ואללה זה פירוט משמעותי,
בהחלט פירטת של איזו חברה, מה אופן היישום.
לגמרי :cool:
Printable View
כתבו את זה לפני אדון שמיל.....:rolleyes:
https://www.dvakim.com/product/מריס-...ם-פוליאוריתני/
יום משמעותי עבר היום על כוחותינו עת נפרדנו לשלום משני גלגלים אחוריים ;)
חנן... אתה אמור גם להחליף מידה - לא בטוח שהצמיג הזה מתאים למשקל. ודי בטוח שאתה עכשיו עם אופסט לא טוב.
אסף.
היי אסף. האופסט עכשיו קצת יותר קטן מאשר מקודם כיוון שהגלגל אינו נשען על הגלגל הפנימי אבל ההבדל זניח.
בקשר למידת הצמיגים, המשאית הזאת הגיע לעולם עם ארבע מידות, 10.00/20 11.00/20 10.00/22.5 ו 11.00/22.5
בכל המידות האלו המשאית יכולה לנוע עם 4 או 6 גלגלים מאחור. ככה זה מופיע בהוראת הרישום.
כרגע הצמיגים הם במידה 10.00/20
בכל אופן, הגשתי בקשה ל אחד מאלו...
385/65/22.5
365/85/22.5
385/65/20
395/85/20
14.00/20
אבל עדיין לא קבלתי תשובה.
האופסט של גלגל בודד לעומת אופסט של צמד ביחד. לא של הגלגל הבודד לעומת איך שהוא היה קודם.
אסף.
שהשתמשתי בגלגל של דאבל בתור סינגל. אתה צריך או לעשות שינוי בטבור או להחליף גלגלים. או גם וגם...
אסף.
פתחים...הקטן מתחת לרצפת המקלחת לטיפול ואחסון, והגדול מתחת למיטה, שם ישכון מיכל המים וציוד נוסף.
יצירת מופת..חנן אתה פעם אחרי פעם משאיר את פיות החברים פה פעורים.
עלה והצלח כייף לעקוב
Sent from my Redmi 8A using Tapatalk
חנן, אני מחזיר אותך לגלגלים.
אני אנסה להסביר למה התכוונתי ואז גם קצת פרקטיקה.
כשהיה צמד גלגלים מורכב על הטבור, האופסט של הצמד היה אפס, המשקל של אותו צמד היה מונח על הקרקע בדיוק באמצע שלו, בדיוק במישור ההתקנה של הגלגלים על הטבור, ואם תסתכל על הטבור- שם בדיוק המיסבים שנושאים את העומס.
עכשיו הסרת גלגל פנימי מהצמד. האופסט הפך להיות הרבה החוצה. המשקל של המשאית יושב באמצע הצמיג שמרוחק הרבה ממרכז הטבור וממישור ההתקנה. כלומר המשקל שקודם פעל ישירות על המיסבים, הופך עכשיו למומנט על הטבור והעומס על המיסבים - גדל משמעותית.
זה אולי יעבוד, אולי יחזיק מעמד, אבל הבלאי ייגדל.
עוד דבר שאתה יכול לראות הוא שהעקבה של הסרן הקדמי שונה עכשיו משל הסרן האחורי. בשטח זה גרוע.
מה עושים?
אם היינו בגרמניה או באוסטרליה הייתי שולח אותך לקנות סט גלגלים של משאית עבודה או שטח. אופציה נוספת היא לעשות שינוי בטבור. אגב, זה לא לגמרי מופרך שיהיו במוסך המרכזי של מאן סטים כאלה מתאימים כי יש יחסית הרבה משאיות כאלה בארץ (צבאיות, חברת חשמל וכו'). לא בהכרח הסרנים אצלך מתאימים לזה וצריך לבדוק.
אם לא זה - לכל הפחות צריך להתאמץ כדי שהעקבה הקדמית והאחורית יהיו שוות. תתחיל במדידה - הפתרון המלוכלך אך קביל הוא ספייסר.
אסף.
אסף, אם אין ברירה לא עדיף להרכיב את הבודד פנימה ולא החוצה?
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
אסף קודם כל תודה, כשאתה מסביר לאט, אני מבין.
או קיי אז עכשיו אני מבין לחלוטין למה אתה מתכוון. העניין הוא שהמשאית הזאת בנוייה מלידתה לשתי האפשרויות ול4 מידות צמיגים.
אז אני נותן מבטחי ביצרן, הלא כך ?
בקשר לעקבה, כרגע האחורי בולט מעט יותר מהקדמי אז ספייסר לא יכול לעזור במצב הזה. אם אני יהפוך אותו הוא יהיה מאד פנימי יחסית לקדמי אז לא נראה לי שיש הרבה ברירות כאן.
אתה נותן מבטחך ביצרן - אבל עכשיו לך להסתכל על תמונות של משאיות מהדגם הזה עם סינגלים ותשים לב שאלו שנולדו ככה הם עם סרן אחר, והגלגל הקדמי והאחורי שניהם פונים לאותו כיוון.
יש גם כאלה שהוסבו ושם תוכל לראות חישוקים שבהם המשטח לא בולט מהגלגל. האחורי אמנם הפוך אבל לא כמו אצלך אלא יותר פנימה, והקדמי יותר החוצה כלומר עם יותר אופסט.
היצרן מאפשר אופציות רבות, אבל עם חישוקים שונים או סרנים שונים.
אסף.
או קיי, תודה. אני אבדוק את הנושא. בינתיים ראיתי שיש גם וגם.
- - - Updated - - -
אתמול התחלתי בפרויקט הפודסט שיהיה בכניסה לדלת הצדדית. כמה שעות עם הדיסק ושבב אחד מנייאק שנכנס לי לעין ושלח אותי למיון של יוספטל.
הכל טוב . שום שבב !!!! ( מכל סוג שהוא ....) לא יעצור אותנו :cool:
מתקדם עם הפודסט...
בניית תא השרותים , מקלחת.
מה הטמפרטורה אצלכם ?
אתה צריך חשמל לריתוכים או שאתה רק מניח את האלקטרודה והחום בחוץ מספיק?
זה נראה לי פסיכי היכולות שלך לעמוד בזה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94