תגובה להודעה: הפרה הקדושה נשחטה היום - הדיסקו הופשט מפלסטיק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מה זה רציני?
וכמה בדיוק ההגדרה לזול?
על פניו נראה כמו פתרון לא נורמלי לסופה ארוכה סגורה ריקה ביומיום ועמוסה מאוד בטיולים.
דרור,
עזוב על פניו...
בשנת 1986 התחדשתי בצ'ירוקי מודל 80 מעודפי האמריקאים שבנו את שדות התעופה (כחלק מהסכם השלום עם המיצרים).
SUV לא נולד, ומעט החברים שהיה להם 4X4 נסעו על 8 או 6. אבל אני מפונק :rolleyes:
והבהמה (איך שידדנו חיים אוהב להגיד), קופצת כמו תיש. או שמעמיסים חצי טון, או שהרכב קופץ.
כל יום 150-180 ק"מ והגב נשבר....
התחלתי לחפש, לא פשוט, אין אינטרנט (86 זוכר?). יום אחד הגעתי לאמריקה....אורו עיני, מה שאנחנו עוד למדנו, הם שכחו.
חזרתי עם משהו דומה, מצאתי את היבואן של מונרו בארץ וקניתי זוג בולמים עם כריות אוויר שמיועדים לשברולט אלקמינו.
הורדתי 3 עלים בכל גלגל, הרכבתי את הגשפטים (אפילו לא חיפשתי מוסך מורשה ;))
וסוף סוף היה לי רכב אמריקאי, פרייבט, מזגן.... אבל בשטח...צ'ירוקי (גראנד עוד לא נולד).
מאז ועד היום, נולדו הרבה ג'יפאים והרבה ג'יפים, ואני, כל פעם שאני קונה 4X4 חדש, דבר ראשון משדרג עם כריות אויר.
זו לא תאוריה, זו פרקטיקה.
תאמין לי שטחנתי את הנושא- העניין הוא שאני צריך לשכנע כל שוטר בכביש וכל טסט מחדש שזה לא שינוי מבנה ולי אישית אין כוח לדברים כאלו.
אם על קוצו של צמיג שאולי בולט מהצד הם מחפשים אז בטח על כרית צבעונית שיושבת בין השילדה לסרן.
בקפיצי סליל זה פתרון פשוט- עלים זה כבר סרט אחר, יש כאן באתר מישהו שהעיד (תרתי מ שמע..) שנתקל בזה עם סלילי MAD של ורטהיים (ת'כלס זאת הגירסא הזולה לכריות), הורד מהכביש והגיע למשפט.
שם השופט (שלא ממש מבין בעניין וכנראה לא ממש מעניין אותו בעומס תיקי תעבורה ) שאל שאלה פשוטה- הרכב הגיע ככה מהחברה?
אתה יכול להביא אישור של טויוטה שזה לא שינוי מבנה?
וכאן הסתיים הסיפור- כדי לעלות לכביש הוא פירק את הסלילים ומצד שני חבר טוב נסע ככה שנים ועבר טסט כל פעם מחדש..לך תבין.
בתגובה למחירי הדלק שיחזרו בקרוב ל-7 שקלים לליטר,אני מתכנן שבת שקטה כשמתחתי מעין מים זורמים ומעלי חופת עצי אקליפטוסים ענקיים שירשרשו מהסביבה את החום בצלילים לוחשים.
כמה בירות קרות עם וודקה ילוו את ההתבטלות, בתוספת של סלט ערבי דק דק עם הרבה לימון, ופירות יבשים עם אגוזים שיגרמו לצמאון הנכון בכדי לקבל סיבוב מסודר של בירה,סלט,וודקה,אגוזים וחוזר חלילה עד לתנומת צהריים נעימה.
גם לג'יפ מגיעה מנוחה כך שהוא יתאושש לקראת תכנית מיוחדת במהלך השבוע הבא.
בינתיים שיפוץ הויטארה מתנהל בכיוון אחד - פירוק לגורמים של כל מה שמחובר למרכב. פלסטיקים,ריפודים, דלתות, פגושים, מושבים, צמיג רזרבי,מדרגות צד, מגן חזירים, גריל קדמי, המנוע בחוץ כבר שבוע והיום מסתיים האוברול של המנוע ה''חדש''...
אחר כך מתחיל הניקוי של השלדה והמרכב מחלודות ומערכת צבע יסוד עבה שמעליה צבע איכות עליון.
בינתיים המגירות של זיווד הרכב מוכנות. 3 מגירות עמוקות ועוד 3 מגירות נמוכות. סט יפה יפה.
ניראה שרק בעוד חודשיים ניתן יהיה להעלות אותו חזרה לכביש.
איפה קצת תמונות של הויטרה ? ושל סט המגירות המהולל הזה ?
אני חושב שזה שנכנסת לשוק של סוזוקי , עושה רק טוב לכל בעלי קופסאות הפח המינימליסטיות הללו :D
ברגע שאתה מסלק את המושבים האחוריים בויטארה האיחסון ברכב משתנה לחלוטין ,ובאותה הזדמנות אתה נפטר מאורחים מיותרים לטיולי שטח.בכלל כעיקרון מכוניות צריכות להיות בנויות לשני אנשים בלבד וכך לסחוב בכל מהלך חייהן שליש משקל פחות ושטח חניה מצומצם בהרבה.במקרים המעטים שנוסעים יותר משניים ,לא יקרה כלום אם יסעו בשתי מכוניות.
בגלל שרצפת הרכב לא ישרה ויש שקע רציני של הרצפה בשטח המושבים האחוריים ועבורם,ניצלתי את השקע להכנסת 3 מגירות צמודות בגובה 12 ס''מ,ובאורך 40 ס''מ. הן נפתחות לכיוון הנהג- כיוון הנסיעה. עליהן יש שלוש מגירות נוספות באורך 70 ס''מ ובגובה 24 ס''מ שהן נפתחות כרגיל - לאחור. רוחב כולל של שלושת המגירות הינו 102 ס''מ המחולקות למגירה אמצעית 42 ס''מ ושתיים מהצדדים ברוחב 30 ס''מ כל אחת.בתוך המגירה הגדולה תורכב מגירה נשלפת בגובה 4.5 ס''מ עבור סט מושלם של כלי עבודה, ובמגירות הקטנות הנפתחות קדימה יאוחסנו חלקי החילוף של הרכב ומזון משומר שהצורך בהם לא יומיומי עקב הגישה הלא כל כך נוחה לפתיחתן.
בסך הכל נפח האיחסון מגיע ל-230 ליטר שזה יפה מאוד לרכב קטן.
עוד בתכנית - פגוש אחורי מאלומיניום כדוגמת הנמצא ברכב שלי ,אך עם שתי יציאות מים ,אחת גרויטציונית והשניה עם משאבה לנוחיות הנהג והנוסע.
יש תמונות רגילות של רכב מפורק עד היסוד כולל הסרת כל השטיחים ,רחיצתם היסודית ,ייבושם ובקרוב גם הרכבתם מחדש.ניראה איך להכניס אותן.
המנוע יצא ממש חדש לאחר האוברול שנעשה אתמול - כולל צביעה בשחור של צבע עמיד חום.
סט אוברול בצעצוע הזה עולה פחות מ-500 שקל בתוספת 6 שעות עבודה. אפשר לעשות אותו כל שנה שנתיים בלי בעיה.
כששוכבים מתחת לרכב ,רואים שנהג ברכב הזה באחד מפרקי חייו ילדון מטומטם שלא ידע את המושג ''מרווח גחון''. היות ומדרגות הרכב סולקו וכן כל הפלסטיקים בהיקף התחתון - התגלו כל קימטוטי המרכב שעליהם נסע הרכב לא פעם. לכן יש בתכנית לייצר פסי אורך תחתונים ,חדשים מנירוסטה שייצרו קו מתאר תחתון חדש ,במקום הפלסטיקים העייפים שמרכיבים יצרני הרכב בעגלות הילדים האלו.
הסיפור יקח בטח שנה ,אך אני מקווה שאת הטיולים הראשונים אפשר יהיה להתחיל בסף החודש.
חיים היקר.
מצטער רק עכשיו נחשפתי לשרשור הארוך הזה.
קצת ( הרבה ) הגזמת עם השלט במעלה. ( מעלה נוף ).
מה נעשה עם כל השלטים שיצוצו עכשיו בכל מעלה ובכל מכשול?
גם הקונוטציה קצת עושה לי צמרמורת.
היום איתרתי טוב יותר את מקור הדפיקה המזעזעת שמגיעה מלמטה.
זה נשמע מהסרן הקדמי מצידו השמאלי. אצטרך בשלב ראשון לפרק את הציריה ולראות אם היא תקינה.
האם הציריות הקדמיות זהות לאחוריות ? לפי ההגיון של המתכננים האנגלים - אלו ציריות שונות,אבל לך תדע על איזה צד הם קמו ביום ההחלטה.
בעיה נוספת שכנראה אני מאתר היא בעיה במתיחת החגורה, כך זה נשמע לפחות. כלומר המותחן של רצועת המנוע לא מותח מספיק ומיד עם מתן גז נשמעת חריקה של התחלקות הרצועה.לא בדקתי את זה עדיין מחוסר זמן, אך צריך לעשות זאת מיד לפני שהיא תיקרע בשטח ותהרוס טיול.
היה לי מזל היום שלא התקלקלה לי הזולה שעשיתי לי בתוך בריכת נחל זורם בצפון. מיד לאחר שארזתי את הציודים - ולא דקה קודם לכן ,והראש שלי כבר התבהר מהתערובת הבלתי אפשרית של בירה וודקה ויין, מופיע מישהו מתוך סבך הנחל ומבקש עזרה בחילוצו מהשטח עם באגי מבניה עצמית שחטף חור מאבן בקארטר.בדקתי את הרכב ולא נישארה לו טיפת שמן במנוע.נאלצתי להכנס לציר של הבאגי עם שפצי''ם מטורפים שלא מתאימים לרכב גבוה,בתוך סבך שיחים ועצים שמתאימים יותר ליערות הגשם באמזונס.
רתמתי את הבחור שהיה עם אישתו ,ומשכתי אותם החוצה מתוך הנחל במעלה לא נעים עד שהגענו לשבילים טובים .משם גררתי אותו לכביש הקרוב,-כ-8 ק''מ -והחניתי אותם בצילו של עץ זית,וניגשנו לתקן את החור עם אפוקסי שהיה לי ברכב,משהו שלקח רבע שעה.
המסכנים שניגררו אחרי, היו בתוך ליבו של ענן האבק של הרכב שלי, כך שהם זכו גם במקלחת טובה שריעננה אותם עד שהדבק יתייבש שלוש שעות לאחר מכן.בינתיים הלך האיש להשיג שמן מנוע מאתר מפעילי סירות שהיה במקום.
וכך התבטל הטיול שתיכננתי לדרך חזרה, מכביש הבקעה ומעלה אפריים - הביתה.
שאלה יהיו כל הצרות שלנו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
האם הציריות הקדמיות זהות לאחוריות ? לפי ההגיון של המתכננים האנגלים - אלו ציריות שונות,אבל לך תדע על איזה צד הם קמו ביום ההחלטה.
הציריות מלפנים ומאחור שונות, אחרת איך היית מסובב את הגלגל?
הגיע הקיץ ועדיין אני נוסע על מערכת המים המקורית .עכשו אחליף את מיכל העיבוי ללבן ,אך הרדיאטור כנראה כבר לא מתפקד כמו חדש ואני חושש שהקיץ בתנאים קיצוניים יהיו לי בעיות חימום מנוע.בשבת האחרונה בעליה ארוכה כבר הגעתי ל-100 מעלות ,אז מה יהיה באמצע הקיץ?
את הציריות הקדמיות עוד לא פירקתי כדי לראות את מקור הדפיקה אבל אני חייב לברר את זה השבוע.
יש המלצות לסוג הרדיאטור האופטימלי לקיץ שלנו ? ואני מדבר על הפתרון הכי איכותי בנושא.
חיים,
100 מעלות בעלייה זה תקין לגמרי (אני מניח שאתה מדבר על מדידה בראש המנוע?)
עידן
שלילי.
אני מדבר על חום מים ברדיאטור.
ראשי המנוע היו 85 מעלות בלבד. אבל זה גם ניראה לי גבוה מדי. עליה ארוכה יותר כבר תגרום לרתיחה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
שלילי.
אני מדבר על חום מים ברדיאטור.
ראשי המנוע היו 85 מעלות בלבד. אבל זה גם ניראה לי גבוה מדי. עליה ארוכה יותר כבר תגרום לרתיחה.
?????
מה זה, יש לך גוף חימום ברדיאטור?
איך יכול להיות כזה הבדל לכיוון הרדיאטור? המספרים האלו לא עושים לי שכל :(
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
?????
מה זה, יש לך גוף חימום ברדיאטור?
איך יכול להיות כזה הבדל לכיוון הרדיאטור? המספרים האלו לא עושים לי שכל :(
אם יש לו גוף חימום ברדיאטור, קוראים לו "קולר גיר אוטומטי". רכס, הפרדת כבר בין 2 המצננים?
קובי
רק עכשו אני מתחיל לטפל במערכת הקירור.
לא הפרדתי כלום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
יש המלצות לסוג הרדיאטור האופטימלי לקיץ שלנו ? ואני מדבר על הפתרון הכי איכותי בנושא.
אני חושב של"בשן" יש רדיאטורים מוגדלים - וגם כחול לבן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
רק עכשו אני מתחיל לטפל במערכת הקירור.
לא הפרדתי כלום.
דבר ראשון בחשיבותו, בעיקר ברכב שטח, גורר או כל רכב שעובד תחת מאמץ לאורך זמן. טמפ' שמן הגיר האוטומטי יכולה להגיע, במצב תקין לחלוטין, עד 150C ויותר. אם המצננים לא מופרדים הרדיאטור מסיע חום למנוע במקום ממנו, עד למצב רתיחה במקרים קשים. חשוב מאוד, לנתק את צינורות השמן שנכנסים אל הרדיאטור, ולחבר אותם למצנן נפרד, גדול מספיק, שיותקן בין הרדיאטור לבין הגריל, ניתן ומומלץ להוסיף גם וונטה חשמלית קטנה לפניו ליעילות קירור מקסימלית. אם אתה נשאר עם אותו הרדיאטור, רצוי לפקוק את כניסות השמן המבוטלות, ואם אתה קונה אחד חדש, מומלץ לקנות אחד שמיועד מראש לרכב ידני ואינו מכיל את הקולר הפנימי-גם נפח הקירור גדול מעט יותר, וגם בד"כ המחיר זול יותר.
קובי
בינתיים קובי, בשבילי זאת סינית. טרם למדתי כלל את המערכת,כך שאיני יכול להביע דיעה.
כשאתפנה ללמוד אגיב להצעה הזו.
חיים,
לפני שאתה קונה רדיאטור של בשן תעשה חיפוש באתר- יש דעות לכאן ולכאן.
אל תקנה אצל בשן....ולא אצל אף אחד אחר.
קובי צודק, וזה ישפר לך את החיים.
תקנה רדיאטור שמן סיני פשוט (350-500 ש"ח), תעביר את הגיר, ותעצור!
לפני שאתה קונה, בדוק את אורך הצנרת (שמן) הקיימת, יכול להיות שתצטרך להאריך (ע"מ להגיע לחזית לפני הרדיאטור הקיים).
ללא שום קשר, שווה לשקול ניקוי רדיאטור.
אצל בשן אני לא צריך לקנות. אני פשוט יכול לקחת.
השאלה מה לקחת.
דבר ראשון צריך רדיאטור טרופי עם מכסימום שורות ולכן כדאי לי לבנות אחד כזה.לכן אצטרך דוגמה של רדיאטור ישן שכמוהו אייצר עם יותר שורות.
רדיאטור השמן כמו שזכור לי ,נמצא בנפרד ולמטה והוא בעצם סוג של גליל בקוטר 10 ס''מ בערך,וזה אומר שהוא באמת נפרד.
אם לא תהיה לי ברירה ,אפרק את שלי ואייצר חדש לפי הדוגמה הזו.