-
תגובה: רכב המסעות האולטימטיבי במזרח-התיכון.הטויוטה 75 של רכס.
בועז עזוב דחקות ותו לו
הכול טוב
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
אני מצהיר שכל מי שיציג רכב מסעות בגודל של ג'יפ עם שידרוג ואיבזור רבים יותר מהרשימה שתצורף כאן על כל מרכיביה,והנמצאת על ה-75 שלי,- על פי שיפוטו של אסף,יקבל מערכת זיווד חדשה ממפעל ''רכסים''בשווי של 10,000 שקל או נגרר בשווי זהה - מתנה ממני על ההישג העצום.
יש להציג את הג'יפ עד ראש השנה - 14.9.15.
הרשימה תצורף כאן בהקדם.
חבל ששיניתם את הכותרת בפייסבוק אני מקווה שכאן זה יישאר כפי שמצוין לעי"ל
-
1 קבצים מצורפים
קובץ מצורף 100990קראתי את כל ה"דיון" המכובד/ המשעשע/ההזוי/הלא רלוונטי לארץ ישראל כלל ועיקר,
להלן רכב המסעות האולטימטיבי, נותן לך 100 אחוז עבירות בכל מקום, שרות של מלך, מצעים טובים בשטח ארוחות גורמה, אלכוהול משובח לחברים
הכל מהכל ואתה נוסע ממש לייט,
[
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
בעשרים השנה האחרונות לא הזדקקתי מעולם לכננת. הכל אפשרי עם רצועה והרבה יותר נח. מכל עשרה חילוצים 9 נעשים ברצועה והיחיד הוא שופוני. מעולם לא ניתקעתי מחוסר כננת,ואני מדבר על עשרות טיולי שטח בשנה,
כננת כשאתה לבד הינה אסון בטוח,וזאת מניסיון לאחר שסלע ענק שבא לבקר אותי לאחר - שנירתמתי אליו, ועץ מישמיש בוגר שהגיע אלי במקום שאגיע אליו.
יש לי מקרר ויש לי קו ייצור למקררי שטח שסגרתי אותו כי איני מאמין שמקרר נותן תועלת בשני שקלים יותר מצידנית טובה. 5 ימים עם קירור בצידנית.
לכל אחד מאיתנו יש קצת דיעות מטומטמות והרבה מקובעות,וזה הזמן לכתוב אותן כאן.
3-4 טיולים בשנה אני עושה (בשנים האחרונות). זה הכל. וגם לי אין כננת.
אבל, טיול אחד בחורף לפני שנתיים, עם ג'יפים גיבורים ונעולים ומה לעשות, רק, אבל רק (!) כננת הוציאה אותי משם, אחרי שעתיים של נסיון חילוץ עם מיטב המוחות המהנדסים ומיטב הרכבים (נטולי הכננת).
לא היה לי שום דרך לצאת משם מלבד כננת או שופל, ששניהם לא היו בנמצא.
-
-
מקרר הוא פינוק
כמו דמקלחת היא פינוק
היו לי הרבה צידניות, שום דבר שמשתווה לאיכות החיים.
ורכב מסעות נועד לתת את הפינוקים הקטנים שיאפשרו להינות מהמסע- שכן אנחנו לא עוסקים ברכב הישרדות ספרטני למשימות קומנדו.
-
אני רק אניח את זה כאן בעדינות....
http://www.jeepolog.com/forums/showt...שמש-זקוק-לסיוע
אולי צריך לשנות את הפרס לכננת?
-
אני רק אניח את זה כאן בעדינות....
http://www.jeepolog.com/forums/showt...שמש-זקוק-לסיוע
אולי צריך לשנות את הפרס לכננת? בועז אתה אלוף!!!!
-
" ללמדנו שלא לעולם חוסן "
שיעור לחיים ובעיקר למסעות
-
לא יכול להיות! טויוטה לא ניתקעת היא מתעכבת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אין בשרשור הזה ולו בדל ענייניות. הכל אישי. הכל סביב הדמות של חיים רכס. אני בטוח שהוא נהנה. כל עוד רובנו נהנים גם, זה בכל זאת היום האחרון של החופש עם הילדים... שימשיך.
צדיק בסדום...:)
ובועז... מסונוור מהאור השחור:cool:
-
לא שאני מאמין שאחד הצדדים יסכים אבל הצהרת הרצינות האולטמטיבית- העברת בעלות הנגרר לשופט.
-
שמעו... אין מתחרים חוץ מסמואל? מה נהיה?
יחיעם, אתה לא מעלה רשימה רק כי אין לך, נכון?
אסף.
-
ואם כבר מדברים על תוספות לרכב מסעות ותרנגולות, לחץ כאן
בתור מתבונן שלא מכיר אף אחד מהצדדים אני חושב ששמתם את השופט במצב ממש לא נעים.. בכול זאת, זאת בוררות על ציוד יקר..
כל הדיון הזה זה אוסף של מילים, ותו לא.
-
וואללה..
הולכים לישון והלבנטינים משתוללים....:cool:.
אתחיל מהסוף.
בועז, יפה שחזרתה "לחיים האמיתיים", אחרי הנהייה אחר האור..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
ולא.
לא צריך לשנות את הפרס ולא את המתכונת ולא להטיל צנזורה - לקחת בפרופורציות (כולל הירידות) ולהנות..
ןדרך אגב.
אני לא חושב שחיים "לא איש של מילה" - פשוט יש לו הכרזות בומבסטיות ויומרניות (ברוח טובה) ומשעשעות ואני, מצידי, לא חושב שיש מה לטרוח ולהעיק "שיעמוד במילתו"..
העניין וההשתתפות והההומור שיוצאים פה בשירשור, מספקי אותי בהחלט..
מה גם שאין לי מה לעשות בנגרר ובטח לא במערכת זיווד מיותרת לחלוטין (לפי הגדרות ה"סנדלר" עצמו) - אני בונה לעצמי מה שאני צריך ורוצה וחושב שחשוב.
הפרס הוא השירשור עצמו והדאחקות שיעלו כשנפגשים..או כשתבואו לבקר בגולת ניו ג'רזי (או ווגאס... בועז!!).
ולעניין, שהרי יש לי המון דברים לעשות היום... עדיין לא ברור מה אבל חייבים למצוא, הגמדים עדיין בחופש:(.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
בשעת צהריים זו בטרם אכלתי צהריים מחשבתי אטית משהו....למה התכוון המשורר? מה הקשר בין המקרר ובין השעונים שמודדים כמעט כל מה שאפשר למדוד במנוע אצל חיים?
אצלי אישית שלושה שידרוגים עשו מהפך מטורף באיכות החיים שלי בטיולים - שירותי שטח (מסגרת אסלה שמחוברת למסגרת ברזל של כסא מתקפל), מיטה בתוך הרכב ומקרר.
שלמה.
התביישתי להעלות. שלא יגידו שאני כוסית (ברמלה זה עלול להיות קטלני, אם מישהו אומר שאתה כוסית... קטלני לאומר..).
רמזתי עם האסלה ומיכל ההדחה, לפני כמה עשרות פוסטים, אבל התעלמו.
לפני שנים עשיתי כזה. כולם צחקו עלי ואח"כ התחילו "תורות"...
הדברים הקטנים שעושים את החיים..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
בעשרים השנה האחרונות לא הזדקקתי מעולם לכננת(1). הכל אפשרי עם רצועה והרבה יותר נח. מכל עשרה חילוצים 9 נעשים ברצועה והיחיד הוא שופוני. מעולם לא ניתקעתי מחוסר כננת,ואני מדבר על עשרות טיולי שטח בשנה,
כננת כשאתה לבד הינה אסון בטוח,וזאת מניסיון לאחר שסלע ענק שבא לבקר אותי לאחר - שנירתמתי אליו, ועץ מישמיש בוגר שהגיע אלי במקום שאגיע אליו.
יש לי מקרר ויש לי קו ייצור למקררי שטח שסגרתי אותו כי איני מאמין(2) שמקרר נותן תועלת בשני שקלים יותר מצידנית טובה. 5 ימים עם קירור בצידנית.
לכל אחד מאיתנו יש קצת דיעות מטומטמות והרבה מקובעות,וזה הזמן לכתוב אותן כאן.(3)
- טוב. על זה ענה כבר האביר שלך, לשירשור זה.
- ולזה שהמקררים היו מאופיינים בכיעור "יעיל", מותאמים אך ורק ל"מערכות הזיווד" שלך, לא היו ניידים וככל הנראה נמכרו במספרים שתואמים לכל האמור לעייל, לא היה כל "חלק" בהחלטה לסגור את "הליין"?
- יפה. אז כלב זקן כן לומד טריקים חדשים - זו הרוח. לא להעלב ולא להתעצבן... פרופורציות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
צודק לחלוטין בנקודה של קראתי הגיפ הבא.
גם זה לא ראוי
טיול כוסיות דווקא לא מתפרש אצלי כהעלבה אלא כתאור לטיול למפונקים.
בואו נמשיך בטון חברי וברוח האתר
אתה רק מתעלם מהזילזול והעקיצה והעלבה שבסוגריים (ואני בכוונה לא מצטט)...
דברים שהם לא רק שלא "במקום" הם גם לא נכונים ונועדו אך ורק לכלס ולבזות.
אבל זה ממש בקטנה...
היו כבר דברים גרועים יותר... וגם אותם אני לא חושב שצריך לצנזר ולמחוק ובטח לא להשעות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר רוטברג
קובץ מצורף 100990קראתי את כל ה"דיון" המכובד/ המשעשע/ההזוי/הלא רלוונטי לארץ ישראל כלל ועיקר,
להלן רכב המסעות האולטימטיבי, נותן לך 100 אחוז עבירות בכל מקום, שרות של מלך, מצעים טובים בשטח ארוחות גורמה, אלכוהול משובח לחברים
הכל מהכל ואתה נוסע ממש לייט,
[
מאיר.
אני לא יודע אם זה "ידוע בעולם הגדול" אבל יש המון (המון!!) בתי עסק שלא מכבדים את הדבר הזה..
זה עוד אחד מהדברים ש...איך נגדיר את זה - "לא מה שהיה פעם".
-
העוזון נותן לי בטחון מוחלט בשטח .הפעם האחרונה היתה לפני כחודש וחצי,בנסיבות שלא הצריכו ירי - רק נוכחות מסבירת פנים.
זה קורה כל הזמן כשאתה לבד בשטח. משהו כמו כל חודשיים מכסימום.
אל תשכח שאני מסתובב המון בכל יהודה ושומרון כולל שטחי B ושטחי A עם כניסה לתוך מרכזי הכפרים - לבדי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
העוזון נותן לי בטחון מוחלט בשטח .הפעם האחרונה היתה לפני כחודש וחצי,בנסיבות שלא הצריכו ירי - רק נוכחות מסבירת פנים.
אל תשכח שאני מסתובב המון בכל יהודה ושומרון כולל שטחי B ושטחי A עם כניסה לתוך מרכזי הכפרים - לבדי.
תגיד...
לא נחמד לך איתנו?
זהו - שבעים וקצת זה מספיק לך?
אין לך מספיק אדרנלין בחיים?
ניסית גולף? שמעתי שזה די מעורר ומרגיע, בו זמנית.
למה לך להתגרות ב.. גורל ככה?
ראבק... אם, חו"ח, יקרה לך משהו, מי יעורר פה מהומות?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
על זה אומרים: חכם לא נכנס לצרות שחיים רכס יודע לצאת מהן ;)
-
-
[QUOTE=רכס חיים;653038]בעשרים השנה האחרונות לא הזדקקתי מעולם לכננת. הכל אפשרי עם רצועה והרבה יותר נח. מכל עשרה חילוצים 9 נעשים ברצועה והיחיד הוא שופוני. מעולם לא ניתקעתי מחוסר כננת,ואני מדבר על עשרות טיולי שטח בשנה,
במסעות אל מדבריות ערב ברכב אולטימטיבי שדוגל בנסיעה לבד, מי מחובר לצד "המושך" של הרצועה ? התרנגולת...?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
בעשרים השנה האחרונות לא הזדקקתי מעולם לכננת. הכל אפשרי עם רצועה והרבה יותר נח. מכל עשרה חילוצים 9 נעשים ברצועה והיחיד הוא שופוני. מעולם לא ניתקעתי מחוסר כננת,ואני מדבר על עשרות טיולי שטח בשנה,
יש לי מקרר ויש לי קו ייצור למקררי שטח שסגרתי אותו כי איני מאמין שמקרר נותן תועלת בשני שקלים יותר מצידנית טובה. 5 ימים עם קירור בצידנית.
לכל אחד מאיתנו יש קצת דיעות מטומטמות והרבה מקובעות,וזה הזמן לכתוב אותן כאן.
לא יודע אם תרנגולת אבל ברור שהבחירות של חיים, למי לחבר עוגן, לא ממש מוצלחות... ללא קשר למה מחובר בצד האחר - כננת או רצועה..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sambo
לגבי המקרר דורון ידידי אתה בתקופת מינימליזם כתבת שאתה מצמצם כי לדעתך כך וכך ועוד כך
אין לי שמץ מעיין אתה שואב רעיונות זה בטוח לא מנסיון אישי אלה של אחרים כנראה עושה רושם שאתה משוטט בפורומים שונים
זה אחלה הממה אל תהייה כזה נחרץ
יש לי מקרר ואני לא מתכוון לחזור אחורה לצידנית.
עם זאת, זה בהגדרה אביזר נוחות ולא הכרח לשהייה בשטח.
עובדה.
גם אתה כתבת שזה שדרוג, משמע שיפור אבל לא הכרח.
לא כתבתי מינימליזם, כתבתי שאני מנסה לצמצם משקל דרך ייעול, אלו דברים שונים בתכלית.
הנסיון הוא אישי מצטבר, של לא מעט שנים, וכן, כמו כולנו, גם מקריאה רבה והתייעצות עם אחרים-אין פסול בזה, להיפך.
גם אתה לא המצאת יש מאין את הציוד טיולים הייעודי שהעתרת על הרכב.
מה שפסול הוא הנימה בכתיבה שלך שבאה ב״עדינות״ לערער את הנסיון של אחרים.
גם אם לא התכוונת, זה חוזר על עצמו.
ואפשר להתמקד בעיקר, בלי עקיצות מיותרות כאלו.
לא מזמן קראתי כתבת מסע של 3 שבועות למדבר בצ׳אד, מתוכם שבועיים ע״ב אספקה עצמית, של חבורה שנסעה לעשות טיפוס סלעים במקום ספציפי.
מסע אמיתי.
נסעו עם שני לנדקרוזרים.
הרבה דברים היו , מקרר לא היה להם.
-
דורון עזוב
אתה צודק
עכשיו בוא נתרכז בכותרת של השרשור OK
צריך לא צריך זה מה יש
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sambo
עכשיו בוא נתרכז בכותרת של השרשור OK
צריך לא צריך זה מה יש
כאן יש בעיה לדעתי.... המילה "אולטימטיבי" והרכב של רכס....
נעזוב כרגע במזרח התיכון... :-)
נ.ב
אני לא מכיר, רק ממה שקראתי כאן.
-
גם החילוץ שהיה בבית שמש - היה עם רצועה - בלי כננת.
ואת ההודעה שבועז העלה לא אני כתבתי כי אני לא יודע לכתוב באינטרנט מהשטח ובקושי אני עושה את זה מהבית.מישהו עשה זאת בשבילי לאחר בקשה טלפונית וניסח כפי שניסח בלי ידיעתי על התוכן.
גם צורת התקיעה לא איפשרה לכננת לעזור במקרה הזה,כי מהמקום היחיד לגרירה ,הרכב הגורר היה מתחלק במורד גדת הנחל לעבר הטויוטה ,ומשם לתוך הנחל מיד עם גלילת הכבל - ולא שולף את הג'יפ בחיים,ורק מצטרף אליו.
רק אגב - מניסיוני לקבל עזרה באותו יום מחברי האתר ממש התאכזבתי - אף אחד לא טרח אפילו לצלצל. - לקח חשוב לכולכם בתנאים כאלה - אל תצפו לכלום מפרסום מצוקתכם כאן.
וכשאתה תקוע לבד עם כננת וכבל של 20 מטר אתה מתחבר רק למה שלפניך בטווח הכבל ואולי עוד רצועה. וכשצריך מוציאים עץ מישמיש מהשורש אם הוא היחיד במקום ובכיוון הנכון. גם טובע נאחז בקש.וזה המקרה.
וכשאתה לבד באמצע מישור של כלום ואין לך למה להתחבר,שום כננת לא תעזור לך. כננת טובה לסייע רק לחבר שלך - ולא מועילה בכלום עבורך.
תשאלו את כל בעלי הכננות המטופשות שאלה אחת - כמה פעמים חילצת רכב אחר בעזרתה וכמה פעמים חילצת את עצמן איתה. אם האיש לא שקרן מקצועי הוא צריך לענות לכם שאת חבריו הוא חילץ עשרות פעמים ואת עצמו הוא ניסה פעם אחת לחלץ - וגם אז לא צלח בידו.
אז מעט כבוד לניסיון המצטבר כאן - שהוא בערך של 30 ג'יפאים ממוצעים שמעלים אלבום שלם של תמונות ווידאו לאחר טיול של יומיים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
כשאתה תקוע לבד עם כננת וכבל של 20 מטר אתה מתחבר רק למה שלפניך בטווח הכבל ואולי עוד רצועה. וכשצריך מוציאים עץ מישמיש מהשורש אם הוא היחיד במקום הנכון .
וכשאתה לבד באמצע הכלום ואין לך למה להתחבר שום כננת לא תעזור לך. כננת טובה לסייע לחבר שלך ולא מועילה בכלום עבורך.
תשאלו את כל בעלי הכננות המטופשות שאלה אחת - כמה פעמים חילצת רכב אחר בעזרתה וכמה פעמים חילצת את עצמן איתה. אם האיש לא שקרן הוא צריך לענות לכם שאת חבריו הוא חילץ עשרות פעמים ואת עצמו הוא ניסה פעם אחת לחלץ - וגם אז לא צלח בידו.
מצטער... לא יכול לשאול את בעלי הכננות המטופשות... כל אלה שאני מכיר עם כננות, יש להם כננות "לא מטופשות".
אבל אם נתייחס ברצינות למה שאתה כותב.. :
- כנראה שאתה לא ממש מוכן, להתקלות של יותר מעשרים מטר ואולי זה הזמן לשדרג את המישמש שאתה סוחב איתך.
- כנראה שאתה לא ממש מכיר את הנושא, אחרת היית גם שם לב להמצאה שנקראת "מחרשה" - תריץ חיפוש על תכנית טלוויזיה שתיעדה "מרוץ"/"מסע" של כמה חבר'ה באלסקה... תראה מה עשו שם עם כננות.. גם הסקפטים (יש שם ייצוג מכובד לטויוטה).
- במקרה שאתה עצמך תארת (ובועז העלה מהאוב בעיתוי נדיר), כננת היתה מוציא אותך מיד ובלי לעקור אף עץ.. אני מקווה.
- כשאתה לבד, באמצע הכלום, גם רצועה לא תעזור לך, במיוחד אם כבר "גמרת" את כל התרנגולות... ומזל שלך, שעם כל הכבוד שאתה מטייל "לבד", אתה מוצא מידי פעם איזה "שומרוני" שמחלץ אותך, מדברים מסובכים, שנכנסת אליהם - ואני בכלל לא רואה בזאת בושה - זו ג'יפאות וסיוע לאחרים (כולל עם הכננת שלך), זה פשוט עומד בסתירה מוחלטת להצהרות שלך שאתה "מסתדר לגמרי לבד" עם כל "הציוד" שלך...
- ואחרון אחרון... בלי לצטט. תקרא מה בעצמך כתבת, לגבי הכללים/קריטריונים. אני אעזור לך וארמוז לך שמדובר במילים (ומה שקשור אליהן) שכתבת בפירוש - "צוות" ו-"רכב סמוך".
סתם חומר למחשבה (שלך) תוך כדי הצהרת הצהרות "גדולות"...
ובאימש'ך - אל תעלב ממני... כולה אינטרנט.
-
חיים, אתה סתם נכנס עם הראש בקיר.
כננת היא אביזר חילוץ בסיסי ברכב שטח שמטייל במיוחד לבד.
נעילות יש לטויוטה הזו?
או שגם זה פחות נחוץ מפגוש מ 316 ?
-
ובחייאאאט חיים
תעשה סלפי עם חליפת הנהיגה, כאפיה ועוזי עם קנה ארוך במרכז כפר ערבי בשטח A
זה יהפוך ללוגו באתר !
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
ואת ההודעה שבועז העלה לא אני כתבתי כי אני לא יודע לכתוב באינטרנט מהשטח ובקושי אני עושה את זה מהבית.מישהו עשה זאת בשבילי לאחר בקשה טלפונית וניסח כפי שניסח בלי ידיעתי על התוכן.
גם צורת התקיעה לא איפשרה לכננת לעזור במקרה הזה,כי מהמקום היחיד לגרירה ,הרכב הגורר היה מתחלק במורד גדת הנחל לעבר הטויוטה ,ומשם לתוך הנחל מיד עם גלילת הכבל - ולא שולף את הג'יפ בחיים,ורק מצטרף אליו.
רק אגב - מניסיוני לקבל עזרה באותו יום מחברי האתר ממש התאכזבתי - אף אחד לא טרח אפילו לצלצל. - לקח חשוב לכולכם בתנאים כאלה - אל תצפו לכלום מפרסום מצוקתכם כאן.
וכשאתה תקוע לבד עם כננת וכבל של 20 מטר אתה מתחבר רק למה שלפניך בטווח הכבל ואולי עוד רצועה. וכשצריך מוציאים עץ מישמיש מהשורש אם הוא היחיד במקום ובכיוון הנכון. גם טובע נאחז בקש.וזה המקרה.
וכשאתה לבד באמצע מישור של כלום ואין לך למה להתחבר,שום כננת לא תעזור לך. כננת טובה לסייע רק לחבר שלך - ולא מועילה בכלום עבורך.
תשאלו את כל בעלי הכננות המטופשות שאלה אחת - כמה פעמים חילצת רכב אחר בעזרתה וכמה פעמים חילצת את עצמן איתה. אם האיש לא שקרן מקצועי הוא צריך לענות לכם שאת חבריו הוא חילץ עשרות פעמים ואת עצמו הוא ניסה פעם אחת לחלץ - וגם אז לא צלח בידו.
אז מעט כבוד לניסיון המצטבר כאן - שהוא בערך של 30 ג'יפאים ממוצעים שמעלים אלבום שלם של תמונות ווידאו לאחר טיול של יומיים.
וואללה... מצאת את כפתור העריכה... סאחה!
אמרת את זה יותר טוב מעורך דין בפנסייה...
נדמה לי שיש משפט בתימנית שהתירגום הכללי שלו הוא - "נאה דורש - נאה מקיים".
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
rlzel
[QUOT
במסעות אל מדבריות ערב ברכב אולטימטיבי שדוגל בנסיעה לבד, מי מחובר לצד "המושך" של הרצועה ? התרנגולת...?
עוגן?
הרוב המוחלט של הפעמים שהשתמשתי הכננת היו לחילוץ אחרים.
בפעמיים שהיא נפרשה עבור הרכב שלי, לא היה תחליף אחר.
כשטיילנו לבד, היו בזנטים כעוגן בארגז, פטיש גיבור והרגשת בטחון.
זה גם לא חייב להיות כננת חשמלית.
-
ברנרד - אני לא נעלב ממך,כי כדי להיעלב צריך לקרוא את מה שכתבת, ומזמן אני לא קורא את מה שהינך כותב.
לא שמת לב שלעולם איני עונה למאמרך המעייפים ,לאחר יום עבודה - כמו כולם פה ?
אל תיעלב ממני ...כולה אינטרנט.