וקורקינט חשמלי ?
ואופניים חשמליות ?
ואופניים לא חשמליות ?
כולם כלים ללא רישוי שיכולים לעלות על הכביש, וכולם מסוכנים. מה ההבדל ?
Printable View
וקורקינט חשמלי ?
ואופניים חשמליות ?
ואופניים לא חשמליות ?
כולם כלים ללא רישוי שיכולים לעלות על הכביש, וכולם מסוכנים. מה ההבדל ?
מבחינתי זה יכול להיות. תקף לכל...
Sent from my M2006C3LG using Tapatalk
ומה אם בוגר בעל רשיון נוהג בהם? לענד אפשר היה למזער האיסור בשל כך.
כמובן, אם לא מקפידים על חוקי תנועה אז לאכוף בהתאם.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
מבחינתי המכתב הזה הוא מצד אחד סוג של הקלה: כי המשטרה העלתה סוף סוף על הכתב את התחום השחור שאותו היא תאכוף, וזה אומר שהשאר הוא לבן? או שאולי עדיין נשאר אפור?
אני נוסע בעיקר בשטח, וממש מעט בקיבוץ.
מצד שני, המכתב הזה נראה סופר מבולבל. נסיעה בכלי ללא ביטוח- שלא ניתן לעשות עליו ביטוח, רשיון רכב, רשיון נהיגה, הכול נראה משונה, וממתי בכלל החוק מבדיל בין דרך בשטח לכביש? ומה ההגדרה לכביש? אספלט? בחלק מהקטעים התלולים בדרך הכורכר בפארק בריטניה יש אספלט, אז שם ניתן לאכוף? לאכוף מה? איזה סעיף בחוק?
הכבישים בקיבוץ אכיפים?
לי ברור מהמכתב הזה שמדינת ישראל עוד לא הבינה מה עושים עם היצור הזה, וש3/4 מהכתוב בו לא יעמוד למבחן בית משפט אם נאשם יגיע בליווי עורך דין תותח.
לגבי ההשמדה של הכלי זה בכלל הזוי בעיני ההדיוט שלי. כאילו: הכלי היה חוקי לגמרי כל עוד לא נסעו אתו בכביש, מותר לייבא אותו ולתת מתנה לילדים, ומרגע שעלו אתו על הכביש הקניין נהיה לא חוקי? כזה שמותר למדינה להשמיד? אם אני עולה עם טרקטור פול סייז חקלאי על כביש 6 אז המדינה רשאית להשמיד את הטרקטור?
לדעתי לשון החוק, והיא מה שתקבע בבית המשפט ולא המכתב מדיניות הנל....
לא מבדילה בין כביש לדרך, שביל וכל התיאורים והתיאורים המתחכמים....
כלומר אם תגיד לשופט נסעתי בשביל להולכי רגל בישוב או בדשא ... אז יש סיכוי שישחילו אותך גם על סיכון חי אדם.
וברור שהכבישים בקיבות "אכיפים"... זה האזרח "אכיף" בכלל... כמו ששוטר יתפוס אותך בלי חגורה בשטח או במושב... או בקיבוץ או במרכז תא... הדין זהה.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
הכול נכון, רק שאין חוק.
לא מהין כיצד ניתן לטפל בכלי שאינו מוגדר בפקודת התעבורה לפי פקודת התעבורה ועל ידי משטרת התנועה.
אם המכתב הזה לא מזוייף ( ואני חושד שהוא כן), נראה לי שהוא לא עבר תחת חוות דעתו של יועץ משפטי אע״פ שאני אינני משפטן.
הייתי שמח אם אחד מכתבי הרכב יבקש את תגובת דובר המשטרה למסמך הזה…
ולא שכנראה אין בעיה. פשוט בחירת הטיפול נראית לא רצינית.
מכיוון שהכבישים בקיבוץ נחשבים ע"פ החוק ככבישים,
ומכיוון שבסעיפים 2 ו3 במכתב ההזוי הנ"ל נרשם שעצם עליית הכלי על הכביש, הופכת אותו בעיני החוק לכלי רכב שמחויב בכל מה שהחוק מחייב כלי רכב, כולל רישוי וביטוח.
הרי שגם ילד בן 3 שעולה עם התלת אופן שלו (שמיובא לארץ כצעצוע, בדיוק כמו טרקטורון, ממש במלים שבמכתב הזה) על הכביש בקיבוץ, הוא עבריין שיש לפתוח נגדו תיק פלילי, לחלט את המוצג ולבקש את השמדתו.
בסה"כ הגיוני.
רק שהוא לא ממונע... התלת אופן של הילד בן ה3... ולא חושב שעל ילד בן שלוש חל חוק הסדר הפלילי.
לא יודע לגבי אמינות המכתב...
אבל בוא... אל תהייה ילד בן שלוש... ברור שיש עליית מדרגה בכמות הנפגעים מהכלים החשמליים והמדינה מנסה לעשות סדר... גם אם לא הולך לה עדיין, זה עניין של זמן.
אני חושב שחוק, מטרתו בבסיס זה לעשות סדר בכאוס... נכון שזה לא תמיד עובד... אבל אתה חנן, אל תהייה חלק מהכאוס.
סע בזהירות ובאחריות תוך התחשבות בסביבה ואל תמשוך תשומת לב לא רצויה.
אם החוק מחייב רשוי וביטוח אז הרשויות המחויבות על רישוי וביטוח היו חייבות לבצע את חובתם.
מאחר שהן לא רואות את הכלים האלו כפי שהמכתב מפרט אז כל המכתב הזה נתפס כלא אמין עד כדי מזוייף.
למיטב הבנתי אין הבדל בין חוקיות נסיעה על אספלט לבין נסיעה בשדות.
כלי רכב מחוייב ברישוי וביטוח חובה בלי קשר היכן נוסע.
בקיצור- דורש הבהרות…
אל תתפוס אותי במילה.. אבל אני כמעט בטוח שבחוק יש התייחסות לכלי רכב מאולתר... ועל זה ירכבו.
סתם אצבע רטובה ברוח...
אין במכתב אף מילה לגבי עניין המינוע. אם כבר אז להיפך. נרשם שבגלל שאין לו נפח מנועי הוא לא יכול להיחשב כטרקטורון. אז עקרונית אין הבדל מבחינת המכתב בין טרקטורון ממונע חשמלי וכזה שממונע ע"י פדלים, או ע"י רגליים על הרצפה.
יש גם במכתב התייחסות מפורשת לילדים שעוד אינן בני 12. אין לי מושג לגבי ההבדל החוקי שבין בן 3 לבן 11, ובתכל'ס, בשביל המחשת עליבות המכתב, זה לא משנה.
אני לא נגד הסדרה, ואני ממש לא הסניגור של מי שעושים ברדק עם הכלי הזה, ותנוח דעתך שאני גם לא מייצג אותם בצורה שבה אני רוכב ובמקומות שבהם אני רוכב. אני לגמרי מודע לבעייתיות שהכלי הביא אתו לכבישים מסוימים.
ועדיין המכתב מפליא בטפשותו ובחובבנות המשפטית שבו.
אגב, אם היו שואלים אותי אז בכלל הייתי בעד שיאסרו בצורה מפורשת נסיעה עם כלים כאלה על הכבישים, אם עצם האיסור המפורש היה גורם לנסיעה על שבילים להיחשב כחוקית למהדרין.
המצב היום הוא שגם נהגים בכביש, כפי שתואר כאן קודם, חוששים להסתבך עם החוק בתאונה עם ילד רכוב על כלי כזה, על הכביש במושב למשל, ומאידך, כשאני נוסע בשבילים אני לא לגמרי רגוע שאני לא בטעות אתקל בשוטר משועמם שיחליט להנפיץ עבירה כלשהי על חשבוני. רשיון הנהיגה שלי מוגדר על ידי כאחד הנכסים החשובים ביותר בחיים שלי, ואני שומר עליו מכל משמר.
בהתאם לתקנה 39ג לתקנות התעבורה מותר לנהוג בטרקטורון בכביש רק לשם חצייתו או כשמדובר במושב או קיבוץ וכן יש לחבוש קסדה בעת נהיגה בטרקטורון.*
תנועת טרקטורון ובטיחותו
39ג. * (א) *לא ינהג אדם בטרקטורון בכביש אלא לשם חצייתו או כאשר הנסיעה היא בכביש שבתחום מושב או קיבוץ.
* * * * * (ב) *מהירות נסיעתו של טרקטורון לא תעלה על 40 קמ"ש.
* * * * * (ג) * הנוהג בטרקטורון לא יסיע עליו אדם נוסף אלא אם כן קיבל היתר לכך מאת רשות הרישוי וההיתר נרשם ברשיון הרכב.
* * * * * (ד) *לא ינהג אדם בטרקטורון ולא ירשה לאחר לנסוע עליו אלא אם כן הנוהג וכל נוסע חובשים קסדת מגן שסומנה כאמור בפרט 9 לחלק ג' בתוספת השניה, ובלבד שמבנה הקסדה יכסה את אפרכסת האוזן, והיא תהיה קשורה
השוטר רשם בצורה הכי מפורשת שאפשר, שלא מדובר מבחינת החוק בטרקטורון, ומשכך, לא יחולו עליו הכללים שחלים על טרקטורון.
בקיצור, ע"פ המכתב, שכח מ39ג
כל החוקים תקפים גם בשבילים.
ואכן מדי פעם המשטרה פושטת בכל מיני תאי שטח שידועים כמקומות מפגש/ריכוז של כידונאים ונהגי רייזרים לכל מיני "מבצעי אכיפה". בודקים רשיונות וביטוחים. תמיד יש איתם גם בוחן שמבצע הורדות סיטוניות מהכביש לכל דבר שלא נראה סטנדרטי או סתם לא בא לו טוב בעין. אם הוא לא מוצא ליקויים, הוא ממציא. כל איזור פלמחים למשל, מוכה אכיפה. לפעמים גם בחורשן, יער בן שמן, תל חדיד וכו'.
מצד שני, רבים מנסים לברוח. לא מזמן יצא לי לצפות במרדף די מעורר רחמים של היילקס משטרתי אחרי באגי מבנייה עצמית שפשוט השאירה לו אבק. ללא רחפן/מסוק שיתצפתו על המרדף מלמעלה ויכוונו כוחות, חבל על הזמן והאנרגיות.
וזה גם לא סוד שבגלל עלויות הביטוח הדמיוניות, חלק ניכר אם לא רוב מוחלט של הטרקטורונים הרגילים ששותים בנזין, הם ללא רישוי בתוקף ומין הסתם גם לא מבוטחים (וזה נכון גם לגבי חלק ניכר מהאופנועים. המשטרה טוענת למעל 40% מהכלים שנוסעים ללא ביטוח. אני מהמר שבאופנועי שטח המספר הזה גדול בהרבה)
וזה גם לא סוד שלאכיפה הזו יש סיבות טובות - רוב רוכבי הטרקטורונים, בנזין או חשמלי, הם בעיקר צעירים ומשתוללים ללא הכרה. וכן - בסוף זה ייגמר בהרוגים, ואז יתחילו לצוד את כולם שוב. בדגש על אלה שלא משתוללים אלא סתם מטיילים ברוגע. כמוך. כי אותם הכי קל לתפוס.
לא יודע לגבי מסמך מזויף או לא - וברור שהרשויות עוד לא יודעות איך לאכול את הכלים האלה, איך בדיוק להגדיר אותם.
מצד אחד מותר לייבא ולמכור אותם, ומצד שני אסור להשתמש.... למעט אולי בשטחים תפעוליים?.... חלמאות ישראלית טיפוסית.
אז כדאי להיזהר. להבדיל מטרקטורון רגיל, הצעצוע החשמלי שלך הוא כנראה לא הכלי שיאפשר לך לנסות לברוח כששוטרים רודפים אחריך. לא שאתה הטיפוס שינסה לברוח.... ובכל זאת.
אחרי שקראתי את ההגדרה לרכב מנועי ואת הכתבה הבאה אני משנה את דעתי.
יש פה בעיה בין משרדית וכרגיל מי שיחטוף זה האזרח.,,
(תיקון מס' 104) תשע"ב-2012
"רכב" - רכב הנע בכוח מיכני או הנגרר על ידי רכב או על ידי בהמה, וכן מכונה או מיתקן הנעים או הנגררים כאמור, לרבות אופניים ותלת-אופן, ולמעט רכב ששר התחבורה פטר אותו בצו מהוראות פקודה זו כולן או מקצתן;
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=s1c211wlgt
גם כל הגיפאים יורדים משבילים, כולם... ואם לא אז ימצאו פרח לרמוס, סמוך עליהם.
די דרור... אתה סתם משמיץ ציבור שלם... חלאס.
ולרגע נשמע ממך שמרכזים אנרגיות במקומות המועדים לפורענות... שיש פוטנציאל פגיעה במטיילים או בטבע...
להבדיל ממצב האכיפה בכבישים שאוכפים היכן שהכי משתלם ולא היכן שמירב התאונות.
אפשר גם לומר מילה טובה פעם ב... ולא רק להפריז בתיאורים ומעשיות שליליות..
עדיין, בועז, אתה במקסימום יכול לכתוב שאתה עוד יותר מבולבל.
ברצינות, מישהו, כולל כותב המכתב, יכול להצביע על ההבדל החוקי שבהפללת ילד עם ג'יפ 12 וולט מפלסטיק, שנוסע בשבילי הקיבוץ, והפללת מבוגר שנוסע על טרק' חשמלי 72 וולט בכביש 40?
כן,
כמחזיק רישיון נהיגה חלה עליך חובת הזהירות הכללית.... מוזמן לבדוק מה זה אומר בדיוק זה מפורט בברושור של קורס מניעה.
הילד לא עובר על שום חוק,
אותו אדם בעל רישיון נהיגה... שעלה על הכביש עם כלי ללא ביטוח ללא רישוי, לצורך העניין כלי רכב מאולתר... ללא קסדה ... ונסע על כביש מהיר ואפילו לא רק כדי לחצות עבר על לא מעט חוקים לדעתי.
טוב, עם הסעיף הזה באמת קשה להתווכח.
אבל לצורך הדיון בוא נישאר בתחום הטכני מבחינה חוקית.
ולגבי הסעיף השני, אתה לדעתי טועה כמעט בהכול. זה לא כלי בר רישוי וביטוח (לכל הפחות יצטרכו לשים עליו מספר כדי שבכלל יהיה אפשר להתחיל עם זה) . אין עליו חובת קסדה, והוא בוודאי לא יכול להיות מוגדר כמאולתר, אם לא הוכח שעשו בו שינוי. כביש 40 לא מוגדר כמהיר.
עזוב את הדעה שלך, או שלי על הנושא. אני שואל ברמה המשפטית.
לא הבנתי... עכשיו לא מתאים לך החוק?
(;
ובוא, אם הרישיון הוא אחד הדברים הכי חשובים לך בחיים לך תעשה קורס נהיגה מונעת .. גם לא "זכית" בזה מהמדינה... אולי יוריד קצת קורי עכביש ותגיע לכמה תובנות
תשמע...תראה... אתה שוב מתעקש לא להבין מה אני כותב?... אני בצד שלך. זו האמת.
אני האחרון שיסמפט את המשטרה, אבל קצת קשה אפילו לי לבוא בטענות על האכיפה הזו כי אפילו אני נאלץ להודות שהם באמת מתפרעים ומסכנים חיים. כן, יש פוטנציאל פגיעה במטיילים. כן, כלים מהירים ואלימים עם חתימה גבוהה בהרבה מקרים מחרבים את הטבע. זו האמת.
זה מחזיר אותנו לדיונים על ATV ו-UTV למיניהם ועל הקהל האופייני שלהם. אבל שוב - זו האמת. מי כמוך יודע.
"אם הוא לא מוצא ליקויים, הוא ממציא."
מאוד מפריע לי האופן שבוא אתה מתבטא.
זה זול ... ומהצד אפילו אומר שאתה מסיט לשנוא שוטרים ... מוציא את כולם שקרנים ורקובים.
אבל פסדר.. ככה זה גם ג'יפאים, כולם נבלות.
חזיתי לאחרונה בטרקטורון חשמלי כזה עם שלושה ילדים עליו, הגדול שבהם והנהג אולי בן 7, נוסעים על מדרכות במושבה תוך חציית צמתים סואנים על מעברי חציה. כנראה נסעו לבקר את סבתא או משהו. מחזה מעורר פלצות, לא פחות.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
רגע לפני שנכתבו התקנות לגבי אופניים חשמליים וקורקינטים חשמליים היתה בדיוק אותה בעיה.
מצד אחד לא בפקודת הרכב המנועי.
כלומר אי אפשר לבטח או להוציא רשיון.
מצד שני נוסעים על המדרכות ומעורבים בתאונות.
אז סידרו את זה. ואני מניח שבקרוב יסדרו גם את עניין הטרקטורונים.
ואם ברבי-ג'יפ יתחילו לעלות בהספק ויעלו על מדרכות וכבישים ויהיו מעורבים בתאונות- גם הם.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אם אני מבין נכון זה תופס גם לכל הצעצועים שהם מכוניות חשמליות לילדיםhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3f691982ab.jpg
נשלח מהנייד
תל אביב מלאה כל מני כלים חשמליים דמויי אופנועים או ריקשות....
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
תקרא, ותקרא את זה טוב, כי לי נמאס להתווכח איתך על כל שטות ולא סביב מדורה עם כוס ויסקי ביד.
"אם לא אמצא, אמציא". יודע מאיפה זה?
את זה אמר לי פעם בוחן משטרה בעצמו.
וואלה, היה שנון, הבחור. ממש הפתיע ביחס ל-IQ62 המוערכים שלו.
חבל שלא יכולתי להקליט אותו.
זה היה מזמן, אבל שמו שמור אצלי עד היום.
מפריע לך? בעיה שלך.
לא מאמין לי? גם זו בעיה שלך.
אם הייתי שוטר, לא הייתי מעלה בדעתי להגיד למישהו כזה דבר.
לא הייתי מעלה בדעתי גם להמציא דבר כזה כדי לשקר כאן לך, או לכולם, ו/או לספר למישהו כאן או בכל מקום אחר סיפורי מעשיות מומצאים על דבר כזה.
אבל זה אכן קרה במציאות. אמת דיברתי.
היום, כשכל מילה מצולמת ומוקלטת, אף שוטר בר-דעת לא היה מעיז להוציא מילים כאלה מפיו. גם לא בצחוק.
אבל זה היה לפני שנים ולצערי לא היה אפשרי, פשוט כי אז עוד לא היו מצלמות בטלפונים ואני מזכיר לך - היה לי ג'יפ, נתקלתי בשוטרים ובבוחנים וקיבלתי הורדה מהכביש על כלום ולא-כלום כשאתה עוד רכבת על בימבה ו"טלפון" היה רק כזה גדול של בזק, עם חוגה.
וזה כמובן לא מוריד מילימטר מהאחריות/אשמה של העבריינים שמשתוללים עם טרקטורונים, מסכנים חיים ומחרבים טבע ולפעמים גם דופקים קסדה בראש לפקח - ושבגללם מתקיימת האכיפה הפרועה באופן קולקטיבי - גם ובעיקר על המשתמשים הנורמטיביים כמו חנן שקם בוקר בהיר אחד ומגלה שגם הוא "עבריין" שמסתכן בהזמנה לדין ובהשמדת הכלי.