-
11 קבצים מצורפים
תגובה: SJ410K הטנדר של עימרי – פרויקט שיפוץ סמוראי טנדר 84'
הפרויקט מתקרב לסיומו. בחודש האחרון קיבלתי את הצינורית החסרה וסגרתי את מערכת הבלמים. עבדתי עם משאבה חשמלית שהייתה מחוברת לבורג הניקוז וזה הקל מאוד על המילוי הראשוני של נוזל הבלמים במערכת.
אחרי ניקוז אויר מהבלמים ההתרגשות הייתה בשיאה ויצאתי לסיבוב קצר. האמת שחששתי מאוד מאלף ואחד הדברים שיכולים להשתבש. מבחינת בלמים והיגוי הכל עבר כשורה, אך הקלאץ מחליק בקיצוניות בכל פעם שהאוטו מתאמץ והטורים מעט עולים. עד כמה שזכרתי הקלאץ הישן היה תקין ולכן לא הוחלף במהלך השיפוץ.
למרות הקלאץ המחליק, לקחתי את הרכב להכנה לטסט ומשם לטסט ועברתי בהצלחה :rolleyes:. אחרי כיוון בלמים במוסך (תודות בהמשך) המצב הרבה יותר טוב. עם כמה שזה מרגש, זה סיוט לנסוע עם הקלאץ ככה וההילוכים שלא משתלבים כמו שצריך.
הייתי לפני שירות מילואים של שבועיים ואמרתי לעצמי שאין סיכוי שהטנדר עומד אצלי בחניה עם טסט וביטוח ואני לא יכול לצאת לסיבוב נורמלי לפני שאני נעלם לשבועיים.
למרות שאין לי חלקים חדשים ביד החלטתי שאין ברירה. אני מוריד גיר ומקווה לטוב. עכשיו אני יודע להעריך כמה קל היה לעבוד על רכבת הכוח כשהבודי לא היה על השלדה. ב24 השעות הבאות הגב שלי עבד מאוד קשה.
מיד כשהורדתי את הגיר ראיתי שמיסב הלחץ של הקלאץ תקוע. אני זוכר שגם בשלב הרכבת הגיר והקלאץ הכנסתי אותו בכוח. האמת שבזמנו ניסיתי להחזיר הכל לקדמותו ולא באמת הבנתי איך עובד הקלאץ. עכשיו כבר אין לי ברירה אלא לחקור לעומק.
כדי לקבל רפרנס פתחתי את הגיר שמורכב על המנוע ספייר ששוכב אצלי בחצר. מצאתי שבגיר ספייר, מיסב הלחץ נכנס ויוצא בקלות. מכאן הגעתי למסקנה שהחלק התחתון והעליון של ההאוזינג של הגיר לא יושבים טוב וזה מונע מהמיסב לרוץ בחופשיות.
פתחתי את הגיר וגילית שהמיסב הקדמי בציר הכניסה לגיר סדוק. פתחתי גם את הגיר ספייר.
קובץ מצורף 109035קובץ מצורף 109036
קצת משחקים בין החלקים והבנתי מה הייתה הבעיה. במהלך השיפוץ החלפתי מחזירי שמן. ככל הנראה השתמשתי במחזיר שמן שהיה עמוק בחצי מ"מ. חצי מ"מ שהספיק כדי שהמגרעת של המיסב תמנע ממנו לשבת במקום. מה שגרם לזה שמומנט סגירת ברגי האוזינג של הגיר פשוט סדקו את המיסב. מפתיע שלא נזל שמן מהגיר ושהוא בכלל עבד יחסית סביר ללא רעשים קיצוניים. כנראה שיש מקרים שמה שהולך עם קצת כוח פשוט לא בסדר.
לקחתי את סט גלגלי השיניים עם הציר והחלפתי בינהם. לקחתי את הקלאץ המקורי והרכבתי לו את מיסב הלחץ מהגיר ספייר. השתמשתי במחזיר השמן המשומש והישן מהגיר ספייר למרות שהיו סימני נזילת שמן רבים, מחרתיים אני יוצא למילואים ואין מצב שאני לא עושה סיבוב על הטנדר לפני.
הרכבתי הכל בחזרה. איך אני שמח שבחרתי לשפץ טנדר סמוראי ולא רכב גדול יותר. לא צריך יותר מאדם אחד כדי להרכיב את הגיר. הנעתי את הרכב ויצאתי לסיבוב.
עכשיו ההתרגשות באמת חצתה שיאים חדשים! הטנדר נוסע כמו שצריך. איזו הקלה. אז נכון, אצטרך להחליף בהקדם את מחזיר השמן כי הטנדר משאיר טפטוף קטן של שמן פה ושם, אבל זה עבד.
למחרת קמתי מוקדם בבוקר לצלם קצת את הטנדר בשדות של המושב ובהמשך היום גם סיבוב לעיר הגדולה. תחושת סיפוק שקשה לתאר בכל פעם שמישהו צפר, צילם או סתם חייך חיוך רחב שאמר הכל. יצא לי פאקינג טנדר מדהים.
כמה תמונות נבחרות לשיפוטכם:
קובץ מצורף 109037 קובץ מצורף 109038 קובץ מצורף 109039
אז אל תשכחו לצפור, לצלם או סתם לחייך בקטנה גם אם נתקעתם מאחורי בכביש צר עם נתיב אחד.
טיזר לפרויקט קטן עליו אני עובד בימים אלה:
https://media.giphy.com/media/3o72F7...Qbp6/giphy.gif
לפני סיום רשמי אשמח לנצל את הפורום ולהודות לכמה בעלי מקצוע.
במהלך הפרויקט הזה נחשפתי לעשרות בעלי מקצוע, למען האכזבה רובם השאירו רושם חובבני ולא יסודי. מתוך אותם עשרות פגשתי כמה אנשים מדהימים, בעלי מקצוע בחסד, שבאמת עשו מעבר למצופה בסיוע לפרויקט. בשבוע האחרון נסעתי אל כל אחד מהם להשוויץ בתוצאה, שמחתי לראות גם אותם מתרגשים מסיום הפרויקט.
על הצבע הסופי אמון רועי רבינוביץ. באמת שאין לתאר את ההשקעה בפרטים הקטנים. לאחרונה ביקר את הפרויקט פחח עם ניסיון של 40 שנה, תוך רגע הוא הבחין בהשקעה הלא טרוויאלית של רועי בפרטים הקטנים והגדולים – התוצאה לפניכם.
קובץ מצורף 109041
זוהר ממוסך צמד בכפר סבא. לזוהר יש כמה רכבי אספנות, במהלך הפרויקט התייעצתי איתו לא מעט לגבי סוגיות שונות. גם סיום הפרויקט וההכנה הסופית לטסט נעשתה בליווי של זוהר. (בתמונה הוויליס של זוהר).
קובץ מצורף 109042
גרשון מבית הבורג. הבן אדם מזהה כל בורג והברגה בשניות, גם כשהגעתי לקנות בורג אחד קיבלתי את מלוא תשומת הלב. אין הרבה בתי עסק שעובדים בכאלה סדרי גודל ומוכנים למכור לפרטיים.
קובץ מצורף 109044
חיים רפד. בעל מקצוע באיכות של פעם. שיפוץ את המושבים המקוריים ברמה עולמית.
קובץ מצורף 109032
הרצל מאלגו. כל מחזיר שמן, מחירים הוגנים וחיוך רחב.
קובץ מצורף 109043
שי מצמיגי אביגדור כחלון בכפר סבא. באמת ששיגעתי אותם, כל פעם עם צמיג אחר, ג'אנט זמני, פנצ'רים איזונים...
קובץ מצורף 109033
נהנתי מכל רגע. תודה לעוקבים.
שלכם,
עימרי
-
כל הכבוד על הפרוייקט המעניין ועל הסיום .
אכן הטנדר נראה מדהים ומקורי .
מי כמוני ( שכרגע נמצא במהלך של שני שיפוצים במקביל ) יודע שלהתחיל שיפוץ זה פשוט אך להגיע לקו הגמר זאת משימה כבדת משקל .
לאורך פרוייקט כזה יש עליות אך יש הרבה יותר ירידות , וממש לא פשוט להתגבר על כל המכשולים ולהגיע לקו הגמר .
מפגש הטנדרים ייערך בקרוב .
את רוב בעלי המקצוע שהזכרת גם אני מכיר אישית ואכן אנשים אשר אוהבים לעזור , כל אחד בתחומו .
אילן
-
-
שרשור שיפוץ מדהים ומעניין.
ודרך אגב, הויליס של זוהר הוא ג'פס.
-
אין לי מילים להוסיף על המחמאות שכבר קיבלת על הפרויקט הזה, על התיעוד המושקע, על הירידה לפרטים.
גם לי שימשת השראה, להתחיל אחרי קרוב לעשרים שנות 4X4 בפעם הראשונה פרויקט שיפוץ ג'יפ מאפס. מקווה לסיים ברמה קרובה לשלך.
-
כמו שכולם כתבו...מעורר השראה!
הרכב שלך יצא מדהים, יפייפה.
ולמרות שהוא הטנדר השני הכי מגניב שאני מכיר, עדיין חברה שלי מעדיפה לסוע איתך ולא איתי :confused:
מרגש לראות אותך נוסע איתו, ואני בטוח שמערכת יחסים שלמה של אהבה-שנאה מתחילה עכשיו.
-
מברוק. עשית מה שמעטים מצליחים.
-
נראה מצוין, כל הכבוד שהצלחת להגיע אל קו הסיום.
-
-
[emoji351][emoji595]
אין מילים!
-
פנומנלי.......
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
האמת. שמגיע פה פירגון ענק.
שיחקת אותה ועשית את זה על הצד הטוב ביותר.
בעברית אומר יוצא מגדר הרגיל,
באנגלית זה נשמע יותר טוב.
EXTRAORDINARY BROֱ :cool:
-
-
יצירתיות, נחישות, ידיים ימניות ודבקות במטרה - הלוואי עלי רק חלק מהיכולות הללו.
באמת כל הכבוד - התוצאה מרשימה, נראה רכב שיצא מהניילונים ביפן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
moriseven
שרשור שיפוץ מדהים ומעניין.
ודרך אגב, הויליס של זוהר הוא ג'פס.
התכוונת M151 :-)
(גפ"ס {ר"ת "ג'יפ סיור"} הוא M151 בתצורת סיור: ללא חלון קדמי, גג ודלתות, עם מושב אחורי יחיד לאצ"א {ר"ת "איש צוות אחורי} ושמחה גדולה....)
-
מדהים ומעורר חיוך מהסוג הטוב ביותר.
כפי שכתבתי לך במקום אחר - זר לא יבין את הסיפוק הזה. לבנות פאקינג אוטו (ועוד אחד כל כך יפה...)
גורם לי לרצות להגשים את החלום הישן שלי ולהשלים גם אני את השרשור על בניית הרכב.
אולי בפנסיה.
-
4 קבצים מצורפים
עד כה הטנדר התנהג למופת. סיבוב קל של המפתח והמנוע מניע בקלות גם אחרי שהטנדר עמד שבוע וחצי. הנסיעה האיטית בכביש המהיר יציבה באופן יחסי ומושכת אינספור מבטים ברחבי גוש דן.
מלבד הטפטוף הקל של שמן מהגיר באמת שהכל מעולה. מידי פעם צצות בעיות קטנות אותן אני מוסיף לרשימת הליקויים שמחכה עד שאסיים את 1,000 הק"מ הראשונים ואטפל בכולן במסגרת הטיפול ראשון ומקיף.
כדי לקדם את סיום 1,000 הק"מ הראשונים יצאתי יחד עם מיטב חברי לנסיעת מבחן של שלושה ימים ברמת הגולן.
הטיול סה"כ קליל. שינה באזור הירדנית ביום הראשון, טיפוס בשטח לרמת הגולן ביום השני (נחל אל על, נחל כנף וקצת מעיינות על הדרך), שינה על גדות הירדן בלילה השני ועוד קצת מעיינות בסביבה ביום השלישי.
הנסיעה לרמה בלילה הראשון עברה חלק. שיוט במהירות 75-80 קמ"ש, מזג אויר מעולה וצריכת דלק של 1:9 – הכי טובה שהייתה לי עד כה.
ביום השני התחילו הבעיות. היה יום חם יחסית ובשעה 12 לערך התחלנו לטפס. 15 דקות אל תוך הזחילה האיטית על סלעי הבזלת במעלה הרמה ומד הטמפרטורה החליט לזנק אל הרבע העליון. הצפצוף של ה-watchdog לא איחר לבוא כשהגענו ל-103 מעלות בבלוק המנוע. מיד עצרנו, פתחנו מכסה מנוע והטמפרטורה ירדה יחסית מהר. ממשיכים לטפס.
קובץ מצורף 110581
-בטיפוס לרמה, רגע לפני ההתחממות-
חלפו 3-4 דקות, הטיפוס הסתיים והמנוע חזר לטמפרטורת עבודה רגילה, אך ריח של דלק נכנס לקבינה הקטנה. עצירה מהירה ופתיחה של מכסה המנוע. הצינור המחבר בין הקרבורטור לפילטר האויר ניתק מעט ודלק שנזל מהקרבורטור שהציף טפטף באיטיות.
מכאן מצב הקרבורטור רק הלך והחמיר. בכל טלטול קל הקרבורטור הציף והמנוע נחנק. רק אחרי הרצת מנוע בעמידה בסל"ד גבוה לשריפת שאריות הדלק המערכת וקיבלתי כמה שניות של חסד בהן התערובות הייתה סבירה.
בנוסף לכל זה, בהמשך הטיפוס החלו דפיקות מתחתית הבודי. מהשתוללות ידית הטרנספר קל היה להבחין שאחת מתושבות הטרנספר החדשות סיימה את תפקידה מהר מהצפוי.
בירה קרה + חברים יקרים והתושבת הוחלפה במהירות, לא לפני שחטפתי כוויה קלה מהאגזוז הרותח. עכשיו לעולם לא אוכל לשכוח את הרגע בו נתקעתי ברמת הגולן ביום קיץ חם :)
מבחינת עבירות לא היו אתגרים משמעותיים לטנדר במסלול. הטנדר טיפס בקלות בהצלבות ובמדרגות אותן פגש. טרנספר ה LJ80 עם יחסי העברה הנמוכים והנעילה האחורית הקלו מאוד על הנהיגה ואיפשרו לי לנוע באיטיות ובבטחה יחסית. הכל כאן יחסי. יחסי לשנת 84.
מערכת המתלים פשוט לא עובדת. העלים קשים וכלל אין תנועה של הסרנים במכשולים. אפס גמישות. העדר המשקל בחלקו האחורי של הטנדר הורגש היטב. עוד משימות לפנקס :)
קובץ מצורף 110579
-ללא מהלך מתלה, חביב ומגוחך כאחד-
בדרך חזרה למרכז, שוב הכל עבר חלק. הטנדר משייט על 75-80 קמ"ש, הקרבורטור מתנהג למופת ללא עשן שחור או הצפות מיותרות, צריכת הדלק טובה וגם בנסיעה ביום חם בשעה 14 הצהריים מהגולן לתל אביב לא היו סימני התחממות.
אם לסכם, כשחזרתי מהטיול הרגשתי אכזבה לא קטנה. הגעתי מוכן להתמודדות עם החום בקבינה, המתלים הקשים והאיטיות בכבישים המהירים.
תושבת הטרנספר החדשה (חלופית מאי ביי), הכשל במערכת הקירור ובעיקר הקרבורטור, תפסו אותי לא מוכן. כיוון שהיו לי בארגז קרבורטור ספייר אחרי שיפוץ ותושבת טרנספר מקורית משומשת ככל הנראה שבעיקר לא הייתי מוכן לזה רגשית.
הגעתי למרכז, הרכב נשטף בקפדנות וחזר למצב תצוגה ואיתו המוטיבציה לתקן את הליקויים.
בראש סדר העדיפויות: מערכת הקירור והקרבורטור. מקווה שהבעיות אכן קשורות לרדיאטור סתום וחלילה לא במעברי המים בבלוק. קיימת גם בריחת אויר מסעפת הפליטה. משטחים לא מיושרים או חוסר דיוק בבניית צנרת הפליטה ככל הנראה גרמו לכשל באטם שבין המניפולד לצנרת שהולכת לכיוון הדוד.
האם ייתכן שבריחת הגזים והקרבורטור המציף גרמו להתחממות?
אמשיך לעדכן, הפתעות מובטחות ממש בקרוב. מילות עידוד יתקבלו בברכה.
קובץ מצורף 110582
-מראה נדיר בעולם, 2 טנדרים יחד-
קובץ מצורף 110580
-
אתה כותב יפה אין ספק.
שילמת את מחיר ה"חלופי" ועוד בהזמנה מחו"ל... שכר לימוד סביר בסהכ.
אתה שוקל להחליף קרבורטור לאחר?
-
מהצד השני התמונה היא דווקא יותר ורודה.
סמוראי שנת 84 כזה ששורד טיול של 2 לילות ו-400 קמ נסיעה רצופה זה לא דבר טריוויאלי.
התושבת טרנספר הוחלפה תוך פחות מחצי שעה ולא פגעה יותר מדיי במהלך הטיול, איך אמרו חכמים? פה זה לא נורווגיה.
דווקא ההתחממות הייתה משעשעת בזמן אמת, ואותי הצחיק מאוד הצליל של ה-WATCHDOG בקשר.
אני מאוד התרשמתי מהרכב, שלא משנה כמה קקה הוא נסע, זה עדיין רכב שבנית בעצמך, והוא FUCKI*$G עשה את הכל וחזר בנסיעה הביתה!
ושלא נדבר על זה שהרכב יפייפה, ואפילו בנות אמריקאיות בטיול RZR נעצרו לשאול אותי על הרכב ושל מי הוא...
-
יש לך קישור למערכת של הwatchdog ?
אתה מבסוט עליה?
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עדיאל
יש לך קישור למערכת של הwatchdog ?
אתה מבסוט עליה?
באמת שאין דברים כאלה. מצרך חובה בכל רכב ישן לטעמי. בדקנו עם אקדח חום והדיוק שלה היה בטווח המעלה.
http://www.enginewatchdog.com/tm1.html
-
8 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
אתה כותב יפה אין ספק.
שילמת את מחיר ה"חלופי" ועוד בהזמנה מחו"ל... שכר לימוד סביר בסהכ.
אתה שוקל להחליף קרבורטור לאחר?
אם לא אצליח לפתור הבעיות אולי לא תהיה ברירה, אך כרגע רוצה להשאר עם המקורי. יש לי 2 קרבורטורים ואני רוצה להחזיק את שניהם תקינים.
קובץ מצורף 110815
מדהים שבכל פעם שאני מתקרב לאוטו אני ממשיך ללמוד.
קראתי קצת יותר בספר על אופן הפעולה של הקרבורטור ו'איש' מהפורום שפך עליי חצי טון מידע מועיל בנושא.
פתחתי את מכסה המצוף ולפי הנחיות הספר מדדתי את גובה המצוף.
מהר מאוד התגלה שהמצוף מכוון על 41.95 מ"מ, בעוד שהוא צריך להיות מכויל בטווח 44.5-46.5 מ"מ.
זה מסביר את התקלה שחוויתי. המצוף סגר את כניסת הדלק לאמבטיה מאוחר מידי והמפלס היה גבוה מהרצוי. כשהרכב היה בשיפועים או סתם קיפץ על סלעים פשוט נשפך יותר מידי דלק וכל המערכת הוצפה.
לפי ההוראות בספר הופכים את המצוף ככה שמשקל המצוף סוגר את השסתום ומודדים את גובה המצוף.
קובץ מצורף 110816
במידה והוא לא מכוייל מכופפים בהתאמה את הלשונית שסוגרת את המצוף.
ההסבר בספר כל כך פשוט ויפה:
קובץ מצורף 110814
קובץ מצורף 110817
בנתיים הטנדר מתנהג טוב, אך עדיין לא עשיתי נסיעת מבחן משמעותית בשטח. עוקב גם אחרי צריכת הדלק לראות אם יהיה שיפור. לפני שכיוונתי את המצוף עמדתי על 1:7. בדרך לרמת הגולן הגעתי גם ל 1:9.
בנוסף סעפת הפליטה פורקה כדי להחליף את האטם שפרץ ולקצר אותה כדי שלא תפגע בשלדה.
כמה שעות של שיוף השטח בין המאניפולד לדאונפייפ וזה עדיין לא מושלם. מקווה שהאטם יכסה על הפער הקטן שנשאר שם, אך זה בהחלט טוב יותר מהמצב הקודם.
התושבות שמחזיקות את הצנרת עדיין מעט מתוחות וכנראה אצטרך לעשות מקצה שיפורים.
האטם שנפרץ ונפתח ל-2. אני מניח שזה שילוב של לחץ שהופעל על הצנרת שלא ישבה נינוחה ומשטחים לא ישרים.
קובץ מצורף 110818
קובץ מצורף 110820
קובץ מצורף 110819
קובץ מצורף 110821
נקנו תושבות מקוריות לטרנספר ולגיר והן יוחלפו בקרוב. רדיאטור מקורי חדש בדרך אלינו.
-
טוב, אז הבטחתי הפתעות. האמת שיש לי עוד 2 הפתעות בשרוול.
האחת מוכנה, והשנייה בשלבים סופיים.
אבל אני לא יכול להתאפק.
במהלך השנה האחרונה של הבנייה עלה לי הרעיון לתעד את כל הבניה של הטנדר. קניתי מצלמת גו פרו וכל יום עבודה בסדנא המאולתרת, מיקמתי אותה במקום אחר ונתתי לה לצלם תמונות סטיילס.
כשסיימתי את הפרויקט היו לי 42,000+ תמונות. זה המון שעות בסרטון טיימלפס.
רתמתי למשימה חבר שמתעסק קצת בעריכת וידאו, עבדתי מאוד קשה לצמצום התמונות והצלחנו להתכנס ל-4 דקות שמכילות משהו כמו 7,000 תמונות.
אני מניח שבהמשך אערוך עוד כמה סרטונים שיפרטו יותר כל שלב בתהליך. על המחשב נמצאים חומרים ממש טובים וחבל שלא יראו אור (הרכבת סרנים, הרכבת המנוע, חיבור חלקי הפנים, מערכת החשמל ועוד).
זו המתנה שלי לעוקבים אחר השרשור ולחברי ג'יפולוג בכלל לשנה החדשה!
תהנו,
https://youtu.be/9W29oqXwXv8
עימרי
-
פיייי יאההה מגניבב
אלוף..
אני מבין שגם אתה לא מצליח להירדם אחרי הצום
-
יפה לך , ואני צריך להתענות כאן בארה''ב ?
מי כמוני מכיר את התהליך - בסרטון 4 דקות , אולם במציאות זה נמשך נצחחחח .
שלוש שנים לקח לי לשפץ דה שבו , וכעת את הסיקס.
את הטנדר הוצאתי לפחח אולם רק עבודת ההרכבה לקחה מספר חודשים .
אילן
-
זה כאן בארץ...?
לא להאמין!!
מקסים.
כל הכבוד.
-
אלוף! השיפוץ, התוצאה, הסרט
סוף הדרך!!
-