תגובה: דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
דרור,
אתה טועה ובגדול.
לא לגבי הדאסטר, על זה אפשר להתדיין עד מחר (אני אגב, לא הבעתי דעה עליו, אלא על הנהיגה בסרטונים).
אתה טועה לגבי המניעים של האנשים שמגיבים פה בשרשור.
והאמת,
זה גם קצת מעליב.
ונ.ב.
אנקדוטה לגבי ה"רכב בשליש מחיר".
הדיסקברי שלי כנראה עלה שליש ממה שעלה הדאסטר של גיא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
דרור,
אתה טועה ובגדול.
לא לגבי הדאסטר, על זה אפשר להתדיין עד מחר (אני אגב, לא הבעתי דעה עליו, אלא על הנהיגה בסרטונים).
אתה טועה לגבי המניעים של האנשים שמגיבים פה בשרשור.
והאמת,
זה גם קצת מעליב.
ונ.ב.
אנקדוטה לגבי ה"רכב בשליש מחיר".
הדיסקברי שלי כנראה עלה שליש ממה שעלה הדאסטר של גיא.
הדיסקברי שלך בן 20+-
אבל לנדקרוזר בן 10 עולה כמו דאסטר חדש. אני לא משווה, אבל זה המחיר.
ולמה מעליב?... לא היתה כוונה להעליב ומי שנפגע - אני מבקש את סליחתו...
אבל קראת שוב ושוב את כל מה שנכתב כאן?
יושבים כמו חבורה של שופטים במאסטר-שף, כולם מומחים ופסקניים, מנתחים בהתכתבות...
כמה צדקנות. כמה פטרונות. כמה קשיחות בשמירה על העקרונות המקודשים... מה עוד שרובם של הכותבים כנראה לא נהגו בדאסטר בשטח מעולם.
אתם לפעמים מזכירים לי את הסיפור על החרדי שביקר בגן חיות והתעכב שעה ארוכה ליד החצר של הג'ירפה.
הסתכל בחשדנות, הסתכל והסתכל והסתכל - בסוף הכריז "אין חיה כזאת" והלך הביתה...
בנהיגת שטח יש לא מעט עקרונות, אבל גם הרבה מאוד אסכולות והכל גמיש ונתון לשינויים בזמן אמת. כל רכב, לעתים מאותו דגם ממש, הוא חיה בפני עצמה וצריך להבין את האוטו לעומק כדי להתאים את צורת הנהיגה לתכונות הספציפיות שלו בכל תא שטח לגופו. אני איתן בדעתי שנהג הדאסטר בסרטון הזה היה מאוד מחושב ומתוכנן ועלה נכון בהתחשב בתנאים וביכולות של האוטו. יהיו מי שיקראו לזה בצדק "הכי לאט שאפשר, הכי מהר שצריך" - משפט שמתאר באופן כמעט אמורפי אבל גם מאוד נכון, איך עוברים מכשול לפי תחושה אישית. מה שיהיה נכון באוטו אחד לא יתפוס באוטו אחר. ולהיפך. זה גם מה שכל כך יפה בתחביב הזה שלנו של נהיגת שטח - יש עקרונות ויש כללים, אבל הם לא מוחלטים. שוב - הכל נתון לפרשנות אישית של הנהג בזמן אמת. זה גם למה בשטח, ליכולת הנהיגה יש משקל כל כך גדול. זו רק דעתי...
וואלה ישבתי וקראתי שוב את כל התגובות לגבי הסרטונים.
חד משמעית ביקורת סובייקטיבית וסופר לגיטימית על הביצועים של הנהגים המצולמים. ומאנשים עם הרבה נסיון.
בלי אגו ובלי מניעים.
לכל אחד סגנון נהיגה משלו, ואנשים כאן הביעו את דעתם על הסגנון הזה.
אז כן,
לדעתי אתה טועה.
אגב, אני "איתן בדעתי" שאני הייתי עוצר איפה שהוא באמצע ומתחבר לרצועה של הרכב שכבר עלה. זה בעיני, ובעיני בלבד, ההגדרה של להיות מחושב ומתוכנן. אבל היי, כבר כתבת: עניין של אסכולות.
סבבה.
אני מכבד את דעתך וגם את דעתם ונסיונם של אחרים כאן, אבל גם לא מתעלם מהאפשרות שחלק מהביקורות מגיעות ממקומות ומתכונות כל כך... אנושיות?... שלפעמים קשה לקבל ביקורת שנוגעת אליהן.
אני לא ממציא דברים. אני נתקל בהם ביומיום.
כשהובלתי בנחל ערוד את אותה קבוצה שבה היה גם דאסטר אחד, הקפדתי שהוא יהיה צמוד אלי, שני בשיירה כדי שאוכל לתת לו כיוונים ופתרונות מהירים במצבי עבירות בעייתית שאולי יתקשה בהם. כאשר כיוונתי אותו באחד המעברים הטכניים וכל הקבוצה המתינה, הגיעה אלינו קבוצה של כמה רוביקונים משופרים בכבדות, כולם על צמיגי 35-37, מוגבהים מאוד, מאובזרים עד הגג במיטב תוצרת תעשיית האפטרמרקט האמריקאית. אנשים לחלוטין לא מהסטריאוטיפ המקובל בישראל על בעלי רוביקון משופר, לא ערסוואתים. לא "מועדון המיליון" למרות שכנראה בכל מה שנוגע למיליונים בעו"ש, היו שם לא מעט כאלה...
המתינו דקה-שתיים ואז ירדה גברת לא צעירה מהמושב הימני באחד הרוביקונים, בהופעה מדוגמת שכולה רוח וצילצולים, משקפי שמש קרביים, דגמ"ח ממותג ונעלי הרים ממותגות, הכל מהביוקר של הביוקר, הכי סטייל שיש בשטח. ניגשה אלי, אמרה יפה שלום וספק ביקשה, ספק דרשה, שנפנה להם את הדרך כי הם עוברים מהר ובקלות ואין סיבה שיחכו... עניתי לה שתוך שתיים-שלוש דקות אני מעביר את כל הקבוצה והם יוכלו לעקוף אותנו בעוד כמה עשרות מטרים. היא החמיצה פנים ואמרה לי שאני "חסר אחריות וחוצפן(!!!) כשאני מכניס אוטו כזה למסלול כזה (!!!......) ומעכב אותה ואת הקבוצה שלה".... לא להאמין, אבל עובדה.
ככה זה. בני אדם הם לפעמים גם כאלה. לא מעט אנשים, כולל אנשים טובים לגמרי, חושבים ככה. הם בטוחים שהמסלול הקשה הזה מיועד רק לרכב המתאים לדעתם. הם השקיעו מאות אלפים כדי להיות ייחודיים ולהגיע למקומות שאף אחד אחר לא יכול.... והנה באה להם גרוטאה כזאת ומעכבת אותם. איזה חוסר אחריות, איזו חוצפה... ואני אומר - כמה פלצנות, כמה נפיחות, כמה יוהרה.
אגב - לעצור יזום באמצע עליה, למרות שהאוטו תקין ונוסע ומתקדם היטב ואין לו שום בעיה לסיים את העליה בכוחות עצמו - זה כבר באמת בניגוד לכל הכללים, בעיקר של בטיחות... אבל זו דעתך. אם כבר, הייתי מקבל בהבנה אם הוא היה בודק את העלייה ברגל ומקבל החלטה אישית לגמרי שזה אולי קצת מסוכן ועלול להיות גדול על אוטו כזה ולכן לא מתחיל בכלל לעלות ומבקש שימשכו אותו בכננת עד למעלה. אבל הוא החליט לעלות וכפי שכולם כאן ראו - נהג הכי נכון שאפשר בהתחשב בתכונות של הרכב שלו ועובדה - לא רק שלא התקשה בכלל, גם לא היה קרוב למצב של בדל-קצהו של סיכון כלשהו.
דרור,
יופי של סיפורי קרב.
באמת, הכי מדויק להשוות אותנו לצפונבונית ברוביקון.
קלעת בול.
החטאה מושלמת של מה שעומד מאחורי הדיעות למה סגנון הנסיעה בסרטון לא טוב ומה מוביל לשם.
חלק גדול מהאנשים כאן התחיל דרכו בשטח עם אנדרדוג, היינו שם, מכירים, נזכרים בנוסטלגיה משועשעת, ויודעים במבחן הזמן שזו אולי דרך משעשעת וחווייתית ואינדבדואליסטית לצאת לשטח, אבל יש לזה מחיר.
מחיר של יותר אגרסיביות ופחות שולי בטיחות ועמידות.
Slowly..
דרור, הסיפור שלך קרה לי כבר כמה פעמים לצערי, ואפילו לא באיזה מכשול אלא "סתם" דרך במדבר, אני בא לטייל, להנות מהנוף והשקט, לא לעשות ראלי ולא לדפוק ק"מ, ואצלנו כולם suv בגודל מלא, אז מה לעשות יש גם כאלה.
מצד שני גם לא פעם פגשנו ג׳יפונים במקומות "מוזרים" ועוד שמטיילים לבד לגמרי, כל אחד שיעשה מה שטוב לו, אחראי זה לא, לדעתי.
לפני כמה זמן פגשנו קבוצה שניתקעה קצת במדרגת נקרות, רכבים משופרים, אחד הכלים כנראה החליק והתקרב לסלע, הצענו עזרה ונענינו בשלילה, סבבה, ישבנו בצד כמעט שעה וחיכינו, יש גם כאלה וזה יכול גם לקרות לרכבים כאלה ולכל אחד, טיפה סטיה או חוסר תשומת לב ואתה שם.
כבר אמרתי שהדאסטר התגלה כרכב גיבור, הנקודה כאן היא המסלול הנ"ל ואופן הנהיגה, אתה יכול להגיד שהנהג הוא נהג מצויין וזה כנראה נכון, להגיד שלא היה שם סיכון וכו' וכו', לדעתי זה מיותר וחוסר אחריות, חלילה וחס ואלף הבדלות אם זה היה נגמר אחרת היה פה פוסט אחר ותגובות אחרות לגמרי ואתה וכולם פה יודעים זאת.
נדב. גם גיבורים מגיעים למצבים של לוסטים אחרים.
אז אולי כדאי שלא יטיילו.
;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
בכלל אני חושב שכולם צריכים לנטוש את השטח לגמרי.
ככה אני ישאר לבד, הבעיה שלא יהיה מי שיבוא לחלץ אותי. 😂
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
בכלל אני חושב שכולם צריכים לנטוש את השטח לגמרי.
ככה אני ישאר לבד, הבעיה שלא יהיה מי שיבוא לחלץ אותי. [emoji23]
אל תדאג, בטוח יהיה מישהו עם דאסטר בסביבה [emoji846]
כל המלחמה הטיפשית הזאת שווה לי בגלל דברים כאלו
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c9a68f8d96.jpg
אנשים שיוצאים מהקופסה ומגלים שאפשר גם בלי ל׳ק במליון ק׳מ ומליון ש׳ח [emoji8]
Sent from my iPhone using Tapatalk
"אנשים שיוצאים מהקופסה ומגלים שאפשר גם בלי ל׳ק במליון ק׳מ ומליון ש׳ח"
אפשר גם לצאת מהקופסא ולטייל בפאגרו של 25 אלף שקל... ולהעמיס כמו מלך... וזאת סתם דוגמא, אבל עכשיו תגיד שאלה הרכבים שקיימים כחדשים? אולי גם זאת "קופסה" שצריך לצאת ממנה...זה לא רק לק במליון או דסטר ב100, זה לא קו עם 2 נקודות.
מוזר לי הדיון שהתגלגל כאן על אופי נהיגה, מה "מותר" ומה "אסור" ואני מאוד מתחבר ל"כבר אלפי הודעות שאנשים שפעם יצא להם לראות דאסטר ברמזור. מייעצים לאלו שיש להם איך/איפה לנסוע ולא לנסוע"
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
"אנשים שיוצאים מהקופסה ומגלים שאפשר גם בלי ל׳ק במליון ק׳מ ומליון ש׳ח"
אפשר גם לצאת מהקופסא ולטייל בפאגרו של 25 אלף שקל... ולהעמיס כמו מלך... וזאת סתם דוגמא, אבל עכשיו תגיד שאלה הרכבים שקיימים כחדשים? אולי גם זאת "קופסה" שצריך לצאת ממנה...זה לא רק לק במליון או דסטר ב100, זה לא קו עם 2 נקודות.
נכון .. אבל !!!
מי שמחזיק אוטו אחד .. ועוד צריך לנסוע איתו . ( כמוני ) כמה מאות קמ ביום .. אי אפשר לעשות את זה עם פג'רו של 25,000 כי הוא ימות מהר ( או הנהג ) .. והתחזוקה תהיה יקרה נורא ..!!
בכל מקרה, כל הפואנטה פה לטעמי היא שצריך לייצר לאוטו "שם" של אוטו שאפשר איתו .. כי באמת אפשר. זה אולי נראה למישהו כמו אונס .. אבל זה לא ( אולי עשוש כן .. בעצם )
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
מוזר לי הדיון שהתגלגל כאן על אופי נהיגה, מה "מותר" ומה "אסור" ואני מאוד מתחבר ל"כבר אלפי הודעות שאנשים שפעם יצא להם לראות דאסטר ברמזור. מייעצים לאלו שיש להם איך/איפה לנסוע ולא לנסוע"
... בחיי שמוזר.
דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אלפי הודעות שאנשים שפעם יצא להם לראות דאסטר ברמזור. מייעצים לאלו שיש להם איך/איפה לנסוע ולא לנסוע"
אין קשר לדאסטר, זו לא צורת הנסיעה העדיפה לאף רכב בשטח.
גם אם הייתי רואה רכב שטח ״קשוח״ מתנפץ ככה על מדרגת סלע זה היה גורם לאותה ביקורת על צורת הנהיגה.
ברכב שטח רגיל כי הרכב מאפשר וצריך אחרת.
בדאסטר ומקביליו כי זה הכרח בגלל מגבלות.
רק שאתם מנסים בכוח להפוך את זה לפיצ׳ר במקום להכיל שזה פיצוי לחוסר.
תסכים איתי שאם היית יכול לעלות שם באיטיות נשלטת,היית נוסע לאט?
זו לא דיונה שאפשר וצריך לתת גז כדי לעלות, זו לא דרדרת שאין אחיזה וכולם צריכים להפעיל יותר כוח.
הקו המחבר את סרטון העשוש והסרטון הנוכחי הוא סגנון נהיגה אגרסיבי שבא לחפות על יכולת.
מותר לכם, אף אחד לא רשאי להגיד לא לעשות את זה, אבל אל תהפכו את זה לאידיאולוגיה נכונה או מסע צלב לדאסטר, זה לא העניין.
Slowly..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
גם אם הייתי רואה רכב שטח ״קשוח״ מתנפץ ככה על מדרגת סלע זה היה גורם לאותה ביקורת על צורת הנהיגה.
זו לא דיונה שאפשר וצריך לתת גז כדי לעלות, זו לא דרדרת שאין אחיזה וכולם צריכים להפעיל יותר כוח.
הקו המחבר את סרטון העשוש וסרטון הנוכחי הוא סגנון נהיגה אגרסיבי שבא לחפות על יכולת.
מותר לכם, אף אחד לא רשאי להגיד לא לעשות את זה, אבל אל תהפכו את זה לאידיאולוגיה נכונה או מסע צלב לדאסטר, זה לא העניין.
Slowly..
בדיוק כך.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
קשה לי להתייחס לסוגיה של מאות קילומטרים אבל הפאגרו שהיה שלי היה רכב יחידי למשך חמש שנים. מה יותר קשה לרכב? מאות ק"מ ביום (כמה מאות? 200 ביום, יותר? תהיה בריא) או 5-6 נסיעות ביום בפקקים של עיר מרכזית?, לא הבנתי למה הנהג ימות מהר? באם נוחות מדובר אז אני מתגעגע קשות לנוחות שלו להבדיל מכל רכבי הליסינג הפשוטים שאני מוקף בהם. תחזוקה לא יקרה כלל גם במוסך לדעתי... תיקונים תכופים יותר בוודאי ואף נדרשתי ללא מעט מוניות ואפילו פעמיים להשכרת רכב בזמן שהילד ישב במוסך לימים. ועדיין. זה יותר זול בתחשיב הסופי (עבורי אישית) מאשר רכב חדש, גם מדאסטר. אבל מפנים שכסף זה לא הכל בחיים ומה ששיקול מרכזי עברי שונה עבור אחר.
זכותכם לחשוב ככה .. זה לא הופך את זה לנכון.
זאת רק דעתכם. ודעתכם שמבוססת על סירטון מהרשת .. לא משנה הרבה בשטח. לדעתי. ( ולדעת עוד כמה פה ... )
אגב דורון :) ... פתאום חשבתי על משהו ...
אתה נוסע באוטו שאין לו מנוע. יש לו מומנט אבל אין לו כוחות סוס ( או כוחות בכלל חח ) ואתה הפכת את הפיצ'ר הזה לאידיאולוגיה .. ( האיטיות .... )
אז אתה חוטא בדיוק באותו דבר :) תול קורה וכו' ... :)
בידידות !
אבל יש פה כאלה שכן יש להם וכן עושים את זה, אצלי למשל הכלים בשימוש יום יומי, ובשבילי הם נוחים מאוד, הם לא טסים בכביש כמו דאסטר, אז נכון שהם ישנים ופוטנציאל התקלות גדול יותר מרכב חדש כמו דאסטר, זה לא סותר בשני המקרים שתקלות יכולות להיות מתוצאה של טיולים או בלאי.
וכן, אם תבוא עכשיו כל חודש לטיול בן יומיים מינימום ומסלולים שהם בהגדרה של עבירות+ ל suv בגודל מלא עם low, ולא טיול כזה פעם ב.... אז יהיה אפשר להשוות.
opl- לא חושב שמישהו רשם פה "אסור" או "מותר", הרבה רשמו שלא היו עושים זאת(הכוונה לסירטון כן), או שזה לא נכון לעשות, עם כל רכב.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
הקו המחבר את סרטון העשוש והסרטון הנוכחי הוא סגנון נהיגה אגרסיבי שבא לחפות על יכולת.
Slowly..
בדיוק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
אבל יש פה כאלה שכן יש להם וכן עושים את זה, אצלי למשל הכלים בשימוש יום יומי, ובשבילי הם נוחים מאוד, הם לא טסים בכביש כמו דאסטר, אז נכון שהם ישנים ופוטנציאל התקלות גדול יותר מרכב חדש כמו דאסטר, זה לא סותר בשני המקרים שתקלות יכולות להיות מתוצאה של טיולים או בלאי.
וכן, אם תבוא עכשיו כל חודש לטיול בן יומיים מינימום ומסלולים שהם בהגדרה של עבירות+ ל suv בגודל מלא עם low, ולא טיול כזה פעם ב.... אז יהיה אפשר להשוות.
opl- לא חושב שמישהו רשם פה "אסור" או "מותר", הרבה רשמו שלא היו עושים זאת(הכוונה לסירטון כן), או שזה לא נכון לעשות, עם כל רכב.
אני הייתי חושש מאד לנסוע עם אוטו ישן כל יום 200 קמ .. זה לדעתי לא יגמר בטוב .. זה מתכון בטוח לשרות גרירה פעיל ... לכל מטבע יש שני צדדים ( לפחות )
ותכלס גם בשטח .. כל רגע יכול איזה צינור להתפגר ולתקוע אותך ואת כל השיירה ליומיים בשטח .. זה יכול להיות לא נעים כשיש ילדים וחם ובדואים וכו' .. הייתי מציע לא לאמץ את הרכב הישן והעייף .. :)
לכל דבר יש שני צדדים .. נדב :)
בחיאת נדב, למה זה מיותר וחסר אחריות?
כי יחס הזחילה הכולל שלו בהילוך ראשון הוא (סתם אני זורק מספרים) 24:1 ושלך (שוב, סתם מספר) 32:1 אז הוא חסר אחריות ואתה דווקא אחראי ובוגר?....
כי הגלגל שלו 26-27 אינץ' ושלך 31-32?... זה מסמיך את האוטו שלך לנסוע בסכינים ואת האוטו שלו משאיר בחוץ?
כי המנוע שלו 1.5 ליטר ושלך 2.5 ליטר?
כי רשמית אין לו תחום LOW במערכת ההנעה ולך יש?
ואולי כי הוא לא בנוי מספיק מסיבי להבנתך?
או אולי כי בתת-מודע שלך, הוא "ג'יפון" ולכן ההיקש הלוגי הוא "לא מתאים לשטח" - ומצריך טכניקת נהיגה אחרת מ-SUV גדול עם הילוך כוח ומרווח גחון קצת יותר גדול, ומכאן קצרה הדרך ל"לא אחראי" ו"מיותר"?... השלב הבא זה להכריז "מסוכן" והנה אנחנו מתנהלים לפי הסמנטיקה של משרד התחבורה...
לפני 30 שנה, כשבעולם השטח בישראל היו רק סיקסים ובלייזרים, בעליהם התייחסו בדיוק ככה לסוזוקי סמוראי שפתאום הגיע משום-מקום ונדחף להם לטריטוריה הבלעדית שלהם ונסע אחריהם לכל מקום ויותר מזה - לפעמים עבר בקלות במקומות שהם נלחמו ושברו. לשועלי השטח המסוקסים והידענים עם משקפי הרייבאן על הפנים הצרובים והידיים הגדולות המיובלות מרוב החלפת ציריות ואטמי-ראש אי שם במדבר באמצעות ג'בקה וחוט ברזל (כי אז ג'יפ היה ג'יפ וכל ג'יפאי היה גבר-גבר מסוקס, עם זיפים...;)) היה קשה לקבל שאפשר לעשות שטח גם באוטו קטן עם 45 כוחות סוס, נפח מנוע של פחות מליטר ועם משקל עצמי של פחות מטון... מה הם לא הכריזו... כמה הם גיחכו.... קטן מדי, חלש מדי, אין לו כוח, חוסר אחריות, מסוכן... אז עוד לא היה אינטרנט והסימפוזיונים התרחשו תכל'ס בשטח - אבל כמה הם פירשנו בידענות... ובסוף יצאו כאלה קטנים. קטנים יותר מהסמוראי. וכל השאר היסטוריה.
אז דאסטר אולי לא SUV גדול, גם לא קשוח כמו סמוראי, אבל גם ממש לא ג'יפון. אני חושב שעל זה כבר אין ויכוח.
לגבי שלמותו/נזקיו אחרי ההרפתקאה בסכיני דימונה - זה כבר עניינו הפרטי של הבעלים. לא שלי ולא שלך. לא זכור לי שהוא ביקש ממישהו כאן שיתרום לו כמה שקלים ליישור פלטת המיגון....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אני הייתי חושש מאד לנסוע עם אוטו ישן כל יום 200 קמ .. זה לדעתי לא יגמר בטוב .. זה מתכון בטוח לשרות גרירה פעיל ... לכל מטבע יש שני צדדים ( לפחות )
ותכלס גם בשטח .. כל רגע יכול איזה צינור להתפגר ולתקוע אותך ואת כל השיירה ליומיים בשטח .. זה יכול להיות לא נעים כשיש ילדים וחם ובדואים וכו' .. הייתי מציע לא לאמץ את הרכב הישן והעייף .. :)
לכל דבר יש שני צדדים .. נדב :)
הכל תלוי מי בעל הרכב...
תמיד היו בבעלותי רכבים מקסימום בני 8 שנים.
אצלי דברים לא מחכים, בכל רכב שהיה לי מיד בוצע הכל כולל הכל והחלפות יזומות של דברים גם בהמשך, אם זה על ידי ואם זה במוסך.
הפתעות תמיד יש ותמיד יהיו וגם עם רכב חדש יכולות לקרות וראיתי את זה קורה גם לא פעם אחת ויש לי דוגמאות מכאן עד אוסטרליה שאם תירצה במפגש ג׳יפולוג נשב מסביב למדורה עד הבוקר.
הינה לדוגמה טיול סוכות 4 ימים פנצ׳ר בכרית בדיסקו, כרית מקורית בת שנה, הסתדרנו בסוף לא משנה, אבל אחת התפנצ׳רה, לא מחכה שהשניה גם תלך, מחליף ל 2 חדשות(ונישקלו אופציות אחרות גם).