מנהלים, נראה לי הגיע הזמן לנעול/לצנזר. .
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Printable View
מנהלים, נראה לי הגיע הזמן לנעול/לצנזר. .
למה, היו קללות, שלא ראיתי?
או שמוסרים מידע? כאילו... אם לא שמתם לב, כבר אין מה לרוץ לסגור את הדלתות-הסוסים כבר מזמן ברחו..
ואיך עשית חישוב, Pageup, של פי שתיים?
וזה בכלל לא הכסף. זה כל אלה שלא רצו לקנןת מוצר "מדף".. וכבר הזכרתי, לפני שקפצו עלי - קיט עם מספר = כל רכיב עם מספר. מה קורה כשהולך בולם או נשבר קפיץ או רוצים להחליף בושינג? חייבים אותו אחד בדיוק...
לדוגמא(נאיבית).. קיט רוביקון אקספרס, שמגיע עם בולמים"ממותגי" רוביקון אקספרס... אתה לא יכול לשפר את הקיט עם פוקס, למשל...
וזה גם כתוב ברשיון... קנית, התקנת ורצית למכור את הרכב ולהעביר הקיט לרכב אחר... אין דבר כזה-תצטרך לעבור בעמדה אחת(או המקבילה שתומצא לצורך העניין) כדי "להוריד הקיט מהרשיון" ולעבור בדיקה, שמה שהחזרת, הוא אכן המקורי...
אתם בכלל קולטים מה התקנה(שעבר יצאה... אין עכשיו מה להסגיר לאוייב...) הזו אומרת במה שלא כתוב בה אלא משתמע(בפרוש! )?
Sent from my SM-N900T using Tapatalk
ברנרד, לפעמים, סייג לחוכמה, שתיקה.
כבר היינו שם...
ובניגוד לכל "סותמי הפיות" באיצטלה של "לא לתת רעיונות", התקנה שיצאה לא כוללת שום רעיון שאני "הדלפתי"... אין פה איזו סגירת דלת, שהתגלתה בקשקשת בג'יפולוג. יש פה תקנה בסיסית, כמו שהיה בטיוטה הראשונית - שכבר אז אמרתי שהיא" עונה על כל הצרכים"=לעשות לנו צרות צרורות.
גם אמרתי שהיא, אןתה טיוטה, מנוסחת כאילו משפטנים לא עברו עליה(שנאמר בציניות) אך למעשה נותנת מענה כולל ומקיף, לכל כתב אישום/הורדה שהפקיד מעוניין בה ומטילה את כל האחריות(נטל ההוכחה) עלינו...
אז מה ולמה כבר יש לשתוק...
יריב מציע להתארגן ולשנות את רוע הגזירה, אחרי ש"נשתוק וזה יעבור/יעלם" לא כ"כ עזר.
אז שוב לשתוק "ולא לתת רעיונות"...
ראבק.. תתעוררו.
דרור עכשיו יושב ובוכה ומיילל לעצמו, למה שוב הוא צדק... אני בטוח שהיה מעדיף לטעות ולרוץ עם חוטיני, מאשר שיתמסד מין מסמך כזה...
ועדיין לא שמעתי שמישהו(לאו דווקא בועז או נמרוד... אבל גם) ביקש את סליחתו...
אני מעולם לא סתמתי פיות לאף אחד, ובמשך 4 חודשים מאז פורסמה הטיוטה , באיספור התכתבויות ופגישות, ניסיתי לשנות את הנוהל (זו לא תקנה, אלא הוראת נוהל ויש הבדל עצום ביניהן)
אך ללא הועיל.
וכן, דרור צדק מלכתחילה, אף פעם לא טענתי כי הוא טועה.
וכן, מגיעה לו התנצלות מהרבה אנשים פה.
אבל עדיין אני אומר לך, תצנזר את עצמך.
אתה כמשפטן לשעבר מבין דברים שהדיוט לא מבין.
כמו שאני כמהנדס מבין דברים שאחרים מפספסים.
הנוהל רק יצא, אין עדיין קיטים, אין עדיין הוראות רישום, ואין עדיין מתקינים מורשים.
ועד שיהיו, ונראה באמת איך הנוהל הזה יעבוד בפועל, מוטב שלא נצהיר הצהרות וניתן רעיונות.
בברכה.
לא טענתי שאתה סתמת פיות... ציינתי באופן כללי..
וגם לא סתמו פיות, סתם ישבו על המצפון..
ומזכר, תקנה, הוראת נוהל.. סמנטיקה. לנו זה לא ממש משנה. יש "כיוון" והכיוון זכה לתחילת חקיקה.. עכשיו לגרוע ממנו, אחרי שיצא באופן רשמי, יהיה קשה מאוד..
ככה זה כשיושבים בשקט ו... מחכים.
ברנרד, אתה מתבלבל כמו רבים אחרים כאן בין ״לשבת בשקט ולחכות״ לבין ״לפעול בשקט בלי לרוץ לספר״.
ולמרות זה הוראת הנוהל מתגלגלת.
אני עוד מחכה לפרסומה הרשמי ואז מבטיח פרשנות מקיפה שלי.
חשוב לדעתי לשים לב לשני דברים.
האחד הוא שרוב ההוראה מיועדת ליבואנים / מפיצים. הכדור עכשיו במגרש שלהם ועדיין יש ביניהם תחרות, כדאי לזכור.
השני הוא שמשרד התחבורה באופן רשמי מכיר בכך שאפשר ומותר להגביה רכבי שטח ולשנות את מידת הצמיגים יחסית למקור.
אסף.
כאן בדיוק הבעיה.
קודם משרד התחבורה לא הכיר בזה. זה היה נורא פשוט - הכל היה אסור.
אז מה? לא הגדילו גלגלים?... הגדילו. לא הגביהו?... הגביהו. כולם עשו מה בראש שלהם, תעשיית המאכערים, הקומבינות והעוונטות שגשגה, הג'יפאים עשו מה שרצו, המאעכרים עשו בוכטות (וגם חלק מהפקידונים שהתחלקו איתם ברווחים), והרשויות בד"כ עצמו/העלימו עין (למעט שוטרים ובוחנים שמציקים לכל רכב 4X4 באשר הוא). הכל היה בסדר. פחות או יותר.
ואז התהפך איזו רוביקונפלצת. והתחיל מחול השדים הגדול. הרבה רעש, הרבה ספקולציות, טיוטות התפרסמו, כל מיני בוחשים ואינטרסנטים הריחו $$$ והלכו לשאת ולתת במשרד התחבורע, לשריין לעצמם נתח מבעוד מועד. לא תיארו לעצמם שהכל אחיזת עיניים. שאף אחד לא באמת שואל אותם או מעוניין להקשיב למה שיש להם לומר. הכל היה חתום וגמור.
עכשיו לכאורה הפקידונים מכירים בזה שאפשר. יש נוהל. לכאורה מותר, אבל מה שיש באמת זו ויה-דולורוזה שלמה ויקרה בדרך להגבהה החוקית. מלאה הגבלות ותנאים ונהלים גרמניים. וכרגיל - מאחורי הכל עומדים בעלי אינטרסים שמחככים ידיים בהנאה ומחכים לרגע שבו "בשם הבטיחות" הבוחטות יתחילו לזרום לכיסם.
יש רק בעיה אחת - נראה לך שמישהו יהיה מוכן להשקיע כל כך הרבה כסף ולבטל על זה כל כך הרבה זמן רק כדי שזה יהיה "חוקי"?... הרי המטרה הושגה - זה יהיה כל כך קשה וכל כך יקר, שהרוב יעדיפו לא להתעסק בזה יותר. ישאירו את הרכב סטנדרטי - וזה בדיוק מה שהמדינה רוצה. ואלה שכן יילכו ראש בקיר - בדרך הרשמית או בקומבינה - עליהם יהיה אפשר לפקח באופן מאוד הדוק. יאכפו בצורה מדוקדקת יותר כי יהיו הוראות ספציפיות. מישהו אמר "ג'יפוקליפסה"?......
באמת שנמאס כבר מהדוגמה השחוקה, המשומשת לעייפה, של הספורט המוטורי, אבל אתה מחזיר אותי שוב תשע-עשר שנים אחורה, לימי הויכוחים הגדולים בעד ונגד חוק הספורט המוטורי.
הספורט לא היה חוקי, אבל הוא שיגשג. היו ליגות, היו אירועים. אנשים בנו מכוניות, היצירתיות חגגה, בלי FIA ובלי בלגנים. לא היה צריך להיות מגה-מיליונר כדי להתחרות. היה שמח. ואז החליטו מי שהחליטו שנמאס להם להיות עבריינים, והם רוצים להסדיר את זה במסגרת חוק.
התמימים האלה אשכרה האמינו למתק השפתיים של בעלי האינטרסים ושל נציגי כוחות האופל והשחור מטעם המדינה. חשבו שבאמת יהיה כאן כמו בחוץ לארץ.
גם אז נכתב כאן ע"י כל מיני הוזים בהקיץ ש"עצם זה שמדינת ישראל מכירה בזכות הקיום החוקית של ספורט מוטורי - זה כבר הישג. הישג עצום".
נו, אז נכתב. בפועל, לא הישג ולא נעליים. הספורט חוקי - ותראה איפה הוא נמצא היום. לארגן אירוע ספורט חוקי זה קשה כמעט כמו להגביה ג'יפ באופן חוקי. התוצאה - אין ספורט.
זה בדיוק מה שהמדינה המנוולת, ששונאת את אזרחיה, רצתה שיקרה מלכתחילה כשהכינה לנו את האמבוש המתוחכם הזה שנקרא "חוק הספורט המוטורי". וזה קרה בדיוק, אחד לאחד, לפי התוכניות של הפקידונים.
וזה מה שיקרה עכשיו עם השיפורים. נראה לך שמישהו ישלם פי 3 או פי 4 עבור סט קפיצים ובולמים שגם היום עולה כאן פי 3 מאשר בחו"ל?... הרוב המוחץ יפרקו את השיפורים או שמלכתחילה לא יגביהו ולא ישפרו. היתר יילכו למאכער, ישלמו לו בוכטה תמורת רישום "מוגבה" ברשיון ויחשבו שדפקו את המערכת - ואחר כך שוב לא יבינו למה פרצה הג'יפוקליפסה השנייה ושוב לא נותנים לאף אחד להיכנס לטסט, כי כוווווולם חשודים. במה זה יהיה שונה ממה שיש היום?... בכלום. רק יהיה הרבה יותר יקר, והסיכויים ליפול בגדול - יהיו הרבה יותר מוחשיים.
ולכל אלה שתובעים את עלבוני - אני באמת לא צריך את הסליחות וההתנצלויות של אף אחד. תאמינו לי - נמאס לי להיות צודק והלוואי שזה הייתי אני שצריך למדוד חוטיני. העיקר שהדלק זול באופן זמני ויש על מה לצחוק. תצחקו כל עוד אתם יכולים, כי עוד מעט כבר לא יישארו לכם הרבה סיבות לחייך.
סופסוף ליג המחשב - לא מבין איך אתם יכולים ומוכנים להעדיף את הטאפטוק הזה, עלפני מקלדת ומסך נורמליים... זה פשוט הזוהיי...#1
אסף.
מה שלא יודעים, לא יכולים לתמוך ולעודד ו.. להעריך אותו...
מה שלא יודעים, בזמן אמת, נמדד, לצערינו, במבחן התוצאה...
ועדיין, כל הכבוד למי שהשקיע מזמנו וממרצו... גם לכל אלה שלא הייתי רוצה לייצגו אותי ולדעתי גרמו נזק תדמיתי לכולנו... גם להם מגיע כל הכבוד, משום שהם לפחות עשו משהו והאמינו במשהו ותרמו למשהו שהם מאמינים שנכון..
כל היתר, אנחנו, עשינו רק רוח.. זה על זה.
הזויי #2.
אתם בכלל לא מנסים לקלוט את "התרגיל" שקיבלנו..
נו טוף, זה קצת קשה לחלקינו, שעדיין לא החלו לנער את החול מהעיניים והאזניים.
אני לא אתחיל לפרט פה מה באמת אומר מסמך החוק/תקנה/מזכר/טיוטה/הכנה הזה, משום שתכף אני רץ לשליחויות... כל אחד והעבודה שלו.
אני רק אציין שוב, כמו דרור (כבר אמרתי שאני יותר מידי מסכים איתו... מה זה אומר עלי?), את חוק הספורט המוטורי שמסדיר את הספורט המוטורי...
כל הזמן מציינים ש"מה שהיה, הוא שיהיה".
אני רק אציין הבדל אחד - קודם היתה פרשנות מה אסור לעשות. עכשיו קבעו מה מותר לעשות.
שיעור קצרצר בדמקורטיה - כל מה שלא אסור = מותר.
זה הכלל. על מנת למנוע ממך את הזכות לעשות משהו, צריך לאסור אותו באופן מפורש.
לאסור דברים, ולהקיף את כל האפשרויות, זה מסובך וקשה ותמיד יהיה משהו "שנשאר בחוץ".
לכן יש אפשרות אחרת... להתיר משהו.
ואז כל מה שלא מותר בפירוש = אסור.
ואז מי שצריך להוכיח שמותר זה... אתה.
פשוט מאוד.
ממצב שהיו צריכים להוכיח שעשית מעשה אסור, עברנו למצב שבוא אתה צריך להוכיח שמותר לך... והם גם אומרים לך איך להוכיח...
עכשיו תחשבו על מה זה אומר...
ואני אעזור לכם - כל מה שלא מופיע בשני העמודים האלה - אסור!!!
פשוט מאוד.
וכל זה, בלי להיכנס לניסוח ולמשמעות - אני אתן לאסף לעשות את זה... מתישהו.
דרור צודק כל מילה נכונה הגיפאות הולכת ונעלמת בחסות המדינה בדיוק כמו הספורט המוטורי
יוסי
אורן גל רשם בפייסבוק:
"בוקר טוב לכולנו,מתנצל מראש על חוסר היחס אתמול אני במעבר דירה והבלגן חוגג...!!!
אז ברשותכם מחקתי את הפוסטים הקודמים ....אז נשאלו הרבה שאלות ואני יענה על שלושת העיקריות מבינהן
הראשונה מה עושים עם הקיטים הקיימים המותקנים ברכבים אז ככה:ישנם סדנאות שקיבלו אישור לטפל בנושא והם אלו שיאשרו את נושא הקיטים המורכבים
וידוע לי גם על מוסכים שפנו ויקבלו אישור דומה ברגע שהמערכת תהיה ערוכה לכך תצא הודעה מסודרת מטעם הסדנאות והמוסכים עצמם
מוסך או סדנא שרוצים לאשר את עצמם שיפנו למשרד התחבורה לצורך זה אז ככה:
קיטים שהורכבו במקום מסודר אספיר / גתוס וכו...יקבלו אישור התקנה מסודר שאר הקיטים כולל קיטים מעורבים (קיט הבנוי משני יצרנים) הנושא כרגע בבדיקה ומסתמן פיתרון
השניה לגבי צמיגים:
במידה וקיימת מידה שונה על גבי קיט מאושר תאושר מידת צמיגים מוגדלת ע״פ מה שרשום זאת אומרת אם בקיט מסויים מאושרת מידת צמיג 37 זו המידה שתאושר להתקנה לגבי קיטים בהם לא מצויינת מידה או קיטים מעורבים הנושא עדיין בבדיקה
השלישית כמה מותר להגביה:
אז התשובה פה מאד פשוטה...בגדול אין הגבלת גובה כמובן במה שמתירה התקנה עד 3 מטר אז אם מדובר בקיט מאושר תתקינו לפי הנוהל קבלו אישור וסעו לשלום במידה ובנייתם מפלצת עם קיט לא מאושר תפעלו לפי הנוהל בצורה מסודרת קבלו אישור וסעו לשלום אתמול שוב קפצו כל מיני גאונים ופרשנים למיניהם שחושבים שהם יודעים ומבינים הכל ומהנדס אחר שהתיימר לטעון שהיה בועדה כאשר לא דובים ולא יער....הלכה למעשה אין להם מושג ואו מעורבות אז בבקשה תשתדלו לא לבלבל את החברים ולא לייצר אש איפה שלא צריך...!!!
אז שניסע תמיד בדרכים טובות"
מאוד מעניינת דעתו של דרור וכל "שאר עצי הריח", האם לדעתיו אורן לא דובר אמת (בקרוב מאוד נוכל לדעת זאת), או שגם הפרשנות הזאת, במידה והיא נכונה, היא עדיין דבר רע מאוד לאוכלוסיית הג'יפיאים?
הוא מתימר ליצג את מועדון המליון מול משרד התחבורה ולקח חלק פעיל בקשר איתם.
בעבר התפרסם כאן מסמך שהתברר כטיוטה מפרי דמיונו.
לא מכיר אותו אבל מתיחס אליו בחשדנות מסויימת
מציע להמתין עד "שיעבור דירה"
ולא סתם לשכת שר.. לזירת הפשע..
את תשכח שזו מדינה ש 99% מאלו שהמשטרה מחליטה להגיש נגדם כתב אישום, גם מורשעים. אחוז ללא פרופורציה בכל מדינה אחרת.
מדינת הרשעת חובה.
גם אם תוכיח שבזמן ביצוע הפשע היית בטיסת נאס"א למאדים, ירשיעו אותך במשהו.
וע"פ הדיעה הרווחת, הפושע אמנם הורשע אבל שילם את חובו לחברה. אתה לא חייב להסכים שהבת שלך תתחתן איתו, אבל לשלוף כזה דבר מעברו - למה, כי הוא נחשד בשמירה על האינטרסים של מועדון המיליון?
צודק, זה פשע נוראי וצריך לשפוך עליו זפת חמה + נוצות.
שחררו חברים.
גילוי נאות: אני נוהג בג'ימני ולא ברוביקון עם כל התוספות.
תספר לו על זה...
הוא היה תובע משטרתי
כרגיל... אתה מעלה פה דברים, שבינם לבין המציאות, הקשר מקרי בהחלט.. במקרה הטוב.
וגם אם נלך עם המספרים שהעלת - 99% הרשעה, מראה שלא מגישים סתם, לא?:rolleyes:
מה עדיף לך, שיגישו ויהיה 99% זיכוי???
ובכל מקרה.
שילם או לא את החוב - זה מראה משהו על האמינות ועל היכולת ונכונות לעבור על החוק ולרמות על מנת להשיג משהו... לא חתונה וגם לא לשמור לי על האינטרסים.
ואם שילם, למה לא מגלה? זה לא רלוונטי, שאכיר מי שמתיימר לייצג אותי ואוכל להחליט אם זה רלוונטי ואם אני רוצה שאחד כזה ימלא את מקומי... איפשהו?
להזכירך, גם עברייני מין מורשעים ופדופילים ומכי נשים שילמו את חובם... אין מניעה שיהיו אחים/אחיות בביה"ח או גננים/גננות או מנהלי בתי ספר...
שילמו את חובם ו... מה?
ואני אומר את כל זה בלי להתייחס ספציפית למישהו, משום שאני לא יודע מה האמת פה ואם מדובר באותו אדם...
אבל אם כן, אני רוצה לדעת.
וכן - זה אומר משהו.
- - - Updated - - -
התגובה היתה לתמיר - לפני שבועז העלה.. משהו לא רלוונטי... כרגיל
"להזכירך, גם עברייני מין מורשעים ופדופילים ומכי נשים שילמו את חובם... אין מניע שיהיו אחים/אחיות בביה"ח או גננים/גננות או מנהלי בתי ספר...
שילמו את חובם ו... מה?"
סליחה? אולי לא הבנתי... במיוחד בנושא הפדופילים. כן יש חוק בנושא עד כמה שידוע לי.
אני לא חושב שזה בכלל אותו אדם.
האם יש "תאריך קובע"?
אסביר - התקנה נכנסה לתוקף נאמר ב1/3/2016. מה יקרה הלאה - הכל ברור. מה עם מה שהיה קודם? רכב X הוגבה בשנת 2015, התקנה משנת 2016. מה דינו?
לדוגמא: בשנת 1987 נכנס חוק חובת חגורת במושב האחורי. כל כלי רכב שיוצר לפני שנת 1987 אינו חייב בחגורות במושב האחורי.
ברנרד, לדעתי אתה טועה.
הוראת הנוהל הזו שמיועדת - ואני כותב זאת שוב - בעיקר ליבואנים והמפיצים, יכולה להיות טובה לציבור הרחב. זה בעיקר תלוי ביישום בפועל.
אני ארחיב על כך כשההוראה תתפרסם ולא כטיוטה. היא עדיין לא התפרסמה אז אני אחכה בסבלנות.
בינתיים אני מדבר עם אנשים שבתחום ונראה לי שכל רואי השחורות יהיו מופתעים כשיגלו שהשד לא כל כך נורא.
גם הופך מאוד ברור שיש מי שייפגעו מהוראת הנוהל אם תפורסם כפי שהיא, וגם כאן - אני מעדיף לא להרחיב כרגע.
(ואגב... לפרוטוקול... דרור טוען שאמרתי דברים דומים כשעבר חוק הספורט המוטורי. ממש לא. כשעבר הבג"צ בכלל לא הייתי בעניינים. כמה שנים מאוחר יותר, התקנות שהיו בהתחלה היו רעות מאוד ואמרתי את זה בקול רם, השלבים הראשונים היו בכלל אסון שמיועד לראלי בלבד ולא סופר את הענפים האחרים, ממש לא היה לטעמי. אבל היה מצד שני ברור שיש חוק וצריך ללמוד איך משחקים לפיו- ולכן השתתפתי בהתנדבות בלא מעט ישיבות דיונים וחילופי מיילים שעשו בסופו של דבר שינויים משמעותיים לטובה (אם רק היו מירוצים... כמובן), עד שהושמצתי והואשמתי כאן בג'יפולוג ובמקומות אחרים שאני עושה את זה לטובתי הפרטית ושאני בעל אינטרסים ושאר דיבורים לא נעימים שאני ממש לא צריך, ואז פרשתי מהפעילות בעניין. לקח שנלמד)
אסף.
אסף, זו לא טיוטה, אם תרצה אשלח לך את המייל המקורי כמו ששלחתי לבועז.
זהו הנוהל הסופי אשר נשלח שלשום לכל היבואנים, משרדי הרישוי ושאר האנשים ששלחו התייחסות לטיוטה שהתפרסמה לפני כמה חודשים.
אה כן, ולאורן גל.
בנוסף, אני חייב לומר שלאחר שתרגמתי וקראתי את הנוהל הגרמני, אני מבקש סליחה.
סליחה שקפצתי כמו חמור וטענתי כי הנוהל הזה לא טוב לנו, טעיתי.
הנוהל הגרמני הגיוני ביותר, יש קיטים 3.5" שמאושרים על פיו ונמכרים בגרמניה
קיטים אמריקאים, שנמכרים פה בארץ. (ותודה לבועז שהראה לי אחד וגרם לי להמשיך לחפש).
למעשה, רוב הקפיצים, בולמים, זרועות רדיוס, פנהארדים וכו' שיובאו לארץ ביבוא חוקי,
הם בעלי תעודת TUV, אותה תעודה ממעבדה גרמנית שרשומה בנוהל.
מכאן, הכדור בידיים של היבואנים. אני מאמין שהם דווקא יביאו את הבשורה הטובה כי יש להם אינטרס מובהק לאשר את כל מה שהם מייבאים.
אשמח לשמוע את דעתך בנושא אסף.
בברכה
מהנדס "רואה" מספרים ומשפטן את "הכתוב".
גיל ואסף.
אני בכלל לא מדבר על המספרים. אני בוחן מה המסמך הזה למעשה אומר ןכמו שאמרתי, לנו זה לא משנה אם זה חוק או תקנה או נוהל או מזכר לבוחנים.
זה גם לא משנה אם הוא מכוון ליבואנים/מתקינים/יצרנים או לנו - מה זה אומר. זה מה שחשוב.
בגדול, לעניין "מופנה ליבואנים/מתקינים", הוא מסביר שצריך להתקין על רכב/דגם ספציפי, על מנת לקבל אישור.
כל קיט לרכב כלשהו, צריך להיות מותקן על הרכב הספציפי, על מנת לקבל אישור.
כל קיט מאושר אך ורק לאותו דגם של רכב.
כל קיט מורכב ממרכיבים מוגדרים ומסומנים ("XXX", מישהו זוכר?)
ויש עוד - לא רוצה להיכנס לזה יותר מידי - אבל כבר עכשיו, עם הנתונים האלה, ניתן לתאר את ההשקעה הנדרשת לצורך קבלת אישור למגוון דגמים/יצרני של כלי רכב ו... מי ישלם על זה בסופו של דבר.
לעניין "הציבור".
שוב, בלי להיכנס ליותר מידי פרטים, על מנת שלא אוכרז כ"מוייסר"#2, תסתכלו מה אומר המסמך לגבי "האיש הקטן" (למי שזוכר..).
לכל קיט יהיה מק"ט והמק"ט יהיה רשום ברשיון.
אי אפשר לעבור טסט בלי שהקיט מותקן, אם הוא רשום ברשיון.
בבדיקות "פתע" או אפילו סתם בטסט, אם "אתה בא לבוחן לא טוב בעין", אתה צריך להראות שהמצב הקיים תואם בדיוק למק"ט של הקיט, שרשום ברשיון - אין כל "שפילים" או "בוא אני אראה לך עם סרט מדידה" או "הבולם התקלקל אז החלפתי ליותר טוב מזה של הקיט" או "אם תגרד את הבוץ והליכלוך, תראה שזה אכן הקפיץ מהקיט"... אין "לשכנע"/"להסביר".
ועל מי מוטלת חובת ההוכחה? רק עליך/עלינו.
אני באמת לא רוצה להיכנס לפרטים העולים מהמסמך, שלא אמצא עצמי מול "משלחת תגמול" שתישלח לשכונה השקטה שלנו..
אדבר באופן כללי - על העיקרון ומה הוא אומר, משום שלא נראה לכולם הפנימו וייחסו לו את המשמעות האמיתית..
נתחיל בזה, שכולנו פה אנשים שומרי חוק ולא עבריינים ויש לנו "מה להפסיד" אם יפתחו נגדנו בהליכים ועוד יותר גרוע, אם נורשע בזיוף/שוחד וכו'...
אף אחד מאיתנו פה לא מצדיק תרבות עבריינית וחושב שעבירה על החוק, ויהיה הזוי ככל שיהיה, מוצדקת.
ולראייה, כל הויכוחים פה על מה מותר ומה אסור, מגיעים באיזשהו שלב לאמירה "תראה איפה כתוב שאסור".
לא אסור באופן ספציפי להתקין מנתקים למוט המייצב ויש ויכוח אם להחליף חלק או אפילו את כל המתלה, נחשב שינויי מבנה או לא.
גם לא אסור באופן ספציפי, לבנות מתקן ולחבר אותו לפגוש האחורי ולקבע אליו את הגלגל הרזרבי.
אין איסור מפורש ולכן ניתן "ללכת בתחום האפור" ולעשות הכל ולנסות לשכנע (במקרה שעושים לך צרות) ו... להסתדר.
המצב עכשיו הוא שיוצא חוק/נוהל/תקנה/מזכר הוראות שאומר למעשה מה מותר לעשות (שזה יפה...אין ויכוח). וזה אומר שמותר לעשות רק מה ש... מותר.
כל היתר - אסור.
ול"מותר" הזה יש מספק קטלוגי/זיהוי והוא חד-חד ערכי.
זה אומר שאם צצה "שאלה", הדרך היחידה להוכיח אם עברת עבירה, היא להראות שמה שיש לך על האוטו לא תואם את מה שכתוב ברשיון (שהוא חד-חד ערכי... אין ויכוח בכלל).
זאת אומרת שאם אתה "בסדר", פה נגמר הסיפור (אלא אם בוחנים כל בורג, שרשום בקיט ומבלבלים לך את המוח עוד יותר, אבל יש לזה סוף ידוע.. אם אתה בסדר).
זה החלק (היחיד) הטוב בסיפור הזה.
החלק הפחות טוב (גרוע), שאם יש סטייה קלה מה"קטלוג" אתה ... גמור.
זה סוף הסיפור.
אין הסברים ואין נעליים.
תחשבו מה תעשו אם פתאום יתברר לכם שמספר המנוע לא תואם לרשיון...לך תסביר שכבר עשר שנים אתה עובר טסט ואף פעם לא שמו לב וזו, כנראה טעות סופר, של הקלדנית (אותה קלדנית שהחליטה פעם שהרכב שלי בעל 7 מושבים... ואם לא ידעתם, חייבים 7 אם רשום 7..).
אז, בלי להיכנס לפרטים, כבר עכשיו המצב הרבה יותר גרוע.
אתם רואים את צירוף המילים "רשאי להגביה", שזה יפה, ומתעלמים מהמשמעות.
אז נכון שאם לא "תופסים" אותך, הכל בסדר (כמו היום) ולטסט אפשר יהיה לשלם לאיזה מאעכר ולעבור (כמו היום) ושבכלל לא בטוח שהרשות תרצה לאכוף את הדבר הזה ולהחמיר בפיקוח (כמו היום..) אבל...
אתם לא מבינים שעכשיו הגמישות שיש לנו "להסביר" ו"לשכנע" היא הרבה יותר מצומצמת... עד בלתי קיימת?
לא רואים שעכשיו תהיה לרשות אפשרות גדולה יותר לפיקוח על כל רכבי ה-4X4? לא צריך להסתובב עם סרגל מידה... "נראה לי גבוה יותר ממה שרשום. הנה אישור תנועה זמני ולך לעמדה 1/2/4 והם כבר יבדקו שהכל תואם למק"ט שרשום אצלך. סע לשלום". ומי שצריך ללכת עם סרט מידה הוא ... אנחנו ולא הם.
אתם לא מבינים, שעכשיו יהיה קל הרבה יותר להוכיח שאנחנו "אשמים"... הרי צריך רק אי התאמה פיצפונת... משהו כמו שאם רשום ברשיון גלגל "16 ויש לך "16.5... לא עברת טסט?
וזו גם חתונה קתולית - אין "ניסיתי את הקפיצים האלה והם היו קצת קשים, אז החלפתי למשהו רך יותר. אותו גובה אבל יותר טוב"... אם הוא לא רשום "בתיק המוצר" שאושר.. זה אסור.
זאת אומרת.
שהמצב, לכאורה, נשאר אותו הדבר (ולכןאולי בועז לא ירוץ עם חוטיני) אבל בתאכלס... המצב הרבה הרבה יותר גרוע.
וכל אלה שאומרים "זה חוק שלא יוכלו לעמוד בו" ו"יעלה הרבה לאכוף, אז יעזבו" ו"אז מה אם כתוב, יש מאעכרים"... אם כל זה נכון, מה איכפת לכם אם יש אישור או אין אישור?
המצב הרבה יותר גרוע בגלל שהמסמך הזה מטיל עלינו הגבלות חמורות מאוד (כל מה שלא רשום פשוט אסור.. ותעשו חשבון מה יש שם יותר "מותר" או "אסור") ונותן לרשות הרבה יותר כוח ומרחב תימרון, לאכיפה ולענישה ו..לגבות כספים... אם וכאשר ירצו...
למשל אם איזה טויוטה יעשה תאונה ומישהו יפגע ובמשך שלושה חודשים יקפידו יותר על מכוני הטסטים... נשמע למישהו מוכר?
ואני עדיין מחכה לניתוח של אסף, מה אומר המסמך שמותר..
התשובה שלי, מראש ותגידו אם אני טועה, תהיה "נכון... צודק. וכל היתר..כל היתר!, אסור!!"