תגובה: אז מה השטיק לגבי ה mg החשמלית?
במקום ג'ריקן דלק . 40 KW ניידים .
https://kempower.com/charging-soluti...es-movable-dc/
יכול גם לסגור את הפינה כאשר לא יהיה מספיק מתח בשכונה , חצי טנק זמין תמיד . או לחילופין פתרון ל"חילוץ" רכב חשמלי .
עדיין מעניין אותי לכמה זמן הפתרון של נסיעה לחשמל יהיה כל כך זול .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
galezer
במקום ג'ריקן דלק . 40 KW ניידים .
https://kempower.com/charging-soluti...es-movable-dc/
יכול גם לסגור את הפינה כאשר לא יהיה מספיק מתח בשכונה , חצי טנק זמין תמיד . או לחילופין פתרון ל"חילוץ" רכב חשמלי .
עדיין מעניין אותי לכמה זמן הפתרון של נסיעה לחשמל יהיה כל כך זול .
אני מדמיין את התסכול של חנן...
זה לא במקום ג'ריקן - אין בזה אנרגיה. זה תחנת טעינה מהירה - אבל ניידת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
תוכל להסביר מה ולמה לא נוח כמו רכב דלק ?
במה ההבדל מתבטא ?
זמינות עמדות טעינה.
אני בצפון עם סוללה שלא תספיק לי לחזור למרכז. מספרים לי שהותקנה במרכז המסחרי עמדה חדשה.
מגיע, מוריד את האפליקציה של חברת הטעינה, מוסיף אמצעי תשלום ו...ממתין לקבלת SMS עם קוד הפעלה. לא מגיע. עושה את התהליך מחדש. לא מגיע קוד. מתקשר לשירות לקוחות, עונה לי מישהי שמעלה על הקו טכנאי כלשהו, רק שהיא מחליטה לרדת מהקו ומנתקת אותנו. מתקשר שוב, עונה לי מישהי אחרת, אם אתה רוצה את XXX תנתק ותתקשר שוב.
מכיוון שהיה לי מספיק חשמל להגיע לכרמיאל, ועוד בירידות, אספתי את עצמי, עם עשר הדקות ש'ביזבזתי' שם, וירדתי לכרמיאל להתחשמל.
בדרך לכרמיאל מתקשר אלי בכיר מהחברה, מסתבר שאנחנו מכירים. היה אצלי בבית. כמובן שלא העלתי בדעתי להטריד אותו בשישי בצהריים בשטויות כאלה. אמר לי שהיתה בעיה שהמערכת לא הוציאה SMS-ים, והוא תיקן וביצע אקטיביזציה לחשבון שלי.
בכרמיאל הכל עבד כמו שעון שוויצרי - חברת אפקון.
כל ההתנהלות הזו מסורבלת עדיין.
בטווח של 25 תחנות דלק שונות עם 6-8-10 עמדות תדלוק בכל תחנה, יש לך ארבע או חמש עמדות טעינה, מרביתן בהספקים נמוכים.
האם זה פוסל - ממש לא. הזמנתי לאישתי רכב חשמלי. לצרכים שלה זה מושלם.
בקיצור , זה מתאים לרכב משני , גם ככה לטעון שני רכבים תלת פיזיים בבית אחד נראה כמו בעייה שכרגע בבית רגיל קשה מאוד לפתור ( למשתמש הרגיל , לא מישהו שיחלק את משטר הטעינה בין המטענים ויפקח על זמינות המתח בבית )
יואב , איזה רכב קנית לאשתך ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
מה יש לכם לומר על ה aiways ?
(מבחינה טכנולוגית. מצברים וזה)
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
לקחתי עליו נסיעת מבחן ואני גם עוכב בפורומים.
הרכב עצמו מדהים - מרווח, מפנק, איכותי ויש בו כמעט כל מה שרצית ברכב בכלל ובחשמלית בפרט לרבות מחיר סביר ביותר ביחס לאלטרנטיבות.
הטווח המוצהר הוא מעל 400 ק"מ, ולפי "כלל צביקה" למי שנוסע בשיגרה כ-250 ק"מ, מוגן מהצורך לחפש עמדות טעינה מהירות ויגמל מהר מחרדת בצוע.
אחת ל.. יגיע גם ממרכז הארץ לאילת, אבל ידרוש תכנן מסויים, הרבה פחות מאילו שמגיעים על הקסקס לשדה בוקר ומגלים שהעמדה לא פועלת...
עבורי המגבלה העיקרית היא חברה צעירה שעל פי הפרסומים עיקר המכירות שלה בישראל, ושם החשש שלי שלא תהפוך לבתר פלייס.
גם היבואן חדש בתחום רכבים פרטיים, למרות שהוא בתחום של הכבדים והדווחים שהשירות שלו מצויין.
4 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
בעיניים של משתמש, ולא איש טכני, הוא רכב מאוד מעניין.
יש לו גליצ'ים שחלקם ברי תיקון (מולטימדיה עם שגיאות כתיב באנגלית - זה יתוקן בעדכון תוכנה שאולי כבר בוצע מאז לקחתי אותו לנסיון), וחלקם לא ברי תיקון כמו העדר פתח מיזוג לנהג מימין להגה. אין. אל תחפשו. חיפשתי. ב U6 שצריך להגיע הוא יהיה עוד יותר מרשים.
מושב הנהג, נראה מרשים מאוד, אבל חסר לו איזה פיין טיונינג כדי לעשות אותו גם לנוח מאוד.
העיצוב החיצוני - עניין של טעם. אני מוצא את מרבית המכוניות החשמליות ככאלה שעוד לא התארגנו על זהות החזית, למעט האניאק.
זה בערך כל הביקורת שיש לי על הרכב, מצד שני, מרווח הפנים שלו לא פחות ממדהים, הוא נוסע מצויין, הטווח שלו מעולה במציאות, ואני מוצא אותו כרכב ראוי לחלוטין.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
כבר דיברו כאן בצדק על המותג הצעיר, ויבואן שהוא לא מהמיין סטרים של מותגי הפרטיות, עם רשת מוסכים דלילה מאוד.
תסריט לא רחוק מזה של הgac שהיבוא שלו הופסק, ויהיה סביר להניח שכל מי שרכש את הgac כבר מתחרט על הקנייה.
אותי זה הרתיע, וירדתי מהדגם לאחר שכבר קבעתי נסיעת מבחן.
בנוסף, טעינה חד פאזית. 3 נקודה משהו kw ב16 אמפר, ו6 נקודה משהו kw ב32 אמפר, אם הבית שלך יצליח לעמוד בזה.
תחשוב טוב אם זה מספיק לך. לנסועה שלי זה בוודאי לא מספיק.
אני לא זוכר את הנתון של הטעינה המהירה, אבל למיטב זכרוני גם הוא לא טוב במיוחד, ולא יכול למצות יכולות של עמדות אולטרא מהירות.
יואב כתב כאן בצדק על הבעייתיות של ההתחברות הראשונית מול חברת טעינה, אבל לדעתי ראוי לציין שזה עניין חד פעמי שצריך לבצע מייד עם רכישת הרכב או אפילו קודם, כולל הזמנת כרטיסי rfid של כל הספקים, ולא לחכות ליום שתהיה מול עמדת הטעינה, ללא חשמל בסוללה.
זה לא נושא שאמור להטריד בהמשך הדרך, אז לדעתי הוא לא מהווה חסם כלשהו.
לגבי הזמינות הכללית של העמדות, רכבים חוסמים וכו' , כל מה שנכתב משקף את המציאות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
galezer
בקיצור , זה מתאים לרכב משני , גם ככה לטעון שני רכבים תלת פיזיים בבית אחד נראה כמו בעייה שכרגע בבית רגיל קשה מאוד לפתור ( למשתמש הרגיל , לא מישהו שיחלק את משטר הטעינה בין המטענים ויפקח על זמינות המתח בבית )
Sent from my iPhone using Tapatalk
שוב, אנחנו ב2021. כבר לא צריך מרכזנית שתחליף תקעים של קוי טלפון בין המנויים השונים, ולא סדרן שיטפל בטעינות. יש אמצעים מבוקרים.
את אחד מהאמצעים האלה אני בוחן עכשיו. ממסר מבוקר זרם שיושב בלוח החשמל, ומשחרר את החשמל לטעינה כשצריכת הזרם בבית מאפשרת את זה. ממסר כזה עולה כמה עשרות ש"ח.
תיאורטית, זה יכול לשמש כתחליף מספק, זמני או קבוע, להגדלת התשתית הביתית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
יואב כתב כאן בצדק על הבעייתיות של ההתחברות הראשונית מול חברת טעינה, אבל לדעתי ראוי לציין שזה עניין חד פעמי שצריך לבצע מייד עם רכישת הרכב או אפילו קודם, כולל הזמנת כרטיסי rfid של כל הספקים, ולא לחכות ליום שתהיה מול עמדת הטעינה, ללא חשמל בסוללה.
חנן יש לך אולי לינק לרשימת הספקים שכדאי לבקש מהם כרטיס RFID?
שואל בשביל קרוב משפחה עם יונדאי קונה, אחרי שסיפר לי סיפור בלהות על חיפושי עמדה של אפקון בחזרה מטיול בים המלח (בגדול רוב העמדות שבאפליקציה לא באמת זמינות לקהל הרחב).
מסתבר שהוא קיבל כרטיס של אפקון עם התקנת העמדה בבית, ולא ידע שכדאי להצטייד בכרטיסים של ספקים נוספים.
עקומת למידה..
הספקים הגדולים שאני מכיר הם ג'ינרג'י, אפקון, סונול, evedge
כדאי לנסות להצטייד מראש, ולארגן סבלנות, אסרטיביות ונחישות. השירות של חלקם מזעזע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
כבר דיברו כאן בצדק על המותג הצעיר, ויבואן שהוא לא מהמיין סטרים של מותגי הפרטיות, עם רשת מוסכים דלילה מאוד.
תסריט לא רחוק מזה של הgac שהיבוא שלו הופסק, ויהיה סביר להניח שכל מי שרכש את הgac כבר מתחרט על הקנייה.
אותי זה הרתיע, וירדתי מהדגם לאחר שכבר קבעתי נסיעת מבחן.
בנוסף, טעינה חד פאזית. 3 נקודה משהו kw ב16 אמפר, ו6 נקודה משהו kw ב32 אמפר, אם הבית שלך יצליח לעמוד בזה.
תחשוב טוב אם זה מספיק לך. לנסועה שלי זה בוודאי לא מספיק.
אני לא זוכר את הנתון של הטעינה המהירה, אבל למיטב זכרוני גם הוא לא טוב במיוחד, ולא יכול למצות יכולות של עמדות אולטרא מהירות.
נראה שכבר כל השיקולים האחרים בבחירת יצרן ודגם לא "במשחק" אצל רוב הרוכשים
(התנהגות כביש, ביצועים, נוחות ), רק פרמטרים של טווח ומהירות טעינה מאד ממוקד.
בערך כמו לרכוש רכב מונע דלקים ורק להתעניין מה אוקטן המינימום ונפח מיכל הדלק.
לו אני הייתי שוקל,
אז מעבר לטווח ויכולת הטעינה, הייתי בוחר יצרן עם וותק כיצרן רכב מתוך הנחה שאת שאר הפרמטרים
שמפרידים בין רכב למקרר הוא כבר מכיר ומשופשף בנושא.
רענן
לא יודע מה הביא אותך למסקנה הזאת..
מן הסתם מדברים ומתייעצים פה על הפרמטרים החדשים והפחות מוכרים (טווח ומהירות טעינה).
זה לא אומר שלא בודקים את הפרמטרים הרגילים של נוחות, מרווח, איכות נהיגה וכו.
אני בחרתי באיוניק 5 רק אחרי שהשתכנעתי מהמון ביקורות חיוביות על הפרמטרים האלו, פלוס נסיעת מבחן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
לא יודע מה הביא אותך למסקנה הזאת..
מן הסתם מדברים ומתייעצים פה על הפרמטרים החדשים והפחות מוכרים (טווח ומהירות טעינה).
זה לא אומר שלא בודקים את הפרמטרים הרגילים של נוחות, מרווח, איכות נהיגה וכו.
אני בחרתי באיוניק 5 רק אחרי שהשתכנעתי מהמון ביקורות חיוביות על הפרמטרים האלו, פלוס נסיעת מבחן.
איך הגעת למסקנה שזה מכוון לחברים בג'יפולוג ?
99.9% מחברי ג'יפולוג מתעניינים בפרטים הטכניים ואפילו הקטנים .
מאידך, ברחוב, מכל הבא ליד.
אגב, מתפלא על הרשעויות שאין איזה תקינה או הגדרה מחייבת כגון מבחני ריסוק, ניהוג וכדומה.
העיקר אריאל אטום אי אפשר לייבא
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
אגב, מתפלא על הרשעויות שאין איזה תקינה או הגדרה מחייבת כגון מבחני ריסוק, ניהוג וכדומה.
למה אתה כותב שאין תקינה? למכוניות חשמליות?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
רענן
תנחש למה.
זה המפשיר אדים או מאפרה...? תזכיר לנו?
אסף.
כי אין מזגן. אמיתי.
גם ה-KTM X-BOW נפלה על זה.
לאחרונה עולות לי מחשבות מוזרות על רכב חשמלי...
מה אומרים על הוואן החדש 7 מקומות של "מקסוס"?
לא בחנתי לעומק, אבל הנתונים שבולטים שם הם טווח קצר ויבואן טרי מאוד בעולם הרכב הפרטי, עם מערך שירות מדולל.