תגובה: מבחן טוב לפורד ברונקו 2021
אחד הדברים המעניינים שרואים בסרטון, זה השימוש שהוא (הנהג) עושה במערכת הסיע לפניות הדוקות בכדי לעבור מכשול.
רואים את זה בערך ב25:30 בשביל לאפשר לרכב לטפס את המכשול הוא מפעיל את מערכת הסיוע (דורשת הגעה לנעילת היגוי באחד הקצוות וביטול נעילה אחורית) ומאלץ את כל הכח לעבור לגלגל הימני - מה שאמור לאפשר לרכב לטפס את המכשול.
זה לא הצליח לו והוא עבר בסוף עם הנעילה...
מבחן טוב לפורד ברונקו 2021
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yovavz
אחד הדברים המעניינים שרואים בסרטון, זה השימוש שהוא (הנהג) עושה במערכת הסיע לפניות הדוקות בכדי לעבור מכשול.
רואים את זה בערך ב25:30 בשביל לאפשר לרכב לטפס את המכשול הוא מפעיל את מערכת הסיוע (דורשת הגעה לנעילת היגוי באחד הקצוות וביטול נעילה אחורית) ומאלץ את כל הכח לעבור לגלגל הימני - מה שאמור לאפשר לרכב לטפס את המכשול.
זה לא הצליח לו והוא עבר בסוף עם הנעילה...
סרן קדמי נעול, דיפ׳ מרכזי נעול- גלגל אחורי אחד מפרפר למוות במהירות כפולה מהקדמיים… גלגל אחורי שני בולם במקום- לא מנסה לעזור לשלושת החברים שלו- להיפך - רק מכביד עליהם. זו הסיטואציה המתוארת במקרה הנ״ל.
Cutting brake נולד לצורך הידוק פניות ברכבים עם חלוקת משקל אחורית,אבל לא רק- כאלה שרצים בשטח וסיבוב הגה פתאומי לא תורם רבות לפניה ההדוקה. משתמשים בנ״ל רבות במרוצי שטח. פורד לקחו את הקונץ והפכו אותו לגימיק וזה סבבה, אבל כאמור ,התרומה לא לכל מצב.
מה שלי תפס את העין זה המגיני סף \ מדרגות צד של הברונקו.
שרואים את התחתית של הברונקו, רואים שאין שם מיגון מסיבי, לעומת זאת יש מדרגות צד צמודות וקרובות שמתפקדות כמגיני סף.
יש מקרים שהם נוגעים והוא מחליק על הסלע (באמצעות המדרגה הזו), זה ממש נראה חלק "מתורת הלחימה" והנהג לא מתרגש.
זיו
זה לא רק אצל הנהג הזה - לפי מיטב הבנתי זה נוהג מקובל שם למי שעושה עבירות קשה - כל זמן שמדובר בפגיעות במיגונים - "לוחות החלקה" בלעז (כולל מגיני סף) או פגושי הברזל - הם לא מתרגשים מפני שזה בדיוק תפקידם אבל הם בהחלט יתרגשו/ יתבאסו מפגיעה בגוף הרכב גם אם זה כולה בקליט שבור בפנס אחורי..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
זיו
זה לא רק אצל הנהג הזה - לפי מיטב הבנתי זה נוהג מקובל שם למי שעושה עבירות קשה - כל זמן שמדובר בפגיעות במיגונים - "לוחות החלקה" בלעז (כולל מגיני סף) או פגושי הברזל - הם לא מתרגשים מפני שזה בדיוק תפקידם אבל הם בהחלט יתרגשו/ יתבאסו מפגיעה בגוף הרכב גם אם זה כולה בקליט שבור בפנס אחורי..
שלמה,
מסכים עם מה שאתה אומר, אבל אני אומר שזה אפילו יותר קיצוני.
אנחנו מנסים להמנע משיפשופים של המגן (שאיפה שרק הגלגלים יגעו בסלע).
אצלנו רעש של שיפשוף יכול לגרום לנו לעצור ולחזור, פה יש כמעט שיטה "להשען" על המגן.
כי אצלנו סט מיגונים עולה 5,000-8,000 שקל ופגשתי אנשים שאשכרה מצחצחים את לוחות האלומיניום האלה עד שיבריקו ("אחי, זה חדש, יודע כמה זה עלה?...") ומתאבלים ברצינות על שריטות במיגון.....
החלקה של ברזל על הסלעים זה אכן חלק מתורת הלחימה המקובלת שם, ומדובר על סלעים שאף רכב שנוסע כאן באופן חוקי לא היה יכול לחלום אפילו לנסות לעבור.
מה שהם יע אותי לרעה הוא המשולשים התחתונים מלפנים.
הבולם מחובר בשני ברגים שבולטים למטה מהמשולש. רע מאוד ודורש הפיכת הבורג.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
סף שמאפשר לחטוף ולהתגלח.. כדי לשמור על מומנטום ולעבור מכשול זה חלק מהארסנל של רכב שטח אמיתי.
בדיוק כמו שלדת סולם, סרן חי, יחס זחילה... ועוד ועוד כלים בשטח שהולכים ונעלמים וטוענים שאפשר להסתדר בלעדיהם... על חשבון אלקט...
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
לא יודע.
אני אעדיף לעשות אחורה פנה ולך סביב (גם עיקוף גדול), מאשר לשמוע מתכת על סלע. וזה לא משנה אם זה מיגון או שלדה גיבורה. נכוןזאת רק מכונה, אבל לא מסתדר לי. כשהראו כאן סרטונים של חברה שמתעללים בקיצוניות באיזו נבלה מסכנה, היו הרבה שחשו לא נעים? אז לי זה מרגיש ככה. את טיולי המלחמה שלי סיימתי לפני כמעט עשרים שנה.
מיגונים זה בעיקר למתלים נפרדים , לא רואה המון צורך בזה ברכב מוגבה עם שלדת סולם
מסכים שאולי התפיסה הזו מקבלת בארץ חיזוק בגלל המחירים כמו שרשמו
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הדסופה
זה נכון שבעיקר ב-CJ וסופה.
לדוגמה - בג'ימני בלי מיגון, הטרנספר ומיכל הדלק יחטפו מאוד מהר.
יש עוד דוגמאות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הדסופה
בהסתייגות לגבי מגן סף למרכב הרכב.
מעבר לנזק אסטטי שתופס גם לסופות הכי רקובות, לשלמות המרכב יש חשיבות לחוזק המרכב.
מצאתי שמגיני סף הם אותו שומר אפרורי ונשכח שברגע שלא שמת לב או היית צריך, זה בדיוק מה שחוסך לך כאב לב וכיס.
לכל רכב, מוגבה ככל שיהיה, יש את נמסיס הסף שהוא יפגוש.
הינה התחלנו .....חוזר ואומר - לא קונים רכב בשנת יצור ראשונה
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=39151300
Sent from my SM-N970F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanG
זהירות, הבחור שחתום על הכתבה מצוי בניגוד עניינים חריף. יש לו אינטרס אישי בריסוק הערך של פורד ברונקו!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanG
מה שכן , טיפול מרשים.
נמסרו כמה אלפים בודדים. תלונות מלקוחות על גג מקרקש (שזה לפעמים מצב קיים אצל אחרים :-) ) ועצרו אספקה של הגג הקשיח.
מחליפים לכולם וממשיכים הלאה...
היה כאן באחד השרשורים דיון על אינסוף האפשרויות והדגמים. לא מוצא אותו (לכל מי שלא משתמש בחיפוש ופותח עוד שרשור- 😡).
החברה מtfl עושים קצת סדר(?):
https://www.youtube.com/watch?v=2GGaeAsJJ-A
https://www.youtube.com/watch?v=2GGaeAsJJ-A
אני רק ישים את זה כאן….https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...07645e18ce.jpg
אשים ..
וזה בטח של טויוטה.
מהפכני גם בזוויות הגלגלים