-
Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
כשהוגש הבגצ לגבי הספורט המוטורי זה בגלל שלא ניתן היה לקיים ארועים שאינם מחתרתיים.
רוצה לומר > לא היה מה להפסיד.
המצב היום שונה בתכלית.
הרוב המכריע של הכלים, כולל המוגזמים, מסתדרים.
בגלל זה צריך לסתום את הפה.
שום דבר ככול הנראה לא הורע ביחס למצב הקודם.
רוב הסיכויים שבית משפט לא יהיה לטובתנו אם הוא יזדקק להשוואה לתקנות הארופאיות
-
תגובה: Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
בועז יש כאן עו"ד שיכתוב דעתו.
אין לי מושג לגבי התקנות האירופאיות, אני רק יודע שראיתי כלים יפיפיים באירופה שלא עומדים בתקנה המגוכחת.
כאן מדובר בתקנה שגורמת לעיוות כלכלי ופגיעה גסה בחופש האזרח.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
לא מבין על מה הבכי.
כמו שכתב בועז, לפני כן היה אסור הכל. כרגע יש פתח להגבהה קלה, או, אם אתה רוצה להשקיע כסף, להגבהה קיצונית (אגב, אם כמה בעלי רכבים רוצים לעשות אותה הגבהה אני מניח שניתן לחסוך בעלויות).
עכשיו, אם אני הייתי הפקיד/מהנדס שמאשר את התקנה הייתי דואג מאוד שהעניין לא יהפוך לסדום ועמורה, כי ברגע שיקרה משהו בגלל איזה קיט פרוביזורי, האחריות תיפול עליי.
הדרך היחידה לרצות את דרור, כנראה, זה לגייס מאות פקחים שבמשך כמה שנים ידאגו שאף רכב שלא עומד בתקנות לא יעבור טסט (עד לרמת המדבקה הזוהרת), ואז להעביר את התקנות החדשות.
ואגב, נמרוד, אין לזה שום קשר לאופי ולאישיות שלו. זה באשמת המוצא ;-)
בפעם האלף - גם לפני שהיה חוק ספורט מוטורי, הכל היה אסור. ובכל זאת היה ספורט. ואפילו לא ממש מחתרתי אלא די בגלוי.
ואנשים בנו רכבים. והיו ליגות מסודרות. וה כל היה בסדר. "עד שמישהו ייפגע". ועובדה שלא נפגעו.
והיום זה חוקי. כמו שהיום לכאורה חוקי להגביה. אבל כבר אין ספורט. והאם יוכלו להגביה וכמה יוכלו? נחכה ונראה.
וכן, מה שהיה עד היום לא היה בדיוק חוקי, אבל ככה זה התנהל עשרות שנים, כולל כלי רכב של רשויות המדינה עצמן שעברו שינויים כאלה ואחרים ואף אחד לא מת מזה, והיום איך אתה "עושה סדר" בלי לפגוע ברכושם ובזכות הקניין של עשרות או מאות אלפי בעלי רכב?...
ברור שאפשר בכוח. תשלח משטרה ותעצור אנשים כי כידוע, הכי קל לאכוף על אזרחים נורמטיביים. ואולי שמשרד התחבורע ירכוש עוד כמה אלפי ניידות שיארבו בכבישים לכל קורקינט, ויעשו את המוות לכולם. בפני פקידון שמעוניין להשליט שררה ואימה על הציבור עומדות אלף ואחת דרכים יצירתיות.
בינתיים, אף אחד במשרד התחבורע לא יכול לקבוע איזה קיט הוא "פרוביזורי" ואיזה לא. האם אתה יכול לקבוע?... האם יש לך מידע כמה תאונות, אם בכלל, קרו בגלל שיפורים ברכב ואם כן, האם בגלל קיטי הגבהה "פרוביזוריים"?
עובדה שמערכות מתלה איכותיות ויקרות שמאושרות על ידי יצרני רכב בעצמם לא עוברות את המשוכות של חכמי משרד התחבורע היהודי, אבל סחורה פחות טובה, העיקר שהיבואן המקומי שלה, שיהיה בריא, מוכר בכמויות לרשויות, דאג שתעמוד בתקנות של המומחים המקומיים, אז היא כן עוברת. וכמובן כל אותן בעיות נקודתיו תשהעליתי, שהתקנה הזו, שיש בה יותר חורים מאשר גבינה, לא מתייחסת אליהן ולא יודעת איך לטפל בהן - אז זורקים את הכדור לבוחן, שיחליט לפי העין.... אני יכול להעיד ממקור ראשון ששטר של 200 עושה נפלאות לשיפור הראיה של בוחן רישוי ממוצע, שלא לדבר על שני שטרות....
אנחנו אולי עם הספר, אבל את הגלגל לא אנחנו המצאנו, אז מוטב היה שלא היו מתעסקים בזה בכלל. וזה מעבר לעובדה שיש במדינה הזו הרבה יותר בעיות "קצת" יותר בוערות מזו.
סדום ועמורה אתה אומר?... בענף הרישוי לרכב הסדום והעמורה חוגגים כבר כל כך הרבה עשרות שנים, עד שבסדום ועמורה המקוריות, אילו היו עומדות על תילן היום, היו יכולים לשלוח את עובדי המדינה שלהם להשתלמויות כאן, אצל הפקידונים והמאכערים שלנו.
-
הייתי הערב במפגש אופנוענים עם מפקד סיירת האופנועים .
נכון שלא היו הרבה הסכמות אבל לפחות היה דיון ונפתח פתח למפגשים עתידיים וניסיון להגיע להבנות נוספות
השאלה איך מביאים לפה או לפגישה קצין משטרה בכיר
-
Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
תביא גם סוהר יחד עם השוטר
דרור, מרוב עצבים 3/4 ממה שאתה כותב זה שטות גמורה. מצטער.
בכל מקרה- תתיחס למה שכתבתי:
מה השתנה לרעה לעומת המצב המוכר לך עד אתמול?
-
אוי דור, אתה תמים.
המשטרה מחוץ לויכוח הזה. אין לי אף טענה אליה. תפקיד המשטרה לאכוף את החוקים ותו לא. לא לחוקק אותם ולא לשנות אותם. קציני משטרה רק ממלאים הוראות מהממונים עליהם.
אז אל תבזבז את זמנם היקר כאן. יש להם על הראש שוטרות להטריד.
-
ניסו כל כך הרבה פעמים ....
אין איש רשות כלשהי שיבוא לפה ליפול בפח.
לא קיים.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
אךךךך.....אךךךךך.....ארה"ב.....חזרתי שבוע שעבר אחרי חודש והנה אני נתקל בשטויות במיץ עגבניות של כל משרד עלאק תחבורה.
פשוט בושה אני לא מבין מה מדינת ישראל יודעת שהאמריקאים לא???
למה כאן הכל אבל הכל אסור ושם מותר ואנחנו עוד מפגרים אחריהם בלפחות 100-200 שנה.
ואני אסיים במשפט אחד כי יכולתי להמשיך למרמר ולהתמרמר עד הבוקר-חוץ מכלום אין פה שום דבר.
Sent from my SM-G610F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
תביא גם סוהר יחד עם השוטר
דרור, מרוב עצבים 3/4 ממה שאתה כותב זה שטות גמורה. מצטער.
בכל מקרה- תתיחס למה שכתבתי:
מה השתנה לרעה לעומת המצב המוכר לך עד אתמול?
מה השתנה לרעה?
אם נניח שהרכב שלי סטנדרטי ועד היום לא היו מעירים לו על הגובה, מהיום הבוחן אומר לי שהוא "נראה לו מוגבה" כי הרי מדינת ישראל הכשירה והסמיכה את העין שלו כמכשיר מדידה מכויל עם חותמת, יענו כי "ככה וככה" הפכו ליחידת מדידה רשמית במדינת ישראל 2017. ואז מה אני עושה?...
אם לרכב שלי יש קפיצים מתוצרת ישראל שאין להם TUV, שזה אמיתי. יש לי. מה אני עושה?....
ואם לרכב שלי יש סט קפיצים אמריקאי איכותי בנזונה, אבל יותר גבוה מ-2'. מה אני עושה?....
האם קפיץ הווי דיוטי באורך המקורי, אבל ששוקע פחות, הוא "הגבהה"?
ועוד ועוד. כמספר דגמי רכבי השטח ששווקו אי פעם בישראל, כך מספר השאלות. כפול ארבע.
אז תתייחס נקודתית לדברים ספציפיים שכתבתי ואל תתחיל להיתמם לי. התקנה הזו היא כמו חריץ גבינה שוויצרית שיש בו יותר חורים מגבינה, והיא נתפרה לצורך מסויים מאוד. לך אני לא צריך להסביר לכבוד מה ומי. אבל אל תאחז את עיני אלה שלא מבינים עדיין במה מדובר. וגם אל תשלח אותנו ל"שנה גרייס" או ל"עשרה ימים גרייס" כאילו קיבלנו מתנה משמיים, כי זה לא משנה כמה "גרייס" נקבל ואפילו אם זו תהיה הנסיכה גרייס ממונקו - אני עדיין מחכה לראות את ה"מתקין המוסמך" (ולא מאכער) שיחתום לי על ארבעה קפיצים בני 15 שלא הוא התקין (ושכל כך שקעו עד שאני בספק אם הם נותנים איזו שהיא הגבהה). כאמור - הבטחתי ואקיים - אני קונה אצלו ארבעה בולמים חדשים.
-
דרור אולי תאיר את עיני בבקשה ?
-
דרור,
מתקין "מוסמך" יחתום לך שאמא שלו בתולה תמורת ערימת כחולים....
-
אהה.
אז עכשיו זו רק שאלה של סכום?
שנעשה מכרז בין המאכערים למתקינים המוסמכים?................
-
דרור... אתה ממשיך להצביע על כל מה שלדעתך ולפרשנותך לא בסדר (וטועה בהרבה דברים לטעמי). אבל עדיין לא מציע מה לעשות.
בעיה.
כי אני באמת לא רואה בביקורת לשם ביקורת שום טעם.
ולגבי הבגצ.... יש לי מה לומר אבל לא כרגע.
אסף.
-
דרור, כל הבעיות שכתבת קיימות לא מהיום ואתה חי ונוסע ברוך השם.
לגבי ההסמכות על המעבדה הגרמנית הפרטית ( TUV), כנראה שאם יש פה קייס הרי שיש בעלי אינטרסים כלכלים שזה נוגע לפרנסתם לא פחות משזה חשוב לך והם כבר יחלצו ( או יתקעו יותר עמוק) את העסק...
תזכור,
החברה של משרד התחבורה רצו רק דבר אחד: שהאחריות לא תיפול עליהם.
לא סידור למעכרים וכל מיני קונספירציות.
פשוט מאוד
-
מה לעשות?
האם עוד ניתן לשנות משהו?
כי כבר אמר לי מישהו חכם, שלהעביר חוקים חדשים נורא קל במדינה שלנו. לבטל או לשנות אותם - קשה עד בלתי אפשרי.
אתה שואל אותי? אני בעד ההתייחסות האמריקאית - תעשה מה שאתה רוצה. אבל אם פישלת, תתן את הדין ללא רחמים בצורת פיצויי עתק ושנים ארוכות בקלבוש.
יבואו ויגידו שאצלנו זה לא יכול לעבוד וזה ויכוח לגיטימי אבל אחר לחלוטין. במקרה הזה הייתי מעדיף שכמ ועם הספורט המוטורי, שלא יגעו ושלא יעשו כלום - אל תעזרו, אל תפריעו. אל תכירו "בזכות/אפשרות להגביה" ואל תסמיכו את העיניים תאבות הבצע של בוחני רישוי מושחתים לחרוץ גורלות.
בינינו, היתה איזו בעיה?... הרי הפתרון כאן קדם לבעיה. ולכבוד הפיתרון המציאו את הבעיה.
-
אני מניח שכבר אי אפשר לשנות ולכן מציע איך להתמודד.
אתה רק מתלונן. זה גם סוג של התמודדות אבל שלא עוזר לאף אחד.
אני מזכיר שלפני שנים... היה מי שהציע גם כאן שהמדינה תאמץ תקינה שבמקום לומר שהכל אסור, תקבע כללים לאיך לבצע שיפורים. כי אז - גם אז - ניבאו שהשמיים עומדים ליפול ואוטוטו לא נוכל להחזיק ג׳יפים משופרים...
תחפש טוב אולי תמצא את ההצעה הזו...
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
דרור, כל הבעיות שכתבת קיימות לא מהיום ואתה חי ונוסע ברוך השם.
לגבי ההסמכות על המעבדה הגרמנית הפרטית ( TUV), כנראה שאם יש פה קייס הרי שיש בעלי אינטרסים כלכלים שזה נוגע לפרנסתם לא פחות משזה חשוב לך והם כבר יחלצו ( או יתקעו יותר עמוק) את העסק...
תזכור,
החברה של משרד התחבורה רצו רק דבר אחד: שהאחריות לא תיפול עליהם.
לא סידור למעכרים וכל מיני קונספירציות.
פשוט מאוד
ברגע שבעלי אינטרסים כלכליים מתחילים לבחוש, אתה מקבל את מה שקיבלנו זה עתה.
אל תהיה תמים בועז, לא מתאים לך. זה כל כך שקוף שהעסק נתפר לפי מידה עבור מישהו או מישהם.
כי ככה זה עובד במדינה שלנו. אל תשכח באיזו דרך קיבלנו מהם את הווסטים הצהובים.
ואנחנו עוד נגיד יפה "תודה רבה" אם זה לא יהיה יותר גרוע.
- - - Updated - - -
תקינה לערכות חדשות זה נפלא.
אני גם אמרתי אז שמצידי כל מהנדס רכב עם תעודה יהיה מוסמך לחתום. ניסיתי לסדר לך פרנסה.
אבל מה עושים עכשיו עם כל אלה שכבר נוסעים וקיימים?....
"דור המדבר" או איך שתקרא לזה?
זה לא אחד או שניים או עשרה. זה עשרות אלפים לכל הפחות, שהולכים להיזרק לגוב האריות.
לזה אין תשובה. לא תשובה מספקת לפחות. אבל ממתי זה אכפת למישהו במשרד התחבורע.
-
ואיך אתה מציע להתמודד עם זה?.....
עוד לא קיבלנו שום רעיון מציאותי מלבד הצעות בפרטי להתארגנויות לטובת הזמנה מרוכזת אצל מאכער כזה או אחר.
-
פספסתם את כל הקטע ...
דוחפים אתכם לכיוון .. ואתם .. עיניים לכם ולא יראו .. :)
איך עדיין אין פה בפורום רב בוחן טסטר ?? מה'פוזיציה' .. ??
אחד שהעין שלו מכויילת 'נמוך' .. ?
-
א. לאסוף מודיעין. לדעת מי מאשר ומה. להתקשר למתקינים ולשאול. שכל אחד יגדיר לעצמו צי״ח וישתף כאן.
ב. לנסות ולאשר בפועל. כל אחד את הצרה הפרטית שלו. ומי שמצליח שיכתוב וישתף. אין מה להסתיר זה חוקי לחלוטין.
ג. ליצור עניין אצל המתקינים המורשים כדי שתהיה להם סיבה לרשום דווקא את הקפיצים שיש אצלך.
ד. עד שהכל יהיה ברור - מי שצריך וימצא איך ״להסתדר״ כמו שהצליח עד היום - מצד אחד אני מתקשה לקבל את תרבות המעכרים ועמילי הרישוי - צורה בסיסית ביותר של שחיתות אבל קשה לי לצאת בביקורת כלפי מי שמשתמש בשיטה הזו כי אין לו ברירה - מצד שני מי שהמכונאי הקבוע שלו יודע להעביר טסט כחוק ובלי בלבולי מוח - זו הדרך הנכונה ולא רק בגלל הגבהות. ג׳יפים ומכוניות נכשלים בטסטים.
ה. לאט לאט כולם יהיו עם ההערה של ההגבהה ברשיון. היא תיכנס בכל מיני דרכים.
זה מה שאני מציע מתחילת הדרך. טוב או לא? יעבוד? יעבור? מי יודע...
אסף.