תגובה: שאלה בנוגע לתחזוקת המקרר שלכם ברכב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
בקיצור, המספרים לא מסתדרים, ולכן אני חושב שאם זה באמת חשוב לך, צריך למדוד ישירות ולא לעשות מדידות עקיפות ולהוציא מסקנות.
דרך אגב, חיפשי מקרר קינן 45L, לא מצאתי דבר כזה, אז לא הצלחתי למצוא את המפרט שלו.
לעומת זאת, בקישור של עידן למקררי סנומסטר, ההספק שלהם הוא 66W, ולכן אני חוזר ואומר, 34W למקרר 45 ליטר, לא נראה נתון הגיוני.
אני לא סגור על איך המקרר של קינן עובד, אבל המדחס של סנומאסטר עובד במהירות משתנה:
במצב Low - עובד בהספק של 33W
במצב High - עובד בהספק של 66W
במצב Auto - הבקר קופץ בין שני המצבים בהתאם למצב במערכת - כשהרכב מונע (או בחיבור ל220V) הוא עובד בHigh וכשהרכב כבוי הוא עובד ב33W - על מנת לחסוך באנרגיה (ומן הסתם, מגיע לטמפרטורה הרצויה לאט יותר)
עידן
1 קבצים מצורפים
הבטחתי לעדכן.. אז זו הצריכה המשולבת של תאורת מחנה, משאבת מים ומקרר, לזמן כללי של 10 שעות, מתוכן התאורה דלקה כ4 שעות. סה"כ סביר ביותר, ולא בעייתי בשביל מצבר של 95 אמפר.
קובץ מצורף 120482
המממ.......
הודעה #137 דיווחת שמקרר עובד לוקח 3.7A , פה אתה מדווח על 11AH לעשר שעות, או במילים אחרות 1.1AH.
גם אם אני מתעלם מהתאורה והמשאבת מים (שאין לי נתונים לגביהם), הנתון הזה מייצג עבודה של המדחס בסביבות 18 דקות בכל שעה.
אם אני מניח תאורה של 24W (ל4 שעות) אז המקרר כב עבד פחות מ 15 דקות בכל שעה.
זה נתון מעולה עד בלתי אפשרי (בוודאי לא שפותחים את המקרר).
איזה מקרר יש לך?
31 ליטר של קינן. הוא "מרשה" לעצמו לחרוג ב3 מעלות מהטמפ' המוגדרת כשהרכב כבוי.. אז במקום 2 מעלות אליהם הוא מכוון הוא מגיע ל5. וכן, פתחתי פעמים בודדות בכל הלילה... להוציא בשר ושתיה ולהכניס בקיפול.. אולי לשלוף עוד בקבוק מים בין לבין. מסתדר לי 20 דקות עבודה בשעה.. הרכב פתוח ואני שומע את המקרר כשהוא עובד. קשה לי להאמין שיש זיוף משמעותי כי הבקר מתחיל לספור בהתאם לפעולת המדחס. היה לילה קריר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
המקרר שלך צורך בממוצע לפחות 1.7AH.
זיו,
זו צריכה במשך היום, כלומר בעומס חום, ומקרר 45ל.
מול הנתונים של יוני, שעיקר המדידה הייתה בלילה, זה מתחיל להסתדר לך?
דורון,
אתה כבר מכיר אותי, שאני חושב שמספר מסויים לא בכיוון, אני אומר את זה חד וברור :-)
פה השתמשתי בביטוי "זה נתון מעולה עד בלתי אפשרי".
זה לא נראה מופרח, אבל מרשים לטובה.
אבל, וזה אבל גדול :-) בתשובה שלי מאתמול, יש טעות בחישוב.
אני לקחתי בחשבון תאורה של 24W שזה 2A (אנחנו מדברים על 12V). ויוני אומר שזה דלק 4 שעות, כלומר, רק התאורה כבר לקחה 8AH, כלומר כל השאר (מקרר ואחרים, משאבת מים?) לקחו בסה"כ 3AH בעשר שעות שימוש....... וזה ממש לא בכיוון.
דרך אגב, גם אם התאורה רק חצי, 12W, זה עדיין 4AH שיורדים מה 11, כלומר 7AH ל10 שעות מקרר, וזה כבר מספר בלתי סביר.
בקיצור, אני מציע להתעלם מהחישוב של אתמול, ולחכות שיוני יגיד מה חוזק התאורה שלו.
התאורה לוקחת קצת יותר מאמפר אחד. קצת פחות מ4 שעות. תסתכל על הוולטמטר.. כשהמצבר מלא והרכב כבוי הוא עומד על 12.8 וולט. מול 12.4 במצבר של 95 אמפר זה מסתדר בסדר גמור. ואני יודע שהוולטמטר מדויק כי אני מצליב מול עוד וולטמטר ברכב.
יוני גם ציין שהיה לילה קריר והוא פתח את המקרר 3-4 פעמים בלבד במשך כל הלילה. במצב כזה מדחס המקרר עובד מעט מאוד בזכות הבידוד והפרש הטמפרטורה הצנוע.
יוני,
תבדוק באינטרנט (למשל פה-
http://batteryuniversity.com/learn/a...tate_of_charge או פה
https://pssurvival.com/PS/Batteries/...ltage_1993.pdf),
ירידה ל 12.4V זו ירידה של למעלה מ 25% בטעינה (מה עוד שאתה מדווח על 12.8 מלא ולא 12.65V), כלומר פריקה של לפחות 20AH, ולא 11AH .
זה בשלוף, מבלי לדעת את המצב המדוייק \ האמיתי של המצבר.
נדב, דורון ,
4 שעות תאורה של 1A => מביא אותנו ל 4AH רק על תאורה, כלומר המקרר צרך פחות מ 7AH ב 10 שעות לילה.
בהנחה (הגיונית) שבזמן עבודה הוא צורך 3.7A, צריכה של 0.7AH מייצגת מחזור עבודה של 11.3 דקות בכל שעה! , וזה כבר ממש לא הגיוני.
אני מציע לכם עסקה - קונים מקרר קינן 31 ליטר, ובודקים אותו במשך 10 שעות לילה (3-4 פתיחות, לילה קיצי כמו בימים האלו, אין כל מני קפואים במקרר......)
אם הוא צורך פחות מ 8AH (קיבלתם 14% במתנה) אני משלם את המקרר, ואתם מקבלים אותו במתנה.
אם הוא צורך יותר, אתם משלמים ואני מקבל את המקרר.
אני מצטט:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
היה לילה קריר.
לא מבין למה זה לא מסתדר לך.. אם יש בידוד טוב ולא חם בחוץ אין סיבה שהמדחס יעבוד.
הנתונים של הטבלא שפירסמת רלוונטיות לטמפ' של 26 ומעלות ולאחר 24 שעות מנוחה... היו לי גם חניות של 16 שעות עם יותר זמן תאורה ולילות חמים יותר. לפי מה שאתה טוען זה כבר 40% מהמצבר שפרק. הרכב תמיד הניע בלי להתאמץ.
זה הנתונים. הם מסתדרים עם נתוני ייצרן (כמו שהסכמת בעבר בשרשור הזה). אם לא היה מסתדר עם הנתוני ייצרן, מילא. הטענה שלך היא בעצם שהבקר טוב בלמדוד בזמן אמת אבל לא יודע לספור.
מספיק אמין בשבילי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
ירידה ל 12.4V זו ירידה של למעלה מ 25% בטעינה (מה עוד שאתה מדווח על 12.8 מלא ולא 12.65V), כלומר פריקה של לפחות 20AH, ולא 11AH .
זה בשלוף, מבלי לדעת את המצב המדוייק \
מקובל, אבל איך אתה מסביר ש-2 מדידות ע״י משתמשים שונים עם ציוד מדידה מתאים מראה משהו אחר מהמספרים האלו?
יש לך הסבר הגיוני?
ד״א לדעתי 12.8 בכיבוי מנוע שווה בפועל ל-12.6~ לאחר ייצוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
, כלומר המקרר צרך פחות מ 7AH ב 10 שעות לילה.
בהנחה (הגיונית) שבזמן עבודה הוא צורך 3.7A, צריכה של 0.7AH מייצגת מחזור עבודה של 11.3 דקות בכל שעה! , וזה כבר ממש לא הגיוני.
.
חשבתי שכבר עברנו את זה.. עם בדיקת משך עבודה מול מארז אנרגיה בגודל מדוד.
לפי היצרן המקרר לוקח הרבה פחות במשך עבודה, ולפי מדידה על הקו זה באזור 1.5-2.5 במקסימום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
לא מבין למה זה לא מסתדר לך.. אם יש בידוד טוב ולא חם בחוץ אין סיבה שהמדחס יעבוד.
הנתונים של הטבלא שפירסמת רלוונטיות לטמפ' של 26 ומעלות ולאחר 24 שעות מנוחה... היו לי גם חניות של 16 שעות עם יותר זמן תאורה ולילות חמים יותר. לפי מה שאתה טוען זה כבר 40% מהמצבר שפרק. הרכב תמיד הניע בלי להתאמץ.
זה הנתונים. הם מסתדרים עם נתוני ייצרן (כמו שהסכמת בעבר בשרשור הזה). אם לא היה מסתדר עם הנתוני ייצרן, מילא. הטענה שלך היא בעצם שהבקר טוב בלמדוד בזמן אמת אבל לא יודע לספור.
מספיק אמין בשבילי.
יוני,
לא מסתדר לי בגלל שני דברים-
1- כמו שכתבתי לך, מצבר 95AH ירידה ל 12.4V אומרת פריקה של למעלה מ 20AH והבקר של מדווח על 11.
2- 7AH (זה מה שנשאר אחרי שמורידים את ה 4AH של התאורה), אומר בסביבות 11 דקות עבודה בשעה, בזמן שאתה דיברת על כפליים (בסביבות 20), ומניסיון שלי, צריך לצפות ל 20+ (תלוי בשימוש).
בנוסף, שים לב לתרגיל הזה-
אם נניח שהמקרר שלך לקח 1.5AH (עם דורון הגענו ל 1.7AH המקרר גדול יותר ובמשך היום), אז 10 שעות עבודה אומר 15AH, תוסיף את ה 4AH של התאורה, והנה לך ה 20AH שמסתדרים לי עם ה 12.4Vשל המצבר.
אז זה תרגיל, ושליפה, ומקורב.....אבל אלו המספרים הנכונים (מניסיון שלי).
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מקובל, אבל איך אתה מסביר ש-2 מדידות ע״י משתמשים שונים עם ציוד מדידה מתאים מראה משהו אחר מהמספרים האלו?
יש לך הסבר הגיוני?
ד״א לדעתי 12.8 בכיבוי מנוע שווה בפועל ל-12.6~ לאחר ייצוב.
דורון,
אם שתי המדידות האלו היו מראות את אותם המספרים אז אולי היה לך טיעון.
מה שיש פה זה סתם שלושה מספרים שונים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
מצבר 95AH ירידה ל 12.4V אומרת פריקה של למעלה מ 20AH
השתמשת במדד מהסוג הזה כמה פעמים, ולדעתי הוא לא נכון.
זה מדד שתלוי בסוג המצבר ובמצבו, ואי אפשר להשתמש בו באופן אחיד כנוסחה לכמות אנרגיה שנצרכה מהמצבר.
אולי זה מה שגורם לך לחוסר התאמה בין נתונים ולכולנו לויכוחים אינסופיים בשרשור הזה ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
דורון,
אם שתי המדידות האלו היו מראות את אותם המספרים אז אולי היה לך טיעון.
מה שיש פה זה סתם שלושה מספרים שונים
הפוך..
אם מספרים שנמדדו בצורות שונות, מאד קרובים בתוצאה זה אומר שאנחנו בכיוון.
הממוצע כאן מאד קרוב.
שים בצד כמה דקות עבד המקרר של יוני בשעה, הוא לא מדד עם סטופר.
מה שהוא וגם אני כן מדדנו זו צריכה בפועל.
אלו המספרים.
עכשיו תנסה לראות מה בדרך החישוב שלך חסר (אני באמת שואל כי לא מצאתי מה חסר בחישוב, ומצד שני אלו התוצאות בפועל).
תנו לינק למד זרם נצבר הזה בבקשה ..
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
הפוך..
אם מספרים שנמדדו בצורות שונות, מאד קרובים בתוצאה זה אומר שאנחנו בכיוון.
הממוצע כאן מאד קרוב.
שים בצד כמה דקות עבד המקרר של יוני בשעה, הוא לא מדד עם סטופר.
מה שהוא וגם אני כן מדדנו זו צריכה בפועל.
אלו המספרים.
עכשיו תנסה לראות מה בדרך החישוב שלך חסר (אני באמת שואל כי לא מצאתי מה חסר בחישוב, ומצד שני אלו התוצאות בפועל).
דורון,
אתה יכול לסכם מה הן התוצאות בפועל???
אחת הבעיות שיש לי פה, זה חוסר העיקביות בין התוצאות.
היה לי את זה עם המדידות שלך ועכשיו עם יוני. הוא דיווח על 3.7 אמפר בזמן עבודה (ואתה קפצת עליו שזה גבוהה :-) ), ועכשיו הניסוי שלו מייצג 0.7AH.
לכולנו יש מקררים, לא צריך סטופר, החישוב של 11 דקות עבודה בשעה, עושה לך שכל?
לפני כמה הודעות (#165), ציטטת הסכמה שהיתה לנו, שהמקרר שלך צורך לפחות 1.7AH, ופה, יוני מדווח על ניסוי שהמשמעות שלו 0.7AH, זה פחות מחצי, זה כמעט שליש!
עושה לך שכל?
אפשר תמיד לפתור את זה באיזה אמירה כללית על ערב לעומת יום או 31 לעומת 45 ליטר, אבל אני אומר לך, אין סרט של 0.7AH!
יתרה מזאת, ברגע שעשיתם ניסוי סדור תמיד המספרים היו גבוהים יותר ממה שאתם אומרים ביום יום.
נדב,
אתה חושב שהנתון שגוי (למרות שאני תמיד מקפיד גם להביא את המקור וגם להביא ממקור אחר, וגם חנן הביא את הנתון הזה באשכולות אחרים), אתה מוזמן להביא מספרים נכונים.
אבל סתם להגיד שזה שגוי בלי שום ביסוס???
המדידות שלי די עקביות (ולכן אני מקפיד להניע את הטרופר לאיזה 15 דקות לפני השינה :-) ), שעוצרים בארבע חמש, וממשיכים למחרת אחרי שמונה (למעלה מ 15 שעות), אני מרוקן מהמצבר בסביבות 25-30AH (כולל תאורה ומשאבת מים וכו') (וזה מתאים ל 1.7AH של דורון).
15 דקות של אלטרנטור 90AH עושה את ההבדל.
זיו, אני לא אומר שהמספר הספציפי שגוי, אלא שההנחה שירידת מתח X שקולה לצריכת אנרגיה Y באופן אחיד היא שגוייה, בלי להכנס בכלל לערכים עצמם.
או במילים פשוטות: אני לא חושב שצריך בכלל להשתמש בירידת המתח של המצבר בחישובים כלשהם, למעט הצורך לשמור את המתח מעל רף מסויים כדי לשמור על חיי המצבר ויכולת ההתנעה ...
שאלה בנוגע לתחזוקת המקרר שלכם ברכב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
, שהמקרר שלך צורך לפחות 1.7AH, ופה, יוני מדווח על ניסוי שהמשמעות שלו 0.7AH, זה פחות מחצי, זה כמעט שליש!
עושה לך שכל?
אפשר תמיד לפתור את זה באיזה אמירה כללית על ערב לעומת יום או 31 לעומת 45 ליטר, אבל אני אומר לך, אין סרט של 0.7AH!
.
למה 0.7?
יצא לו 1.5..
לך בחלוקה מול וולט מצבר יצא אחרת.
אני מאתגר אותך הפוך,
תסביר את מה שהמודד מציג.
כעובדה זה מה שעבר דרכו.
עכשיו אפשר לנסות להבין איך מגיעים לשם.
לכל הפחות, ההישג הוא לדעת צריכה ממוצעת בליל קייץ קריר.