לא מכיר את הדגם ואת האיכות שלו, אבל שימו לב למחיר ב 11.11 - $30
https://www.aliexpress.com/store/pro...899.107.6wflei
Printable View
לא מכיר את הדגם ואת האיכות שלו, אבל שימו לב למחיר ב 11.11 - $30
https://www.aliexpress.com/store/pro...899.107.6wflei
זיו - אין הרבה מבצעים "אמיתיים" בחג הרווקים הסיני (11.11), לרוב הם מעלים משמעותית את המחירים בשבוע שלפני כדי לייצר "כאילו" הורדה יפה ביום עצמו.
בפריט שלך הם נוקטים בשיטה אחרת - מחיר השילוח הוא כ-85$ (!), כך שהמחיר הסופי יהיה למעלה מ-100$ ולכן ממש לא מציאה...
מה ההיה לנו שם?
שאלה ראשונית לגבי יכולת של מארז אנרגיה פשוט להחליף מצבר שני.
סיכום אישי אחרי התהליך והשרשור הענף הזה מבחינתי הוא שהפתרון הנכון הוא מצבר שני עם מערכת ניהול בסיסית, שמאפשרת ניתוק בין מצבר ראשי למשני+פאנל סולרי קטן כדי להזרים קצת מיץ בעמידה ממושכת, בעיקר לראשי.
מארז האנרגיה אצלי נשאר בייעוד המקורי שלו- גיבוי ליכולת התנעה בחירום, ומארז אנרגיה להטעין מכשירים שונים בשטח, כשלא מסתדר מסיבות שונות לחבר לרכב.
המארז הוכיח עצמו בהנעת הפרייבט, שכצפוי, המצבר שלו התפגר דווקא בשבת בבוקר, ובמגוון הטענות שטח קטנות.
נטען שהמפצל טעינה/מבודד המצברים, מחבר בפועל בינהם בשלב סגירת המבודד.
למרות שבתיאור המוצר בפירוש נטען שהוא מאפשר טעינה במקביל ללא השלכה בין המצברים.
כלומר חד כיווני למצבר צרכנים ללא טעינה חוזרת למצבר הראשי.
עכשיו, המצבר הראשי ברכב החליט שזהו.
בקושי מניע את הרכב ובדיקת עומס ובדיקת טעינה מאששות שהוא בסוף חייו.
לפי ההנחה שסגירת המעגל מחברת בעצם את שני המצברים, הרכב היה צריך להניע בלי בעיה כי המשני טעון וגיבור.
בפועל, בפתיחת סוויץ, רואים יפה בשעון את המתח צונח במצבר הראשי- תקין בהתאם להפעלת נרות החימום בדיזל, אבל הערך של המצבר המשני לא זז=לא משתתף בהנעה.
וכעת, כשהראשי חלש ומתקשה לסובב את המנוע, די בברור המשני הטעון מלא (וגם חדש), לא משתתף במעגל ההנעה.
אני מפספס משהו או שתיאור המוצר מתאים להתנהגות הזו?
דורון,
זה נקרא Battery Isolator וזה בדיוק מה שזה עושה.
מאחר והסטארטר מחובר רק למצבר אחד, אז השני לא משתתף במשחק ההתנעה.
לדעתי, במקרה של מצבר ראשי מת, אתה פשוט צריך לקחת כבל התנעה רגיל (מספיק אחד, הגוף כבר משותף) ולחבר בין המצברים.
תקבל את העזרה שאתה מחפש, וקיבלת את האזהרה שהראשי מת.
נכון, אני אישית העליתי חשש כזה, תלוי בסוג של המבודד.
תחת הכותרת של Battery Isolatort , יש כמה סוגים \ שיטות.
יש כאלו שעובדים רק על ממסר, ולכן ברגע שהם מתחברים, הם מזרימים בשני הכיוונים, ויש כאלו שהם חד כיוונים, אבל אז יש מפל מתח על המבודד (בד"כ 0.7V של הדיודה) וזה כנראה מה שיש לך.
במקרה של דיודה, לא יכול להיווצר זרם הפוך (מהמצבר המלא לריק).
ברשותך, בא נסגור את המעגל מכמה שירשורים.
במקום אחר שאלת על מצבר פריקה עמוקה -
1- אם אתה הולך לכיוון של מצבר אחד להטענה ושני לצרכנים (ומבודד ביניהם), יש הרבה הגיון להשתמש במצבר פריקה לצרכנים. זה יאריך את החיים שלו לעומת מצבר עופרת רגיל שלא מיועד לפרוק אחוזים משמעותיים (וזה מה שיקרה למצבר הזה כל לילה בשטח).
2- לעומת זאת, אפשר להניח שלמצבר פריקה יש זרם מכסימלי חלש יותר (מתי שתצטרך אותו לגיבוי של המצבר הראשי, אבל זה כמעט ולא יקרה).
3- אם אתה הולך על מצבר פריקה, הייתי בודק אם צריך להוסיף בקר יעודי ולא לחבר אותו ישירות לאלטרנטור (שלדעתי יכול לדחוף זרמי טעינה גבוהים מדי?). שים לב שהמארז אנרגיה שלך, שמסוגל לספק 300A להטענה, מקבל רק 1A זרם טעינה. זה חוסר סימטריות שלא קיים במצבר עופרת.
4- לגבי השאלה שהתחילה את השירשור. מצבר פריקה של 70AH עולה קרוב ל 900 ש"ח, ואתה מדווח שהמארז אנרגיה שלך מחזיק את המקרר 12 שעות. מארז כזה עולה בערך 150 ש"ח. יכול להיות שבמקום מצבר פריקה שווה להשקיע בשנים שלושה מארזי אנרגיה ? לפחות מבחינת התמחיר, זה עושה שכל. עובדתית, נראה לי שעדיין חסר מידע.
5- פאנל סולארי. אני עוד לא השתכנעתי שפאנל בגודל ומחיר סביר מספק את הסחורה.
כרגע, תמונת המצב של המערכת הוא מבודד מצברים/בקר טעינה PAC200 שעושה את העבודה ומאפשר טעינה במקביל ובידוד מצברים.
מצבר ראשי רק להנעה, וצרכני רכב מקוריים+מה שעובד יחד עם המנוע.
מצבר משני עופרת פשוט, בהסתמך על נסיון חברים ממושך שמראה שזה מספיק עבור לילה חניה למקרר+תאורת לד למחנה, ולא חייבים מצבר פריקה לצורת השימוש המיועדת הזו.
אצלם זה עובד ככה מס׳ שנים.
מנסיון אישי בקיץ, בחנייה ממושכת במקום אחד, מצבר עופרת ״מדבקה״, החזיק את המקרר 23 שעות ללא טעינה אבל פגם קשות במצבר.. שכר לימוד.
מטיול סוכות אח״כ, עם מצבר משני חדש, הקונספט הוכיח את עצמו מצוין.
הפאנל הסולרי 15w מיועד לתחזק את הראשי כשהרכב יעמוד שבוע+ בלי הנעה, לא כטעינה אמיתית למצבר צרכנים.
הניסוי בכרכום היה סוג של ניסוי, שהראה שיש בעל זאת ערך מסויים בתגבור בעמידה ממושכת דרך הפאנל.
המארז אנרגיה הוא בונוס גיבוי שביום-יום בכלל ממוקם בפרייבט, והוכיח את עצמו.
כרגע יש ברכב וסביבו יותר אנרגיה זמינה ממה שאני מצליח לטייל..
זהו,
מבחינתי מחפש את ההתעסקות הבאה ברכב.
אני לא חושש שתהיה בעיה לעבור את הלילה עם מצבר עופרת (כתבתי את זה במפורש יש אחר סוכות - אני חושב שהגזמנו עם החשש).
השאלה היא האורך חיים של המצבר.
האם נכון לשלם פחות על מצבר עופרת, שימות יותר מהר ממצבר פריקה שעולה יותר?
או בכלל, לאמץ ולפתח את הרעיון המקורי שלך, ולשים 2-3 מארזי אנרגיה. במחיר של 150 ש"ח לאחד ו12 שעות שאתה מדווח, זה מעניין.
כל זה לא רלוונטי לטרופר שצריך שני מצברים ביום ביום :-(
החלטתי על מצבר עופרת זול בעקבות נסיון של חבר האתר שנסע כך מס שנים.ציטוט:
אני לא חושש שתהיה בעיה לעבור את הלילה עם מצבר עופרת
השאלה היא האורך חיים של המצבר.-(
ואיך תיטען כ״כ הרבה מארזים במשך היום?ציטוט:
או בכלל, לאמץ ולפתח את הרעיון המקורי שלך, ולשים 2-3 מארזי אנרגיה. במחיר של 150 ש"ח לאחד ו12 שעות שאתה מדווח, זה מעניין.
זה מסורבל למדי.
150*3 זה כבר מחיר קרוב מאד למחיר מצבר מדבקה.
אז נוציא ח״פ על מפצל הטעינה והכבלים עוד 200 שקל, ויש פתרון נוח ויעיל בהרבה.
עדכון
רכשתי באמזון מכשיר להתנעת רכבים עם מנוע עד 8 בוכנות על פי הגדרת היצרן בכ 550 ₪.
בשבוע שעבר הגיע המכשיר טעון.
לאחר 3 סטרטרים הג'יפ הניע לאחר שעמד כחודש וחצי ללא התנעה.
אתמול שוב הנעתי את הג'יפ בסטרטר אחד. חשוב לזכור כי המצבר המקורי של הג'יפ מרוקן ומהווה התנגדות אינסופית.
המלצת היצרן לטעון את המכשיר כול 3-6 חודשים, אני רוצה לבדוק מה יקרה עוד חודשיים.
אביגדור
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
אהיה מול מחשב ואצרף. אם עדיין לא רכשת, עדיף שתחכה עוד חודשיים כדי שאבדוק מה יקרה אז.
אביגדור
לא מומלץ לפרוק מכשירים כאלו עם סוללות LIPO או ליתיום אחרות כמעט עד הסוף. הניסוי הזה עלול לפגום בצורה קשה במכשיר.
ממליץ כן לטעון מדי תקופה ובוודאי אחרי התנעה קשה כמו שתארת
בשפה יותר קריאה :-)
https://www.amazon.com/Archeer-Porta...uto+Starthilfe
אבל היום קיבלתי פרסומת של אמזון עם המוצר הזה -
https://www.amazon.com/gp/product/B0...970_em_1p_0_ti
גם יותר זול וגם נראה יותר מבטיח.
המכשיר שרכשתי לא מהווה פתרון למצבר שני אלא בוסטר להתנעת הרכב
רק נחדד למי שלא מכיר.
זה לא מצבר 12V רגיל שפורקים וטוענים דרך אותו החיבור \ קטבים.
יש מטענים (220 ו 12V) שמתחברים לשקע מיוחד (בד"כ עד 1A), ויש כמה יציאות:
USB, ו 12,15,18V בשביל כל מיני מטענים ושימושים (3-5A) , ויש יציאה נפרדת, מיוחדת רק להתנעה (צריך לנתק תוך 30 שניות מהתנעה).
מבחינת תכולה, אלו מצברים יחסית קטנים, אבל שמסוגלים לתת זרם רגעי גבוהה (~400-600A).