילו בני נוער, ככל שיתברר שהחיסון בטוח גם עבורם במחקרי המשך שמתנהלים בימים אלו - יש מצב שנחזור לחיים נורמליים. בשביל זה צריך להגיע ל70% בערך של בעלי נוגדנים (מחוסנים ומחלימים).
האם יכול להיות שזה לא יעבוד, ומוטציה עמידה לחיסון תופיע? כן, יכול להיות, והסיכוי לא אפסי גם הוא. אבל זו לא סיבה לא לעשות את הדבר הנכון כרגע, וזה להתחסן, כי הסיכון שבחיסון הוא באמת, באמת קלוש.
הדיון הזה חשוב וחשוב לי לשכנע אותך, ואת כל מי שקורא כאן בג'יפולוג ודרככם את מעגלים רחבים יותר.