חיים,
אנחנו מדברים על רדיאטור קטן, 25-35 ס"מ כל דופן, מצמידים על הרדיאטור הקיים מבחוץ (ליד זה של המזגן עם קיים) והמהדרים (קובי) מוסיפים פאן חשמלי. זה פשוט וזה עובד, למה לייצר חלליות?
Printable View
חיים,
אנחנו מדברים על רדיאטור קטן, 25-35 ס"מ כל דופן, מצמידים על הרדיאטור הקיים מבחוץ (ליד זה של המזגן עם קיים) והמהדרים (קובי) מוסיפים פאן חשמלי. זה פשוט וזה עובד, למה לייצר חלליות?
זה לא נכון לבנות ככה.
צריך לבנות רדיאטור עם יותר שורות אפילו 5 שורות ואת החלק התחתון שלו - בערך 10 ס''מ יש לעשות עם צירקולציה נפרדת לשמן.
כך חזית הקירור מקבלת אוויר לשני הצרכנים בלי שהאוויר החם מאוד של רדיאטור השמן עובר אחורנית כשהוא לוהט, ל''קרר'' את רדיאטור המים,אם הוא עומד לפניו.
זה סיפור לא פשוט בכלל,ועדיין לא למדתי את הנושא ביסודיות ראויה להביע דיעה.
חיים אני למדתי בצורה מקיפה את נושא הקירור בדיסקו דיזל.
אומנם לא בדיוק כמו הבנזין אבל קרוב.
בגדול יש כמעט אותה מערכת קירור בדיזל ובנזין
אבל בגלל שלבנזין יש יותר הספק, אני מניח שפליטת החום שלו יותר גדולה.
המערכת בנויה כך:
1. רדיטור קירור משולב למים ולשמן המנוע. זהוא הרדיאטור הראשי.
2. לידו רדיטור קירור האוויר של האינטרקולר. כמובן שאין אותו בבנזין. האם הראדיטור הראשי יותר גדול
וממלא את מקום רדיאטור האוויר?
3. לפניו יש את רדיטור המיזוג.
4. בתחתית יש רדיטור קטן מאלומניום. זהו רדיאטור קירור הגיר האוטומטי.
בדיזל לפחות מערכת הקירור היא אובר קיל!!!
אני נסעתי באילת ב 35 מעלות עם 7 אנשים ומזגן פועל במלוא הקיטור.
שום בעיה הקירור עבד למופת.
גם הרדיטור אלומניום מספק את הדרישות. אחרי בדיקה מקיפה באמצעות שעון חום הוא אף פעם לא עבר את המאה מעלות.
בדוק טוב טוב את הצינורות לרדיטור הקירור. יש להם נטיה לדלוף. יכול להיות מאוד לא נעים לאבד שמן הידרואלי באמצע טיול.
אישית לא היתי משנה את המערכת, היא עובדת טוב. היתי מנסה קצת יותר לפשט אותה (פחות צינורות==פחות אפשרויות לדליפות) אבל זה סיפור אחר.
אם אתה ממש רוצה אתה יכול להפריד בין רדיטור המים לרדיטור שמן המנוע. לי אף פעם לא היו בעיות עם השילוב הזה אבל איציק מלא בסיפורי זוועה על שמן שנכנס למיים...
הבדלים של 15 מעלות בין ראשי המנוע לרדיטור נראים לי לא הגיונים כדאי לבדוק אם הרדיטור לא סתום.
מוני ,עשית לי קצת סדר במערכת הקירור ,מה שיעזור לי בהמשך.
אם הרדיאטור של הדיזל גדול יותר מהבנזין ,למה לא להתקין אותו ברכב ובכך לפתור בעיה אפשרית ?
היום הוקדש לניקוי חלודות וצביעה של הויטארה.
העמוד הקדמי של הדלת נהג היתה חלודה באופן מוגזם,לכן פרקנו את הדלת ובנינו עמוד חדש מפלדה מגולבנת שהוצמד לעמוד החלוד. בנית החלק נמשכה 5 שעות בכדי להתאים במדויק את החלק החדש למבנה הקיים עם כל הפיתולים והעקמומיות של מבנה העמוד.
עכשו נשאר רק לרתך את העמוד לעמוד החלוד ולצבוע את שניהם.
כרגיל - לא הספקתי להכין את הבהמה לטיול שבת ועדיין לא החלטתי מה עושים מחר.
חזרתי עכשו מטיול לא ארוך בהר חורשן ובכרמל הדרומי, שהפך לזלילת מישמיש של סוף עונה. הבודדים שנשארו להבשיל על העץ לאחר הקטיף מבשילים באופן טבעי וטעמם כמו מישמיש ולא כמו חיי מדף.
היום גם סוף סוף התרגלתי לדפיקות ,חריקות ואנחות הנשמעות מתחת לרכב, וכבר ממש לא התרגשתי.
עכשו אמתין בסבלנות כדי שמשהו ישבר ,ואז יגיע תורו של התיקון.
חיים ,שאלה ,לפני החלפת רדיאטור וכו' בדקת את הפאן קלאצ' ?
בסוף הקיץ שעבר. אבל אבדוק השבת פעם נוספת.
משימת הקיץ היא לתפוס בריזות במקומות לא רחוקים בגלל מחירי הדלק הממריאים. כנראה שהדלק מתיקר גם השבוע ויש לפתוח מחדש את אתר ''ג'יפים למסירה''.
בשבת מצאתי עץ חרוב מדהים בראש גבעה באזור יער הרצל ושם ביליתי שעתיים קרירות בתוך ליבו של אזור חמסיני.כל הסיפור ''עלה'' פחות ממאה ק''מ - מצב נסבל להוצאה שבועית.
ככה יוצא ששלוש שבתות על טנק דלק אחד מאפשרות המתנה למחירים שפויים. גם בלאי הרכב קטן משמעותית כך שמפלס העצלנות לתיקונים ברכב עולה פלאים.
ולמי יש חשק לטפל ברכב בחום של 40 מעלות ? בינתיים נוסעים על שאריות התחזוקה החצי-שנתית שמסתיימת השבוע.
בימי החום האלה, אני לא מתקרב לרכב בכדי לעשות המון שיפורים שברשימה. מכסימום ממלא דלק ונוסע משהו כמו מאה ק''מ בשבת רק בכדי לאכול מעט אבק שיספיק לכל השבוע.
נסיעה לדרום במחירי הדלק החדשים זה ממש טירוף,מה עוד שצריכת הדלק שלו ממשיכה להיות 4 לליטר ,למרות הטיפול היקר אצל גרשון.
אנסה להרכיב את חיישן החמצן החסר שקניתי בהקדם האפשרי. לא שאני מאמין שזה יעשה את השינוי.
נראה לאן נגלגל את האוטו הבוקר.
ברצוני לנצל את הבמה הפתוחה של הפורום על מנת לקרוא לממשלת ישראל קריאת חירום:
אנא אפשרו למר חיים רכס לקנות דלק במחיר מוזל.
כמו כן, אנא שיקלו את האפשרות להעניק לו דלק חינם לכל החיים.
תרומתו של מר רכס להעלאת המורל ולשיפור מצב הרוח של באי הפורום לא תסולא בפז, ובפרט בימים קשים אלו.
הנני סבור כי הענקת אי-אילו מאות ליטרים של דלק (לדעתי בהחלט ניתן להשתמש בכך במאגרים הממשלתים) לא תעלה כמעט כסף למדינה. לעומת זאת, הענקת אפשרות הנסיעה הכמעט בלתי מוגבלת למר רכס תעשיר את הפורום בסיפורי מסע הזויים ובסיפורי חילוצים וטיפולים הזויים לא פחות.
מר רכס ומסעותיו בדרכי ישראל ובנבכי המכניקה והמוטוריקה הבריטית ראויים לציון ויש לשמרם כנכס צאן ברזל עבור המורל הלאומי!
העניקו למר רכס את ליטרות הבנזין הדרושות לו!
(נכתב בגעגוע עז לפוסטים עת מחירי הנוזל הירוק היו שפויים יותר)
היום סוף סוף קצת עבדתי על הבהמה.
החלפתי את מיכל העיבוי השחור במיכל לבן,ואני מתלבט אם לקחת את השחור איתי ברכב בגלל הנפח שלו.
פירקתי את חיישני החמצן המשומשים שקניתי מהאגזוז שהם היו מורכבים עליו ,ובאיזה יום ארכיב אחד מהם באגזוז שלי.
את המוט לשחרור הציריה באורך של שני מטר הרכבתי באמצעות אזיקונים על קורת השלדה מלמטה ,כדי שלא יסתובב לי בין הרגליים.
את הברזים של הגז העברתי מצד ימין לצד שמאל היות והגישה לצד שמאל מאוד נוחה ולצד ימין קשה להגיע כשהמטבח פתוח. אני לא מבין איך מלכתחילה עשיתי שטות כזאת שעכשו היא נראית הכי טבעית בעולם.
חסר לי הרבה אבק ואני מתכונן לאכול אותו מחר בכמויות,אולי אפילו במדבר יהודה. נקווה שיהיה מספיק חם......
סביר להניח.
יתכן שהספידומטר סופר את מספר הסיבובים במקום את המרחק כך שבקוטר גלגל גדול יותר הספידומטר מחסיר הרבה קילומטרים בנסיעה ארוכה.
כדאי לבדוק את זה מול ה-GPS.
לא "יתכן" חיים. בדיוק כך.
הספידומטר סופר סיבובים ומתרגם אותם לק"מ ולמהירות. שינית גודל גלגל - עיוותת את התוצאה, שכבר אינה נכונה.
יש בד"כ "קיטי תיקון" לשינוי גודל גלגל (גלגל שיניים אחר ביחידת המדידה בטרנספר, ואולי נתון אחר למחשב, היכן שהמדיד הוא אלקטרוני).
היום בדקתי את הספידומטר על כביש 6 מול ה-GPS.
התוצאה האנלוגית על הספידומטר נמוכה ב-8% מהדיגיטאלית של ה-GPS.וזה אומר שאני צריך בהעגלה להוסיף 10% בערך לבדיקת צריכת הדלק בעתיד.
זה פותר את העובדה שהמנוע עובד ממש עגול וסביר בבדיקת המחשב אצל גרשון.
היום היה ממש לוהט ונסעתי על כביש 6 בחום המירבי בדרכי חזרה צפונה מטיול באזור חבל עדולם.הטמפרטורה בחוץ היתה בין 42 ל-45 מעלות לפי הרגש שנמצא מחוץ לרכב.
רוב הדרך שייטתי במהירות של 110 קמ''ש ושכחתי בכלל שאולי הצמיגים הזקנים שלי עלולים להתפורר בחום העצום הזה ובמהירות הגבוהה.לשמחתי הם הגיבו טוב לחום הכביש רק מהעובדה שהגעתי בשלום, אך ברור לי שאני צריך להזהר ממצבים קיצוניים כאלה ולפחות לקרר את הצמיגים מפעם לפעם.
בטיול פגשתי חקלאי משקף שקנה ל.ר. דיסקו 96 זהה לשלי,שרצה להתייעץ על הרכב. ניצלתי את המפגש וצרפתי אותו לאתר שלנו לצורך לימוד מורחב על הצרות שיהיו לו בדרך.
אם לא יהנה מהג'יפ שלפחות יהנה מהאתר.
חיים,
ביצעתי את הבדיקה הזו לרכב שלי, התוצאה דומה מאד, מה שבחישוב מהיר מציג כביכול צריכת דלק טובה ממה שחשבתי אבל אתה צריך לזכור שגם עם הצמיגים המקוריים יש זיוף כלפי מטה של הספידומטר.
אחרי השינוי ההבדל אמור להצטתמצם למינימום כלומר שצריכת הדלק קרובה יותר למציאות (בהנחה שהמידה שלך גדולה יותר בקוטר ולא הקטנת מידה).