מתלה מיושן מאוד, אני חושב שפעם היה פה דיון בעניינו. בכל זאת, נראה שהוא מספק מהלך מתלים מרשים, אבל כנראה שעל חשבון אחיזה והיגוי.
קובי
Printable View
מתלה מיושן מאוד, אני חושב שפעם היה פה דיון בעניינו. בכל זאת, נראה שהוא מספק מהלך מתלים מרשים, אבל כנראה שעל חשבון אחיזה והיגוי.
קובי
חזרנו לעבוד כמה שעות היום, קצת בעצלתיים - הכל נמרח ונמשך, וכל הפינישים האלה מוציאים את הנשמה. מחכים עדיין לאותם חלקי מנוע וגיר שטרם הגיעו, ותוקעים את הריצה קדימה.
מאתמול יש לנו חודש לסיים את הרכב, שזה לא רע, ועוד חודש לנסיעות מבחן וסילוק באגים ובעיות, בכדי שנגיע להקפות במצב סביר.
אז בינתיים, ועד שיגיעו החלקים האחרונים, סיימנו את הברקסים כולל הוצאת אויר מהמערכת, ואנחנו משחקים בחיפויים ופחחות. בין השאר הארכנו קצת את הכנפיים האחוריות עם החלק של הפנס(אני לא אהבתי כל כך, אבל הייתי במיעוט), והתקדמנו קצת עם חיפויי הפנים - הכל כמה שיותר פשוט ובקוים ישרים, שיהיה קל לתחזק ולעבוד.
אז הנה שתיים וחצי תמונות מהיום:-
חיפויי פנים באמצע העבודה
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1283204943
כנף אחורית עם החלק של הפנס וחיתוך המקום לגלגל
ועוד אחת שמראה איך הפגוש מחובר גם לשילדה התחתונה של הרכב וגם לשילדה העליונה, שלא יהיה חשש מהתעקמות במכה
זהו להיום.
לילה טוב :cool:
טולידאנו
עצות מחבר :
1: החיפויים מדהימים, אבל הם בהירים, זו קבינה סגורה,יש חלון מקדימה,אל תשכחו.
השתקפות על השימשה הקידמית היא דבר שמפריע מאד מאד לנהג...
עדיף שהכל בקבינה יהיה כהה, עד שחור.
2: לא לשכוח בידודים טרמיים, הפחים האלה לוהטים !!!
הקבינה סגורה, האוורור לא כמו בקבינות פתוחות והחום בתוך הקבינה בילתי נסבל.
המנוע והגיר נמצאים ממש בתוח הקבינה.
כבר שלחתי אותך להילל סגל, יש לו בידודים של 3M מעולים.
3:הרכב נראה באמת יפה מפעם לפעם, נשאלת השאלה באיזה גוונים יהיה בסוף.
יש צהוב של הילל ורז, שחור של עידו, כחול שלי,
מה אתם מתכננים ? הולכים להיות יחודיים ? משהו בולט ?
עוד טיפ קטן, החצי של הקבינה וחצי, הנמצא מאחורי קיר האש, יכול להיות פיתרון קלאסי לאיחסון כלי עבודה,בגישה קלה חיצונית.
רק ליצר דלתות או פתחים מהצד לגישה מבחוץ,מהצד.
יש לי שאלה שכבר נידונה כמה פעמים אבל אני עדיין לא מצליח להבין.
למה ברכבים האלו אתם מתקינים תיבות הילוכים אוטומטיות? זה לא מסתדר לי בראש.
עידו למשל בTT שלו התקין גיר ידני אם אני לא טועה, מה היתרון של ממיר מומנט ברכב כזה?
תודה
נדב
תודה על הטיפים - הם בהחלט נלקחים בחשבון:
1. אני חשבתי שאת הקבינה צריך לצבוע בפנים דוקא בלבן, וטוב שהעמדת אותי על הטעות.
2. לגבי החום בתא - אנחנו חושבים ברצינות רבה על מזגן פורמולה. זה אמנם יקח קצת כח מהמנוע, אבל יש לזה יתרונות רבים - קרירות ונוחיות; אויר קריר יותר לפילטר של המנוע שימוקם בתוך התא; מניעת אבק וחול ; וכו'. מה דעתך?
3. בידודים אכן יהיו, הכי טובים שאפשר למצוא. לא נחסוך בזה. אגב, על סעפות הפליטה יש בידוד אלומיניום, וחוץ מזה המרחק מהבידוד לדפנות תא המנוע הוא כ 5-10 ס"מ. בנוסף, ובניגוד לרכבים אחרים, מבנה הרכב הוא כזה שהמנוע נמצא בתוך תעלת אויר פתוחה ובמהלך הנסיעה כל הזמן יש זרימת אויר מקדמת הרכב דרך תא המנוע והגיר והחוצה מאחור. אני חושב -גם לאור נסיוני מהרכב של אלון - שלא תהיה בעיית חום.
4. לגבי צבע, אני בבירור מעדיף את הגוונים שלך, אבל זה חייב להיות עבודה מקצועית מאד ולא מריחה וצביעה בספריי כמו שאני רגיל...:cool:. גם ברכב של אלון הלכתי על כחול לבן, שבעיני הוא השילוב הכי יפה, אבל אני חושב שיהיה קשה להגיע לרמת הביצוע ברכב שלך, גם מבחינת פחחות וגם מבחינת הצביעה עצמה. זה יתרון גדול של עידו שבמקצועו הוא גם פחח וצבעי ויש לו גם ציוד כולל תנור צביעה(זה אמיתי, למי שלא ידע 8)), והגימור בשבילו הוא קלי קלות.
עשית קצת סלט :cool::-
1. לעידו יש גיר אוטומאטי.
2. בגיר רגיל אין ממיר מומנט(טורק קונוורטר), אלא קלאצ'.
3. גיר אוטומאטי הרבה יותר נח לנהיגה וזמן התגובה מתקצר לעומת הצורך בהחלפת הילוכים בגיר רגיל.
4. לגיר אוטומאטי יש את הבעיות שלו(התחממות, החלקה, בעיקר בגיר בלי לוקאפ בהילוך הישיר וכו'), אבל גם לגיר רגיל יש צרות - קלאצ', משאבות קלאצ', כבל וכו'.
5. יש גם גיר סוקוונסיאלי והוא הטוב ביותר - הפעולה שלו דומה לגיר רגיל אבל החלפות ההילוכים נעשות ללא קלאצ' אלא בהזזת ידית בסינכרון מצויין. הבעיה בגירים האלה, שמשלבים את הטוב שבשני העולמות, היא מחירם המאד גבוה. גיר כזה עם 5 הילוכים שיכול להחזיק מנוע של 500 כ"ס, יכול לעלות בארה"ב כ 20,000 דולר וזה עוד לפני משלוח ומיסים. גם ברכבי ראלי יש גירים כאלה וממה ששמעתי גם הם עולים כאן בארץ בסביבות ה 80,000 ש"ח :(
ברוך, פילטר אוויר בתא הנהג, אסור על פי חוקי ה FIA .
ראשית, תגביל את יציאת הרכב לחו"ל, פרעונים /דרך המשי
שנית,כנראה שיש סיבה בטיחותית לכך, צריך לחשוב על זה .
לגבי מזגן, גם אני חשבתי בשלב מסויים על מזגן, נראה לי שווה הרבה שניות לקילומטר, בעיקר בחוצה ישראל, שם החום בשעות הצהריים מוריד את הריכוז והיכולות, מהנווט והנהג בעשרות אחוזים.
השאלה למה לא מזגן חשמלי ? כמו בטרנזיטים על הגג ?
רעיון טוב שתצבעו בצבעים שלי, כל פעם שתטוסו קדימה, יש מצב שיטעו ויחשבו שזה אני .:p
פרוגי יקר,
פשוט מדהים, כל פעם דוחף עוד קדימה את המעטפת,
שאפו
המלצה לצבע :
לעידן הגז יש צבע שכבר מזוהה איתם, בנוסף הוא גם מאוד יפה!
צהוב!!!
נ.ב, אין לנו עוד TT אדום בארץ, Red Racing
יש מתחרים צהובים ולכן לא חושב שזה יהיה נכון.
בעניין האדום, אני כבר יותר מסכים :)
אופציה נוספת היא שילוב של שני צבעים.
ואם רוצים צבע שגם ישפיע על המתחרים - ניקל מסנוור ;)
"עידן הגז" תמיד היה צהוב ???!!!
מעבר לאמירה של חוקיות הפילטרים בקבינה (אני לא מבין בזה כלום), נראה לי, ששאיפת אוויר למנוע מתוך הקבינה, תגרום לתחלופת אוויר כל כך גבוהה בקבינה, שהמזגן לא יורגש כלל.
התרומה לטמפ' המנוע תהיה כל כלך שולית, שאובדן הכח (עבור המזגן) יחמם יותר :rolleyes:
חוץ מזה גל כותב: "הפחים האלה לוהטים !!!" . פח, משמע ברזל? זה לא אלומיניום?
פח זה לא רק ברזל, זו בסה"כ הגדרה רחבה לפלטות מתכת דקות.
קובי
ברוך, לא הבנת את שכתבתי או שכתבתי לא ברור.
ברור שברכב ידני יש קלאץ' ובאוטומט יש ממיר מומנט. השאלה שלי היא מה היתרון של ממיר מומנט על קלאץ' וגיר ידני.
לפי מה שאני יודע, ממיר מומנט (באוטומט) גוזל הרבה הספק, אבל זו לא בהכרח הבעייה העיקרית. ממיר מומנט לא מחבר ישירות את המנוע לגלגלים ולכן מקשה על ביצוע העברות משקל מדוייקות, דבר שמקשה לעתים על השליטה באוטו. זה מתבטל במקומות מסויימים כמו תיבת הAL4 שנמצאת בדגמי פיזו השונים ויש להם נעילות הילוך. אבל הנעילות נכנסת לפעולה בסל"ד מסויים וזה יכול להוות בעייה.
מעבר לכך, אני תמיד חשבתי שגירים ידניים עם קלאצ' באופן כללי יותר עמידים מגירים אוטומטיים. אולי אני טועה, אבל האם גיר ידני של סונומה למשל (קיים בכלל?) לא יעמוד ביותר לחצים מאשר גיר אוטמטי של סונומה?
בקשר לפילטר האוויר:
כשאתה מתכנן את הקבינה, אחת המטרות שאתה צריך לשים לעצמך היא לדאוג שלחץ האוויר בתוך הקבינה יהיה גדול יותר מאשר מחוץ לקבינה (בזמן נסיעה). זו הסיבה שרכבי הראלי מתקינים כונסים על הגג. בלי כונס אוויר, הרכב מתמלא באבק והקושי לנשום הופך להיות גרוע בהרבה מאשר רכב עם קבינה פתוחה. המצב כל כך קשה עד כדי כך שלוקח כמה דקות אחרי עצירה עד שכל האבק שוקע אם אין חלון גג שכזה!!! שאיבת אוויר מתוך תא הנוסעים יוצרת לחץ שלילי שתחמיר את הבעייה ותגרום לעייפות של הצוות וקוצר נשימה שאת טעמה יטעמו גם יום למחרת הנסיעה הכי קצרה (!).
לגבי מזגן, חלון עם כונס או מדף מעל כל איש צוות יספקו לדעתי יותר קירור מאשר כל מזגן שתתקינו אבל יתכן שאני טועה. מה גם ששוב, מזגן לא ימנע מהאבק להיכנס פנימה כמו חלון גג.
נדב
ברוך,
מה דעתך על כתום עם שילוב של אפור,
יש כל מיני גוונים במניפת RAL, (לא ממליץ על מטאלי)
בכל חנות שמכבדת את עצמה יש.
(ויש מצב לבארטר, צבע תמורת מקום של כבוד למדבקות לוגו של העסק שלנו,)
הצפרדע
חבר רשום
--------------------------------------------------------------------------------
נו, מה קורה אצלכם במערכת??
כדאי להזדרז לפני שהעסק יתישן לו וההתלהבות תרד.
רכב 4X4 בעל תיבת העברה, כאשר הרכב פוגע בקרקע לאחר קפיצה, חוסר התאמת מהירות הגלגלים למהירות הרכב האמיתי, נפרק דרך תיבת העברה ודרך הדיפר' אל הגלגל בעל האחיזה המועטת ביותר.
רכב 4X2 בעל סרן אחורי נעול וצמיגי 37" בעלי סוליית מגע ענקית, אינו יכול "לפרוק" הפרש מהירות בעת הפגיעה בקרקע לאחר הקפיצה. הפרש המהירות בין מהירות הגלגל למהירות הרכב האמיתי יכול להיות עצום. ללא ממיר ממונט אשר יתפקד כבולם זעזועים, יגרם נזק (שבר מכני) לציריות או לגל ההנע, בהתאם לנקודה החזקה פחות.
קיד.
ברוך שלום,
זהו לכרגע.
- מיזוג או אורור מכתיבים קבינה אטומה לחלוטין או לחילופין קבינה עם כונסי אויר גדולים, אשר יכניסו המון אבק כאשר נוסעים אחר רכב אחר. רוצה ממוזג, אתה חייב לאטום את תא הנוסעים לחלוטין.
- על תתפשר על מערכת מיזוג חשמלית מלאה, למרות שלכאורה נראית פשוטה להרכבה. המערכת נצילה פחות מאשר מדחס אשר מותקן ישירות על מנוע. מנוע DC להפעלת המדחס במערכת חשמלית מלאה, מצריך שימוש בהספק אלטרנטור גבוה = נצילות פחותה מאשר 30% באלטרנטור.
- מסנן אויר בתוך תא הנהג, אין לזה יתרון טכני. הרכבת מפריד ציקלוני לפני המסנן תתן תוצאות מצויינות. חשוב למקם את פתח היניקה באזור בו ישרור לחץ גבוה בעת הנסיעה, או לבנות פתח אשר יספק לחץ דינמי בעת הנסיעה (ראה כניסה אויר באופנועי כביש או לחילופין יניקת "אוזן ארנבת" מעל תא הנהג במשאיות גדולות. אתה מוזמן לבוא ולהתרשם ממערכות ציקלונית לרכב.
- בידוד טרמי לתא הנהג משמעותי יותר מתפוקת הקירור של כל מזגן שתרכיב. זה כולל בידוד לחלקי הפח, אבל גם אטימת כל חור סיכב אשר יכול להכניס אויר חיצוני חם. תעלת המנוע היא אזור אותו יש לבודד גם מבחוץ. תעלה לוהטט תעביר את החום לכל מבנה הפלדה של הרכב.
- לדעתי הקיר האחורי של תא הנהג קרוב מאוד לתושבות הכיסאות. את הכיסאות יש להשכיב יותר מאשר נראה בהתחלה. אתה יושב עם קסדה על הראש, והמשענת ממש דוחפת את הראש קדימה. תוודא שיש מספיק זוית הטיה לכסאות.
- האם תוכל להרחיב על מערכת העברת / השוואת כמויות הדלק בין המכלים?
- במידה ואתה בונה תא נהג אטום וממוזג, יש להתקין מערכת הפשרה איכותית לחלון הקדמי.
- חשמל, האם התחיל הפרוייקט? כמה זמן אתה מתכנן להתקנות חשמל?
קיד.
כוונתנו היא ליצור תא אטום לחלוטין וממוזג. אני ער לנושאים בהם נצטרך לטפל במקרה כזה, והם בהחלט יטופלו. סברתי שניתן יהיה להכניס את הפילטר לתוך התא וע"י כך לגרום ליניקת אויר נקי וקר(דחוס יותר), אבל גל העלה ובצדק את ענין האיסור על כך, הנובע מדלדול האויר בתא עקב יניקת כמויות אויר גדולות ע"י המנוע שהתא האטום לא יוכל לספק.
כנראה שהפתרון הוא אכן ע"י מפריד לפני הפילטר - ברשותך אצלצל אליך לקבלת קצת פרטים והפניות.
כן. משעה שהוחלט למקם את הפילטר בחוץ, נעשה זאת לפי הספר ובמקום בו יהיה לחץ סביבתי גבוה.
בזה דוקא יש לי נסיון רב.
כל תעלת המנוע תבודד בחומר שבו אני משתמש כבר זמן רב והוא נותן תוצאות מעולות.
מעבר לכך, אצלנו המנוע והגיר נמצאים בתוך תעלה שהינה פתוחה לגמרי לזרימת אויר מקדימה אחורה. הדבר הוכיח את עצמו היטב ובטרופי של אלון הוא עובד נהדר. למרות הקירבה הרבה של הרגליים לסעפות הפליטה, השילוב בין הבידוד ובין התעלה הפתוחה, גורם לכך שדפנות התעלה נותרות קרירות למדי בכל תנאי דרך ונסיעה.
הישיבה נראית לנו לפחות כרגע מאד נוחה ומותאמת. אנשים גדולים לא יוכלו לשבת ברכב, לא בצד הנהג ולא בצד הנוסע, אבל תנוחת הישיבה עושה רושם מצויין, וכמי שבנו כבר אי אילו רכבים, אנחנו מקוים שלא תהיה בעיה. עם זאת, נחזור ונבדוק את מצב הכסאות שוב בישיבה עם קסדות וחגורות - תודה על ההערה.
לגבי הדלק - כאמור יש שני מיכלים, הן על מנת להנמיך את מרכז הכובד ככל שניתן והן על מנת לאפשר לגל ההינע לעבוד באופן חופשי בלי שיהיה צריך להגביה את המיכל. השוואת כמויות הדלק תיעשה ע"יחיבור בין המיכלים במישור התחתית שלהם + א היוצא אל שתי משאבות + T נוסף אחריהן. רק אחת המשאבות תעבוד והשניה תהיה לחירום. אין צורך בשסתומי אלחזור מכיוון שאלו משאבות לחץ גבוה העובדות במצב NORMALLY CLOSED בניגוד למשאבות לחץ נמוך(קרבורטור) העובדות במצב NORMALLY OPEN.
את החשמל נתחיל מייד עם קבלת צמת המנוע והמחשב שלה - הענין היה אמור להיות אצלנו כבר לפני מספר ימים אך התעכב, ואני מקווה שהדברים יגיעו השבוע.
דודי אחראי על התקנת מערכת החשמל, ולהערכתו העבודה תארך כ 3 עד 4 ימים, כנראה בחופשת ראש השנה. אם יש לך הצעות, המלצות ועצות בענין זה, נשמח לשמוע.
תודה על המחשבה והעצות - אנחנו מעריכים את זה מאד.
שבת שלום
ברוך pre-cleaner זה חלק פשוט חברת זוקו http://www.zoko.co.i מוכרת כאלו בכול מני גדלים זה חלק לא זול אבל שווה כל שקל (משתמשים בו בחקלאות בכלים שעובדים בסביבת אבק קשה) תקנה אחד כמו בתמונה זה דגם ה"טורבו"שיש לו בעצם מנגנון "ציקלוני" מהפתח שאתה רואה בתמונה יוצא האבק יש חשיבות לכיוון הפתח בהרכבה (הפתח פונה לאחורי הרכב ).
עידו
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1283545950
עידו, הקישור לא עובד.
נפלה לה ה- "L"
בבקשה:
http://www.zoko.co.il/
נדב
נעילת ממיר מומנט היא דבר טריואלי וקיימת בכל גיר אוטומטי כיום ולפחות כ10 שנים אחורה
נעילה זו קיימת בכל ההילוכים הגבוהים ובחלק מהגירים גם בשני
הנעילה מתרחשת מסל"ד מסויים
העניין הוא שהיתרון הגדול שאוטומט בא לידי ביטוי בעיקר ברכבים חזקים עם הנעה אחורית שם לאובדן הכח אין משמעות מצד אחד אך מצד שני מרבית הכלים הללו מצוידים בהנעה אחורית ועם מנוע כזה גדול וחזק אתה צריך שני ידיים במשרה מלאה על ההגה ואז ניתן להסב גיר אוטומטי לשליטה מההגה בקלות רבה כולל פיקוד ידני על נעילת הטורק
טוב היום הגיעו הרכיבים החשובים ביותר להפעלת המנוע!!!
הגיע צמת מחשב(מדוגמת להפליא) מחשב-דוושת גז חשמלית-חיישני למדה-חיישן
כמות אויר כולל בית פיוזים הכל מקורי של חטיבת המרוצים של GM .
בוצעו כמה שינוים במנוע ואם הכל ילך חלק בסוף השבוע הזה המנוע יניע!!!!:rolleyes:
תמונות בהמשך!
למה לא ללכת על כסף וכחול,
או לבן וכחול שילוב של דגל ישראל יכול ללכת טוב בצילומי טלוויזיה
+ 1
שמע גל, בשבילי הרכב שלך הוא מס' 1 ביופי, ולא משנה מה התוצאה.
אתה יודע איך אני מרגיש? כמו יצחק בן אהרון, מזכיר ההסתדרות דאז, שאחרי המהפך של 1977בו עלה הליכוד לשלטון, אמר - אינני מקבל את הכרעת העם, זה לא בא בחשבון.....(וואחד דמוקרטור :cool:)
יצאתי מאד מאוכזב מהסקר, בעיקר מכיוון שלא היה לי שום ספק שהרכב שלך לוקח מקום ראשון בהליכה.
לא נורא - בעינינו אתה עדיין מספר 1 :!:
שנה טובה, מתוקה ומצלחת לכולם