תגובה: עמדה 1\שינוי מידת צמיגים
דרור, עם הפסקה האחרונה מסכים בהחלט.
מתוך סקרנות - בדקתי בעזרת גוגל מה קורה בגרמניה - הרי כפי שנאמר כאן בשירשור אנו בארץ מסתמכים על תקינה אירופאית או יותר נכון גרמנית - נחשו....כן כן ניתן לשנות מידת הצמיגים בגרמנהי באופן חוקי כמובן ובהליך פשוט יחסית....
https://www.toytowngermany.com/forum...he-wheel-size/
שלמה, התקינה שם מתירה למכון הרישוי שינוי מידות, אבל לא שינוי קוטר מעבר לאחוזים בודדים.
אסף.
אסף
מקריאה חטופה לא מדובר על אחוזים בודדים אלא עד 7% ולצורכי הגיפאי הממוצע כאן בארץ זה מספק בהחלט - כך למשלר רנגלר שמגיע עם צמיג המקביל ל- 32" יוכל לעלות למידה של 34.3" שזה בעצם כמעט המידה המטרית של של צמיג 35..
רכב שמגיע עם 29 יוכל להחליף ך-31 וכו'...
אז כן גם שם אי אפשר להגיע סתם כך למידות של המפלצות שכבר מסתובבות אצלנו עם צמיגי 40 ויותר אבל כמו שאמרתי לצורך שפוי דיי בתקנות הגרמניות.
תכלס עכשיו ובמחשבה שנייה אחרי שהסברו לי התקנות הגרמניות - לא הבנתי למה הסתבך תהליך התקינה הפרטנית שניסו לעשות ברנגלרים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
שלמה, התקינה שם מתירה למכון הרישוי שינוי מידות, אבל לא שינוי קוטר מעבר לאחוזים בודדים.
אסף.
כמה אחוזים?
זה בהחלט יכול להיות פתרון סביר לרוב האנשים.
אני עוד זוכר לפני 25 שנה, כששינינו לניבה את המידה מ-205 ל-215 בו היה מבחר צמיגי שטח.
הבוחן בדק בספר מה האופציות, ואמר שיש לו שיקול דעת לאשר שינוי של עד 10% הבדל, וכך היה.
Slowly..
דורון כתבתי - בגרמניה מותר עד 7%
אתם מבינים למה פנל של עורכי דין ומהנדסים יכול לעשות מהלך?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
כדי להמחיש -
הנה השוואה בין שתי מידות נפוצות ברנגלר שכאמור בהרבה מקרים הגיע עם 255/75/17 (מקביל ל- 32") ושינו ל- "35":
https://tiresize.com/tyre-size-calculator/
כפי שכתוב שם השינוי בקוטר הוא 7.2%
תקישו את השינוי מידות הצמיגים שהייתם רוצים לשנות וניחוש מושכל שלי שהם כולם יצאו סביב שינוי של 7% בלבד.
אולי אולי יש סיכוי קטנטן שיאמצו התקנות הגרמניות כאן בלבנט?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
דורון כתבתי - בגרמניה מותר עד 7%
הגבנו באותו הזמן..
Slowly..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
אולי אולי יש סיכוי קטנטן שיאמצו התקנות הגרמניות כאן בלבנט?
אבל כבר אימצו את התקן הגרמני, לא?! לא על זה מדובר?
אבל גם אם מאמצים את התקן הזר, הם דואגים להשמיט את ההיתרים ולהחמיר את האיסורים.
לדוגמא נושא אישור הגבהה עד 50 ממ שהתקינו על סמך התקן הגרמני, אלא מה, שלפי התקן הגרמני עד 50 מ"מ כלל אין צורך באישור כלשהו!! ואילו כאן תרגמו את זה למקסימום 50 ורק עם אישור...
מבחינתי בעלי תפקידים במגזר הציבור שהוסמכו על פי חוק לקבל החלטות ובכל זאת נמענים מלקבל החלטות רק משום הפחד לשאת באחריות כלשהי, הם בעיניי חדלי אישים ותו לא. פקידונים קטנים ופחדנים גדולים.
טל.
יש כלים משפטיים לאכוף על הרשות לקחת אחריות להחליט החלטות וכו' החל בעתירה מנהלית וכלה בבג"צ
הבעיה שמדובר בעלות לא קטנה לממן ההוצאות המשפטיות - לצערי איני מומחה המשפט מנהלי ועל אף שאני מוכן להירתם לעניין ללא עלות אני חושש שבגלל חוסר הבקיאות שלי במשפט מנהלי אעשה שירות דוב לקהילת הג'יפאים.
בכל אופן עדיין בודק היתכנות ומה הדרך הטובה\ הנכונה ביותר להביא לשינוי בעניין הזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
יש כלים משפטיים לאכוף על הרשות לקחת אחריות להחליט החלטות וכו' החל בעתירה מנהלית וכלה בבג"צ
הבעיה שמדובר בעלות לא קטנה לממן ההוצאות המשפטיות - לצערי איני מומחה המשפט מנהלי ועל אף שאני מוכן להירתם לעניין ללא עלות אני חושש שבגלל חוסר הבקיאות שלי במשפט מנהלי אעשה שירות דוב לקהילת הג'יפאים.
בכל אופן עדיין בודק היתכנות ומה הדרך הטובה\ הנכונה ביותר להביא לשינוי בעניין הזה.
אבל אם הבעיה היא עם מה שכתוב בתקנה, מה הטעם בעתירה מנהלית? הרי מה שרוצים הוא שינוי חקיקה....
עתירה מנהלית מגישים או כשהגוף הציבורי פועל בניגוד/בשונה מהחוק או כשהחלטות שהוא מקבל במסגרת שיקול הדעת שלו הן לא סבירות.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Racoon
אבל אם הבעיה היא עם מה שכתוב בתקנה, מה הטעם בעתירה מנהלית? הרי מה שרוצים הוא שינוי חקיקה....
עתירה מנהלית מגישים או כשהגוף הציבורי פועל בניגוד/בשונה מהחוק או כשהחלטות שהוא מקבל במסגרת שיקול הדעת שלו הן לא סבירות.
אנא קרא שוב מה שכתבתי - נתתי שתי דוגמאות לכלים משפטיים עתירה מנהלית ובג"צ - מבלי להתעמק היכן הקושי אין ספק שבג"צ יכול גם לבטל תקנה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
אנא קרא שוב מה שכתבתי - נתתי שתי דוגמאות לכלים משפטיים עתירה מנהלית ובג"צ - מבלי להתעמק היכן הקושי אין ספק שבג"צ יכול גם לבטל תקנה.
כמובן שקראתי, והתייחסתי לשני הכלים שציינת. אני מסכים שאלה שני הכלים המשפטיים לנושאים כאלה אבל חושב שהבעיה היא לא בדיוק משפטית.
מצד שני, אני גם לא חושב שזה נכון להצביע בבחירות למפלגת הצמיגים או משהו כזה (גם לא למפלגת נהגי המוניות, הגימלאים וכו׳) זה נושא צר מדי מכדי להוות תשתית למלפגה...
אולי צריך ללחוץ על הפקידים במשרד התחבורה שכאנשי מקצוע בכירים, ילחצו על השר לשנות את התקנות. כמו שהשינוי בתקנות של ההגבהה לא הגיע כתוצאה מעתירה או כוח פוליטי ממוקד, גם כאן נראה לי שהכי חשוב זה ליצור תקשורת בינינו לבין המשרד, לא במטרה שייקחו אחריות על משהו שהם לא יכולים לקחת עליו אחריות, אלא כדי שיפעלו בשביל לעדכן את החוק והתקנות לסטנדרט שקיים במדינות מתקדמות אחרות.
עד עכשיו נראה לי שלבעז היוףיתה לפחות הצלחה אחת כזאת, למשל בנושא יבוא החלפים, אני חושב שזאת הדרך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Racoon
אולי צריך ללחוץ על הפקידים במשרד התחבורה שכאנשי מקצוע בכירים, ילחצו על השר לשנות את התקנות.
פחחחחח.
סיפור קטנטן.
דברים שהיו בקנה במשרד התחבורה על שלוחותיו, כבר סיימו את כל ההכנות וכבר היו אמורים להתחיל לפני חודש וחצי, "הוקפאו" עקב שינוי הנסיבות במשרד.
כשלעצמי, ואני בקיא קצת בפרטים, אינני רואה אם או מתי זה ימשיך או יתחיל מחדש.
מוגש ללא פרטים, פיקנטריה ופוליטיקה. בכוונה.
ושכל אחד יחשוב לעצמו מה שהוא רוצה.
אחרי 18 עמודים יש מסקנה....
צריך שר תחבורה ג׳יפאי!
אני בבחירות מזמן מצביע רק למפלגה עם שיעור הג'יפאים הכי גדול במקומות ריאליים.....
הבעיה שבמבחן 'מיהו ג'יפאי' כבר אין מועמדים....
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני בבחירות מזמן מצביע רק למפלגה עם שיעור הג'יפאים הכי גדול במקומות ריאליים.....
הבעיה שבמבחן 'מיהו ג'יפאי' כבר אין מועמדים....
אסף.
תראו מה זה,
לפני כמה ימים קראתי ששר המשפטים דרש כרכב שרד לנדקרוזר וסורב.
גם שרים שרוצים להצטרף לג'יפאים, מסרסים... [emoji6]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
באופן כללי עושה רושם שאם אנשים כאן היו נוסעים יותר על דאסטרים ופחות על ג'יפים "גיבורים" אבל שאין להם מזגן או שהם כל הזמן מתקלקלים,
אזי הם היו מטיילים קצת יותר ומחפשים את חצי הכוס הריקה, קצת פחות
אולי אייל צודק וכשהשרים יעברו לדאסטרים העולם יראה יפה יותר
אמנם בחירות עוד מעט אבל אל תהפכו את זה לדיון פוליטי
אסף.