ממש לא נכון, והתוצאות מורגשות.
מי שטס קצת בעולם, מרגיש שברוב השדות, ברוב המטוסים, הנחיתות טובות בהרבה מהנחיתות של אל-על :-(
יתרה מזאת, גם התקנים של נחיתה אוטמטית בראות מוגבלת כבר שונו.
Printable View
ברנרד אתה טועה.
עובדה שיש כל כך הרבה חברות, והן מגיסות כסף כמו משוגעות, ועדיין אין מוצר עובד.
טיל שטס חצי עולם ונכנס דרך החלון בהנחיית תמונה (בשלב האחרון) כבר קיים שנים, אבל אם הוא טועה (וזה קורה אחד לכמה מאות) אז עוד איזה מבוקש ניצל, או איזה שכן נפגע.
אם אחוזי ההצלחה האלו, אנחנו לא יכולים לחיות במוצר אזרחי (וזה עוד לפני שדיברנו על המחיר).
אני לא מכיר את הפרטים, אבל אני מוכן לנחש, שעד שיהיה רכב עצמאי מוחלט, אף אחד מהרכיבים שלו, לא יהיה מהדור של מה שיש היום, וחלקם יהיו דור שני ושלישי לעומת היום.
למי שלא מכיר, טסלה זרקו את מובילאי, בגלל תאונה שהמערכת פיקששה משאית לבנה בתנאים של שמש "בעינים".
הדור הזה של החישנים, לא מספיק טוב (וזה רק החישנים לפני הבעיות של ההחלטות).
זיו. תקרא שוב מה שכתבתי..
Sent from my SM-G935T using Tapatalk
קובץ מצורף 113739
הנושא הזה, של ההנחתות, סגור?:)
זה אומר שגם ברכב אוטונומי פה ישימו הגה ומנגנון 'קח שליטה' שיעבוד יותר מהמחשב ...
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
כל כך מתאים לאל-על, שאם הייתה שואל אותי הייתי אומר לך מראש, שזו תהיה התשובה.
כל המטוסים ישנים? הם לא קנו אף מטוס בשנים האחרונות? למה החדשים לא נוחתים אוטמטית?
מה הקישקוש על האף הגבוהה של ה 474 ? ככל שהאף יותר גבוה, יותר קשה לטיס לראות את במסלול בנחיתה, ולכן.....
ככל שיותר קשה לטיס, יש יותר הצדקה לנחיתה אוטמטית (הפוך גוטה....הפוך....).
ולראיה, אחרים נוחתים אוטמטית עם אותם מטוסים.
משפט אדיר - "מאוד לא אוהבים בנחיתה שאין שליטה על המטוס".
וכל שאר העולם טמבלים, שכן אוהבים?
עד כמה שאני זוכר, בחברות שאני מעדיף לטוס, יש סטיסטיקת תקלות טובה יותר, וכולם נוחתים אוטמטית.
בקיצור כמו שאמרו פה - בטח יש להם תוספת נחיתה או שטות דומה :mad:
במחשבה שניה, עם המדריכי טיסה שלך בני 67 ומסרבים לפרוש, אולי הם פשוט לא מעודכנים???
נחיתה אוטומטית דורשת תמיכה הן מצד מערכות המטוס והן מצד מערכות שדה התעופה.
אם שדה''ת לא מצויד בהתאם, לא משנה מה יש במטוס ואם הוא חדש או ישן. ולהיפך.
לכן, הכדאיות של חברת תעופה להשקיע ולקנות מערכות כאלו תלויה באופי הטיסות שלה והאם היא מגיעה רק לנמלי תעופה גדולים או הרבה קטנים. והאם בנמל הבית שלה מותקנת כזו מערכת, למשל.
ןץוגם במתח הרווחים שלה☺
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
וחזרה לדיון..
גם זה נושא שנגעתי בו יותר מ״קצת״ עד לפני שלוש שנים - חיישנים. מי שיחפש קצת ימצא מסמך נדמה לי מ2006 של האיחוד האירופי שבו מסוכמת דירקטיבה ל2020 ובמסגרתה לכל רכב חדש תהיה מערכת להתרעה בפני פגיעה במשתמשים פגיעים בדרך - רוכבי דו״ג והולכי רגל בעיקר.
מה שנכתב אז הוא שיהיה חייב להיות שילוב של חיישנים אלקטרואופטיים בתדרים שונים - אור נראה זה דווקא לא הכי יעיל, ואינפרא אדום (תרמי) בתחום הרחוק (והכי זול) של אורכי הגל - שעובד גם מול שמש מסנוורת וגם ברוויה של אור סביבתי וגם מול סינוור פתאומי בלילה. זו הטכנולוגיה, אגב, שבה השקיעו ב.מ.וו ואחריה אאודי ועוד. בנוסף מדברים על LIDAR ועל מכ״מ בטווח תדרים מסויים. כל אחת משכבות החיישנים נותנת מענה לשילוב שונה של מרחק וגודל מטרה.
המעניין הוא שחברות הרכב השונות כבר משקיעות מחקר בטכנולוגיות השונות וההערכה היא שבאמת ב2020 הטכנולוגיה תהיה בשלה ומה שנשאר זו המערכת המבוססת בינה מלאכותית וצריכה להחליט או להזהיר אותך או לא. אז יש מתחרים למובילאיי, למשל autoliv או חברה קוריאנית ששכחתי את שמה או GM שמפתחים טכנולוגיה כזו במרכז הפיתוח הישראלי. ואתם יכולים להיות בטוחים שבשנתיים הקרובות גם בוש וקונטיננטל וחברות המערכות לרכב יקומו מהגדר, ויצטרפו לחשודים המוכרים.
אז בשורה התחתונה כולם עדיין בשלב המשחקים וגם מה שיוצא לשוק זה נסיונות ובלונים. להבנתי 2020 אכן תהיה שנת מפנה ואחריה תתחיל הקפיצה הבאה ממערכות לרכב עם נהג למערכות לרכב ללא נהג. אבל זה לא יוכל להיות חיישן בודד בטכנולוגיה בודדת. הסטנדרט כנראה יהיה מולטי ספקטרלי ומשולב טכנולוגיות (אקוסטי / אופטי)
אסף.
מטוסים - כבר לפני כך וכך לא-מעט שנים, הזדמן לי לשבת בביזנס ליד קברניט של טריפל-סבן שחזר הביתה כנוסע.
פטפטנו קצת, לא כמו מתבגרות אבל קצת. הוא אמר לי מפורשות שהטריפל-סבן נוחת עצמונית, מה שהטיל אור נוסף על מדרגת הפיגור של המוחאים בכפיים (ומעניין שזו תופעה ייחודית למאירים-לגויים בלבד. איפה לעזאזל אנחנו נעצרנו, דארווין?).
לעניין המקורי, האם רק אני הקוקוריקו שמקפיד לכבות את המובילאיי שלו מייד אחרי כל התנעה? כי מנכ"לם אומר שהמערכת החופרת שלו מצמצמת כבר היום 40-50% מתאונות הדרכים, לא פחות, משמע כל עם ישראל חכם ורק אני ניאנדרטל תקוע שבא לו לתת נבוט בראש של המערכת הזאת?
ובשולי הדברים, אינטל לא ממש התפרסמה בזכות רכישות מוצלחות שלה, למעשה ההיפך מזה:
http://www.calcalist.co.il/internet/...709515,00.html
נראה מה ייצא מהסיפור הזה, חוץ מטונות של מזומנים לכיסי המייסדים ועוד כמה קילו'ס של גאווה לאומית מטופשת.
לדעתי היהודים יודעים לצפות את העתיד טוב יותר והם פוזלים לכיוון נהגי המוניות והמשאיות.
נכנס טייס אוטומאטי - שתקו.
יתחילו לנחות אוטומאטית, מה יקרה אז?
איך יצדיקו את המשכורות וההטבות וההסכמים אם הדבר היחיד שהטייס עושה בטיסה זה משטח גרון לדיילות?
אז הוועד שם ווטו, איך הנחתות אוטומאטיות וזהו.
ובהמשך לדברים של אסף...
לכן אני ממש לא קניתי את הקישקוש המטופש של "השמש סינוורה את המצלמות" בתאונה ההיא של טסלה.
עד כמה שאני יודע, המערכות עובדות בשילוב סנסורים ולא מסתמכים על סנסור (/שיטה) יחיד.
משהו כשל שם באינטגרציה בין החיישנים השונים, למערכת שאמורה לנקוט פעולה, בעקבות המידע שהתקבל = לא הטכני(/ולוגיה) אלא התוכנה.
ושוב.. כל הטכנולוגיה הדרושה (ברור שניתן לשפר ולחדש ו"לעשות עוד..יותר") כבר קיימת ועובדת ולראייה, ראו את כל הפרוייקטים של המכוניות האוטונומיות, שכבר עושות (עשרות) מליוני קמ', בנסיעה אוטונומית.
הכל קיים ו.. יש עוד כאלה שסודיים שלא יצאו "לשוק האזרחי".
ד"א.
לא אוטונומי (בנתיים) אבל בהחלט חשמלי - מיצובישי-פוזו צפון אמריקה, מובילים את השוק (וגם יש בה, גם במשאית ה"רגילה" את מובילאיי!!):
http://www.equipmentworld.com/mitsub...kes-u-s-debut/
http://www.military-technologies.net...ercial-trucks/
היום היתה השקה/מסיבת עיתונאים באינדיאנאפוליס...
קובץ מצורף 113740קובץ מצורף 113741קובץ מצורף 113742קובץ מצורף 113743קובץ מצורף 113744קובץ מצורף 113745
אני דווקא התרשמתי מ..הגה מעור, במשאית "חלוקה"...
- - - Updated - - -
לא רואים את התמונות?
מה עושים?
ואחרי שתקראו את הכתבה הבאה (במיוחד המשפט בציטוט), תיזכרו מה אני חושב על טסלה וחשמל ואוטונומי ותחשבו מה הולך בבית...
https://www.trucks.com/2017/03/15/mi...ic-work-truck/
או זה (הפעם בעברית):
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4930231,00.html
ולגבי המטוסים, חבר פעם אמר לי:
"המחשב מנחית את המטוס, ו-200 מטומטמים מוחאים לו כפיים...."
לפני מס' חודשים הוזמנה הבת שלי לקוקפיט בנחיתה ברומא (אל-על) - המחשב הנחית את המטוס ולא הטייס. הם אמרו לה שלא כך בארץ.
אבל אי אפשר להגיד שהם לא מתקדמים ולא משנים, עובדה שהם לא משמיעים יותר "הבאנו שלום עליכם" ברמקול :-)
אסף, איך אתה מגדיר בינה מלאכותית? ולמה אתה משוכנע שנוכל ליצור אחת כזאת?
אני לא רואה קונצנזוס בתעשיית הרכב לגבי העתיד- בטח לא לגבי המספרים שרשם נמרוד (5-10 שנים לרכב אוטונומי לחלוטין?).
בראיון עם חוקר מאוניברסיטת מישיגן, שאחראי על תוכנית מחקר הרכב האוטונומי של טויוטה, הוא טוען כי "אנחנו עדיין רחוקים עשרות שנים מלבנות מכונית שתנהג עצמאית ברמה זהה לנהג אנושי". מה שאני מבין מזה- יש כל מיני מגבלות (פיזיקליות, טכנולגיות וכו') שאין אפילו כיוון לפתור אותן, אך הוא משער שעם התפתחות התחומים- הן בסוף ייפתרו.
לינק לראיון- http://www.calcalist.co.il/internet/...700214,00.html
ומה יקרה עם בחזון האופטימי הזה עם קטנועי שליחים למשל ? הם יהיו בנהיגה עצמונית ? הרובוט ידע להתמודד עם התזזיתיות שלהם ? ..
אני מפקפק.
זה בכלל יהיה עם רחפנים.
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
והתימנים כולם יטיסו רחפנים ??
אין מצב
יטיסו גם יטיסו,יש להם ניסיון עשיר מאוד בתחום מרבדי קסמים, בנוסף להתמחות ספציפית על כנפי נשרים.
לכן אמרתי שאני רואה את הבעייה באינטגרציה בין אנושי לאוטונומי... האוטונומי יהיה במסלולים נפרדים משלו.. או שהאנושי יהיה "מוקצה"...
כך או כך.." שו-תף"(במילעל) לא נראה לי שיהיה בעתיד הקרוב.
ואוטונומי "מופרד", יש כבר בפארקי השעשועים ושדות התעופה וכו'(וגם ב"לוגן", ותראו איזה בלגן "חזו" שם, באינטגרציה לא מתוכננת.. הקטע עם המשאיות האוטונומיות).
עוד חזון למועד...
אבל טוב לחלום על סלולארי מושתל מתית לעור..
אני כלב זקן... לא לומד טריקים חדשים.
הדבר הטכנולוגי היחיד שיש סיכוי שיושתל לי מתחת לעור, הוא קוצב לב...
ואני לא צריך לחשוש שמישהו יחשוב שאני מטומטם, בגלל שאין לי תקשורת בלתי אמצעית עם ה.. רשת - כבר היום חושבים כך... אני כבר בתחתית[emoji19] [emoji19]
איך הטכנולוגיה הזו תמנע שטויות?