יש אותם ביותר חטובים ומפוקסלים, ובכלל יש סיכוי שטעיתי והרכב בכלל IVECO. איפה אסף? שיתן פסק דין ונפסיק לחטוף את השרשור
קובץ מצורף 126381
קובץ מצורף 126382
Printable View
יש אותם ביותר חטובים ומפוקסלים, ובכלל יש סיכוי שטעיתי והרכב בכלל IVECO. איפה אסף? שיתן פסק דין ונפסיק לחטוף את השרשור
קובץ מצורף 126381
קובץ מצורף 126382
אונימוג.. כתוב בטקסט המלווה.
זה עדיין משאית והם עדיין בלגים.
כנראה שיותר מדי זמן לא נתתי עדכון עבודה... :rolleyes:
ברשותכם קחו את דיון הבלגים (המאוד מעניין:confused:) למקום אחר.
אני תכף יוצא לעבוד ואחזור עם תמונות חדשות של ג'יפ מפורק מבטיח.
אתמול הבודי עלה לראשונה על השילדה:
קובץ מצורף 126384
היה רעיון טוב לעשות את זה עכשיו כי כפי שחשדתי הבודי "שקע" בשלב שהורדתי את הדפנות וריתכתי חדשות כשהוא נתמך רק מקדימה ואחורה., הפיתרון היה מהיר, עיגנתי את תושבות הבודי הקדמיות והאמצעיות, במצב הזה הזנב ישב באוויר כמה ס"מ ניכרים. פתחתי את הריתוך של מפגש הקנט עם מפתן הדלת נהג והבודי התיישר על השלדה. תיקון פשוט בשלב הזה ואני שמח שעשיתי את זה.
בנוסף למדתי שחלק מתבריגי תושבות הבודי גמורות ואצטרך לחדש אותן, אולי אחקה את הפיתרון של נמרוד בנושא.
השאר סה"כ מתאים ויושב במקום, הקורה האחורית שבניתי לבודי מעט גבוהה מדי (או בעצם נמוכה מדי), הייתי יכול לבחור ב 90X90 במקום ה 100X100 שבחרתי. המשמעות כרגע זה שבשביל שהבודי יישב מפולס על השלדה, צריך "לגלח" 1 ס"מ מתושבות הבודי האחוריות, לחילופין ייתכן ואחזור לקורה שבניתי ואשתול במיקום התושבות נישה שתפנה את הפרש הגובה הדרוש. - פתיר, לא מדאיג אותי כרגע.
מעבר לזה, לא התאפקתי והרכבתי פרוביזורי כמה אביזרים כדי לקבל תחושה איך הדבר הזה נראה. איזה כיף זה. אני אוהב את זה מאוד:
קובץ מצורף 126385
קובץ מצורף 126386
קובץ מצורף 126387
קובץ מצורף 126388
קובץ מצורף 126389
קובץ מצורף 126390
זה מאוד מתחבר לי למראה המחוספס של הגלידיאטור וגם, יש משהו נכון בפרופורציות של הדפנות המוגבהות ביחס לקדמת הבודי, זה נראה נכון יותר (לטעמי) מאשר הקנט הנמוך במקור.
יאללה מקווה לחזור לשיגרת עבודה ולהתחיל לסגור משימות לקראת עבודת הפחחות.
שמע... עם התמונות האלה... ועם הגלדיאטור... (שאגב נתן לי כיוון בבחירת הגוון לנ"נ ז"ל) - למה אתה צריך דלתות? סתם משקל עודף. תשאיר ככה פתוח. תמיד תוכל להוסיף דלתות..
בעיני זה ממש נראה הדבר הנכון.
אסף.
זה בדיוק מה שאני אומר!!! :rolleyes:
נראה לי שאמכור לעצמי שאני אבנה דלתות בשלב הבא ובתת מודע אדחה את השלב הזה עד אשר אשכנע את עצמי שממש לא צריך.
הטריק בסיפור שעבור דלתות צריך עוד לקחת בתכנון ובבניה כל מני פיצ'רים שנכון יהיה לבצע אותם בשלב הבניה הנוכחי לפני שאני סוגר הכל עם פחחות וצבע. סומך על עצמי שאמצא פיתרון.
הנסיון לסגור ולאטום ולמזג ולבודד ג'יפ אמיתי נידון לכשלון. לפעמים נדמה שהג'יפ ממש מתנגד, כמו יצור חי.
קופסת פח סגורה, אטומה, מבודדת, סולידית? טויוטה עושים את זה הכי טוב. זה לא בDNA של ג'יפ.
אם תוותר על הדלתות הייתי סוגר את הפינות האלו או מוסיף שם תאים קטניםhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...52c467cf4a.jpg
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
לגמרי. כשאין דפנות אז יש גישה לחלל העצום שכלוא בין השלדה לרצפת הבודי באזור המדרגה של הקבינה. אפשר בחלט להתקין שם מיכל מים\דלק\מגירה נשלפת.
אבל אם אני חוזר לקרקעת המציאות, אין סיכוי שהג'יפ הזה יעבור טסט בלי דפנות. הוא מיד נראה כאילו הוא מוגבה בהגזמה בגלל שהגלגל חשוף.
דופן שפשוט לפרק אותה תהיה פשרה טובה נראה לי.
בנאדם! תתאפס על עצמך!
שום דבר פחות מדלתות מתרוממות, פתיחה וסגירה עם כפתורים בדשבורד!
כמו באוטובוס. חשמלי או פניאומטי, לא משנה...
אני מחזיר ברשותך את הדיון קצת אחורה. דיברת על איך לכופף קנט מפרופיל מרובע. תסתכל בסרטון הבא, החל מדקה 07:34 (תתעלמו מנורמות העבודה של הבחור):
https://youtu.be/9RyTbdbZTNw
ממשיכים...
די סיימתי את הבנייה של הבודי בחלקו העליון מקו המושבים אחורה, את עיקר הבנייה נומר...
כשהרכבתי בפוסט הקודם את הבודי אל השילדה נוספו כמה משימות בהקשר של תושבות הבודי, ראשית הקורה האחורית שבניתי גדולה\עבה מדי :(. צריך להוריד ממנה 20 מ"מ בגובה ביחס לשלדה. שנית לצערי כמעט כל ההברגות של תושבות הבודי גמורות. קיוויתי שלא אצטרך לגעת בהם כ זה סתם זמן עכשיו "לבזבז" על שיחזור תושבות. פתאום אני מבין יותר לעומק את הבניה של נמרוד.
הפכתי את הבודי:
קובץ מצורף 126763
קובץ מצורף 126764
תחילה תקפתי את הקורה האחורית. לא ממש תיעדתי לצערי אבל בגדול פשוט חתכתי אותה מקצה לקצה לכל האורך, חתכתי ממנה פרוסה של 17 מ"מ וריתכתי אותה חזרה.
קובץ מצורף 126765
עכשיו תוכנית פעולה לתושבות הבודי. יש 6 תושבות בכל צד לאורך הבודי. 1 בקורה האחורית שבניתי מחדש, הכל טוב שם. עוד אחת הקדמית ביותר, יש גישה חופשית אליה מלמטה להכניס מפתח ולהרכיב אום, מעולה!
עוד תושבת בקורה שלפני הקורה האחורית, שם התבריג מאוד קרוב לפתח בקורה שנראה סביר להכניס דרכו מפתח ולהדק באמצעותו אום, במקרה הגרוע אפשר לפתוח פתח נוסף ממש מול התושבת או לפברק מפתח עם זווית כזו שיישב בול.
נותרתי עם 3 הברגות לטפל בהן. 1 מתחת לרגלי הנהג\נוסע, אחת ליד בית הגלגל ועוד אחת ממש במדרגה בבודי.
לגבי השניים הראשונות כנראה אלך בדרכו של נמרוד ואפתח להם פתח מלמעלה (מתוך הבודי) ואכסה אותם עם פקק.
הפעם תקפתי את זו שבמדרגה שהטיפול בה קל יותר כי למעשה עם מעיפים את האום הצף המקורי, יש גישה להכניס אום,שייבה ומפתח.
אבל לשם כך צריך לחתוך ולהעיף את קצה הקורה שהאום יושב בתוכה ולפברק חתיכה חדשה עם קדח גדול ולרתך אותה במקום.
התבריג המקורי ששתול בקורה:
קובץ מצורף 126766
ביי ביי:
קובץ מצורף 126767
פרוסת פרופיל 60X40 חצוייה לשניים תעשה פה את העבודה יופי:
קובץ מצורף 126768
קובץ מצורף 126769
קובץ מצורף 126770
קובץ מצורף 126774
ישן מול חדש (לפני ריתוך):
קובץ מצורף 126771
מרותך למקום:
קובץ מצורף 126772
קובץ מצורף 126775
וככה אפשר לגשת להשחיל אום ולסגור עם מפתח:
קובץ מצורף 126773
זהו להפעם. בהמשך, שתי התושבות שנותרו.
חג שמח
תענוג.
ושלא תחשוב שנעלמת מעינינו גם ההשקעה של התיעוד. לעצור, להוריד כפפות, לקחת מצלמה, לביים את ההחזקה של החלק.... עשיתי את זה כמה פעמים על עבודות תחזוקה פשוטות, והתיעוד ממש מכפיל את הזמן של העבודה.
אז תודה.
המשפחה הורחבה. נולדה לי בת! :) אנחנו רשמית משפחה תקנית (+2):p.
הרשו לי להשאיר את הפן הרגשי אמוציונאלי בבית עם המשפחה ולנצל את בימת הפורום להישאר בצד הטכני הפרגמטי.....:rolleyes:
ירדתי לעת עתה לממוצע של שעתיים עבודה לשבוע.
ממשיך עם נושא תושבות הבודי. מצחיק להקדיש כל כך הרבה זמן לפיתרון שבא לטפל בנושא נקודתי חד פעמי שהרי פעם שהבודי מורכב אין עוד ממשק עם התושבות, אבל מה לעשות... צריך לטפל בהברגות הגמורות האלה.
אחרי הטיפול בתושבות מספר 3 הפעם מטפל בתושבות מספר 2 ו 4.
תושבת 2, מתחת לכסא הנהג\נוסע:
מבט מלמטה לפני הטיפול:
קובץ מצורף 127053
קובץ מצורף 127054
פתחתי פתח לשליפת התבריג המקורי:
קובץ מצורף 127055
התכנית זה לפתוח פתח גישה מפנים הבודי להרכבת אום ולשתול קטע צינור שיתחום את פתח הגישה כך שלאחר ההרכבה ניתן יהיה פשוט לסגור את הפתח עם פקק סטנדרטי:
קובץ מצורף 127056
קובץ מצורף 127057
קובץ מצורף 127058
מיקום השתל:
קובץ מצורף 127059
תפירת הפאץ':
קובץ מצורף 127060
אחרי ריתוך והשחזה, כמו חדש:
קובץ מצורף 127061
מפנים הבודי נראה כך:
קובץ מצורף 127062
קובץ מצורף 127063
לאחר היפוך הבודי אתפור יפה ואשחיז להטמעה מלאה של השתל. בסוף אקבל שרוול גישה לסגירת האום ופתח עגול להרכבת פקק.
אותה שיטה לתושבת 4:
לפני:
קובץ מצורף 127064
חיתוך הקורה לשליפת האום הכלוא:
קובץ מצורף 127065
קדחתי חור עובר לפנים הבודי במיקום המקורי ושתלתי קטע צינור ליצירת פתח הגישה:
קובץ מצורף 127066
קובץ מצורף 127067
סגירת הפתח וחזרה למקור:
קובץ מצורף 127068
קובץ מצורף 127069
קובץ מצורף 127070
זהו, סיימתי את הטיפול בתושבות הבודי מהצד התחתון. בהמשך אנצל את הגישה לתחתית הבודי ואסגור עוד כמה טלאים . אחר כך אסובב את הבודי חזרה ואסיים את הטיפול בתושבות מפנים הבודי. משם מתחיל בטיפולי פחחות "סטנדרטיים" להחלפת מקטעים רקובים באזור הדלתות, קיר אש ואזור החלון הקדמי.
התקדמות כתלות במשטר השינה של הוולדה הטרייה ומצב רוחה של זוגתי היקרה.
שבת שלום.
מזל טוב!
הלוואי עלי שעתיים בשבוע של ברזלים..... (וטיפ קטן שמותר לגלות מהילד השני: אטמי אוזניים)
עכשיו לתשובות בודי. למה בעצם לא לשחזר את האום-כלוב המקורית? תחזיק כנראה את ה40 שנה הבאות, כמו שהקודמת החזיקה. לא?
אסף.