תגובה: בגי"ה - קריטריונים להוצאת רשיון לנשק
גם בתור נושא נשק ברשיון אני לא חייב לשאת אותו כל הזמן. הוא נותן לי כדי שתהיה לי אפשרות להגן על מי שבסרנה ולא כדי לצרף אותי לכיתת בכוננות.
קשה לחלקנו עם חופש בחירה ולכן הם רואים הכל במונחים של חובה ואחריות ושחור ולבן.
אני מאמין בכושר החלטה וחופש בחירה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amitaikl
וברגע שיהיה אירוע גבולי שאזרח יהיה מעורב בו, כל מי שאמר "מכפיל כוח" יעלם בשניה.
ברור. וכל מי שעיניו בראשו, מוכרח להבין שזו מערכת שאסור לתת בה בדל של אמון. אני לא מדבר על כוחות הבטחון חלילה, שעושים עבודת קודש. אלא על מקבלי ההחלטות, שהם חבורת שקרנים אינטרסנטים שמכסתחים את עצמם כל הזמן.
הגיע הזמן שתפנימו: המערכת לא לצידכם. היא נגדכם 24/7.
עוד דוגמא? לפי תחקיר הפיגוע בדיזינגוף כ250 חמושים היו מעורבים במצוד אחרי המחבל, שלא כחלק מכוח סדור.
לא אקח אותך לאירוע של דו"צ, סתם משהו פשוט: אזרח מבצע ירי ופוגע ברכב של 750,000₪. מי משלם?
וואלה. רק לפני שבוע, איזו ילדה בת 18 מנתיבות, בת של קבלן עשיר, קיבלה אוטו כזה (למבורגיני אורוס בשווי 2.5 מיליון שקל), כמתנה לכבוד הרשיון.... ואם אחד מאיתנו מתנגש עם הג'יפ שלו בפקק באוטו כזה?.... הרי נפרק אותו לחתיכות. וידאנו שביטוח צד ג' שלנו מכסה עלויות תיקון/טוטאל לוס של פרארי או למבורגיני?..... ואם לא, אז מי משלם?... זה תרחיש הרבה יותר אפשרי מכדור 9 מ"מ שעשה חור בדלת או שבר שמשה.
נשק זה לא צחוק. זה לא פשוט. זה לא סמל סטטוס ולא גימיק.
תוציא אותו החוצה שלא לצורך, אתה בבעיה מאוד גדולה, וזה עוד לפני ששחררת כדור
(אתה - פונה לכל הקוראים והקוראות, ללא הבדל דת, גזע, מין או רכב בו בהם נוהגים)
נכון. נשק זה לא צחוק. אז בשביל מה בנאדם נורמלי מעניש את עצמו באחריות לדבר המיותר הזה, אם יש על זה כל כך הרבה מגבלות והמערכת מחפשת אותו, עד שהוא חושש לשאת אותו עליו... וכך בעצם מעקר את כל התועלת שבדבר הזה?... איזו "הגנה עצמית" יש באקדח שנמצא בכספת?.... נבצר מבינתי.
לכן, מתוך הגישה האישית שלי שגורסת שאני כאזרח מוכרח לצמצם את המגע שלי עם רשויות המדינה המתועבות למינימום ההכרחי, ורק בעניינים שאין לי ברירה, ויתרתי על הפריבילגיה המפוקפקת הזו שברשיון לנשיאת נשק. יש לי דברים יותר מועילים וטובים לעשות בכסף הזה. אפילו לעשן אותו כבר הגיוני יותר.
Sent from my Pixel 5a using Tapatalk
...
דרור, אתה עדיין מסרב לראות מעבר לשחור ולבן.
כשיש למישהו רשיון לשאת נשק הוא לא חייב לשאת אותו כל הזמן.
מותר לו להשאיר אותו בכספת.
ושם הוא אכן לא מועיל.
אבל כשהוא נוסע לטיול במקום שבו הוא סבור שהנשק יכול להועיל - והוא ייקח את הנשק איתו הוא עשוי כן להועיל. אתה מבין - הבנאדם יש לו רשיון - רשות - יכולת - אפשרות - לשאת את הנשק. לא חובה. לא אחריות. השיקול הדעת הוא שלו ורק שלו.
אסף.
זה כמו שמי שיש לו סופה ורשיון נהיגה יכול גם סתם לטייל ברגל [emoji6]
אני עם הנשק כל יום. כי ככה בא לי.
לדעתי במבחן הסבירות לאירוע שיצריך נשק, מרכזי הערים הם איזור נפוץ יותר לפיגועים מאשר טיול באיזה חור נידח
Sent from my Pixel 5a using Tapatalk
אז הנה... לזה הכוונה ב:
אבל כשהוא נוסע לטיול במקום שבו הוא סבור שהנשק יכול להועיל - והוא ייקח את הנשק איתו הוא עשוי כן להועיל
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
זה כמו שמי שיש לו סופה ורשיון נהיגה יכול גם סתם לטייל ברגל [emoji6]
יכול,
אבל בשביל מה?
אני אמרתי שצריך לחייב אתכם לשאת את האקדח לכל מקום?
גם לדייטים?... אולי גם לסטוצים?...
מה שאמרתי זה שלטעמי זה פשוט מטומטם לעבור את כל הויה-דולורוזה הזו לרשיון הנכסף, לקבל אותו ולרכוש אקדח בהמון כסף ואז לקטר שזה כבד ולא נוח... האקדח ימצא את עצמו נרקב בכספת ולא מועיל בשיט.
ואז, לטיול שבו הוא יכול להועיל אתה כן לוקח אותו?
יכול להועיל במה?....
הרי אסור לך אפילו להניח עליו את היד כי זה כבר נחשב לאיום.
הבדואי/בן-דוד שמולך יודע את כל החוקים וסעיפיהם הרבה יותר טוב ממך.
בשתי הפעמים ששיקול הדעת שלי הכתיב שליפה של אקדח - הוא הועיל. ואני לא אפרט כאן מעבר לזה.
אסף.
אחרי שהשתמשת או איימת או שמישהו טען שאיימת - מי שמטפל בך זה המשטרה/פרקליטות/ בית המשפט.
כל מה שהפוליטיקאים אמרו או ציפו כבר לא מעניין.
הסיבה שאנחנו (אזרחים נורמטיבים) במדינה הזו צריכים נשק היא כי בלעדיו אנחנו לא נמשיך להתקיים.
אז יש נשק בידי כוחות הבטחון, אבל הוכח אינספור פעמים שזה לגמרי לא מספיק גם במצבים שאינם מצבי קיצון, במצבי קיצון (דוגמת הפרעות בלוד/עכו) הם כלל לא מגיעים והציבור מופקר לחלוטין.
לנשק ברשיון יש המון חסרונות, דבר ראשון הוא בסה"כ אקדח וזה לא כלי לחימה אלא אמצעי מאד נחות בסה"כ, השאר זה כל מה שאמרתם. אבל זו האפשרות החוקית היחידה.
אז שכל אחד יעשה עם זה מה שהוא מבין.
לדעתי אתם קצת מתפזרים פה בכל הדברים שאתם זורקים
אם תירה יטחנו אותך המשטרה ומחדירים פחד שלא נכון לאנשים שכן רוצים להחזיק ולהוציא נשק.
אף אחד לא יעצור אותך אם יהיה איום כזב או ספק איום כזב.
אדם חכם למשל בהליך נניח גירושים הולך מפקיד את נשקו עד תום ההליך,
יש היום מצלמות בכל חור ויודעים מתי אתה מחטט באף או מגרד בטוסיק ומריח באמצע הרחוב
לשאת נשק זה זכות, לא חובה ולא נעליים.
יש לך או לכל אחד שעומד בתבחינים (השערורתיים) של הבטפ לשאת נשק.
לא חייב לשאת נשק לכל חור ,
אלא לשאת נשק ע"פ דעתי במקומות שיכול להיות יהיה אופציה לפחע
או להבדיל במצב מתוח כמו של היום שאתה לא יודע היכן ייצא לך המשוגע הבא.
אומר לך לגבי ,
אני מעדיף להסתכן להכנס לכלא או להעצר או לקבל החרמה של נשק
בשביל הסיכוי העלוב שאגיע לאירוע שאני הראשון שיכול לעצור הרג חסר הבחנה של אזרחים
כנגד מפגע/משוגע עם נשק או סתם אישה שבעלה רוצה לרצוח אותה כי הוא פסיכופט!
אזרח בעל נשק הוא מכפיל כוח ללא ספק.
פיגועי ירי ועשרות של עשרות פיגועי דקירה שלא הבשילו כי נעצרו ע"י אזרחים חמושים שאתם בכלל לא יודעים עליהם
שמרו תמיד על קור רוח,
חשבו פעמים לפני שאתם שולפים ואל תהיו רמבו
והכי חשוב אם שלפתם , אל תפספסו את הנוולה התורן.
Sent from my SM-A037F using Tapatalk
1 קבצים מצורפים
עדכון סטטוס ב YNET
קובץ מצורף 138514
מישהו בשרשור ביקש שאעדכן, אז בשבוע שעבר הגיעו לבקשה שלי ותיאמתי ראיון לסוף יולי. זה התור הפנוי הקרוב (אפשר ברמלה שבועיים קודם אבל לא בא לי לנסוע)