תגובה: דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
...
"טווח טעות אפסי". נו בחיאת. אתה מתחיל להישמע כמו פקיד במשרד התחבורע, רגע לפני שהוא חותם על עוד גזירה בגלל "סיכון" תיאורטי כלשהו. את זה הייתי מקבל אם באמת היה רץ מהר, מקפץ ומנתר ומאבד אחיזה ועף לכל הכיוונים. אבל רואים שהכל בשליטה. ובעליה בזוית הזו מספיק לעזוב קצת גז כדי שהאוטו ייבלם מיד.
דרור, לא נהגתי בשטח קשה ברכב הזה נכון, אבל הרגשתי מה זה הראשון שלו.
כן טווח הטעות שם הוא קטן, מאוד אפילו. אני יכול לתאר מצבים של "אם.... ואם... ואם..." אבל אתה וכולם פה יקטלו אותי, אבל לא קשה לתאר מה היה קורה אם היה נעצר לקראת הסוף(אז נכון שהוא לא לבד, עדיין), והיה לפני כמה זמן בפורום איזה דאסטר(או ג'יפון אחר) שנעצר בשפ"צ אחרי שניסה לרדת אחורה, אחרי שלא צלח עליה בדרום איפשהו, איזור המפעלים אם אני זוכר נכון.
תכל'ס נדב? הדרמה היחידה מתרחשת על המקלדות שלכם. אולי באמת לא טעיתי בסברה שקשה לכם לקבל שג'יפון ללא הילוך כוח משוטט חופשי בשדות הציד שלכם. קשה לכם להודות שבתכל'ס לא היתה שם שום דרמה... לא סיכון, לא מאמץ הירואי של האוטו, לא נדרשו פעלולי נהיגה יוצאי דופן מצד הנהג, לא היה צורך בריקוד סטפס נוסח אלופי הראלי על הגז והקלאץ'.... הוא סתם טיפס. קצת יותר מהר ממה שאפשרי ומקובל ברכב שטח אמיתי עם הילוך כוח.
לא קשה לי לקבל כלום, ואין שום דרמה, ממש לא אכפת לי מי מסתובב איפה איפה, רחוק מיזה.
אני עדיין בגרסה שלי, היה שם סיכון לדעתי, היה שם מאמץ, דווקא כן נדרשו "פעלולי נהיגה" של הנהג כי הוא צלח את זה בהיצטיינות עם רכב שלא מותאם לזה, לדעתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
אבל כן יש כללים, וכן יש תו"ל מסויים כיצד נוהגים, על זה אתם יכולים להיתווכח עד מחר.
יגיד לך דרור שמעביר הדרכות שטח מה הדרך הנכונה לנהוג בכל מקום מקום, זה קצת כמו ללמוד נהיגה בכביש, וכן צריך ניסיון וצריך להכיר את מגבלות הכלי שלך.
שוב, כל אחד שיעשה מה טוב לו, זה לא קשור, אתה חושב שככה נוהגים סבבה, אני חושב אחרת ממך.
אני כן חושב ועומד מאחורי כל מה שרשמתי עד עכשיו.
אנחנו הולכים ומתכנסים בכיוון של הסכמה.
יש תו"ל ויש כללים. אבל זה כללי ונתון לפרשנות אישית לפי סוג הרכב, מצב הציר ועוד כמה וכמה משתנים. חוקים וכללים זה רצוי ומתבקש ואלי גם חובה ובינינו? זה גם טוב - כדי שיהיה סדר וכדי לשמור על בטיחות. בל לעתים אין ברירה וצריך לחרוג מהם - באופן מבוקר כמובן.
הכללים בסך הכל נקבעו על ידי בני אדם - הם יכולים לטעות לפעמים, תמיד יש אפשרות שהם מתייחסים לכלי רכב אחר ושונה ולסיטואציה שהיתה נכונה באותו רגע אבל עכשיו היא אולי שונה. ה
אבנים והעצים, החולות והבוץ והדרדרות, הברזלים והגומיות, זוית השיפוע בעלייה - כל אלה אין להם יכולת הבנה וגמישות מחשבתית. הם נמצאים שם עכשיו וברגע זה הם הנתון שאליו צריך להתייחס. לא מה היה שם לפני שעתיים, אתמול או לפני שבוע/חודש/שנה. אז מה אם "עליתי כבר 50 פעמים את מעלה X"... בכל פעם שאני בא אליו, מבחינתי זו הפעם הראשונה.
לכן להיצמד לכללים ולתו"ל זה מאוד רצוי באופן עקרוני, אבל חשוב לפתוח את הראש ולגלות גמישות, תושיה ופתיחות מחשבתית לצד בגרות. כי לפעמים יהיה ספק ומתוך שיקול של בטיחות נעדיף לוותר ולהגיע לאן שרוצים בדרך עוקפת, פחות הירואית אבל יותר בטוחה.
אז תגידו ובצדק שהכלל הוא שמכשול כזה עולים ב-LOW לאט ובאופן נשלט. סבבה. אבל אם אין LOW?.... ומה זה "נשלט"?...
"לאט" ו"נשלט" הם כבר מושגים יותר גמישים. בהתאם למצב השטח, בהתאם לסוג האוטו. "הכי לאט שאפשר, הכי מהר שצריך" זו הגדרה יותר נכונה לסיטואציה הזו. אין מספרים מוחלטים. יש תחושות ויש מסקנות שמגיעים אליהן אחרי בדיקה רגלית של השטח.
תגידו שהאוטו לא מתאים לסיטואציה?... אני לחלוטין מכבד את דעתכם גם אם קצת חולק עליה. אפשר להתווכח על זה וכל אחד יבחר להתנהל באוטו שבא לו. בא נהג הדאסטר הזה והוכיח לכם שאולי "לא מתאים" בתיאוריה, אבל במציאות הוא נוסע ועובר יופי-טופי. נסע ועלה בלי דרמות ובלי חילוצים ובלי צורך בתחקירים של אחרי וכל השאר היסטוריה. בהחלט יש מצב שנהג אחר היה נכשל או שובר את האוטו. בהחלט יש מצב שגם נהג בינוני באוטו גיבור עם LOW היה עושה שם שגיאות ושובר ציריה. כבר ראיתי גאונים ברוביקונים שהסתבכו במעברים בסיסייים שגראנד ויטארה וקיה ספורטאז' סטנדרטית עברו כאילו כלום. ואז מה?
תבין, אני מדבר גם מהסיטואציה של מי שמוציא קבוצה לטיול ויש לי אינטרס ברור שהטיול יתמלא - ולעתים אין לי אפשרות לבחור בפינצטה מי יבוא. יש סינון ראשוני בהתאם לרמת קושי הטיול, של נהגים (נהגים מנוסים) ושל כלי רכב שלדעתי מתאימים לסוג המסלול (הילוך כוח), אבל יכולות הנהגים וכלי הרכב מלכתחילה שונות. יש LOW עמוק 4:1 של רוביקון ויש LOW מהיר מדי 1.96:1 כמו של גרנד ויטארה... ההבדלים ביניהם ב"זחילה נשלטת" שונים בתכלית!... ואז מה?..... אין דין דיסקו נעול כפול כדין רקסטון סטנדרטי כדין גרנד ויטארה מוגבהת וממוגנת - היי! לשלושתם יש הילוך כוח!... אבל הצמיגים, מרווח הגחון, רמת יכולת המשיכה (Traction) שהם מייצרים ובהתאם לזה הביצועים, אופן ההתנהלות וצורת מעבר המכשול יהיו שונים בתכלית.
גם רמות הנהיגה תמיד שונות, מצב כלי הרכב (סטנדרטיים, מוגבהים, נעילות/ETC, סוגי וגדלי צמיגים וכו') תמיד שונה ואינו בשליטתי. כשאני מאשר לדאסטר או לגרנד-ויטארה סטנדרטיים להצטרף לקבוצה של כלים חזקים יותר, זה כי מהכרותי עם הדגמים הללו אני סבור שהם יכולים לעבור את המסלול אבל אני בפירוש מתחשב בסיכוי שהרכב והנהג יצטרכו לעבוד קשה קצת יותר מאחרים ולכן נוקט בצעדים שיקלו עליהם ועלי. מצמיד אותם אלי - שני בשיירה, מכין מראש רצועות רתומות לסופה ומוכנות לפריסה מהירה וריתום לרכב המתקשה ואת השלט של הכננת מחובר ובהיכון - כדי לתת פתרון מהיר ולצמצם מראש את הזמן שבו רכב תקוע, אולי במצב "עדין" ושל שיירה שמתעכבת. אם מלכתחילה, עוד לפני יום הטיול, יש לי ספק - אני מודיע לבעל הרכב מראש שמדובר בטיול שלא מתאים לאוטו שלו ושיצטרף לטיול אחר.
מה שחשוב זה לפתוח ראש. לחשוב. ללמוד לקרוא נכון את השטח. כי בנהיגת שטח, כמו באמנות - אין דבר כזה שאין דבר כזה. וכל בדואי בטנדר סובארו ישן מוכיח לנו את זה כבר שנים רבות, מדי יום ביומו.
אני מסרב לקבל שלנהיגת שטח יש "תורת לחימה" (?!?) או כללים.
על הכביש יש כללים. אני יורד מהאספלט לשטח כדי לברוח מהם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אני מסרב לקבל שלנהיגת שטח יש "תורת לחימה" (?!?) או כללים.
על הכביש יש כללים. אני יורד מהאספלט לשטח כדי לברוח מהם.
דווקא יש כללים. אבל חשוב להפנים שהם גמישים כמו מסטיק.
לפעמים הדיון הזה מזכיר לי את השיחות סביב המדורה אי שם בשנות התשעים, על איפה אפשר או אי אפשר לנסוע עם הויטארה, "ג׳יפון" במושגים של אז, "רכב כוסיות" היה ביטוי אפילו יותר נפוץ ... פתאום היא מרגישה לי "גיבורה" לעומת מה שקורה כאן...
וגם אז, לפני שנים, בלי נעילות ובלי הנסיון שצברתי מאז, לא עליתי עליות במהירות כזו. אם לא הולך במהירות סבירה (*) אז נוסעים מסביב או מתחברים למשיכה.
(*) סבירה: כל אחד יגדיר לעצמו באיזו מהירות הוא מרגיש בטוח
אבל אם נחזור רגע לפרופורציות ולנושא השרשור... גם עם צ׳רוקי גיבור, ועם ויטארה שבמונחים של היום גם עשוייה להיחשב סוג של גיבורה, אני לא מתקרב לכמות הטיולים של גיא עם הדאסטר, מכל הטיולים שעשיתי עד היום אני זוכר אולי נקודת לינה אחת שלא הייתי ממליץ לדאסטר להגיע (נחל עדשה, מראש מסלול עבירות). אז גם אם אני לא חובב את סגנון הנהיגה שהדאסטר מכתיב בנקודות מסויימות במסלול, אני חושב שכחבילה כוללת הוא נותן תמורה מצויינת למחיר, הוא מאפשר לטייל ברוב המסלולים בארץ (ואני מתכוון לטיולים, לא למסלולים שמתוכננים מראש לחיפוש אתגרי עבירות). כבר כתבתי כמה וכמה פעמים, הלוואי שהייתי מטייל כמו שגיא והדאסטר שלו מטיילים. מפרגן ומקנא ☺
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
לפעמים הדיון הזה מזכיר לי את השיחות סביב המדורה אי שם בשנות התשעים, על איפה אפשר או אי אפשר לנסוע עם הויטארה, "ג׳יפון" במושגים של אז, "רכב כוסיות" היה ביטוי אפילו יותר נפוץ ... פתאום היא מרגישה לי "גיבורה" לעומת מה שקורה כאן...
תענוג! אף אחד לא יכול להכחיש שזה היה מה זה כיף!... אלה רק אנחנו שהזדקנו מאז ויושבים פחות סביב מדורות ובעיקר מטיילים פחות (לפחות אני. לפחות טיולים בשביל הכיף נטו).
וגם אז, לפני שנים, בלי נעילות ובלי הנסיון שצברתי מאז, לא עליתי עליות במהירות כזו. אם לא הולך במהירות סבירה (*) אז נוסעים מסביב או מתחברים למשיכה.
(*) סבירה: כל אחד יגדיר לעצמו באיזו מהירות הוא מרגיש בטוח
בדיוק!
אבל אם נחזור רגע לפרופורציות ולנושא השרשור... גם עם צ׳רוקי גיבור, ועם ויטארה שבמונחים של היום גם עשוייה להיחשב סוג של גיבורה, אני לא מתקרב לכמות הטיולים של גיא עם הדאסטר, מכל הטיולים שעשיתי עד היום אני זוכר אולי נקודת לינה אחת שלא הייתי ממליץ לדאסטר להגיע (נחל עדשה, מראש מסלול עבירות). אז גם אם אני לא חובב את סגנון הנהיגה שהדאסטר מכתיב בנקודות מסויימות במסלול, אני חושב שכחבילה כוללת הוא נותן תמורה מצויינת למחיר, הוא מאפשר לטייל ברוב המסלולים בארץ (ואני מתכוון לטיולים, לא למסלולים שמתוכננים מראש לחיפוש אתגרי עבירות). כבר כתבתי כמה וכמה פעמים, הלוואי שהייתי מטייל כמו שגיא והדאסטר שלו מטיילים. מפרגן ומקנא ג˜÷
מה שנכון נכון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
אני חושב שכחבילה כוללת הוא נותן תמורה מצויינת למחיר, הוא מאפשר לטייל ברוב המסלולים בארץ (ואני מתכוון לטיולים, לא למסלולים שמתוכננים מראש לחיפוש אתגרי עבירות)☺
כולם אומרים בדיוק את זה במילים שונות.
מסלול הכולל בתוכו מעלה כמן עשוש או סכיני דימונה, הוא מסלול בעל מרכיב עבירות משמעותי, וככזה, מול סגנון הנסיעה שרואים בסרטון+האמירה שנשכחה איפושהו בתחילת הבלגן, שהרכב נגרר בקטעים נוספים, תואמים מה שאתה וכולם אומרים בניסוח שונה.
לא יכולת לסכם את זה ככה בהתחלה?
Slowly..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
כבר כתבתי כמה וכמה פעמים, הלוואי שהייתי מטייל כמו שגיא והדאסטר שלו מטיילים. מפרגן ומקנא [emoji5]
פחחח...עאלק "כמו"..אני אסתפק גם בחצי...חמסה חמסה בלי עין הרע, שום בצל, מלח מים....[emoji6]
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
כולם אומרים בדיוק את זה במילים שונות.
מסלול הכולל בתוכו מעלה כמן עשוש או סכיני דימונה, הוא מסלול בעל מרכיב עבירות משמעותי, וככזה, מול סגנון הנסיעה שרואים בסרטון+האמירה שנשכחה איפושהו בתחילת הבלגן, שהרכב נגרר בקטעים נוספים, תואמים מה שאתה וכולם אומרים בניסוח שונה.
לא יכולת לסכם את זה ככה בהתחלה?
Slowly..
נו? ואז יכולתי לספר לך (שוב) שגם האמר-סיור נגרר/כונן על ידי סופה בסיטואציות מסויימות.
כל אחד מגיע למגבלות שלו מתישהו. תקלה, או מגבלת רכב, או מגבלת נהג. או חלקם/כולם גם יחד. בסדר. ואז מה?..... לא מטיילים? כי זה בניגוד לכלל מקודש?.. שחררו. כל אחד עושה את החישובים וההחלטות שלו. מתאים? לא מתאים?... כולם כאן ילדים גדולים. מקבלים החלטות, עושים מה שעושים, מצליחים או שלא - ולוקחים אחריות על התוצאה. כמובן תוך הקפדה על בטיחות. לפחות בטיחותם של אחרים. כי לבטיחות דווקא יש כללים מאוד נוקשים. שברת?... קורה. שיט-האפנס. זה האוטו שלך, אלה רק ברזלים וזה רק כסף. תעשה נכון את מה שאתה עושה, והסיכוי לשבור יירד משמעותית. ומי שלא מתאים לו כל זה, לגיטימי. שימצא תחביב אחר.
לא שזה ישנה משהו, אבל סתם בגלל שזה כיף בכלל לא דבילי - השיחות עד זוב שמן-גיר, שעניינן ג'יפים וברזלים, כמו פעם, סביב מדורה בנגב, נדרשות בהקדם....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
דווקא יש כללים. אבל חשוב להפנים שהם גמישים כמו מסטיק.
אין כללים.
יש ועוד איך.
ולנוכח נסיונך בשטח, אני חותם שגם אתה מקפיד עליהם. כנראה בלי לחשוב על זה בכלל.
דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
אני חושב שאני עם נמרוד.
אם היו כללים ואם הייתי כבול אליהם. לא הייתי קונה דאסטר ולא היה המגה-שירשור-פלצת הזה שממלא לנמרוד את השרת.
נדב, אתה עם ההיסטוריה שלך בתור ויטאריסט. צריך להבין יותר מכולם את מה שאני עושה. ורק בשביל להלהיט את הרוחות עוד קצת ... הסתכלתי על מדרגת כמריר. במפל ... בסרטונים .. ומה שעובר לי בראש זה שאיפה שסופה עוברת בגלל נהג ונעילות. סמוראי עובר בין הסלעים ולא מבין על מה המהומה ...
לדאסטר יש מרווח סרנים קטן [emoji848] המממממ (סתם ... )
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://www.4x4.co.il/article/12297
דרור,
ההבדל בין הניסוח שלך לבין הניסוח של נדב42 הוא ההבדל בין התפלפלות בטיעונים להקלה בעונש לבין פסק דין קצר ותכליתי.
Slowly..
אני לא עורך דין.
אבל אני כן מדריך נהיגה ומוביל טיולים.
ואני צריך למצוא פתרונות בזמן אמת להרבה סוגי כלי רכב ולהרבה נהגים ברמות שונות, תוך כדי שמירה על בטיחות ועל שלמות המכוניות - לא לדקלם כללים ולהיצמד אליהם כמו לעשרת הדיברות.
הכללים היחידים שאני נצמד אליהם כמו מאמין אדוק, נוגעים לשמירה על הטבע: יציאה בזמן משטח שמורות, נקיון, אי ירידה משבילים וכו'.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אין כללים.
אז בשפ"צ הבא שלך תפנה את ההיגוי נגד השיפוע....
סתם דוגמה קטנה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אני לא עורך דין.
אבל אני כן מדריך נהיגה ומוביל טיולים.
ואני צריך למצוא פתרונות בזמן אמת להרבה סוגי כלי רכב ולהרבה נהגים ברמות שונות, תוך כדי שמירה על בטיחות ועל שלמות המכוניות - לא לדקלם כללים ולהיצמד אליהם כמו לעשרת הדיברות.
הכללים היחידים שאני נצמד אליהם כמו מאמין אדוק, נוגעים לשמירה על הטבע: יציאה בזמן משטח שמורות, נקיון, אי ירידה משבילים וכו'.
ואללה, תקרא מה כתוב בהודעה 1655#, דווקא יותר התחברתי .......
אני בטוח!
שאתה מוציא אוויר, שאתה מדבר על בחירת נתיב, על רצף של נסיעה, על שפ"צ , על איך גוררים \ מחלצים, וכו'
כמו בכל תחום, צריך להבין, ולהכיר את היסודות ע"מ שאפשר יהיה לאלתר.
מי שלא שולט בחוקים וביסודות, יכשל באילתור. מי שיתכחש ליסודות, בטענה שהכל פתוח, יכשל, ומהר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אני חושב שאני עם נמרוד.
אם היו כללים ואם הייתי כבול אליהם. לא הייתי קונה דאסטר ולא היה המגה-שירשור-פלצת הזה שממלא לנמרוד את השרת.
נדב, אתה עם ההיסטוריה שלך בתור ויטאריסט. צריך להבין יותר מכולם את מה שאני עושה. ורק בשביל להלהיט את הרוחות עוד קצת ... הסתכלתי על מדרגת כמריר. במפל ... בסרטונים .. ומה שעובר לי בראש זה שאיפה שסופה עוברת בגלל נהג ונעילות. סמוראי עובר בין הסלעים ולא מבין על מה המהומה ...
לדאסטר יש מרווח סרנים קטן [emoji848] המממממ (סתם ... )
תחזור להודעות הראשונות שלך.... זה נראה שלא ידעת בדיוק מה אתה קונה.... ההתגלות היתה בהמשך.
יאללה בוא יש טיול מעניין(טיול התאוששות ממסע סוכות חחחח) הסופ"ש הזה :cool:
הלואי ....
סופ׳ש משפחתי בים המלח ....
אבל שלח מסלול. נראה ...
לגבי ההתחלה ... היה לי מושג רק לפי ההרגשה ולפי המבחן של דרור.
במחשבה נוספת ... תראה כמה התקדמנו מאז.
היו ממש מעט רכבי 4/4 ובקושי נסעו שבילים איתם.
אני טרפתי את הקלפים עם השרשור פלצת הזה ...
יש עכשיו אנשים שמעזים ממש לצאת לשטח עם הדאסטר. יש כמה וכמה דאסטרים עם נעילה. יש פורום דאסטר .. יש קבוצות ואצאפ לטיולים ... התקדמנו לא מעט.
מיטב נהגי השטח של ישראל מכלים את זמנם בהתעסקות בדאסטר ובגיא [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
אכן, בזכותך.
תהנו בים המלח ותאגור כוחות. 😉