תגובה: הגיגים על גלגל רזרבי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
שצריך להדביק כי זה זז עם עבודת הצמיג..
אז ניקח גם דבק.
בקיצור,
במקום כל הבוג׳ראס הזה של כלים, כפות, דבקים, לחתוך את השטיח של הרכב, קחו ספייר שני.
אתה מתאר את לקיחת הספייר הנוסף כאילו אין לזה עלויות.
בעיני העלויות, לא הכספיות, אלא אלו של המיקום והמשקל של הגלגל הנוסף, הן בלתי נסבלות עד כדי פסילה מוחלטת של הרעיון.
אני גם לא כל כך מהר רץ לקחת כפות ושאר הציוד שהוזכר, כי די מזמן הבנתי שזה בסדר גמור לא להיות מוכן לכל אפשרויות התקיעה.
להגדיל את החור, לדחוף דרכו את הפנימית, ולתפור עם חוט ברזל
ושהוונטיל של הפנימית יבלוט דרך התפירה
לא צריך לפרק צמיג
זהו פתור [emoji23]
Sent from my iPhone using Tapatalk
יקיריי,
צריך בעיני להוסיף עוד גורם למשוואה, שגם הוא ניתן לשקילה ולביצוע בכמה דרכי התייחסות - והוא: מחזור הצמיגים ברכב.
רוצה לומר, איך מתבצעת החלפת האופנים כדי לשמור על שחיקה אחידה וגלגול סט צמיגים לאורך חיים מקסימלי.
ועוד משהו: ברכב טיולים "טהור" מימד הזמן הוא קריטי בעיני. המשך טיול כרגיל גם אחרי ארוע של פנצ'ר ראשון, במקום לעצור את הטיול ולחפש מיידית פתרון לתיקון - הוא יכולת חשובה ובעיני אפילו קריטית לתחביב ולמקצוע השוטטות הבודדת...
על כן, אני חושב שהפתרון הנכון הוא:
סט שלם מכיל מראש 6 גלגלים.
ביצוע החלפה יזומה מושכלת מתועדת ומתוזמנת בין צמיגים "ימניים" (ימני קדמי, ימני אחורי וספר מס' 1) ובין צמיגים "שמאליים" (שמאל קדמי, שמאל אחורי וספר מס' 2) - במיוחד בכלי רכב שהם לא 4X4 קבוע (אבל גם באלה נכון לנהוג כך בגלל הפרשי המשקל והשחיקה קדימה - אחורה).
זה מאפשר למצות אורך חיי סט צמיגים למקסימום וגם לפעמים פותר בעיה של חוסר בשוק, קריעת / פסילת צמיג אחד לחלוטין ועוד כל מני מקרי קיצון מעצבנים.
זה כמובן מאפשר לנוע בטיול עם שני צמיגי ספר בקוטר מלא מאותו סוג של הרביעייה שבשימוש.
(לא להתבכיין, יש מספיק פתרונות יעילים בשוק לקחת צמיג נוסף בנוחיות וביעילות).
והכי חשוב: תחושת הביטחון האמיתית בזכות היתירות הזו - מנצחת בנוק אאוט.
זה שווה הכל.
מיי טו גרוש
PW
אישית אני לא מטייל לבד אלא אם זה בסביבה הקרובה (לא עניין של עקרון זה פשוט מה שקורה) .
מסכים עם חנן, להוציא טיולים ספציפיים אני מתכוון לטייל עם כל המשפחה בג'יפ, זה אומר שעוד גלגל זה מטרד גדול מידי.
פנימית זה פתרון שהיה לי בחיפושית ובמקודם או במאוחר יהיה לי בגיפ.
ספייסר, זה עניין של הזדמנות, אם תהייה לי ההזדמנות לעשות כזה בזול ובאמת יהיה ניתן להתאים לרכב קבוע רלוונטי אני אכין כזה.
יש לי בבית גלגל ספייר נוסף (ועוד צמיג) לטיולים מיוחדים בלבד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
אישית אני לא מטייל לבד אלא אם זה בסביבה הקרובה (לא עניין של עקרון זה פשוט מה שקורה) .
מסכים עם חנן, להוציא טיולים ספציפיים אני מתכוון לטייל עם כל המשפחה בג'יפ, זה אומר שעוד גלגל זה מטרד גדול מידי.
פנימית זה פתרון שהיה לי בחיפושית ובמקודם או במאוחר יהיה לי בגיפ.
ספייסר, זה עניין של הזדמנות, אם תהייה לי ההזדמנות לעשות כזה בזול ובאמת יהיה ניתן להתאים לרכב קבוע רלוונטי אני אכין כזה.
יש לי בבית גלגל ספייר נוסף (ועוד צמיג) לטיולים מיוחדים בלבד.
יקירי:
פנימיות, כפות, פטיש 5 ק"ג, 2 קומפרסורים, תולעים מכל הסוגים הצבעים והמינים, מרצעים, שופינים, דבק, פטריות ותותח פטריות - הכל כמובן קיים בנוסף לגלגל ספר שישי בגודל מלא.
(ועוד רבות יסופר ויושר על הפעם הבודדה היחידה והמיוחדת בה המוצא היחיד היה לפתוח חלון בגלגל, למלא בחול וחומר וואדי, ולנסוע החוצה בזהירות עד הכביש הקרוב. זה גם הזמן לספר בשבחם של ה - Duct tape / איזולירבנד "חבלה" שהפליאו לעשות).
בכבוד
PW
כמו שכבר כתבתי ביותר מהזדמנות אחת-
2-3 בקבוקי מים, כובע, נעלי הליכה, תרמיל קטן וטלפון. כל אלו גם ככה נמצאים בג'יפ בכל טיול בדרום.
לא צריך יותר מזה.
ולגבי הזמן בטיול- מבחינתי, ברכב, ברגל, או אפילו בצל ליד הג'יפ, הכל הולך ושווה ערך.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
PW
יקירי:
פנימיות, כפות, פטיש 5 ק"ג, 2 קומפרסורים, תולעים מכל הסוגים הצבעים והמינים, מרצעים, שופינים, דבק, פטריות ותותח פטריות - הכל כמובן קיים בנוסף לגלגל ספר שישי בגודל מלא.
(ועוד רבות יסופר ויושר על הפעם הבודדה היחידה והמיוחדת בה המוצא היחיד היה לפתוח חלון בגלגל, למלא בחול וחומר וואדי, ולנסוע החוצה בזהירות עד הכביש הקרוב. זה גם הזמן לספר בשבחם של ה - Duct tape / איזולירבנד "חבלה" שהפליאו לעשות).
בכבוד
PW
אז מה שנשאר לי זה לקחת גלגל אחד, פנימית, תולעים, קומפרסור ולנסוע אחריך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אתה מתאר את לקיחת הספייר הנוסף כאילו אין לזה עלויות.
בעיני העלויות, לא הכספיות, אלא אלו של המיקום והמשקל של הגלגל הנוסף, הן בלתי נסבלות עד כדי פסילה מוחלטת של הרעיון.
אני גם לא כל כך מהר רץ לקחת כפות ושאר הציוד שהוזכר, כי די מזמן הבנתי שזה בסדר גמור לא להיות מוכן לכל אפשרויות התקיעה.
פעם לקחנו 2 צמיגים ספייר, במיוחד כשהיינו לבד.
לבד עם המשפחה זו הסיטואציה היחידה שאני רואה בכך הצדקה, אולי.
1 קבצים מצורפים
מתקשר לשרשור... מישהו אולי יודע לעבוד עם הכלי הזה?
למיטב הבנתי ניתן לחלוץ איתו צמיג מחישו ולהרכיב צמיג על חישוק.
קובץ מצורף 129730
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
PW
יקיריי,
צריך בעיני להוסיף עוד גורם למשוואה, שגם הוא ניתן לשקילה ולביצוע בכמה דרכי התייחסות - והוא: מחזור הצמיגים ברכב.
רוצה לומר, איך מתבצעת החלפת האופנים כדי לשמור על שחיקה אחידה וגלגול סט צמיגים לאורך חיים מקסימלי.
ועוד משהו: ברכב טיולים "טהור" מימד הזמן הוא קריטי בעיני. המשך טיול כרגיל גם אחרי ארוע של פנצ'ר ראשון, במקום לעצור את הטיול ולחפש מיידית פתרון לתיקון - הוא יכולת חשובה ובעיני אפילו קריטית לתחביב ולמקצוע השוטטות הבודדת...
על כן, אני חושב שהפתרון הנכון הוא:
סט שלם מכיל מראש 6 גלגלים.
ביצוע החלפה יזומה מושכלת מתועדת ומתוזמנת בין צמיגים "ימניים" (ימני קדמי, ימני אחורי וספר מס' 1) ובין צמיגים "שמאליים" (שמאל קדמי, שמאל אחורי וספר מס' 2) - במיוחד בכלי רכב שהם לא 4X4 קבוע (אבל גם באלה נכון לנהוג כך בגלל הפרשי המשקל והשחיקה קדימה - אחורה).
זה מאפשר למצות אורך חיי סט צמיגים למקסימום וגם לפעמים פותר בעיה של חוסר בשוק, קריעת / פסילת צמיג אחד לחלוטין ועוד כל מני מקרי קיצון מעצבנים.
זה כמובן מאפשר לנוע בטיול עם שני צמיגי ספר בקוטר מלא מאותו סוג של הרביעייה שבשימוש.
(לא להתבכיין, יש מספיק פתרונות יעילים בשוק לקחת צמיג נוסף בנוחיות וביעילות).
והכי חשוב: תחושת הביטחון האמיתית בזכות היתירות הזו - מנצחת בנוק אאוט.
זה שווה הכל.
מיי טו גרוש
PW
בא נעשה תרגיל בחשבון -
1- כל כמה זמן אתה ממליץ לעשות הצלבה?
2 - כמה ק"מ אתה מתכוון לעשות על צמיגים ברוטציה כזו?
כל כמה זמן, יהיה לך פנצ'ר שגומר צמיג ? ומה אתה עושה שבתוך השישיה, פתאום הולך צמיג? אתה קונה 1 חדש? 2 חדשים? מתארגן על ישן כרזרבי בלבד? נשאר עם 5?
אני אציע לך חשבון אחר - רזרבי אחד מהסט הישן. לפעמים זה סט שבאמת סיים את החיים, ולפעמים ברגע שהולך צמיג, אז מחליפים זוג ויש רזרבי במצב סביר פלוס. (שלא מסתדר, שמים פה הודעה, ומתארגנים על רזרבי בחינם).
קונים ארבעה ולא שישה חדשים כל פעם.
בקיצור, חוכמת ההמונים. כך עושים רוב האנשים, שנים של כלכלה, הביאו אותנו להתייצב על המודל הזה :-)
הרבה, הרבה.... יותר זול (ופשוט, ופחות התעסקות).
My two cents
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
בא נעשה תרגיל בחשבון -
1- כל כמה זמן אתה ממליץ לעשות הצלבה?
2 - כמה ק"מ אתה מתכוון לעשות על צמיגים ברוטציה כזו?
כל כמה זמן, יהיה לך פנצ'ר שגומר צמיג ? ומה אתה עושה שבתוך השישיה, פתאום הולך צמיג? אתה קונה 1 חדש? 2 חדשים? מתארגן על ישן כרזרבי בלבד? נשאר עם 5?
אני אציע לך חשבון אחר - רזרבי אחד מהסט הישן. לפעמים זה סט שבאמת סיים את החיים, ולפעמים ברגע שהולך צמיג, אז מחליפים זוג ויש רזרבי במצב סביר פלוס. (שלא מסתדר, שמים פה הודעה, ומתארגנים על רזרבי בחינם).
קונים ארבעה ולא שישה חדשים כל פעם.
בקיצור, חוכמת ההמונים. כך עושים רוב האנשים, שנים של כלכלה, הביאו אותנו להתייצב על המודל הזה :-)
הרבה, הרבה.... יותר זול (ופשוט, ופחות התעסקות).
My two cents
יקירי,
הצלבה: ע"פ הבלאי הממשי הנראה לעין, בערך כל 15K ק"מ.
לעניין הקילומטראז', זה מה שיפה פה. מה שבדרך כלל קורה זה שהגורם להחלפה זה גיל הגומי ולא מצב שחיקת הצמיגים.
(הגעתי כבר ל - 40K עם גומי משובח, ואלה כלי רכב לטיולים בלבד, לא בשימוש יומיומי).
זה נכון שפעם ב.. יהיה פנצ'ר שגומר צמיג, אבל זה היוצא מהכלל.. ואז כל האפשרויות שציינת ועוד כמה - פתוחות, כתלוי בגיל ובתחלופת האופנים.
אם זה סט בסוף חייו, מחליפים סט. אם אחד מתוך זוג חדש יחסית,אפשר להחליף רק אותו. זה מאד משתנה, וזה נדיר.
לגבי חוכמת ההמונים ופשטות, מעניין לשמוע את זה מאביר הסוללות והמארזים... אבל ניחא....
אצלי הגורם החשוב הוא הזמן לטיול, כל השאר תכליתו לשרת את זמן השוטטות המקסימלי, כי אצלי הגורם שנמצא במחסור הוא הזמן לטיול.
על כן אני מוכן "לשלם את המחיר" של נשיאת גלגל נוסף כדי להיות חופשי ומאושר ולעולם לא לשנות תכנית טיול בגלל פנצ'ר בגלגל.
מיי טו מיל
בכבוד
PW
לגבי ההערה שלך על "אביר הסוללות והמארזים"-
לדעתי, נגעת בדיוק בנקודה הכי חשובה.
מצד אחד, אסור להיות סגורים בקופסה,חייבים ראש פתוח.
מצד שני, אני תמיד שואל עצמי, מה אני יודע, שאחרים לא יודעים? איך זה שהם לא חשבו על זה???
זה כל ההבדל-
אתה לא מביא שום דבר חדש לדיון . אין לך שום ידע \ עובדה, שכל העולם לא מכיר.....
בנושא המצברים, מה שאני מנסה להגדיר פה (בג'יפולוג), תתעוררו, יש עובדות חדשות שאתם לא מכירים....זה game changer..
תבדוק קצת באינטרנט, ותראה כמה פטנטים בין לאומיים יש על השם שלי.
והכי חשוב מבחינתי, הם לא סתם על הנייר, הם בשימש.
אם אין מידע חדש, יכולת חדשה, משהו שיש לך ואין לאחרים, הסיכוי שכולם טיפשים ולא חשבו על, קטן מאוד. תבדוק איפה אתה טועה.
אבל מצד שני, אם יש לך מידע חדש, יכולת חדשה, משהו שלא היה עד היום, משהו שלאחרים אין....את זה צריך לחפש, ואז לחשוב מחוץ לקופסה.
My two cents
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
לגבי ההערה שלך על "אביר הסוללות והמארזים"-
לדעתי, נגעת בדיוק בנקודה הכי חשובה.
מצד אחד, אסור להיות סגורים בקופסה,חייבים ראש פתוח.
מצד שני, אני תמיד שואל עצמי, מה אני יודע, שאחרים לא יודעים? איך זה שהם לא חשבו על זה???
זה כל ההבדל-
אתה לא מביא שום דבר חדש לדיון . אין לך שום ידע \ עובדה, שכל העולם לא מכיר.....
בנושא המצברים, מה שאני מנסה להגדיר פה (בג'יפולוג), תתעוררו, יש עובדות חדשות שאתם לא מכירים....זה game changer..
תבדוק קצת באינטרנט, ותראה כמה פטנטים בין לאומיים יש על השם שלי.
והכי חשוב מבחינתי, הם לא סתם על הנייר, הם בשימש.
אם אין מידע חדש, יכולת חדשה, משהו שיש לך ואין לאחרים, הסיכוי שכולם טיפשים ולא חשבו על, קטן מאוד. תבדוק איפה אתה טועה.
אבל מצד שני, אם יש לך מידע חדש, יכולת חדשה, משהו שלא היה עד היום, משהו שלאחרים אין....את זה צריך לחפש, ואז לחשוב מחוץ לקופסה.
My two cents
יקירי,
אני מתנצל. לא הובנתי כראוי.
מה שאני מביא לדיון זו הסתכלות אחרת והבנה שונה ממך של הנושא שחנן העלה.
גם בלי לספר על חידוש טכנולוגי או להציע יכולת חדשה או לתאר פטנטים בין לאומיים - יש מקום לתובנות אחרות, חליפיות, ששמות דברים אחרים במרכז הדיון שלשמו התכנסנו.
ברמה הפילוסופית, (שנראה לי שאתה מחבב את ההתעסקות בה), בתוך קבוצת "כולם" יש תת קבוצה של "כאלה שנוסעים עם שני גלגלי ספר". זו עובדה. זו גם סוג של "חוכמת המונים".
אין לי יכולת או זכות להחליט שהם יותר טפשים או יותר חכמים או יותר צודקים מאלה שנמצאים בתת הקבוצה של "אלה שנוסעים עם גלגל ספר אחד".
כמו שאין לי יכולת כנ"ל לגבי "משתמשים במצברי עופרת חומצה פשוטים", לעומת אלה ש"משתמשים במארזי אנרגיה אטומית טורבו הייטק שגם עושים קפה ולא נגמרים לעולם".
אני גם לא אתיימר לקבוע את זכותם להשתתף בדיון זה או אחר. גדול עלי. אני גם לא יכול לקבוע שהם טועים.
עיקרון הפשטות בסוג השיטוטים שאני עושה (שלא בהכרח קשור למה שאתה עושה ולאיך אתה עושה אותו) הוא עיקרון חשוב, כמו גם יתירות בדברים מסויימים שלפי נסיוני הסובייקטיבי האישי (וגם נסיון מצטבר של עוד רבים נוספים) יתנו לי יכולת להמשיך טיול גם כשמתרחשת תקלה כזו או אחרת. לגבי זו יכולת חשובה ביותר. אני מבין לגמרי שלאחרים חשובים דברים אחרים. זה בסדר. מנסיוני, למה שחשוב בעבורי ובעבור אלה שיכולת המשך השיטוט כמעט בכל מחיר חשובה להם - זה עבד, עובד - ויעבוד.
לנסיון, ידע, חוכמת חיים, חוש טכני, והרבה שעות בשדה, יש ערך בעיני. לא פחות מיכולת המצאה וחידוש.
אני מציע לך לא להקל ראש בעיקרון הפשטות ובנסיון המצטבר של מה באמת עובד בסוף לחלק לא קטן של אנשים, שמטיילים בכלי רכב והחליטו (למרות שאני מודה שזה לא חידוש מי יודע מה) לקחת גלגל ספר נוסף.
אומר עוד שלתחושתי, הם נמצאים כמעט כולם גם בקבוצה של "בוחרים בפתרון של מצבר עופרת חומצה ומצבר התנעה גבור מבודד דרך ממסר" כדי שלעולם באמצע בוקר של טיול הם לא יהיו במצב של חוסר יכולת להתניע, וגם שם הם בוחרים בעיקרון הפשטות, ומממשים נסיון ויתירות שמבוססים על הרבה שעות בשדה.
לילה טוב
PW
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
PW
ראשית, כל הערכות הקיימות והידועות לטיפול בצמיג עם פנצ'ר בשדה, נמצאות באוטו. (כולל אקדח + פטריות, מרצע + תולעים, דבק, פנימיות ספר וכפות וכד'). להחליף גלגל זו האפשרות האחרונה (והנדירה).
PW
גרמת לי להצטייד. לא, לא בעוד גלגל ספייר, אבל כן בפנימית וציוד לתיקון, מלבד תולעים שהיו ברכב עוד קודם:
3 מאלה:
https://imageshack.com/i/pn85vGq5j
https://imageshack.com/i/pmA69NCyj
וארגז עם פנימית, משחזת פניאומטית, עוד כמה כלים ופטריות.
https://imageshack.com/i/pmCTCDWRj
עכשיו צריך להבין איך עובדים עם זה, והזדמנות לתרגל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
סע לטייל עם סובארו ( או דיסקו מהשנים האחרונות )
ותוכל לתרגל כאוות נפשך :)
אני נגד היסחבות עם כל כך הרבה ציוד. ערכת תולעים פשוטה לא היתה עושה את העבודה?
אם חליצת הצמיג היא בשביל הכנסת פנימית במקרים קשים, לא צריך את כל המשייפים למיניהם.
זה מיותר לחלוטין, מסכים.
(למעט הציוד להכנסת פנימית שמצא את מקומו בלי להפריע מאחורי ספסל הנוסעים) פטריות, משחזת, וגלגלת תופסים מעט מאוד מקום, וממילא זה מתיישב בדיוק בחלל הפנוי שהפנימית משאירה בארגז הפעולה.
אולי אצטרך את זה ואולי לא. לאור ההיסטוריה הפרטית שלי, כנראה שלא. שיהיה. אולי זה יעזור לחבר.
יחסית לגולשים אחרים שלוקחים ספייר נוסף ברכב זה בטל ב60, או לכל הפחות ב6.
אני מניח שהמחלה של בעלי טנדרים היא כמו המחלה שלי בבית. כל פעם אני משיג/קונה מחסן/מדפים/מקומות אחסון, ותוך שבועות בודדים הם מתמלאים באורח פלא וחייבים עוד "מרחב מחיה במזרח".
;)
אני דווקא משתדל לא להגזים בנושא אחסון. מתעקש בגבורה מול אשתי כבר 7 שנים לא לשים מחסן בחצר, כי אני יודע שהוא יתמלא בג'אנק באופן חד כיווני, ויהיה מבאס להיכנס אליו.
בטנדר התפוסה היא כ90 אחוז בארגז. גם שם סירבתי שנים ארוכות לבקשה של אשתי לצרף שולחן. עמדתי בזה עד שעידן הציע מבצע שקשה לסרב לו, של שולחן איכותי שמתקפל לנפח קומפקטי יחסית.
שנים חיכינו לרגע שהגדולה תתגייס וירווח לנו בטנדר, אז היא באמת התגייסה לא מזמן ולטיול בסופ"ש האחרון היא הביאה את החבר
:(
חצי מהתא מטען שלך לוקח קומפרסור תעשייתי. תוציא אותו יהיה מקום לחבר.