-
תגובה: ייעוץ ביישור קו, אחזקה ושיפור עקומת למידה - CJ86
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
גרוע מאוד.
יפה שאתה שולל , במיוחד בלי הסבר .
אצלי בסיקס משאבה על הכנף עבדה שנים בלי שום בעיה ,עובד אצל עוד כמה חברה גם ללא בעיה .
מכיר את כול נושא התאוריה על קירבת משאבה לדלק/ חוק הכלים השלובים, תאוריות לחוד מציאות אומרת אחרת .
הפשטות בהתקנה האפשרות תחזוקה ( תרכיב פילטר דלק שקוף פשוט + שסתום אל חזור ,ממש לפני המשאבה יתן לך אינדקציה לאיכות הדלק ולבעיות ספיקה ודלק קבוע בקו ).
לשלוח בנאדם לקדוח בשילדה בת יותר מ 30 ,לחתוך צינורות דלק קשיחים,להעביר חוטי חשמל לאורך השילדה עד המשאבה , זה לא גרוע? זה גרוע מאוד!! וסתם מסבך.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
המשאבה מותקנת נמוך מקו שילדה , אבן/סלע בשטח ותשכח ממנה !
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanG
יפה שאתה שולל , במיוחד בלי הסבר .
אצלי בסיקס משאבה על הכנף עבדה שנים בלי שום בעיה ,עובד אצל עוד כמה חברה גם ללא בעיה .
מכיר את כול נושא התאוריה על קירבת משאבה לדלק/ חוק הכלים השלובים, תאוריות לחוד מציאות אומרת אחרת .
הפשטות בהתקנה האפשרות תחזוקה ( תרכיב פילטר דלק שקוף פשוט + שסתום אל חזור ,ממש לפני המשאבה יתן לך אינדקציה לאיכות הדלק ולבעיות ספיקה ודלק קבוע בקו ).
לשלוח בנאדם לקדוח בשילדה בת יותר מ 30 ,לחתוך צינורות דלק קשיחים,להעביר חוטי חשמל לאורך השילדה עד המשאבה , זה לא גרוע? זה גרוע מאוד!! וסתם מסבך.
קודם כל זה שאתה מפחד מחשמל, מהתקנות ומלייעל את המערכות ברכב שתוכנן לפני 40 שנה זה בסדר, אבל זה לא אומר שזה "גרוע מאוד!!!" ולא מסבך דבר. אף אחד לא שלח אף אחד אחר לקדוח, יש 1001 אופציות להתקין גם בלי לקדוח, וגם מ2 חורים של 8 ממ אף שלדה לא תפגע.
לעניין הטכני - מעבר לכלים שלובים, משאבת דלק בנויה לדחוף דלק ולא לשאוב אותו, בהתאם כשאתה מתקין אותה על הכנף אתה מאמץ אותה שלא לצורך. לזה כמובן תוסיף את חוק הכלים השלובים אליו אתה מתנגד כאשר אתה מתקין אותה על הכנף (הרבה יותר גבוה מהמיכל) ופעם שניה שאתה מקשה על המשאבה זה כשאתה נותן לה לשאוב דלק בקו דלק של 3 מטר במקום לדחוף בו
התוצאה היא משאבות שמתחממות וגורמות לגימגומים כשצריך להתמודד עם עומס גבוה וכמות דלק גדולה שנשרפת(דיונות למשל) במנועים כמו מנוע סופה על סיקס, או מנועים משודרגים/ מוגדלים
כן זה עובד לאנשים, אבל גם אם תשים קרבורטור של סובארו הג'יפ שלך יסע וזה לא הופך את זה לנכון או מתאים לו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
קודם כל זה שאתה מפחד מחשמל, מהתקנות ומלייעל את המערכות ברכב שתוכנן לפני 40 שנה זה בסדר, אבל זה לא אומר שזה "גרוע מאוד!!!" ולא מסבך דבר. אף אחד לא שלח אף אחד אחר לקדוח, יש 1001 אופציות להתקין גם בלי לקדוח, וגם מ2 חורים של 8 ממ אף שלדה לא תפגע.
לעניין הטכני - מעבר לכלים שלובים, משאבת דלק בנויה לדחוף דלק ולא לשאוב אותו, בהתאם כשאתה מתקין אותה על הכנף אתה מאמץ אותה שלא לצורך. לזה כמובן תוסיף את חוק הכלים השלובים אליו אתה מתנגד כאשר אתה מתקין אותה על הכנף (הרבה יותר גבוה מהמיכל) ופעם שניה שאתה מקשה על המשאבה זה כשאתה נותן לה לשאוב דלק בקו דלק של 3 מטר במקום לדחוף בו
התוצאה היא משאבות שמתחממות וגורמות לגימגומים כשצריך להתמודד עם עומס גבוה וכמות דלק גדולה שנשרפת(דיונות למשל) במנועים כמו מנוע סופה על סיקס, או מנועים משודרגים/ מוגדלים
כן זה עובד לאנשים, אבל גם אם תשים קרבורטור של סובארו הג'יפ שלך יסע וזה לא הופך את זה לנכון או מתאים לו.
אני ממש לא מפחד מחשמל ,אני כן מנסה לפשט ככול שניתן כול דבר, תנסה לעבוד לפי זה החיים יהיו לך יותר קלים .
ההבדל בין התקנה של משאבה על הכנף לבין התקנה על השילדה מבחינת נושא השאיבה /דחיפה ואורך צנרת הדלק הוא זניח בין שני הדרכים ( בחיית הבדל של מטר ) .
המשאבה עובדות בלחץ מספק כדי שלקרבורטור
לא יחסר דלק בדיונות או בהאצה ( למרות שה bbd ידוע כבעייתי ולא בגלל משאבת הדלק)
הקירור נעשה ע"י זרימת הדלק ורק במיקרים קיצוניים המשאבה תתחמם לרמה שהיא תעצור.
שוב לראיתי ההתקנה של משאבה על הכנף ( בחלק התחתון מתחת לאוטומט סטרטר ) תתן יותר יתרונות מאשר התקנה על השילדה גם מבחינת תחזוקה גם באיתור תקלות וגם בפשטות ההתקנה .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanG
אני ממש לא מפחד מחשמל ,אני כן מנסה לפשט ככול שניתן כול דבר, תנסה לעבוד לפי זה החיים יהיו לך יותר קלים .
ההבדל בין התקנה של משאבה על הכנף לבין התקנה על השילדה מבחינת נושא השאיבה /דחיפה ואורך צנרת הדלק הוא זניח בין שני הדרכים ( בחיית הבדל של מטר ) .
אילן זה ממש לא זניח אלו עובדות טכניות חד משמעיות ועושות הבדל ועוד איך.
ציטוט:
המשאבה עובדות בלחץ מספק כדי שלקרבורטור
לא יחסר דלק בדיונות או בהאצה ( למרות שה bbd ידוע כבעייתי ולא בגלל משאבת הדלק)
אתה מתבלבל בין לחץ דלק לספיקת דלק, לחץ דלק אחראי על הלחץ במערכת, ספיקת דלק אחראית על כמות דלק והיא קריטית במיוחד במנועים קצת יותר משופרים מ258 סטנדרטי (ראש סופה למשל) ופה כבר חשוב לבחור משאבת דלק עם ספיקה מתאימה אבל זה נושא שכבר דובר עליו בשרשור הזה.
ציטוט:
הקירור נעשה ע"י זרימת הדלק ורק במיקרים קיצוניים המשאבה תתחמם לרמה שהיא תעצור.
שוב לראיתי ההתקנה של משאבה על הכנף ( בחלק התחתון מתחת לאוטומט סטרטר ) תתן יותר יתרונות מאשר התקנה על השילדה גם מבחינת תחזוקה גם באיתור תקלות וגם בפשטות ההתקנה .
זאת דעתך וזה בסדר, הג'יפים האלו הם כחומר ביד היוצר וכל אחד מסדר את הג'יפ שלו איך שמתאים לו, הג'יפים האלה יעבדו בכל מיני וריאציות של מערכות דלק והצתה והמשתמש הממוצע עם המנוע הסטנדרטי בדרך כלל יסתפק בהם, אבל אם מדברים על יעול מערכות וביצועים, התקנה על הכנף היא טכנית (עובדתית) לא נכונה.
-
נו שויין, העיקר שיש ביננו הבנה ...שאין הסכמה .
-
בינתיים לא התקדמנו הרבה עם ההרכבה של המשאבה. כרגע המיקום המוביל הוא מעל הסרן בצד הפנימי של השלדה. ואני בכוונה כותב פנימי כי שבוע שעבר הבחור הצטרף לטיול סיקסים ושם הוא ראה התקנה על השלדה אבל בתוך בית הגלגל. לי זה נראה מיקום דיי רע.
עד שהגשם הפריע הספקנו לפרק את שאריות המזגן ולהחליף פילטר וצנרת דלק סדוקה.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...de338592c8.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a0e221aeac.jpg
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
בינתיים לא התקדמנו הרבה עם ההרכבה של המשאבה. כרגע המיקום המוביל הוא מעל הסרן בצד הפנימי של השלדה. ואני בכוונה כותב פנימי כי שבוע שעבר הבחור הצטרף לטיול סיקסים ושם הוא ראה התקנה על השלדה אבל בתוך בית הגלגל. לי זה נראה מיקום דיי רע.
עד שהגשם הפריע הספקנו לפרק את שאריות המזגן ולהחליף פילטר וצנרת דלק סדוקה.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...de338592c8.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a0e221aeac.jpg
-
משאבת ההגה כח שמותקנת לא שייכת לסיקס.
הבעיה היא לא העניין של המקוריות.
התושבת המקורית של המשאבה, אמורה להישען מקדימה על משאבה המים, ומאחור יש לה תושבת נוספת שמתחברת לבלוק ולסעפת היניקה.
אצלך אין את כל החלק האחורי, והמשאבה מחוברת ל-2 האוזניים על משאבת המים בלבד.
זו רק שאלה של זמן עד שהאוזניים האלה יתלשו.
-
הרכב נכנס שוב למוסך, שוב בגלל בעיית ריח דלק, בבדיקה עלה שהמנוע מושך אוויר בחיבור שבין סעפת היניקה לראש, לא עזר נסיון הידוק ברגים, האם החלפת האטם היא מטלה מספיק פשוטה לזוג חובבים? הומלץ שלא להשתמש בסט מיאנוביץ - מישהו מכיר את הנושא, יש סט מועדף? להזכירכם - מנוע/בלוק סופה.
-
אטם זה אטם.. לא נשמע לי קריטי אבל מקסימום תזמינו.
הרבה עבודה אבל לא מסובכת.. שווה לבדוק שכל הברגים של הסעפת נפתחים לפניי שמתחילים לפרק הכל.
אני לא זוכר אם זה אותו אטם או שצריך אחד בנפרד אבל תחליפו גם אטם סעפת פליטה.. אם כבר.
-
זה באמת "אם כבר"? כי אני מכיר שרוב סיפורי הזוועה הם מפירוק סעפת פליטה, שם הברגים נוטים להיגזר ומעדיף שלא לגעת כל עוד אין דליפה.
-
כשאני פירקתי סעפת פליטה זה התחיל שבוע קודם בהשקיית הברגים בשמן חודר נגד חלודה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
זה באמת "אם כבר"? כי אני מכיר שרוב סיפורי הזוועה הם מפירוק סעפת פליטה, שם הברגים נוטים להיגזר ומעדיף שלא לגעת כל עוד אין דליפה.
אם אני זוכר נכון צריך לפרק את שתיהם בשביל להחליף אטם.. ארז בטוח יודע.
-
בסיקס וסופה, הברגים שסוגרים את 2 הסעפות הם משותפים.
זה הזמן להתחיל להשקות את האזור בשמן ספריי
-
1 קבצים מצורפים
-
בסופה יש אטם אחד ש2 הסעפות משתמשות בו.
לגביי הברגים -מנסיוני בסופות/ מנועי סופות בדרך כלל אין בעיה של גזירת ברגים אלא אם אתה אלים שלא לצורך
בכל מצב סע לסיבוב עם הג'יפ לאיזה חצי שעה לפני שתתחיל לעבוד עליו
ותכין לעצמך ברנר בצד לחמם ברגים שמרגישים לך קשים
אתה תוכל לפרק גם בלי לגזור שום דבר
במידה ונכנסת לזה, קנה מראש סט ברגים תואם חדש ובהרכבה שים על ההברגות של כולם גריז לפני, יאפשר לך להדק כמו שצריך
לא לנסות לנתק את סעפת הפליטה מהאגזוז, אין צורך , אפשר להזיז אותה הצידה אחרי פירוק הברגים
דבר נוסף שרצוי לעשות זה להריץ על שטח סעפת היניקה קרש ישר עם נייר זכוכית עדין צמוד עליו, מה שנקרא "לעשות שטח"
רצוי מאוד שתעבוד עם סט בוקסות 3/8, יש ברגים מלמטה שלא תוכל להגיע אליהם עם סט 1/2
תהליך הסגירה חשוב, מבאס מאוד לגלות שאחרי שהרכבת הכל יש לך עדין דליפה
בגדול זה פרוייקטון אבל לא סוף העולם
-
תודה לכולם. נעשה חושבים ונחליט
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
נחזור רגע להתקנת משאבת הדלק. כמו בתמונה? יש שם חורים או שבהצלחה לנו?
קובץ מצורף 127654
איזה משאבה אתה מתקין?
נקנה בארץ?
אני בדיוק מחפש לקנות משאבה
-
דפדף אחורה. יש קישור. נקנה באמזון כשהעולם היה תקין (יחסית)