נכתב במקור על ידי
נדב ש.
לא מעניין, אבל אם הזכרת כבר, יש הבדל בין סרן שיכול "לסבול" מכה אחת או שתיים, אז מה יקרה כשדאסטר חסר מיגון(לא כולם ממוגנים ובטח שלא מלא) יגרד דיפ' אחורי או מנגנון שילוב כזה או אחר? כבר ראיתי XV שפיצץ, ואחד אחר קרע מיכל דלק שעשוי מפלסטיק.
וגם טרופר חסר מיגון ששבר משלב קידמי בטיול ראשון, אף אחד לא חסין.
מה יקרה באמת?
מה יקרה אם אתה תפוצץ בדיסקו דיפ' לא ממוגן?
מה יקרה אם אני אגזור ציריה קדמית בסופה?
לא נעים, אבל קצת פרופורציות. מה, ייפלו השמיים?...........
הוא ממוגן ועובדה שלא פוצץ כלום. לא כולם ממוגנים?... נכון. אז מי שנוסע בשטח עם רכב נמוך, מומלץ שימגן אותו.
הוא גם נעול מאחור... אז תיכף תבוא ותגיד שבלי נעילה הוא לא יעלה....
הוא לא ניתר ולא איבד אחיזה כי אין שם על מה, אבל העליה ארוכה ומכאן לדעתי המהירות והתנופה, זה ההבדל כנראה בין מנוע אחר, הילוך כוח וכו'.
נכון. הוא לא ניתר.
בעצם דורון אומר שכן ניתר...
אז בחיאת, לפחות תתאמו גרסאות - זינזן או לא זינזן?...................;)
כמה מהר הוא נסע באמת?... רייסים?.... מישהו כאן מדד אותו חוץ מלצווח?.... תביטו שוב ושוב. ממבט חטוף אני מהמר על 10-15 קמ"ש. בהילוך ראשון, ממש לא מהר. וגם הרגל לא "עד הפח" כפי שמישהו כאן הכריז מבלי להכיר את הדאסטר בכלל.
טווח הטעות הוא אפסי במקרים כאלה, גם אתה שלא היית שם אני מניח, לא יכול לדעת.
"טווח טעות אפסי". נו בחיאת. אתה מתחיל להישמע כמו פקיד במשרד התחבורע, רגע לפני שהוא חותם על עוד גזירה בגלל "סיכון" תיאורטי כלשהו. את זה הייתי מקבל אם באמת היה רץ מהר, מקפץ ומנתר ומאבד אחיזה ועף לכל הכיוונים. אבל רואים שהכל בשליטה. ובעליה בזוית הזו מספיק לעזוב קצת גז כדי שהאוטו ייבלם מיד.
זאת בדיוק הנקודה, שלכל מכשול דוגמת זה ואחרים הוא צריך לבוא בשוונג כדי לצלוח אותו וזה כבר הופך לסגנון נהיגה.
בפעם הראשונה - זה ממש לא נכון. כל כך רחוק מהמציאות, עד שזה כמעט מגוחך. ניכר שלא נהגת בדאסטר דיזל 4X4 בשטח אמיתי ושאתה לא מכיר את הרכב הזה כמו שצריך. בדיוק כמו רוב המקטרגים על האוטו/נהג מהסרטון הזה.
מתייחסים כרגע למעלה הזה, אני מניח שיש כאן עוד שביקרו בו פעם אחת לפחות, אני הייתי שם לפני 3-4 שנים, גם אני וגם כלים שהיו איתי עלינו במהירות מבוקרת בראשון LOW בלי דרמות, תשאל איך אני זוכר? כי בכל טיול שיש תקלה זוכרים אותו הכי טוב, כי היה איתי גראנד שכל רגע התחמם :-).
כולם כאן היו שם פעם, מזמן. גם אני הייתי שם מין הסתם איזה 50 פעם וכבר אחרי הפעם השנייה-שלישית הבנתי את הפרינציפ ויצא לי מהאף. מסלולי סכיני דימונה מעולם לא היו מהחביבים עלי - טרשים ועוד טרשים ועוד טרשים - ללא מטרה, ללא תכלית. נוף משעמם וחדגוני, אין טיפת צל לנחמה. מבחינתי, אני לא רואה צורך להטריח לשם את הסופה שלי, משעמם לי ולה שם וחבל על הדלק... יש מסביב לתא השטח הסתמי הזה מסלולים ואטרקציות הרבה יותר שוים. אבל זו רק דעתי. אני לא זוכר כלום משם כי לא היו אתגרים יוצאי דופן וגם לא תקלות ולא היה מה לזכור, מעבר לזה שהמסלול.... משעמם. נהגתי שם בסיקסים, בסופות אזרחיות וצבאיות סימן 1-2-3, בדיפנדרים, בלנדקרוזר, בגרנד צ'רוקי, בג'ימני... עם כולם עלינו בראשון LOW בלי דרמות. אבל גם הדאסטר הזה עלה בהילוך ראשון בלי דרמות...
תכל'ס נדב? הדרמה היחידה מתרחשת על המקלדות שלכם. אולי באמת לא טעיתי בסברה שקשה לכם לקבל שג'יפון ללא הילוך כוח משוטט חופשי בשדות הציד שלכם. קשה לכם להודות שבתכל'ס לא היתה שם שום דרמה... לא סיכון, לא מאמץ הירואי של האוטו, לא נדרשו פעלולי נהיגה יוצאי דופן מצד הנהג, לא היה צורך בריקוד סטפס נוסח אלופי הראלי על הגז והקלאץ'.... הוא סתם טיפס. קצת יותר מהר ממה שאפשרי ומקובל ברכב שטח אמיתי עם הילוך כוח.
תהרוג אותי, אבל אני מנסה להיכנס לראש שלכם ולא מצליח - אני לא רואה בביצוע של הבחור הזה שום דבר חריג, רע או מסוכן. לא מבחינת בטיחות ולא מבחינת נזק אפשרי לרכב הזה ומכלוליו. עובדה - הוא עדיין איתנו. טיפס בקלות, נסע הביתה ללא תקלות.
אבל אתם ממשיכים להתעקש שזו דוגמה מובהקת לנהיגה רעה ונוראה, מסוכנת ופרועה, כסחנית ושוברת.... ושאם זה כך סימן שהאוטו מוגבל ולא מתאים.... נו שויין. אז אמרתם.
זה רק מחזק לגבי העליה הנוכחית בסרטון וכל עליה דומה לה שג'יפון צריך להדביק את הדוושה לפח כדי לצלוח אותה גם כן, אז גם הפעם זה הצליח ובגלל זה לא ראית משהו חריג, שלא ניזכה לראות גם.
בפעם השנייה - זה ממש לא נכון. כל כך רחוק מהמציאות, עד שזה כמעט מגוחך. ניכר שלא נהגת בדאסטר דיזל 4X4 בשטח אמיתי ושאתה לא מכיר את הרכב הזה כמו שצריך. בדיוק כמו רוב המקטרגים על האוטו/נהג מהסרטון הזה.
נהיגה נכונה לפי היכולות? אז זה דומה לגרוטאשטח, השבוע רץ סרטון בוואץ אפ של גרוטאה עולה מעלה דומה פחות תלול אומנם בפול גז, רק ההבדל ששם זורקים את האוטו אחר כך.
בפעם השלישית - זה ממש לא נכון. כל כך רחוק מהמציאות, עד שזה כמעט מגוחך. ניכר שלא נהגת בדאסטר דיזל 4X4 בשטח אמיתי ושאתה לא מכיר את הרכב הזה כמו שצריך. בדיוק כמו רוב המקטרגים על האוטו/נהג מהסרטון הזה.
הנהיגה נכונה ועובדה שהצליח לו, אם היה נכון להיכנס למסלול כזה ברכב הזה זאת השאלה, וכמו עשוש ועוד מקומות שהם בוודאי יגיעו אליהם אני מניח... :-)
יפה! עכשיו אתה מדבר לעניין. אני מצטט אותך: הנהיגה נכונה ועובדה שהצליח לו. האם נכון להיכנס למסלול כזה, ברכב הזה, זאת השאלה?...
זו שאלה מצויינת שכל אחד צריך לשאול את עצמו באופן אישי לפני כל כניסה לכל מסלול שטח - כי עם נסיונך רב השנים אני לא צריך לשכנע אותך שלא כולם נוהגים אותו דבר, ולא כל המכוניות שוות ביכולתן, ושנהג טוב ברכב בינוני יבצע הרבה יותר טוב מנהג בינוני ברכב טוב. כמו שהסברתי קודם בתגובות האחרות - דאסטר הוא לא בדיוק ג'יפון. הוא קצת יותר, אז נהג טוב יכול להעיז איתו יותר. האם הייתי לוקח אותו לעשוש? לא מתלהב מהרעיון. ואדי אלעין - תשכח מזה. נחל ערוד, העליה הזו בסכיני דימונה - אתה רואה בעצמך שאין שום בעיה. החוכמה היא לדעת לקרוא את השטח באותו רגע ספציפי ולקבל החלטה נכונה בזמן אמת, כולל - במקרה הרע - החלטה שיש לי מה להפסיד ולכן אני מוותר, או נרתם לרצועה/כננת שמחוברים לרכב חזק ומתאים יותר והוא ימשוך אותי. בלי משחקי אגו מטופשים, בלי להיות מושפע מלחץ חברתי. כי אם יש לי ספק, אז אין לי ספק. ומצידי שיקראו לי פחדן.
עלה כמעט כמו "גדול", הוא כן התאמץ, מאוד אפילו לדעתי.
מצטער, אני נאלץ להטיח בך שוב, בפעם הרביעית: זה ממש לא נכון. כל כך רחוק מהמציאות, עד שזה כמעט מגוחך. ניכר שלא נהגת בדאסטר דיזל 4X4 בשטח אמיתי ושאתה לא מכיר את הרכב הזה כמו שצריך. בדיוק כמו רוב המקטרגים על האוטו/נהג מהסרטון הזה.
דרור, יש מה ללמוד כאן הרבה, בשביל זה מגיבים פה, וברור עוד פעם שאף אחד לא קובע כלום וכנראה גם אין צודקים.
אם היו מצבי סיכון או לא רק מי שהיה שם ידע.
גם כשאתה מטפס (בקלילות) בדיסקו שלך בעשוש, אתה במשך כמה שניות במצב של סיכון. הסיכון הזה מחושב היטב. אתה מוכן לזה פיזית ומנטלית עם תגובה מתאימה לכל מקרה.
גם כשאני צולח את המפלים והגבים בואדי אלעין או מעפיל להר טמון או לזהרת אל-טובייק בסופה שלי, אני שם את עצמי, במודע ומרצוני החופשי, במצב של סיכון. גם הסיכון שלי מחושב היטב, תאמין לי.
כל תחביב נהיגת השטח שלנו הוא עיסוק שלעתים ישנם סיכונים מחושבים בצידו.
אבל אף אחד לא האשים אותך שמה שאתה עושה, לטפס בעשוש, זה "מסוכן ולא אחראי". אז מאיפה אתם מביאים את הפטרונות וההתנשאות להטיח את זה בנהג הדאסטר בעליה ההיא בסכיני דימונה?... הוא לקח סיכון מחושב. אם הוא ישבור משהו, זה עניינו הפרטי. הוא לא נמצא שם לבד, יגררו אותו החוצה.
ובכלל כל הדיון הזה, שאינו מטופש כלל ועיקר כמו שכמה אנשים בטוחים, הוא בשורה התחתונה רק על סמך סרטון. לימוד נהיגת שטח בהתכתבות. וזו בטח לא הדרך הנכונה ללמוד אבל זה יותר טוב מכלום. מה שבטוח זה שצריך להכיר טוב את דגם הרכב המדובר לפני ששופטים אותו ואת הנהג שלו.
שבר או לא, נישחק או לא, כולנו יודעים שהנזקים באים הרבה אחר כך בטיול הבא, אולי כן ואולי לא, גם ברזלים נישברים בסוף.
זה נכון. כולם נשברים בסוף. אנחנו בונים את הג'יפים, מכסחים אותם, שוברים, מתקנים. בונים שוב, מכסחים, שוברים, מתקנים, שוברים שוב, מתקנים שוב וחוזר חלילה. זה גם חלק מהכיף. החיים קצרים מדי, אז הכי חשוב להינות.