תגובה: גיפ ניסן פטרול 2007 הלך מנוע
חרשתי על הנושא הזה המון בזמנו ואני יכול להפנות לספרים שלמים שנכתבו על התיאוריות לכשל וכל מני פטנטים שאמורים למנוע, בליווי תמונות לא פחות יפות ומשכנעות מאלו כאן. המסקנה החד משמעית שלי היא ,שמי שקונה רכב כזה משומש עם מנוע שעבד - מוטב לו לחסוך את ה 20 אלף ₪ שתעלה התקנה של קיט כזה , לקניית מנוע חדש בבוא יום הדין.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
עכשיו נחזור לEGR, ולעובדה שהוא נתקע במצב פתוח כשהוא אמור להיות סגור. זה, כבר אמרנו, לא חריג. אבל כשהוא פתוח הרבה גועל נפש (אדי
שמן) זורמים דרכו לסעפת היניקה, שמזינה את הטורבו. אסף.
לא בעלים של פטרול, אבל רציתי לדעת האם מערכת ה EGR היא אחרת מהטנדרים הישנים
אצלי היא מורכבת על סעפת היניקה ללא קשר לטורבו (כלומר גזים שרופים ישירות מסעפת הפליטה לסעפת היניקה, ולא חזרה לטורבו ואז ליניקה), האם בפטרול גזים שרופים מגיעים לטורבו ואז ליניקה??
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ממש לא תופעה מיוחדת.
אבל בפטרול - וזו כבר התאוריה הפרטית שלי לאחר שראיתי מקרוב כמה מנועים שסיימו את חייהם - יש שילוב של שני דברים נוספים.
הראשון הוא שהטורבו המשתנה שם. תיכף נגיע לזה.
השני הוא שהמנוע קטן על הבהמה. בואו ניזכר ש EGR עובד בעיקר בשיוט, ולא במאמץ. ניזכר גם שבשיוט הטורבו דוחס לחץ די נמוך, כמעט לא עובד כי אין הרבה עומס על המנוע. זה במכוניות אחרות. כאן, המנוע כל הזמן במאמץ. והדרך של מנוע טורבודיזל קטן ועם מעט בוכנות לייצר את ההספק הדרוש כדי להתמודד עם המשקל - 1. היא לגדוש והרבה.
עכשיו נחזור לEGR, ולעובדה שהוא נתקע במצב פתוח כשהוא אמור להיות סגור. זה, כבר אמרנו, לא חריג. 2. אבל כשהוא פתוח הרבה גועל נפש (אדי שמן) זורמים דרכו לסעפת היניקה, שמזינה את הטורבו. 3. במנוע של רכב רגיל, שמתאמץ פחות, ייקח הרבה זמן עד שהטורבו יתעלף מהאדים - וזה יקרה בסוף, זה תמיד קורה. אבל כאן האדים גם מחרבים את המכניקה של הטורבו המשתנה, וגם כנראה מפריעים לפעולה של הוויסטגייט, ובשורה התחתונה גדישת יתר וביי ביי למנוע.
ככה לפחות אני מבין את מנגנון הכשל במנוע הזה, וכך אני מסביר לעצמי את ההבדל בין ניסאנים אחרים לפטרול.
3. ביטול הEGR מפסיק את זרימת אדי השמן. מצד שני 4. ביטול EGR מעלה את טמפרטורת גזי הפליטה ( EGT ) ומחייב לעקוב אחריה, ממש כמו במקרה של גידוש יתר מכוון.
ועוד דבר - זו רק תאוריה. במציאות הלכו גם מנועים שעשו את השינוי הזה בדיוק. יש כנראה אל יפני שיודע את התשובה המלאה.
אסף.
אסף,
יש כמה נקודות לא מובנות בתאוריה שלך, (מודגשות)- "לגדוש והרבה" כפועל יוצא מיחס הספק מנוע למשקל הרכב- אומר יותר פרקי הזמן שבהם הטורבו דוחס ולאב-דווקא לרמת הדחיסה, (כמו שכל רכב אחר נניח יבלה יותר זמן במצבי עומס). ושוב, יש את הווסטגייט שאמור להגביל את לחץ הגידוש . אז בהנחה שעדיין אין תקלה ואנו נשארים בחוסר התיאום ההנדסי בין הספק המנוע למשקל ולעומס, המנוע לא אמור למות ככה בפתאומיות (בגלל חור בבוכנה מס' 3 או כל דבר), אלא להישחק מהר יותר יחסית ולמות בתהליך הגסיסה הנורמלי רק שבגיל יחסית מוקדם.
- אדי השמן לא זורמים דרך שסתום ה-EGR לסעפת היניקה. זה לא המסלול שלהם. אדי השמן מגיעים מהקרטר עוברים דרך שסתום ה-PCV לצינור היניקה בכניסה לטורבו ומשם דרך האינטרקולר לסעפת היניקה. אדי השמן גם לא פוגעים בטורבו אגב-כך, נהפוך הוא-זה אפילו דבר חיובי לשימון מנגנון ויסות לחץ הגידוש. (שיטת ריסוס שמן היא שיטה מקובלת לשימון חלקים נעים), אפילו שלא זאת המטרה בפועל. דבר נוסף, מה ז"א "וגם כנראה מפריעים לפעולה של הוויסטגייט" ? מנגנון הווסטגייט נמצא במסלול גזי הפליטה העוברים דרך הטורבינה ואין שם אדי שמן(כמובן, בטורבו תקין).
- איך בדיוק ביטול ה-EGR מבטל את אדי השמן ? מה הקשר ?
- ביטול ה-EGR מבטל את הורדת הטמפ' שהוא יוצר אבל בטח שלא מעלה אותה מעבר לרמות הנורמליות שהתקיימו דורות ע"ג דורות במנועי דיזל תקינים ואמינים, טרום עידן ה-EGR. אז אני לא רואה מה הבעיה עם זה.
- איזה שינוי ? מה שאני הצעתי ?
לילה טוב,
טל.
שסתום EGR מעביר גזים שרופים מסעפת הפליטה לסעפת היניקה הגזים השרופים תופסים חלק מנפך הבוכנה כך שיש פחות מקום לאויר
טרי שמכיל חמצן התוצאה טמפ' הבעירה יורדת ואיתה גם הNOX וזה כל תפקידו של הEGR הוא עובד רק בשיוט וכאשר המנוע בטמפ'
עבודה בלבד
יש רכבים שמותקן עוד קולר שמחובר למערכת קרור של המנוע לפני שסתום הEGR דבר שמשפר את היעלות שלו
אין קשר בין מעברי שמן וכו לEGR
EGRמיתחבר לסעפת יניקה בכניסה למנוע אחרי כל מערכת הגידוש (טורבו,קולר צנרת) מהסיבה שהוא היה פוגע בצורה דרסתית ביעילות
הטורבו משם גם מגיעה כל השמן שסותם,תופס אותו.
שסתום EGR תפוס פתוח גורם לזיוף, חוסר סחיבה ,עישון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
razzamataz
לא בעלים של פטרול, אבל רציתי לדעת האם מערכת ה EGR היא אחרת מהטנדרים הישנים
אצלי היא מורכבת על סעפת היניקה ללא קשר לטורבו (כלומר גזים שרופים ישירות מסעפת הפליטה לסעפת היניקה, ולא חזרה לטורבו ואז ליניקה), האם בפטרול גזים שרופים מגיעים לטורבו ואז ליניקה??
אל תיתן לדיון הזה לבלבל אותך.
המערכת הזו עובדת בדיוק כפי שעובדת אצלך וכפי שאתה מבין/רואה אצלך.
אין קשר לטורבו, (לפחות לא באופן שנוצר אצלך מהדיון...).
טל.
אחרי שקוראים את השרשור הזה מעניין מה היחס שלכם לכתבה הזו:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4154549,00.html
whisky
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
whisky
על אותו "משקל", איך חברת ביטוח בוחרת סוכן מצטיין ...
זה שמוכר מכסימום פוליסות ללקוחות, אך מינימום מגיש תביעות לחברת הביטוח.
רענן
תגובה: תגובה להודעה: גיפ ניסן פטרול 2007 הלך מנוע
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
liron_al
המנוע בטראנו (3.0) ובפטרול לא זהה
.
אתנה יכול להסביר?
כולם אומרים שזה מנוע זהה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
מה ?! הטורבו עם לחץ הגידוש המשתנה!?
(ד"א, יש לי את ספר הרכב של הטרנו עם המנוע הזהה (ZD30ETi), והטורבו שם הוא רגיל לחלוטין).
טל.
תיקון טעות, זה טורבו עם לחץ גידוש משתנה.
טל.