-
תגובה: פורסם בפייסבוק - משרד התחבורה בבדיקות פתע לרכבים בעת שהם במוסך
אם זו באמת הפירצה (המטומטמת) שדרכה אפשר לאשר שינוי באופן חוקי, אז אולי זה לא רעיון כזה מדהים, לנפנף בזה מול השלטון?
-
חנן, ביקשו שנשתוק ולא נפריע לחבורת הגאונים לתקוע את כל המסמרים בארון הקבורה הזה.
הנזק שהם עשו עד עכשיו רק פתח להם את התאבון לעוד
-
כתבה על המאבק על שיפורי רכב
-
תגובה: כתבה על המאבק על שיפורי רכב
כתבה מצויינת של רמי גלבוע.
ואת הדיון עליה אפשר לקיים כאן...
כמה נקודות:
1. יש לי דז'ה וו איום ונורא, עשר שנים אחורה, לימי התום של חוק הספורט המוטורי. אני בטוח שגם לרמי... אני מקווה שהסיוט לא יחזור על עצמו, אבל המסלול נראה זהה להחליא.
2. אני מצטט מתוך הכתבה של רמי:
ציטוט:
הנושא קיבל דחיפה על ידי מספר תביעות שהוגשו לאחרונה כנגד משרד התחבורה; חברות ביטוח סרבו לכסות נזקים, ובעלי הג'יפים פנו למשרד התחבורה בקובלנה – איך זה שאתם מאשרים ייבוא של מערכות שיפורים לכלי רכב, אבל אוסרים על הרכבתם?
אם אכן ישנן תביעות כאלו (ואם רמי כתב שיש אז אפשר לסמוך עליו) - זו סיבה ריאלית שיכולה לגרום לפקידים לזוז במושבם באי נוחות ולעשות משהו. לתביעה משפטית משרד התחבורה חייב לענות.
3. עוד ציטוט:
ציטוט:
מצד שני טוען רפי כהן, לשעבר בעל סדנת שיפורים מובילה – שיפורים אלה חוקיים, כי הם נכנסים תחת כנפי תקנות 313 ו-380 המאפשרות שינויים ברכב במשקל עד 3500 קילוגרם, ובלבד שלא יהיה גבוה מ-3.0 מטרים, ו/או רחב מ-2.55 מטרים. במסגרת זו, טוען רפי, הכול תקין. בוודאי התקנת מערכות של חברות מובילות כמו Mopar, רוביקון אקספרס ויצרני עילית אחרים.
כמו שנכתב בשרשור אחר פה - זו לא יכולה להיות טענה רצינית... הכל תקין עד רוחב 2.55 וגובה 3.0 מטר? אני רוצה להאמין שדבריו של רפי הוצאו מהקשרם כי לא מתאים לו.
-
כתבה חלבית נחמדה
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
הכל טוב ויפה כל עוד לא הורידו את הג'יפ מהכביש.
אחרי שהורידו אותו, לך תתבע אותם, ותמציא אישורים ותוציא הוצאות עד שיחזירו אותו חזרה לכביש.
-
חנן לדעתי נגע בנקודה היטב.
למיטב הבנתי גובה 3 מטר ו 2.55 מטר רוחב הן הגדרות לקטגורית רכב במשקל עד 3500 קג ולא הרשאה לשינויים עד למעטפת המידות הזו.
-
מה שחסר, זה לוביסט טוב שיקדם את הנושא וילחש על אוזנו של השר.
לצערי, זו הדרך הבדוקה לקדם היום דברים בישראל..
-
זרקו אבן לבאר... מתמימות או מטמטום,זה לא משנה ,האבן נזרקה,בכדי להוציא אותה צריך לפחות להקרין אחדות מנמלית, כי אם לא ,האמ אמא של החכם לא יוציא אותה.
-
אחדות? למה אחדות? חלאס לחשוב שאנחנו כפר של הדרדסים.
יש חבורה שמשתינה מהמקפצה, על כולנו, גם כשאומרים להם את זה - הם ממשיכים בשלהם, ועכשיו אתה רוצה אחדות?
לא בא לי אחדות. רוצה להיות מתנשא שומר חוק.
אגב, "זרקו" אבן לבור...איזו מכבסת מילים יפה.
-
כמדומני כל הבלאגן התחיל לפני התאונה, אבל למה להרוס סיפור טוב עם עובדות...
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
-
אולי זה רק אני אבל....
בסוף בסוף הוויכוח מתחיל וניגמר על כסף כרגיל, חברות ביטוח שלא מעונינות לשלם כספים ובגלל אי אילו תירוצים(או סיבות) וזה הגיע לאן שהגיע, מישהו העיר את הדובים משנתם הארוכה...
-
תקשיבו משרד התחבורה ומכוני הטסטים כרגע לא עובדים לפי החוק נקודה. יש מה לעשות עם הנושא וצריך לעשות .
כן צריכים להתאחד כי זה תופס על כולם לא רק ההוא עם הרנגלר על צמיגים 40 .
דווקא הסבירו יפה מאד בכנס מה יש לעשות .
-
כן. זה נשמע רע. אני מבין את המצוקה אבל לבקש כבר בתור נקודת פתיחה להבדיל בין הגבהה שנעשתה במוסך מורשה להרכבת קפיצי הגבהה בעבודה עצמית, למשל, זה רע.
כמו בבגץ הספורט המוטורי גם כאן אנחנו עלולים למצוא את עצמנו עם עודף חקיקה שמתאימה מאוד למיעוט שיש לו את האמצעים והמוטיבציה להנהיג את המאבק אבל דופקת חזק ובצבע את כל השאר.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
אחדות? למה אחדות? חלאס לחשוב שאנחנו כפר של הדרדסים.
יש חבורה שמשתינה מהמקפצה, על כולנו, גם כשאומרים להם את זה - הם ממשיכים בשלהם, ועכשיו אתה רוצה אחדות?
לא בא לי אחדות. רוצה להיות מתנשא שומר חוק.
אגב, "זרקו" אבן לבור...איזו מכבסת מילים יפה.
יואב, אני בניגוד אליך משתמש במילים עדינות, כי מלפגוע אישית במישהו פה לא יצא לנו הרבה.
אתה מנסה לחנך חלק מציבור שלם על פי תפיסת עולמך התרבותית, להתבדל, ובכך להחליש את התנגדותנו לכדור השלג שכבר החל להתגלגל,מה שיצא מזה בסופו של דבר הוא עונש קולקטיבי לכולנו, מה נרוויח מזה ? עוד גזירות והבבונים (כהגדרתך) ישארו אותם בבונים(כהגדרתך) וימשיכו לעשות נזקים. תן למשרד החינוך והתרבות את מקל החינוך והתרבות, זה לא בידי ולא בידך.
אם אתה שומר חוק מה אכפת לך מכל הברדק הזה ? אם אתה שומר על סטטוס קוו הגיוני מסוים (כמוני) אתה צריך להיות מודאג .
-
אורן גל כותב
תשובה רשמית שיצא לאדם פרטי בעקבות שאלה ששאל את אחד מיבואני הרכב בישראל....״משרד התחבורה פוסל רישוי ג'יפים "בגלל שינוי מבנה"
משרד התחבורה פוסל רישוי ג'יפים "בגלל שינוי מבנה"
בעשרת החודשים האחרונים נפסלו במכוני הרישוי ברחבי הארץ 4,806 כלי רכב בגלל "שינויי מיבנה" אשר בוצעו בהם ללא אישור יצרן הרכב. כך עולה מנתונים שהעביר דובר משרד התחבורה
בדצמבר 2014 העביר אגף הרישוי במשרד התחבורה מכתב לכל מכוני הרישוי, ודרש מהם להפעיל נוהל מחמיר לבדיקת כלי רכב, בעיקר ג'יפים, כדי למנוע רישוי מכלי רכב שבהם בוצעו שינויי מיבנה ללא אישור יצרן הרכב. מדובר בשינויים כגון הגבהות מתלים, ריתוכים ושינויים בשלדות, החלפת סרנים לסרנים מחוזקים או התקנת צמיגים במידות שונות מאלה הרשומות ברישיון הרכב.
בהנחיות שהועברו למכוני הרישוי נכתב ש"ברכב שמתקבל למבחן שנתי אשר בוצע בו שינוי מבנה בניגוד להוראות היצרן – יש לרשום את מהות השינוי בטופס הבדיקה תחת הכותרת "שינוי מבנה", ולתת אורכה להסדרת הליקויים שנתגלו, כמקובל".עם זאת, מקורות שונים מתחום שיפורי הג'יפים טוענים שהוראות אלה לא מיושמות כלשונן, ובמקרים רבים מצליחים כלי רכב לעבור את מבחן הרישוי השנתי גם לאחר שבוצעו בהם שינויים, למשל הרכבת צמיגים במידות שונות מאלה שמצוינות ברישיון הרכב.לנוכח פנייתנו אל משרד התחבורה נמסר לנו בתגובה שמאז העברת הנוהל הנוכחי ועד היום, תקופה של כעשרה חודשים, נפסלו במבחני הרישוי 4,806 כלי רכב "בגלל שינוי מבנה", ומתוכם 1,034 כלי רכב נפסלו בגלל התקנת צמיגים רחבים או בולטים במידות שונות מאלה הרשומות ברישיון הרכב.במשרד התחבורה טוענים גם ש"לא ידוע למשרד התחבורה על מקרים בהם מכוני הרישוי התעלמו מהנחייה זאת. במידה וניידות הבטיחות של משרד התחבורה או של משטרת ישראל תופסות רכבים כאלה בכבישי הארץ, מתבצעת נגדם אכיפה, בהתאם לחוק. הם מורדים מהכביש ונגד נהגיהם מוגשות תביעות משפטית".״לצערי כרגע זה המצב..... אנחנו עומדים לפני קרב קשה ולא פשוט...ואין לנו שום כוונה להתקפל...!!!
-
נשמע שפקידי משרד התחבורה פתרו את המשוואה
4x4=הורדה מהכביש
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
-
טל,
במקרה האופטימי ביותר, משרד התחבורה יסכים לכל השיפורים אבל יבקש אישור מהנדס שיקח עליו את כל האחריות ( כולל הפלילית) כפי שכיום הוא דורש מיצרני הרכב.
אתה מכיר מהנדס שיחתום על הרכב שלך ויסכים לקחת אחריות פלילית?
אם מצאת כזה ספר באיזה מחיר...
החבורה הנמרצת הזו תיצר נוהלים שלא תוכל לישם אבל יגדירו אותך באופן חד ערכי כעבריין.
למועדון המליון אולי יהיו האמצעים להיות חוקיים אבל לא לשאר הציבור.
מצד שני, הם אלו שבעיקרון יצרו את הבעיה והם אלו שכרגע בבעיה.
אנחנו הציבור נשלם בגללם את המחיר פעמיים.
לא רוצה אחדות איתם ולא רוצה שיתקעו אותי בעתיד על החלפת בולם
-
בועז,אחדות מנמלית כמו שקראתי לה היא לא לירוק בפנים של אלה שגרמו לצרות(עפ"י תפיסתכם שלכאורה מוצדקת),אלא גם לשבת איתם בגובה העניים ולהסביר להם בכבוד הראוי איפה הם טועים לדעתך ומה ההשלכות לכך. תבין, המהלך הדבילי הזה כבר מתגלגל, הוגשו תביעות, אתה מבין את המשמעות ?
-
הם לא סופרים אותי ושכמותי.
הם מנהלים לעצמם את המאבק בלי ראיה מרחבית.
כל המהלך שלהם כרגע נועד לחלוקת ההוצאות שלהם עם הציבור.
הם גם לא טורחים לדבר איתנו מעל דפי האתר.
אתמול פתחתי פיסבוק פיקציה בשביל לראות מה הולך שם.
ולא אהבתי בלשון המעטה..,
-
הם לא סופרים אותך כי אתה מתנגח בהם,תהיה חכם,לא צודק.
תן לאחד כמו אסף קציר לכבות את מוקדי הלהבות, כי אני ואתה לא יכולים לעזור הרבה בכיבוי השריפה הזו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
טל,
במקרה האופטימי ביותר, משרד התחבורה יסכים לכל השיפורים אבל יבקש אישור מהנדס שיקח עליו את כל האחריות ( כולל הפלילית) כפי שכיום הוא דורש מיצרני הרכב.
אתה מכיר מהנדס שיחתום על הרכב שלך ויסכים לקחת אחריות פלילית?
אם מצאת כזה ספר באיזה מחיר...
החבורה הנמרצת הזו תיצר נוהלים שלא תוכל לישם אבל יגדירו אותך באופן חד ערכי כעבריין.
למועדון המליון אולי יהיו האמצעים להיות חוקיים אבל לא לשאר הציבור.
מצד שני, הם אלו שבעיקרון יצרו את הבעיה והם אלו שכרגע בבעיה.
אנחנו הציבור נשלם בגללם את המחיר פעמיים.
לא רוצה אחדות איתם ולא רוצה שיתקעו אותי בעתיד על החלפת בולם
איזה פלילי מסבירים לך שלא עברת על החוק. אופטימי? אישור מהנדס? זה אתה אומר כי אתה יודע? או שאתה ממציא?
בוא נגיד שהדמיון שלך צודק וצריך אישור מהנדס, אתה מסכים איתי שצריך להיות רשום בחוק? זאת אומרת צריך ליצר חקיקה על הנושא. כרגע אין שום תקנה בחוק שמדברת על גובה והחלפת קפיצים ובולמים זה לא שינוי מבנה . ותקן אותי עם אני טועה לחלקים האלה כבר יש אישור מהנדס בגלל זה הם מיובאים לארץ.
בוא תרשום פה פתרון לבעיה שהיום בוחן תנועה מוריד אותך מהכביש לפי מה שנראה לו בעין, זה ששווה ערך לבוחן שיוריד אותך מהכביש על רכב מזהם בלי בדיקת זיהום .
אז מה הפתרון שלך?
-
טל-
כן, ברור. אני הבעיה... בגלל שאני מתנגח.
קרא את התגובה הבאה אחריך ותראה עד כמה אנשים לא מבינים בכלל את הבעיה ולאן זה עלול לקחת אותנו
-
אז תסביר לו,אל תחנך אותו.תן לו דוגמאות מנסיון החיים שלך.עזור לו לעזור לך.
-
כתבה מוואלה - מחאת שטח: הג'יפאים מתאגדים כנגד אכיפה דרקונית של תקנות משרד התחבורה
http://cars.walla.co.il/item/2907610
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
SharonEden
כתבה אדיוטית שרק עושה לנו רע...
sent from my WJ
-
[emoji1]
נשפכו פה טונות של מילים ואנשים לא קוראים או לא מפנימים.
אולי זה באמת מיותר...
יקרה מה שיקרה. למזלי אני לא במצב שהתוצאה תשפיע עלי אישית יותר מדי.
זה רק עושה לי דה ז׳ה וו על הספורט המוטורי ממנו ברחתי כשראיתי שזה חסר סיכוי.
בפרספקטיבה של 19 שנה - עשיתי בשכל
-
-
בקצרה. דיברתי עכשיו עם מי שיזם את המהלך המשפטי.
המטרה היא לייצר תשתית חוקית לאישור שיפורים עד משהו שפוי. זה כקונטרה לכך שאין שום אמת מידה להחלטה מה חוקי ומה לא ומצד שני הבוחן בעל סמכות להחליט שמשהו לא חוקי רק כדי לכסות את עצמו, הוא גם המחוקק גם השופט וגם התליין והוא בכלל לא יודע מהחיים שלו.
הכוונה היא לא להכשיר רנגלרים על 37 ומעלה ודברים בסגנון הזה אלא רק שיפורים או חלפים תחליפיים משופרים במסגרת המקובל באירופה או אוסטרליה.
כשאנשי ה40 אינצ הסטרצ׳ והדיינטראק הבינו את זה הם די פוצצו את הכנס.
הכיוון כאמור הוא ליצור מנגנון רישוי מסודר. את החששות שלי מכך כבר תיארתי. אבל בואו נדון בזה בלי התלהמות. זה דיון ציבורי שראוי לקיים משהחל המהלך, והפלטפורמה הזו היא המתאימה ביותר.
אסף.
-
יניב גולן ממרומי הרוביקון שלו ישקיע בלהוביל מהלך כזה?
תרשה לי לפקפק.
אבל רוצה דיון בלי להתלהם אז בתור נקודת פתיחה בואו ננהל סיכונים.
משרד התחבורה רואה כרגע כל שינוי מבנה, קטן כגדול כקטסטרופה.
נניח שבחלום הכי ורוד הם יסכימו לתת סמכות לגוף כלשהו לאשר בטיחות של השינויים.
האם יש סיכוי שזה יהיה אישור ללא אחריות פלילית?
האם מהנדס יכול לקנות ביטוח אחריות כזו?
מה הסיכוי שמהנדס יחתום ויקח אחריות כזו?