נכון, הסתכלתי לפני. נראה שיש אצלו מספיק בטן
Printable View
נכון, הסתכלתי לפני. נראה שיש אצלו מספיק בטן
על הכבוד ,איזה פרוייקט מושקע ,רציני,מקצועי, עם ירידה לפרטים טכניים הכי קטנים. כייף לקרוא את השירשור. פרוייקט אומנות מקצועית, שפו ענק .
כשאני טיול כיום הכל על הצימיגג 800 ליטר. ואם יש דילוגים בטיול זה אכן עבודה פיזית, נגרר זה אחלה רעיון .
שאלות להבנה :
1. לא הצלחתי להבין מקריאת השירשור (אולי פיספסתי) האם בנית עגלה (סרן,עלים, ובנית ארגז ורישוי) או רכשת משומשת כמו של חברת חשמל ורק שיפרת המיטלים והצמיגים.
2. אשמח אם תוכל לשתף עלויות של הפרוייקט, עם פירוט כללי,להבנה מה סדר גודל של תקציב שיש להשקיע. ראיתי שיש כל מני עגלות משופרות שמגיעות לעלות של 60 אלף שח ויותר . אני מניח שאם מביטים על כמות ההשקעה, הזמן,הריצות,המתנה לחלקים מחו"ל בסוף שואלים האם משתלם לקנות או לבנות. ונוציא מהמשוואה את הכייף של בנייה-עצמית.
3. האוהל מספיק גדול לאכלס משפחה ,האם התכנון היה שכל המשפחה תישן יחד באוהל על המקרר,או רק זוג ?
4. שאלה למבינים בניגררים: האם הנגרר יכול להיות רחב יותר מהגורר? (נניח שאני גורר עם פרייבט)
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
מצטרף לשבחים, כיף לראות ולקרוא.
שאלות:
1.האוהל הוא צדפה שנפתח בדומה לאוהלי גג?
2. המיקום של הכיריים לא צמוד מדי לאוהל? לא מחמם את הניילון של האוהל בעת השימוש?
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
שיפרתי עגלה קיימת שהיתה ברשותי אז היא לא חלק מהתקציב.
עלויות נוספות לא חישבתי באמת, זה בוודאי לא כמו החדשים בשוק, אבל אני מעריך שלא פחות מ 15k.
האוהל משפחתי ומכיל 5.
כרגע הוא נבנה חלקית על הגג ובעתיד יותאם לפתיחה מהירה ממש.
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
פשוט מדהים.
שאפו !!!
איך יודעים באיזה מיקום לסגור את מוט ההברגה של הברקסים ? https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...9576de3499.jpg
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
אני שמתי לב שככל שזה משוחרר יותר אתה מקבל מכה חזקה יותר לרכב הגורר בבלימה,
פשוט כי רגע הבלימה של הנגרר מתעכב.
אז אני מכוון כך שזה שזה כמעט מתוח, ובודק עם בלם החנייה איך זה מרגיש, ואיפה מתמקמת ידית הבלם חנייה במצב חנייה, בערך במרכז התחום, ניצב כלפי מעלה.
בדיוק כמו כיוון בלם חנייה של רכב, מתוח מידי ותקבל בלימה מיותרת כל הזמן ומשוחרר מידי הידית מאוד גבוהה עד לא יעילה.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
זה נראה כמו כיוון רפידות בלם תוף.
זה לא ניחוש, יש הגדרת מרווח ומשחק עדין שקצת קשה להסביר במילים.
לבלם תוף יש ״המרצה עצמית״ בתהליך הבלימה אז כיוון לא נכון יכול לגרום לתחושה של ״אין ברקסים״ ואז נעילה כי הרפידות ננעלות מול התוף.
הכוונון זה סוג של החלקה עדינה אך קיימת.
מרימים גלגל באוויר מותחים את הכבל עד שאי אפשר לסובב את הגלגל ביד. משחררים טיפה עד שאפשר לסובב את הגלגל בקלות אבל הרפידה עדיין נוגעת (שומעים אותה). ואז משחררים ממש עוד טיפה שהרפידה נוגעת- לא נוגעת. זה המקום. תוך כמה קילומטרים של נסיעה ההתאמה של הרפידות לתוף תהיה מושלמת
אסף.
אתם מדברים על כיוון הרפידת הסנדל עצמה.
בנגרר יש משמעות גדולה מאוד לנקודת התחלת הבלימה, מהלך הייצול הוא נתון קבוע,
אם הבלימה מתחילה בסופו יהיה מהלך שלם חופשי בכל בלימה של הגורר בו הנגרר מתרסק לתוך הגורר (סוף מהלך בלימה) ואז האצה נוספת נותנת מכה נוספת כשייצול מגיע לסוף מהלך גרירה.
לעומת זאת, אם מכוונים את הבלימה מתוחה מידי, בכל שחרור רגל מהגז הנגרר מנסה לבלום, וסתם נועל גלגלים.
צריך לאפשר לו קצת חופש, לא יותר מידי ולא מעט מידי.
אני מסכים שצריך להתחיל מהגלגל עצמו, ואח"כ לכוון את מיקום הבלימה בייצול ע"י כיוון הכבל /מוט הברגה
פספסתי כמה מילים ואולי בחרתי לא נכון במילה "נתון", הכוונה עוד אלמנט במשוואה, מהלך הייצול הוא נתון קבוע, אבל נקודת ההפעלה לא!
אם תכוון את הגלגל נהדר, בדיוק רדיוסים מדהים, אבל המוט הברגה משוחרר מידי לא תתקבל שום בלימה!
לכן נדרש לכוון את הכבל /מוט ההברגה.
ברכב רגיל, הדוושה בעלת מהלך קבוע ונשאר לכוון רק את הסנדל בגלגל.
בנגרר יש עוד אלמנט במשוואה והוא אורך הכבל / מוט ההברגה.
ההקבלה שלך היא לבלם חנייה ברכב.
גם שם, כוונון מרווח מושלם ללא כיוון כבל לא יניב בלימה.
נכון, כתבתי את זה בהתחלה
כיוון הרגולאז' בגלגל הוא עבור מנגנון פוש-פול במצב חופשי (כלומר לא בלום) וללא חופש בשטנגות. כלומר היצול משוחרר והמנגנון 'מתוח'...
או במלים אחרות כיוון הרפידות כמו שכתבתי קודם על ידי מתיחת ההברגה בשטנגה של הפוש-פול. ככה מכוונים את מהלך האפס יחד עם המרווח בגלגל.
זה מה שאתה כתבת, מוטי - אבל פרקטית ככה עושים.. אז אין מהלך אפס ארוך ומטריד, הבלימה מיידית, ואם זה מציק בשטח אפשר לשחרר טיפה. .
אסף.
תוספת קריטית https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...2c316b839c.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...1231e3977e.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...dc45abb975.jpg
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
מדיח כבר יש לך בנגרר?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
המגנט לפקק - אחלה רעיון!
פרוייקט מדהים !