תגובה: וונדורה 4X4 - קמפר? מונית שירות? ימים יגידו
מספר המלצות ונקודות למחשבה, מניסיון בפרויקט פחחות גג במצב גרוע יותר.
- תשקיע בטלאים יפים, למרות שלא רואים. זה לא הרבה יותר עבודה.
- יש לך ''אמבטיות'' בגג. צריך להרים את הגג למצבו המקורי, כדי שלא יהיו הצטברויות מים. זה מה שגורם לחלודה ולנזילות.
- הנזילות מהמרזבים כנראה יותר קריטיות ממה שאתה חושב. בד"כ מבנה הגג הוא בחפיפה מעל המרזב, ואז חודרים מים בין הגג למרזב. זה גורם לחלודה בקורה ההיקפית ולהחלשות החיבור של קשתות התמיכה של הגג לקורה.
- במידה ואתה רוצה לאטום הגג, בנוסף לפחחות, ממליץ להשתמש בחומרים יעודיים לתעשיית הרכב, ולצבוע מעל. כגון חומרים לאיטום תחתית מרכב.
אם תרצה, אפרט לגבי טכניקת העבודה.
Sent from my SM-N770F using Tapatalk
אני עדיין מתפעל מהגודל של הוואן הזה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
תומר ב
מספר המלצות ונקודות למחשבה, מניסיון בפרויקט פחחות גג במצב גרוע יותר.
- תשקיע בטלאים יפים, למרות שלא רואים. זה לא הרבה יותר עבודה.
- יש לך ''אמבטיות'' בגג. צריך להרים את הגג למצבו המקורי, כדי שלא יהיו הצטברויות מים. זה מה שגורם לחלודה ולנזילות.
- הנזילות מהמרזבים כנראה יותר קריטיות ממה שאתה חושב. בד"כ מבנה הגג הוא בחפיפה מעל המרזב, ואז חודרים מים בין הגג למרזב. זה גורם לחלודה בקורה ההיקפית ולהחלשות החיבור של קשתות התמיכה של הגג לקורה.
- במידה ואתה רוצה לאטום הגג, בנוסף לפחחות, ממליץ להשתמש בחומרים יעודיים לתעשיית הרכב, ולצבוע מעל. כגון חומרים לאיטום תחתית מרכב.
אם תרצה, אפרט לגבי טכניקת העבודה.
Sent from my SM-N770F using Tapatalk
עונה לפי הסדר:
- אתה רומז שהם לא יפים?! נעלבתי. (אבל אתה צודק. יפה היה לרתך אותך בגובה 0 עם שאר הגג)
- נכון, אבל כרגע אין לי גישה מלמטה ואין לי פטיש משיכה. אשמח לטיפים / השאלת כלים מתאימים...
- יכול להיות, אבל זה לא אמור להשפיע על הטיפול... אני אצטרך להחליף את כל המקטעים החלודים, ובעת החיתוך אני אבדוק מה המצב מתחת. זה יהיה פרויקט ארוך ומתמשך, והפעם אני אדאג כמובן שכל החיבורים יהיו ב-0 ושלא יראו אותם אחרי צביעה.
- האמת שחשבתי לצבוע עם פריימר ואז גומיגג. כן, זה שכונה, אבל זה נראה לי חומר מתאים למשימה... אשמח לתובנות בעד/נגד.
ואשמח לפירוט לגבי כל מה שאתה מוצא לנכון...
4 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רון נחמן
עונה לפי הסדר:
- אתה רומז שהם לא יפים?! נעלבתי. (אבל אתה צודק. יפה היה לרתך אותך בגובה 0 עם שאר הגג)
- נכון, אבל כרגע אין לי גישה מלמטה ואין לי פטיש משיכה. אשמח לטיפים / השאלת כלים מתאימים...
- יכול להיות, אבל זה לא אמור להשפיע על הטיפול... אני אצטרך להחליף את כל המקטעים החלודים, ובעת החיתוך אני אבדוק מה המצב מתחת. זה יהיה פרויקט ארוך ומתמשך, והפעם אני אדאג כמובן שכל החיבורים יהיו ב-0 ושלא יראו אותם אחרי צביעה.
- האמת שחשבתי לצבוע עם פריימר ואז גומיגג. כן, זה שכונה, אבל זה נראה לי חומר מתאים למשימה... אשמח לתובנות בעד/נגד.
ואשמח לפירוט לגבי כל מה שאתה מוצא לנכון...
- ממש לא מתכוון להעליב, ובטח שלא לבקר עבודה עצמית. התכוונתי לטלאים עתידיים, ועד שאמרת, לא ראיתי שביצעת כבר טלאים.
- משיכת הגג כלפי מעלה, ללא תיקון/תוספת קשתות תמיכה מתחת, לא תעזור. כל חתול שיעלה על הגג יוריד לך אותו בחזרה למטה...
- ריתוך טלאי אפס, ללא פירוק ריפוד הגג, יהיה בעייתי מאוד. הסיכוי לנזקים לריפוד/שריפה גדול.
- הורדת הריפוד יאפשר לך תוספת/תיקון קשתות תמיכה, טלאי אפס, ואיטום הגג מלמטה (חומר איטום מרכב, יתן אטימות ובידוד).
- לגבי שיטות ביצוע, מכיוון שאני לא אומן פחחות צורנית, הבנתי שיותר פשוט לעבוד עם טלאים ישרים ככל שניתן, ולא מקושתים. לכן עברתי עם סרגל וסימנתי קטעים ישרים לאורך הגג. הטלאים בוצעו לאורך הקטעים הישרים. הקפדתי על השארת קטע מחובר בין שני חיתוכים, לצורך קיבוע הגג במקום ללא תזוזות ועיוותים.
- תנסה למצוא פח שחור דקופירט 0.8-1 מ"מ ולהימנע מלעבוד עם פח מגולוון. ההבדל בנוחות העבודה משמעותי.
מצרף תמונות ממצב התחלתי, תוך כדי ביצוע, וממצב סופי של טלאים ופריימר ללא שכבת שפכטל .
בהצלחה .
קובץ מצורף 136349
קובץ מצורף 136348קובץ מצורף 136350
קובץ מצורף 136347