לא רואה איך ג'יפ של 40000 דולר ומעלה הולך להיות רכב שטח לחקלאים. גם לאמלנדרוברנשל 50000 דולר.
אסף.
Printable View
לא רואה איך ג'יפ של 40000 דולר ומעלה הולך להיות רכב שטח לחקלאים. גם לאמלנדרוברנשל 50000 דולר.
אסף.
רק הסולם?? האוטו הזה מגניב רצח מאיזה כיוון שלא מסתכלים עליו.
אז הוא לא טרקטור, אז מה.
לדעתי זה אחלה רכב פנאי שטח ואולי הטוב שברכבי הפנאי שטח. אבל, רכב מסעות (אוברלנד) זה לא!
הדיפנדר החדש לא יכול להיות רכב מסעות משני טעמים עיקריים.
האחד - חוסר האפשרות לשיפצור והתאמה אישית של הרכב לצורכי המטייל הספציפי - אחד הדברים שהכי קוסמים לאנשי השטח בכלל ולאוהבי רכבי המסע הוא האפשרות לבנות את רכב המסע שלהם לטעמם עם מוצרי אפטר מרקט או מוצרים בעבודה עצמית. הדיפנדר הישן, הרנגלר, לנדקרוזר סידרה 70 ועוד מהווים בסיס נהדר לבניית רכב המסעות האישי שלך ולטעמך - הדיפנדר החדש גם אם יש לו את כל מה שצריך כביכול מהיצרן (כולל גגון מותאם, סולם, אוהל גג ייעודי וכננת ייעודית וכו') אין לו את את אפשרויות הבנייה והשיפצור שיש לרכבי מסע אחרים.
הטעם השני והחשוב יותר הוא שרידות/ אמינות, אני לא רואה איך הדיפנדר החדש עם כל המערכות המורכבות והמשוכללות שלו ועם שפע המיחשוב והאלקטרוניקה שורד מסע בן כמה חודשים באפריקה או מקום מרוחק אחר - משהו מתקלקל (מחשב - כרית אויר במתלים וכו') מי ידע לתקן את זה האיזה חור נידח באפריקה??
אפילו בכתבות המסע בנמיביה שזה מבחן דרכים אמיתי כביכול ליכולות המסע של הדיפנדר - היצרן לא סמך על שרידות צמיגי השטח עם חישוקי 18 וצייד כל רכב בשני צמיגי ספייר.
אכן הדיפנדר החדש יפנה לעשירון העליון שמחפש עוד צעצוע "שטח" סטייל המרצדס G ושלא ינצל יכולות הרכב- אבל הוא לא יהיה להיט בקהילת האוברלנדינג.
שלמה, לא כל כך הבנתי את הטענה שלך שהדיפנדר החדש לא יכול להיות רכב מסעות. מה הבעיה להוציא ממנו את הכסאות האחוריים ולהכניס את כל הזיווד שצריך (או להשאיר אותם ולזווד)? לראיה, יש המון רכבי מסעות על פלטפורמות חדשות שמסתובבים באפריקה, אוסטרליה וארה"ב, כולל טויוטות, פורדים וג'יפים. מה ההבדל?
מסכים שמחשוב יתר יכול להיות תורפה, אך לדעתי לא מגבלה מוחלטת.
ההתייחסות של היצרן לנושא תקלות המחשבים בחור נידח - הם נותנים שירות איבחון גלובלי דרך הטלפון הסלולרי או הלווייני. זה אמור להרגיע את מגלי העולמות בעיני עצמם. חוץ מזה הם מבטיחים שמוד הצליעה של הרכב משאיר את כל מערכות העבירות פעילות.
אותי זה פחות מרגיע כשאני זוכר שאת מחשב ה4x4 בדיסקברי 3/4 זיוודו בתוך קופסת פלסטיק חד פעמית ולא ממש אטומה, אותה מיקמו מתחת לקאול - המקום הזה שכל הגשם ממסגרת החלון הקדמי ומכסה המנוע מתנקז אליו.
מחשב ששוחה במים אי אפשר לתקן מרחוק וגם צליעה לא ממש אפשרית. אני מקווה שהשתפרו שם ביגואר לנדרובר בשנים האחרונות...
אסף.
חושב שאפשר לסכם את זה במילה אחת.
אמינות (או יותר חשוב mtbcf).
קשה לי להאמין שיש שיפור דרמטי בנושא (בטח ובטח עם בעל בית כמו טאטא ההודית).
האם לדעתכם מישהו יסתכן בלקחת דיפקברי בן 10 למסע אמיתי באפריקה? אתם יודעים מה, גם דיפקברי חדש ללא שיירת לוגיסטיקה וגיבוי?
עושה חום רק לחשוב על כמות האלקטרוניקה המתקלקלת והמשביתה שיש ברכב הזה.
איך או עם מה בדיוק יטפלו בו המוסכים המקומיים?
אז חלאס עם ההתיפיפות. אפשר לאנוס כל דבר להיות מה שהוא לא. וכמו שכבר הוסבר, אנחנו לא קהל היעד של היצירה הזו.
Sent from my iPhone using Tapatalk
דורון
מסירטוני יוטיוב שאני רואה יש בהחלט ייצוג לרנגלרים באוסטרליה לא המון אבל יש.
יש אפילו זוג יוטיוברים אוסטראליים שבנו רנגלר רוביקון כרכב אובר לנד כולל אוהל גג וחורשים אתו את היבשת.
וכמה זה באחוזים?
פרומיל.
יש גם אחד עם רוביקון שחצה את אפריקה, אבל זה אחד.
דורון, אין לי מספרים מדויקים ואפילו לא סטטיסטיקה. אני מבין שנתפסת על המילה "המון", אך היא מתארת את מה שיצא לי לראות בטיול שעשיתי באפריקה + סרטונים של משוגעים מאוסטרליה וצפון אמריקה. מדגם מייצג? לא. מדעי? בטוח שלא. בכל זאת, יש אנשים שמטיילים עם כלים חדשים.
עובדה.
אם הייתה לי אפשרות, הייתי שמח מאוד לקחת את הדיפנדר הזה למסע חוצה יבשות. מאוד!
לוקח את הסיכון שאאלץ "להתקע" באיזה מחוז נידח בנמיביה עד שיגיע חלק שאני צריך.
בנוסף, הייתי עוד יותר שמח לסייר בארץ עם כלי כזה... חלום רחוק.
לא הייתי ממהר לקפוץ למסקנות.
גם על דיסקברי 3 ו-4 אמרו אותו דבר, בינתיים הם כבר בני 15 כוחם במותנם ועדיין נוסעים, רובם עם 300k ומעל. התקלות ידועות זה לא חדש, והכל נימצא ברשת ולא מוחבא, מי שרוצה יותר אמינות וחושש מהכריות יבטל אותם, יש קיט הסבה מוכן על המדף.
מציע לכולם קצת לחפור(יש הרבה זמן קורונה עכשיו) ולעקוב ברשת וביוטיוב, תמצאו לא מעט דיסקואים שמשמשים אוברלנד כמעט בכל העולם, גם באפריקה.
אולי זה לא הרכב האידיאלי למקומות האלה לפי התפיסה שעדיף רכב טיפש ששובר את הגב בלי שום טכנולוגיה והמנוע שלו יכול להתחבר לבאר ולשאוב מים גם, אבל עובדה שיש כאלה שכן בוחרים ברכב "חדיש", וכן, לא מעט.
אני נוטה להניח שאנשים מנסים לדייק כשהם מגיבים.
אז אם כתבת ״המון״, זה לא ״להתפס למילה״ אלא להתייחס למה שכתבת לאחר מחשבה (אני מקווה).
באפריקה הייתי, ביותר ממדינה אחת.
ג’יפים ופורדים בשטח נדירים.
מנוי לכמה וכמה ערוצים אוסטרלים וצפון אמריקאים, וגם עיתונות כתובה (יש עדיין דבר כזה).
הרכבים מאד דומיננטיים ושונים ביבשות השונות.
בגדול,
האמריקאים מקטרים על מה שאין להם, דיפנדרים דיזל, סדרה 70/פטרולים/היילקס במפרט אפריקה/אוסטרליה/מזה״ת.
האוסטרלים מבסוטים מעצמם בלי קשר לכלום.
אם היו קוראים לו "משה" עוד מילא, רק הייתי "בוכה" שהרגו אייקון ואיך נפלו גיבורים. אבל גם להרוג וגם לרשת את השם? אני צריך שיבוא אולי בתחנת דלק ויספר לי איזה שניצל שגם לו יש דיפנדר גיבור רק כדי לגלות שהוא מדבר על הסקודה יטי הזאת?
קובץ מצורף 128249
מה כל כך מדהים בו? ה"מציאות הווירטואלית" עם המצלמות? המערכת אוויר שכל אחד שיש לו כזה יספר לך שאכל קצת קש מזה? המד מים האקטיבי שעובד אם תיסע לאט? מראה אחורית דיגיטאלית? שוב לסקודה יטי - מדהים. ללנדרובר "משה" - מהמם. הדבר הזה זה לא דיפנדר ותנו לנו לבכות בשקט. אפשר לבנות רכב שטח מדהים שהוא לא "טרקטור" ועדיין נאמן לקווי היסוד של רכב שטח טהור. היו צריכים ללכת גם לשם בנוסף לדגם הזה.
אולי הם משאירים את זה ל"דיפנדר" ספורט[emoji27]
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
Land Rover says the Defender’s chassis is three times stiffer than the next best in market, and can withstand a 6.5-tonne recovery load and 7.0-tonne vertical load through the suspension.
It can support 300kg of weight on its roof when static or 168kg when on the go. The Defender has a tow rating of 3.5-tonnes.
https://www.caradvice.com.au/791472/...r-engineering/
כל השנים היית נותן לי לבחור דיפנדר מול רנגלר- הייתי בוחר דיפנדר (בואו לא נפתח דיון, זה לאו דווקא מסיבות נורמליות).
היום- לא דיפנדר.