תגובה: שבר בבולם אחורי בויטארה (כותרת נערכה)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
אשמח לקבל את הגובה שיש לי היום בלי שיהיה שם ספייסר. מה המידות של הקפיצים שציינת (וגם של האופציות הנוספות) ? מה קבוע הקפיץ שלהם (או לחילופין איך הם בתחושה לעומת הקלמיני שיש אצלי) ?
אני לא מחפש קפיץ קשה משמעותית ממה שיש לי היום, לטובת מצבי הקיצון המענה יבוא מכריות האוויר [emoji846]
נראה לך ?? כדי שהרב"ט של משרד התחבורה ישווה לי את זה לנתון של ויטרא 2019 ???
המידות לא ישתנו. אני לא רוצה לשנות את הגובה של האוטו, ולכן מידת הפתיחה של הבולם לא תשתנה. מכיוון שאני לא מתכנן לעבור לבולמים עם מיכל חיצוני או לטווין-טיוב, אז גם מידת הסגירה לא תשתנה משמעותית. אם בהחלפת קפיצים יהיה סיכון לסגירת בולם, אטפל בזה באמצעות התקנת מגינים לכריות בעובי אשר מתאים גם להגנה על הבולם.
יש לי פוקסים חדשים, כל עוד הם לא נשברים אלו הבולמים הכי טובים שהיו לי על ויטארה כלשהי אי פעם (שזה בערך 20 שנה במצטבר) בפער עצום, לא מוצא שום סיבה להחליף אלא אם כן התקלה תחזור סדרתית...
אנחנו כנראה לא מסתכלים על תמונות מאותו השרשור. קבל תקריב מתמונה שהעליתי כבר קודם, כמה עוד אתה רוצה שהגלגל ייכנס לתוך הכנף ??
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d6d7e9a6e6.jpg
כמו שכתבתי לאורי, לא יהיו באמפסטופס, תהיינה כריות אוויר אשר תבצענה גם את התפקיד הזה.
יכול להיות שהבאמפסטופס אצלך גוזלים מהלך מתלה ולמרות שהבולם מסוגל לרדת מתחת ל- 40 ס"מ, הוא בכלל לא מגיע לשם (ואז אתה מאבד פוטנציאל למהלך גדול יותר בפתיחה) ?
אופציות הנוספות הן של Jimnybits 3"- Vitara or GV.
הקפיצים של קלמיני , לאור על מה שרשמתי והסברתי כבר כאן, לא נעים לי לומר אבל הם דרדל'ה.
מכאן התחילה שרשרת הידרדרות עם workaround במקום טיפול בבעיה עצמה.
למה?
כי הקפיץ חלש מידי ונטרק -
אז החליפו בולמים מהקיט (שהם טובים למדי אגב), לבולמים אחרים קשיחים יותר.
אחרי זה התאימו פה כריות אויר להקשיח על חשבון מיקום הבאמפסטופ שעף.
בפועל כריות האויר לא כאלה אמינות, והן יותר זמן מפונצ'רות מאשר עובדות - אז אין באמפסטופ ולא כריות.
לגבי מרחק נאבה למרכז כנף - אפשר גם בה"פ אם תוכל.
בכווץ מלא ,הקפיץ שלך היום + ספייסר ( נראה לפחות 30ממ ) = ארוך מכל קפיץ שעובד נכון ברכב.
אין בעיה שלא תחליף את המותג הנ"ל,
תצטרך להזמין זוג פוקסים חדשים.
אני אומר לך שלא תוכל פשוט להישאר אז עם אותו גוף בולם באורך הנתון, אלא אם תגביל עם באמפסטופ.
אשמח לנתוני השיסתום ו Compress/Rebound שלך להשוואה מול Bilstein 5125.
באמפסטופ לא גוזל מהלך מתלה אם מתאימים נכון לפי סגירה של הקפיץ\בולם, ומגבלת קוטר צמיג נתון לבודי.
אגב אני חושב שלפני שרצים להתאים מתלים ולחפש פתיחה, מתחילים מנתון הסגירה.
בלי באמפסטופ אין לך את זה.
הכריות לא מיועדות לפצות על קפיצים רופסים או חלשים מדי. בשגרה (5psi) הן לא מורגשות, ואפשר להתאים את המגינים שלהן כך שהן יהוו באמפ-סטופ יעיל וידידותי לכל רכיבי המתלה.
אני רק רוצה להזכיר שהקיט מותקן ברכב כבר איזה 15 שנה לפחות (ואם אני זוכר נכון, רענן רכש אותו כמשומש), הקפיצים קוצרו לצערי והוספו ספייסרים "לפצות" עאלק. הבולמים המקוריים כבר מזמן החזירו נשמתם לבורא (לא זוכר אם אצל רענן או אצלי) והרבה שנים נסעתי עם בולמי מונרו סנסה-טרק של f150 במקור, שעשו עבודה לא רעה בכלל.
לא שכנעת אותי שאני צריך בולם במידה אחרת. הגובה של הרכב כרגע הוא הגובה שאני רוצה להשאר בו ומכאן נגזר הכל, תוך לקיחה בחשבון של הגנה על הבולם וקפיץ כך שלא יגיעו לקצות המהלכים שלהם בסגירה.
15שנה עם מערכת מתלים... שענטז שלא עבדה טוב, מיצרן לא להיט ונאנסה כדי לתת ביצוע סביר... מה בדיוק אתה רוצה להזכיר?
שהגיע הזמן להחלפה?
אני לא צריך את תומר ואת זיו שיגידו לי מה שאני כבר יודע, אולי לך לא תזיק כוס מים להתעורר ולוותר במעט על עקשנות שמובילה אותך לא טוב.. עם רכב שני כבר.
מערכת כריות אוויר מוסיפה מורכבות מיותרת ובמקרה שלך באה לתקן מערכת מתלים לא טובה.
מעבר לזה כריות אוויר נועדו לסייע לרכב עם עומס מטען משתנה, בחייך ויטרה מנהלה... איזה עומס משתנה?!
כריות אוויר? יש לך בולם חדש ויקר שנשבר, קפיצים ששקעו/קרסו ונחתכו לפני 15 שנה, ספייסר שאתה חושב שהוא משנה את קבוע קפיץ. ואתה מספר לי ששנים זה נסע טוב.
בחייאת, לא לי צריך לתת כפה...
להוריד ספייסר ולהישאר עם אותו בולם יגרום לכך שהקפיץ יהיה משוחרר בפתיחה ועלול ליפול, תחליף את הקפיץ לקפיץ ארוך של גימני ביטס ותקווה שהבולם שתוקן יתאים או שתתקין באמפסטופ מונמך בהתאם כדי לא לגרום נזק לבולם., אנע מהמר שלא יתאים ותצטרך למכור, לאייל יש לא מעט ניסיון, 40סגור ייתכן ובאמת יותר מדי.
האמת שקצת עייפתי, יש פה את אייל, זיו ועוד רבים וטובים שיעזרו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
לא שכנעת אותי שאני צריך בולם במידה אחרת. הגובה של הרכב כרגע הוא הגובה שאני רוצה להשאר בו ומכאן נגזר הכל.
פה הכל מתחיל ונגמר... אתה תקוע על איזה גובה הזוי ותקוע בו.
גם בצירוקי וגם פה...
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
15שנה עם מערכת מתלים... שענטז שלא עבדה טוב, מיצרן לא להיט ונאנסה כדי לתת ביצוע סביר... מה בדיוק אתה רוצה להזכיר?
שהגיע הזמן להחלפה?
רוצה להזכיר שאין טעם להשוות מידות לקיט מקורי אחרי כל הזמן שחלף והשינויים שבוצעו. וכמו שכבר כתבתי, לא כל השינויים היו לטובה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
אני לא צריך את תומר ואת זיו שיגידו לי מה שאני כבר יודע, אולי לך לא תזיק כוס מים להתעורר ולוותר במעט על עקשנות שמובילה אותך לא טוב.. עם רכב שני כבר.
ואולי אתה זה שמתעקש סתם ?
כמה שנות נסיון יש לך עצמך עם כריות אוויר כאלו ? לי יש חמש שנים כאלו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
מערכת כריות אוויר מוסיפה מורכבות מיותרת ובמקרה שלך באה לתקן מערכת מתלים לא טובה.
מעבר לזה כריות אוויר נועדו לסייע לרכב עם עומס מטען משתנה, בחייך ויטרה מנהלה... איזה עומס משתנה?!
אתה כנראה מתאמץ מאוד לעצום עיניים חזק-חזק בעניין הזה. כתבתי כבר יותר מפעם אחת למה אני רוצה את הכריות, אבל אתה כנראה מכיר את המקרה שלי והסיבות שלי יותר טוב ממני... אין לי טעם לחזור על הדברים, קח כוס מים וקרא שוב את מה שכבר כתבתי קודם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
כריות אוויר? יש לך בולם חדש ויקר שנשבר, קפיצים ששקעו/קרסו ונחתכו לפני 15 שנה, ספייסר שאתה חושב שהוא משנה את קבוע קפיץ. ואתה מספר לי ששנים זה נסע טוב.
בחייאת, לא לי צריך לתת כפה...
שנים חיפשתי קפיץ מתאים ולא מצאתי, ברור לי שהסט-אפ רחוק מאידאלי, החלפתי את הבולמים לפוקסים הנוכחיים כי הקודמים סיימו את חייהם אחרי הרבה שנים, והתייאשתי מלמצוא קפיצים, ואז התאמתי בולמים טובים לסט-אפ הקיים, שהוא במקרה בדיוק בגובה ומהלכי המתלה שאני רוצה עבור הרכב הזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
להוריד ספייסר ולהישאר עם אותו בולם יגרום לכך שהקפיץ יהיה משוחרר בפתיחה ועלול ליפול
דא..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
תחליף את הקפיץ לקפיץ ארוך של גימני ביטס ותקווה שהבולם שתוקן יתאים או שתתקין באמפסטופ מונמך בהתאם כדי לא לגרום נזק לבולם
לא הכרתי את האופציה של ג׳ימניביטס, שווה בדיקה. לגבי באמפסטופ, כבר כתבתי, תפנים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
אנע מהמר שלא יתאים ותצטרך למכור, לאייל יש לא מעט ניסיון, 40סגור ייתכן ובאמת יותר מדי.
אני מהמר שלא אמכור. או שהבולמים יישארו איתי להרבה שנים, או שיישברו שוב ונחזור לשרשור הזה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
פה הכל מתחיל ונגמר... אתה תקוע על איזה גובה הזוי ותקוע בו.
גם בצירוקי וגם פה...
זה הרכב שלי, ככה אני רוצה אותו, גם בצ׳רוקי וגם פה. בבקשה קבל את זה ושחרר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
או, סוף-סוף מישהו כאן בפוקוס...
זה בדיוק מה שמטריד אותי, וציינתי את זה גם בפני האיש הטכני של אאוטבק שבדק את המתלים וליווה אותי בהתקנה. כמו שכתבתי אי שם בתגובה 102, ההשערה שלו היא פגם בייצור או מכה, ואין שום סימנים של מכה.
גם הדגשתי בפניו שהתושבת העליונה מעובה, ואפילו כבר הייתי מוכן אצלם בחנייה עם מברגה ומקדח 14 שקניתי במיוחד כדי להרחיב את הקדח, והוא אמר לי לא לגעת, ושהכל תקין כמו שהוא.
הוא גם אמר שאם יישבר שוב אז שאחזור אליו והוא יחליף ללא חיוב, ואז נמשיך לחקור.
אז יש לי שתי אפשרויות: להרחיב את הקדח (במילימטר נוסף, לא בצורה דראסטית) או להקשיב לאאוטבק ולקוות לטוב. מה אתה היית עושה במקומי ?
ממצב סטטי בחנייה ישרה, בערך 10 סנטימטר. כנ"ל גם פתיחה.
בסה"כ הבולם הזה מתאים בול מבחינת המידות, כל מה שצריך זה שלא יישבר שוב, להפטר מהספייסר ולהחזיר את הכריות.
(מכיוון שעלתה שוב על הפרק החלפת קפיצים, אני מחכה עם ההזמנה של הכריות עד שאדע מה מידת הקפיצים שיהיו בפועל)
לגבי הכשל \ שבר שהיה-לגבי הרעיון של להגדיל את החור-
חסרות לי שתי תמונות ברורות, מהצד, של זווית הבולם, לעומת המישור של התושבת, בפתיחה וסגירה מלאה.
לגבי פגם ביצור\ מכה....-אני חוזר לשאלת חוזק ההידוק המקורי ואיך זה נעשה? בקצה העליון של המוט הברגה (שבראש הבולם), יש חור למפתח אלן. שסוגרים את האום העליון, מה שמונע מהבולם להסתובב, זה המפתח אלן שבראש, אם במקום אלן, החזיקו את הבולם עצמו, אז בהחלט יש מצב שגזרו את הבורג בהרכבה.
אפשרות שניה, ויכול להיות שאוטבק יודעים למה הם אומרים לחכות, ההרכבה של הסופית העליונה (עין או מוט), נעשת בארץ (בזמן שבנו לך את הבולם).
זה שלב קריטי- מוט מתכת בתוך גוף אלומיניום. אם סוגרים חלש מדי, זה יפתח בנסיעה ( מה שקרה אצלי, כמה פעמים), אם סוגרים חזק מדי, יש מצב לנזק וגזירה של המוט.
במקרה שלי, אוטבק במפורש פישלו בסגירה הזו.
לגבי החלפת קפיצים - אם תחליף לקפיץ ארוך יותר, ותוריד את הספסרים רוב הסיכויים שהמהלך יגדל, כלומר תצטרך גובלים חדשים ע"מ להמשיך להשתמש בבולמים הקיימים.
לגבי השימוש בכרית כגובל - פה יש בעיה. השאלה מה קורה עם הכרית קורסת ( או שסתם שכחת לנפח)? מה אז עוצר את הסגירה? הבולם או משהוא אחר ( סגירה של הקפיץ)?
בבולמים האלו, אם זה הבולם, זה הרסני.
במיוחד אם אתה מתכנן החלפת קפיצים, שים לזה לב.
בהצלחה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
לגבי הכשל \ שבר שהיה-לגבי הרעיון של להגדיל את החור-
חסרות לי שתי תמונות ברורות, מהצד, של זווית הבולם, לעומת המישור של התושבת, בפתיחה וסגירה מלאה.
יש לך תמונה בפתיחה מלאה בתגובה 138.
קשה לצלם מהצד בסגירה מלאה כי הגלגל נמצא עמוק בתוך בית הגלגל, אז או שצריך ציוד צילום מיוחד שאין לי, או לייצר סגירה מלאה בלי שהגלגל יהיה מורכב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
לגבי פגם ביצור\ מכה....-אני חוזר לשאלת חוזק ההידוק המקורי ואיך זה נעשה? בקצה העליון של המוט הברגה (שבראש הבולם), יש חור למפתח אלן. שסוגרים את האום העליון, מה שמונע מהבולם להסתובב, זה המפתח אלן שבראש, אם במקום אלן, החזיקו את הבולם עצמו, אז בהחלט יש מצב שגזרו את הבורג בהרכבה.
לא יודע איך זה נעשה במקור, אבל כשהרכבתי בחנייה של אאוטבק ובהשגחתם הצמודה, החזקנו בגוף הבולם, ולא נדרש לשם כך כוח משמעותי, בטח לא כזה שיגרום לשבירה. לדעתי האלן בקצה הבורג נועד להרכבה ופירוק של הבורג מהבולם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אפשרות שניה, ויכול להיות שאוטבק יודעים למה הם אומרים לחכות, ההרכבה של הסופית העליונה (עין או מוט), נעשת בארץ (בזמן שבנו לך את הבולם).
זה שלב קריטי- מוט מתכת בתוך גוף אלומיניום. אם סוגרים חלש מדי, זה יפתח בנסיעה ( מה שקרה אצלי, כמה פעמים), אם סוגרים חזק מדי, יש מצב לנזק וגזירה של המוט.
במקרה שלי, אוטבק במפורש פישלו בסגירה הזו.
קטונתי. יודע רק לומר שאצלי זה לא נפתח בנסיעה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
לגבי החלפת קפיצים - אם תחליף לקפיץ ארוך יותר, ותוריד את הספסרים רוב הסיכויים שהמהלך יגדל, כלומר תצטרך גובלים חדשים ע"מ להמשיך להשתמש בבולמים הקיימים.
לגבי השימוש בכרית כגובל - פה יש בעיה. השאלה מה קורה עם הכרית קורסת ( או שסתם שכחת לנפח)? מה אז עוצר את הסגירה? הבולם או משהוא אחר ( סגירה של הקפיץ)?
עד שלא אמצא קפיץ לא נדע מה יהיו המידות והמהלך שלו. ברור שלא ארכיב קפיץ אחר בלי לדאוג לפני כן לפתרון הולם שיגן על הבולם בסגירה.
לגבי הכריות - הן תמיד מנופחות בלחץ מינימלי של 5psi. האם זה מספיק ? כנראה תלוי במידה של מרחב המחייה שלהן. סימנתי לי את התלולית הנכונה לבצע את הבדיקה ...
לגבי קריסת כרית - יש לי חיווי על לחץ האוויר בתא הנהג, ובמקרה של קריסה אדע לנהוג בעדינות המתבקשת כדי לא לסכן את הבולמים עד שתוחלף הכרית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
בבולמים האלו, אם זה הבולם, זה הרסני.
במיוחד אם אתה מתכנן החלפת קפיצים, שים לזה לב.
בהצלחה
לגבי הסגירה, זה כנראה נכון לכל בולם. לפחות לכל בולם שאני מכיר ...
חזרתי להסתכל על התמונות.
מה הקוטר של המוט הברגה שבראש הבולם של פוקס, ומה הקוטר בבולמים שפירקת?
מה הקוטר של החור בתושבת (אני יודע שרצית להגדיל ל 14, אבל מה יש שם היום)?
לפי התמונה בהודעה #138, התנועה של הבולם לא סביב האפס.
אתה עם 2-3 מעלות (ניחוש גס לפי העין) שהבולם פתוח, וזה גדל שהבולם יתכווץ.
דרך אגב, אם זו אכן בעיה של מהלך בחור של התושבת, שהבולם מפורק ,כנראה שאפשר יהיה לראות שהחור בתושבת נשחק \ אובאלית.
לגבי החור - הבושינג עם בליטה שמשמשת למירכוז וסגירת החופש סביב המוט. סה"כ צריך לוודא שיש גומי סביב המוט ושאין חופש.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
לגבי החור - הבושינג עם בליטה שמשמשת למירכוז וסגירת החופש סביב המוט. סה"כ צריך לוודא שיש גומי סביב המוט ושאין חופש.
אסף.
זה לא מה ששי מאאוטבק אמר ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
חזרתי להסתכל על התמונות.
מה הקוטר של המוט הברגה שבראש הבולם של פוקס, ומה הקוטר בבולמים שפירקת?
מה הקוטר של החור בתושבת (אני יודע שרצית להגדיל ל 14, אבל מה יש שם היום)?
לפי התמונה בהודעה #138, התנועה של הבולם לא סביב האפס.
אתה עם 2-3 מעלות (ניחוש גס לפי העין) שהבולם פתוח, וזה גדל שהבולם יתכווץ.
דרך אגב, אם זו אכן בעיה של מהלך בחור של התושבת, שהבולם מפורק ,כנראה שאפשר יהיה לראות שהחור בתושבת נשחק \ אובאלית.
הקוטר של המוט 12 מ"מ (או אולי 1/2" כי זה אמריקאי), הקדח כרגע 13.5מ"מ.
לא ראינו שחיקה של מתכת במתכת בשום מקום - לא בבורג ולא בתושבת. וחיפשנו.
ככה אמור להיראות מוט בתוך קדח.
יש בדיון הזה יותר מדי מילים אז לא התרכזתי לגמרי במה שהבנת משי או מה ששי אמר.
על הדבר הזה יש הרבה וריאציות אבל אין מגע של מתכת של בולם במתכת של האוטו בלי גומי באמצע.
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...57c719fc1f.jpg
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ככה אמור להיראות מוט בתוך קדח.
יש בדיון הזה יותר מדי מילים אז לא התרכזתי לגמרי במה שהבנת משי או מה ששי אמר.
על הדבר הזה יש הרבה וריאציות אבל אין מגע של מתכת של בולם במתכת של האוטו בלי גומי באמצע.
אסף.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...57c719fc1f.jpg
זה בדיוק מה שנאמר.
כך זה צריך להיות, השאלה מה קורה בשטח?
אם הבולם מותקן בזווית לא נכונה, הפנים של הבושינג יקרע ראשון ואז יראו סימני שיפשוף על הברזל.
התשובה של נדב כבר הבהירה שזה בסדר.
4 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
יש לך תמונה בפתיחה מלאה בתגובה 138.
קשה לצלם מהצד בסגירה מלאה כי הגלגל נמצא עמוק בתוך בית הגלגל, אז או שצריך ציוד צילום מיוחד שאין לי, או לייצר סגירה מלאה בלי שהגלגל יהיה מורכב.
לא יודע איך זה נעשה במקור, אבל כשהרכבתי בחנייה של אאוטבק ובהשגחתם הצמודה, החזקנו בגוף הבולם, ולא נדרש לשם כך כוח משמעותי, בטח לא כזה שיגרום לשבירה. לדעתי האלן בקצה הבורג נועד להרכבה ופירוק של הבורג מהבולם.
קטונתי. יודע רק לומר שאצלי זה לא נפתח בנסיעה.
עד שלא אמצא קפיץ לא נדע מה יהיו המידות והמהלך שלו. ברור שלא ארכיב קפיץ אחר בלי לדאוג לפני כן לפתרון הולם שיגן על הבולם בסגירה.
לגבי הכריות - הן תמיד מנופחות בלחץ מינימלי של 5psi. האם זה מספיק ? כנראה תלוי במידה של מרחב המחייה שלהן. סימנתי לי את התלולית הנכונה לבצע את הבדיקה ...
לגבי קריסת כרית - יש לי חיווי על לחץ האוויר בתא הנהג, ובמקרה של קריסה אדע לנהוג בעדינות המתבקשת כדי לא לסכן את הבולמים עד שתוחלף הכרית.
לגבי הסגירה, זה כנראה נכון לכל בולם. לפחות לכל בולם שאני מכיר ...
נדב,
יש הרבה פתרונות בשבילך במידה ותתעקש להישאר עם הכריות במקום באמפסטופ.
זה אחד מהם:
קובץ מצורף 133643קובץ מצורף 133644קובץ מצורף 133645
בבסיס הקפיץ תישאר עם הכריות, ויש באמפסטופ חיצוני.
יש גם אפשרות לשלב באמפסטופ הידראולי, או בכלל במקום כריות תלוי בכיס:
קובץ מצורף 133646
הקפיצים שרשמתי לך ויצרנים נוספים( יש עוד כמה שלא הכרת, כמו בתמונות),
יתנו לך טווח עבודה נכון יותר, בלי ספייסרים מעל הקפיצים וגם הרכב לא יהיה קשה מידי לדאגתך.
אמרת שאתה רוצה להישאר עם הגובה היום.
מהו?
מוכן לשחרר לפרטי שיהיה עם מה להציע לך פתרון?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eyal1979
זה פתרון שמייצר עומס, ריכוז מאמץ וכפיפה על הזרוע רדיוס, מנקודת הבאמפסטופ החדש והלאה.
5 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
זה בדיוק מה שנאמר.
כך זה צריך להיות, השאלה מה קורה בשטח?
אם הבולם מותקן בזווית לא נכונה, הפנים של הבושינג יקרע ראשון ואז יראו סימני שיפשוף על הברזל.
התשובה של נדב כבר הבהירה שזה בסדר.
זה לא הבולם לא מותקן בזווית לא נכונה, הזווית הקשה מופיעה רק בפתיחה מלאה עפ התמונות של נדב,
עם כל הכבוד לפיתגורס העומס לא נגרם רק עקב מיקום של התושבת העליונה מול התחתונה אלא גם הזוויות שלהן אחת מול השנייה, לכן הדגשתי מההתחלה אלף פעם לבדוק בהצלבה ולא במצב סטטי.
הזוי בעיניי שבאאוטבק אנשי המקצוע לא טרחו לעשות זאת.
על פי כל המידע שנדב הביא פה, תיקון/עיבוי משמעותי של התושבת העליונה+בושינגים שלא יושבים טוב בחור וממרכזים את מוט הבולם+שילוב של קפיץ ארוך וספייסר מובילים לפתיחה ארוכה יותר מרק קפיץ הגבהה של 4" שהוא כבר מביא לפתיחה מכובדת... כל אלו עפ דעתי הלא מקצועית גרמו ויגרמו לעומס גדול מהמתוכנן לבולם הנתון.
מצורפות כל התמונות הרלוונטיות מהשרשור המתארך:
תגובה מס 1 - מראה את עיבוי התושבת, מוסיף מגבלה המקשה על מוט הבולם לקבל זווית בפתיחה מלאה.
תגובה מס 17 - מראה בושינגים שטוחים ללא כתף מירכוז
תגובה 65 - נדב מראה שוב את התושבת ונראה שעברה תיקון של ריתוך שייבות משני הצדדים.
עיבוי משמעותי... אולי התושבת חוזקה אבל כנראה שהפין של הבולם הוא החלש בשרשרת והוא נכנע.
תגובה 72 - נדב מראה את הבושינגים, או בלויים או לא תואמים מה שבטוח הכתף מרכוז לא עושה עבודה טובה.(מהמר שהם מהבולם שעוד לא נכנע)
בתגובה 102 נדב כתב תובנות מהאיש הטכני של אאוטבק:
"ב. הבליטות בבושינגים אינן מיועדות למרכוז אלא כדי לשפר את התנועתיות הצידית וכדי לסייע בהידוק נכון של הבורג.
ג. מידת ההידוק הנכונה היא עד שהרווח בין הבושינג לתושבת, זה שנוצר בגלל הבליטה בבושינג, נעלם."
לדעתי הן לא מדוייקות בלשון המעטה.
קובץ מצורף 133650קובץ מצורף 133651קובץ מצורף 133652קובץ מצורף 133653קובץ מצורף 133654
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אמור זה שם של דג.
לא חולק על הדברים, אבל זה בוודאות לא המצב אצלי עם הבושינגים האלו, וזה גם לא מה שאמור להיות על פי האיש הטכני של אאוטבק, שאמר לי בפירוש לא להרחיב את החור כי הבליטה בבושינג אמורה לעבוד מול המשטח של התושבת ולא לשקוע לתוך הקדח.
עכשיו, יש מצב שבו נשבר ותוקן בולם אחד, אסף טוען שהבושינג לא תקין, אורי טוען שזוויות אלו ואחרות לא תקינות, אבל האיש הטכני של היבואן אומר לא לגעת בכלום ושהכל תקין ככה.
מה עושים ?
מתקינים כריות אוויר? (;
ברור שמתקינים כריות אוויר, אבל זה לא קשור לשאלה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
האיש הטכני של היבואן אומר לא לגעת בכלום ושהכל תקין ככה.
מה עושים ?
תקשיב לאסף !
איש היבואן לא הפגין מקצועיות גם בשיטת הבדיקה.
אבל לא נורא, אם לא שנית כלום, כנראה תפגשו בעוד X חודשים.
נ.ב- לא חושב שזאת הבעיה העיקרית
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eyal1979
הזרוע הזו, שמחולקת לשתיים ובאמפסטופ ורצועת הגבלה עובדים על האמצע שלה, זה פתרון רע. לא רוצה להגיד הנדסה איומה כי הסיכוי שמישהו שגמר שנה א' בהנדסת מכונות מעורב בתכן הזה קלוש.