-
תגובה: מבקש עזרה להקמת לול תרנגולות במפעל החדש.
יש לי לול אטום לנמיות - ככה אני מקווה,והלילה הן היו סגורות בלול ולא נגרם להן כל נזק. עכשו אכניס אותן כל לילה ללול עד שאלכוד את הנמיה.
הצבתי מלכודת עם קבנוס בפנים ואחכה בסבלנות לביקור שלה.
הנמיה לא ערפה להן את הראש - היא עשתה להן חור מאחורי הראש וינקה להן את הדם. הן פשוט היו נקיות מנוזלים. בהתחלה חשבתי שהתרנגול השליט רצח את הזכרים הצעירים בניקורי מקור ,אך כשגיליתי גם נקבות הרוגות זה לא ניראה סביר.
אוכל לצאת לשטח קצת יותר רגוע.
-
אתה בטוח שזו לא להקת נמיות? או ערפדים?
-
גם אם תתפוס את הנמיה אחרת תבוא במקומה , הם מפיצות את השמועה על אוכל קל ...
תסגור את התרנגולות כל לילה ! תשחרר אותם ביום , זה גם יתרום לתנובת ביצים יותר גבוהה . בלילה התרנגולות רוצות להרגיש בטחון ובכל מקרה לא ממש מסתובבות .
-
אוקי . עכשו הם יהיו סגורות בלילה.
-
סגורות בלול זה פיתרון, בתנאי שיש איטום מתחת בעומק 20 ס״מ ( בלוקים, בטון...) כדי למנוע חפירה. אופציה נוספת זה כלב שירוץ על כבל לאורך הלול. הן גם מוצצות דם וגם טורפות. מ ז ע ז ע . אחת החיות האכזריות ביותר בעיני.
-
תרנגולות חופש צריכות להיות סגורות בלילה.
אצלי, אם אין מי שיסגור כשמחשיך - הן לא יוצאות באותו יום.
לגבי פיתיון שעובד כל פעם מחדש, יש לך פרטית.
-
בנוסף לכל אלה, תוודא שאין כניסה לציפורים פנימה לכלוב. אני מניח שאתה לא מטפל בתרנגולות. הציפורים, אם הן נכנסות לאכול גם מעבירות מחלות שונות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafpeleg
בנוסף לכל אלה, תוודא שאין כניסה לציפורים פנימה לכלוב. אני מניח שאתה לא מטפל בתרנגולות. הציפורים, אם הן נכנסות לאכול גם מעבירות מחלות שונות.
סליחה. אלו תרנגולות חופש. התכוונתי ללול...
-
חיים - תעשה טובה אישית בישבילי , אל תהרוג אף נימיה ,
הן גם חיות מועילות , הורגות נחשים, (גם חיה מוגנת , אבל זה לא העיקר)
כמו שנאמר - תהרוג אחת תגיע אחרת , אתה צריך להגן פיזית על התרנגולות ככה ששום חיה לא תוכל להכנס ללול שלהן.
נימיה היא חיה לא פריירית , יכולה גם לנשוך כלב או חתול אם תרגיש מאויימת , אפילו נמר :)
https://www.youtube.com/watch?v=1TPn1-SJqVM
-
אמיר - מי הולך להרוג אותה - אני רק רוצח אותה.
ניראה לי שנמיה היא טרטוריאלית ,כך שהאזור הזה שייך לה וחיסולה יתן רגיעה ללול לכמה חודשים עד לכניסתה של נמיה אחרת. בינתיים למדתי לקח והחופש של התרנגולות נשלל בלילות - לצערי.
עכשו נראה אם הלול מוגן מספיק ולא ניתן לחדירה לאחר שיצקתי בטון מסביב. טראומה כזו שתחזור על עצמה פוגעת ממש בבריאות. מזל שנתתי לעצמי טיפול פסיכולוגי לאחר שפגשתי את ערימת הפגרים שהיתה מהממת ביופיה ושלו לדבר על הנזק הכספי.
-
אני רק אוסיף שנמייה פעילה גם ביום.
אם אתה שומע שהתרנגולות צווחות תרוץ ( ואל תצעק זאב זאב)
-
וואלה, לא תאמינו. אני בא היום ללול ואני רואה במלכודת שהצבתי שועל יפיפה רובץ בפנים, בלי פחד ממני ובוחן אותי בסקרנות.
השועל הזה טרף לי תרנגולת אחת שחורה ויפה והוא לא אחראי לרצח עם של הברהמות. את זה עשתה נמיה בבטחון מוחלט.
היות ויש לי כאן נשק חשבתי לחסל איתו חשבונות במיידי....................סתאאאאאאם - נבהלתם ???????
הוא כל כך יפה במיוחד מקרוב. אני משאיר אותו במלכודת עד יום ראשון על ארוחת קבנוס משביעה ,כדי שהחבר'ה במפעל קצת ייהנו ממנו. ואחר הצהריים אקח אותו איתי 30 קילומטר מכאן - ואשחרר אותו בפרדסים של בצרה.
אם מישהו רוצה לגדל אותו הוא מוזמן לקבל אותו ביום ראשון.
עדיין ממתין בסבלנות לנמיה ובחצר מוכנות עבורה 10 מלכודות.
-
-
אמיר - זה תמיד היה העבודה שלך. אני עדיין לא יודע להעלות תמונות.
-
מה עם איזה כלב שמירה או שניים חביבים, גם לתרנגולות וגם למפעל?
-
-
לי זה דווקא מזכיר את "ויהי ערב" -
"כל הלול מתעורר,
כל הלול מקרקר,
אין מנוח מזאת הילדה!
אפרוחים מקפצים
ובורחים ורצים
בצפצוף ובקול חרדה.
וטסות באוויר כרבולות וכנפיים
והרעש עד לב השמיים."
-
מבקש עזרה להקמת לול תרנגולות במפעל החדש.
נו, טוב... השכנות לפניה משפיעה עליך כנראה [emoji12]
-
נתחיל בזה שהיום שחררתי את שוקי השועל. לקח לי הרבה זמן לשכנע אותו לצאת מהמלכודת הפתוחה אבל בסוף עם קצת דחיפות הוא ברח לכרם זיתים סמוך.
נמרוד - לגבי כלב יש מספר בעיות. דבר ראשון נמיה לא פוחדת מכלב אך כלב פוחד מנמיה. דבר שני המפעל שלנו מלוקק מניקיון ועדיין לא המציאו כלב שלא מחרבן. אז הוא לא מתאים לבית ספרנו.
בשורה התחתונה עד עכשו חוסל חצי הלול ובמקום 40 תרנגולות בגילאים שונים נותרתי עם עשרים וכמה בלבד. מבחינת עלויות הנזק - ובגלל שרק התרנגולות היקרות חוסלו - הערך הכספי של הלול ירד ב-80%.
והכי חשוב - כשהלול היה בשיא פריחתו עם עתיד משוגע להשבחה הוא נפל ללול מרוט עם תושבים מפוחדים ותנובת ביצים נמוכה.
כמו שנאמר - ''רבות מחשבות בלב איש - ועצת אדוני היא תקום''. בקיצור - הייתי חכם גדול בעת ההצלחה והכל התהפך בלילה אחד. ללמדך,קצת ענווה לא תזיק לי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
נמרוד - לגבי כלב יש מספר בעיות. דבר ראשון נמיה לא פוחדת מכלב אך כלב פוחד מנמיה. דבר שני המפעל שלנו מלוקק מניקיון ועדיין לא המציאו כלב שלא מחרבן. אז הוא לא מתאים לבית ספרנו.
יש לך במפעל 40 תרנגולות, חצי מהן מתות... וכלב זה מה שישנה את מצב הנקיון של המפעל...;)
-
יש כבר חצי מהתרנגולות בלבד והן נמצאות בגובה 4 מטרים במדרגה מעל מפלס המפעל. כך שכלב לא יעזור כאן. והמפעל נקי שאפשר לאכול מהרצפה.
-
עובדה. הנמיות באות לאכול.
אסף.
-
מעניין מתי תגלה שכל ביצה עולה לך 100 ש"ח :)
-
זה זנים של תרנגולות שלא מחרבנות ?
-
הן אוכלות נבטים שאני זורע במשטח העליון ומחרבנות על המשטח הזה לצורך זיבול. כך נעשה מחזור טבעי של גידול ודישון - ואין זבל לפינוי.
-
נשמע לי שהיית בדרך למפגע תברואתי, לפני שדיללו "אותך"..
-
אפשר להוסיף שלווים. הם מנקים אחרי התרנגולות...
-
זקוק למידע לחורף.
הלול שוכן בגובה 500 מטר מעל פני הים ומזג האוויר כאן מאוד דומה לירושליים. בחורף שעבר היה שלג במפעל והטמפרטורות צנחו למשהו כמו אפס מעלות. התרנגולות ישנות בלילה על מוטות בגובה כדרכן של תרנגולות יער, ואני חושש שהן תקפאנה בלילות האלה, מה עוד שהלול עשוי רשת גם בגג כך שהוא לא חסום לגשמים. לכן בניתי להן מחסה חם מחבילות חציר שאמור גם להגן עליהן מגשם,אך למרות הלילות שכבר קרים כאן הן מעדיפות לישון בחוץ על המוטות.
מה הסיכוי שלהן לעבור את החורף בתנאים האלה ומה כדאי לעשות כדי להבטיח זאת ?.
-
לא יעברו.
גג חובה והייתי בכלל מארגן להן ביתן סגור, עם פתח קטן, שיוכלו לצאת/להיכנס.
סדר להן מוטות בפנים וחציר על הריצפה.
כמו שאתה מתאר, ימיהן ספורים. הגשם יהרוג אותן מהר מאוד..:(
-
חיים,
החלטתי לבקר בשרשור המיתולוגי שלך, כי הייתי בטוח שאמצא שם משהו מצחיק וכמובן, לא התאכזבתי.
מעשה בתרנגולות ונמיות... האם קראת את 'השועל בלול התרנגולות' של קישון? לא קשור, אבל מצחיק רצח. לפחות בזמנו, הצחיק אותי.
לגבי החורף, כחקלאי ותיק אנינמציע לך להמתין לסופת השלגים הראשונה, ואז להעביר אותן ישירות לפריזר.
יומטוב, רמי