וואוו, קודם כל המון תודה על המידע [emoji846]
החלפת הקפיצים על הפרק, אז כן, זה רלוונטי.
Printable View
וואוו, קודם כל המון תודה על המידע [emoji846]
החלפת הקפיצים על הפרק, אז כן, זה רלוונטי.
חשבתי על דרך קלה יותר למדידה, תקנו אותי אם אני טועה: בבוקסות של הנדנדות יש חופש גדול. אם אני מרים מהמרכב עם הייליפט עד שאני מרגיש שהבוקסות חופשיות ואפשר להרגיש בקלות את החופש, האם זה שקול לפירוק של הקפיץ ואז אפשר למדוד על הרכב ?
ולגבי קבוע הקפיץ - נניח שאני מעמיס 100 ק"ג והרכב שוקע בסנטימטר, איך אני מחשב מתוך זה את קבוע הקפיץ ?
אתה מפרק את הסלילים
שוקל את הרכב כמו שהוא, מודד כמה הקפיץ שקוע.
עושה חצי מהמשקל על הסרן האחורי חלקי השקיעה, ויש לך קבוע קפיץ.
אסף.
לא צריך להפחית את משקל הסרן האחורי כולל נוזלים וחצי דרייבשאפט ?
ואז באיזה יחידות אקבל את קבוע הקפיץ המחושב ?
ביחידות שתכניס.
למשל קילוגרם לסנטימטר.
משקל הסרן כמעט זניח. פחות מ 10 אחוז . ברזולוציה שיש לך לבחירת קפיצים זה משנה מעט מאוד - אתה יכול לקחת את זה בחישוב או פשוט לבחור את הקפיץ בשורה מתחת ולא את זה בשורה מעל מה שיצא לך .
אסף.
"זה לא הייתי אני" ...
לדעתי, והנה אני פותח פה התערבות, אתה סתם מבזבז את הזמן, ולא יצא לך מהכיוון הזה שום דבר (לא מספרים ברורים ולא מה לעשות איתם).
בתור התחלה, תחזור על המדידה 2-3 פעמים עם אותו המשקל, ואח"כ עוד 2-3 פעמים עם משקל שונה מהותית (כפול).
לדעתי כל מדידה על משקלים של פחות מ 100-150 ק"ג בכלל לא רלוונטית.
שים פה את המספרים (הגולמיים - משקל ושקיעה), נראה מי עושה מזה משהו מעשי.
עדיף-
לך תמצא משקל טוב ותבדוק איזה עומס יש לך על הסרן האחורי (או שאתה סומך על המספרים ששמת פה בעבר), ותחפש קיט שמיועד למשקל הזה (וקצת פחות, כי אתה רוצה להוסיף קפיצי סליל) ולגובה שאתה מחפש.
My two cents
טיפ - תזכור מה היה עם המקררים :-)
מה היה עם המקררים ?
לא הבנתי אותך זיו.
אתה מציע לנדב - במקום לשקול כמה עומס יושב על הסרן האחורי ולמדוד כמה המתלה שוקע, לשקול כמה עומס יושב על הסרן האחורי ולמדוד כמה המתלה שוקע?
אסף.
בגדול נכון. אין לך מה לעשות עם מספר שכיביכול מייצג איזה מקדם של הקפיץ הקיים.
אני טוען שאי אפשר לצאת מהסיפור הזה של מדידות וחישוב מקדם קפיץ.
ע"מ להדגיש כמה אני חושב המספרים האלו לא שווים כלום (למקרה שלו), הצעתי שאם מודדים, כדאי לחזור על זה כמה פעמים, ואם משקלים שונים.
אני מוכן להתערב, בכל משקל יתקבל מקדם קפיץ אחר, או במילים אחרות, לעשות מדידה אחת עם משקל אחד, זה סתם נקודה במרחב שניתן להעביר דרכה אין סוף קווים.
אי אפשר אפילו להקיש מזה איזה קפיץ יש היום על הרכב .
אני משוכנע, שעם הזווית המשתנה של הנדנדות, ההצטרפות המדורגת של העלים, הבושינגים, החלודה, הלכלוך...... חייבים למדוד במשקל גדול (ע"מ לנטרל כמה שיותר את "ההפרעות).
ברור לי, שגם עם כל אחד מהעלים בפני עצמו מתנהג כקפיץ "קלאסי", לינארי, השילוב המלא, וכל המנגנון של הנדנדות, גורם לכך שהשקיעה של הרכב היא לא לינארית קבועה.
ובסופו של דבר, זה מה שמענין את נדב, מרחקי המרכב מהסרן , יחסית למשקל רכב.
ודרך אגב, זה באמת נוסחה פשוטה :-(
https://new.hindawi.com/journals/mpe/2016/5169018/#
ומקריאה מהירה, כל מי שהציע לעשות את הניסוי על הרכב עצמו ולבדוק את המרחק בין הבודי לסרן - אתם זוכרים איך הקפיץ מחובר לגוף???
בהצלחה
סליחה שאני שואל שוב באמצע כל החישובים... פשוט עונת הטיולים זה עכשיו... הזמנת כבר קפיצי אולדמן hd?
באמת שלא מבין את החישובים והתבחבשות.
הרכב עמוס לעייפה... קונים קפיץ מחברה איכותית hd.
אם לא תהיה מרוצה מהגובה.. .אפשר לעשות תיקונים קלים עם שאקלים/בלוקים ושאר מרעין.
אבל הבסיס צריך להיות עלה לעומס גבוה מחברה איכותית ומוכרת.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
עונת הטיולים לא קשורה, אין בעייה לנסוע גם ככה ...
ובכל הכבוד, אולדמן היא יצרן מכובד אבל לא היחיד. אין סיבה להילחץ ולהחליט באופן חפוז.
ממש לא חפוז... דעתי שהמדידות והחישובים מיותרים.
מנק מבטי הכי חשוב לאור המשקל הרב והקמ המכובד בהחלט שהרכב עושה.. שיהיה קפיץ אמין ומוכח. שום בעל מקצוע בארץ לדעתי לא יוציא תחת ידיו קפיץ שיתן תמורה גבוהה יותר ממוצר מדף אוסטרלי/אמריקאי שנוסה ונבדק.
ולגבי אולדמן ... לא חושב שיש לך מבחר גדול .. אולי עוד יצרן אמריקאי עם הmil wrap בקצה לגיבוי שאתה רוצה.
ואם לא תהייה מרוצה מהגובה (נמוך מדי...)
יהיה נכון יותר לרכב/תושבות/מונוקוק/נוחות/התנהגות כביש ושטח.. יהיה לקצץ בספייסרים הגם ככה מיותרים מקדימה.
בכל מקרה לתכנן קפיץ עלה לרכב אמריקאי נפוץ ועמוס .... זה בזבוז זמן וכסף ..
אלא אם כן כמובן תגיד שאתה נהנה מהאתגר התכנוני...
יש גם איירון-רוק וראף-קאנטרי עם military wrap.
עוד לא מצאתי את הזמן לאסוף את כל הנתונים ולהשוות.
נראה לי שבזה כדאי להתרכז .. פחות מדידות. אפשר לבצע מהבית גם ביום סוער.
להשוות נתונים שניתן, מס ' עלים. עובי. קבוע קפיץ.. תגובות מאמריקאים שרכשו וreviews...
לגבי הסרטון משרשור האחר:
url]https://www.youtube.com/watch?v=B1Kt6Dnm3Ug[/url]
אם הרכב יאבד מהספייסרים ... או מהגבוה לצורך העניין הוא עדיין יצליב באותה פוטוגניות (:
רק הבוקסות יחיו יותר ויהיה נעים, נהיג, צפוי ואפילו עביר יותר ללא הספייסרים.