לצערי אני לא אגיע [ לפחות לא בבוקר ] כי אני נדרש באיזה עניין משפחתי בבוקר.
הרחפן והמצלמה בתיק כבר.....
Printable View
נפתחה קבוצת ווטסאפ לטובת החילוץ.
להצטרפות לקבוצה שלי ב-WhatsApp, צריך לפתוח את הקישור הזה:
https://chat.whatsapp.com/Gmy6P69svyBCNYBqb6SCQ6
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
..https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f6a6c9c84b.jpg
אמריקאי 5
אז... היה חילוץ.
שלב ראשון כבל מחובר לכבל מחובר לסופה בצד אחד ולקןרת המתלה האחורי של הצפרדע מצד שני. הסופה נוסעת והנבלה על הגלגלים בירידה כל הדרך לואדי.
שלב שני ממשיכים עם כבל אחד והסוםה בראשון נמוך מושכת את הצפרדע על הגלגלים לצד הרחוק של הוואדי.
שלב שלישי הסופה מעל קיר הואדי בתור עיגון לגלגלת, משיכה עם כננת סינית וחבל הארכה כדי להעלות את הגרוטאה על קיר הואדי.
שלב רביעי כננת סינית שניה מושכת מלמעלה כדי להעביר את הצפרדע את המדרגה של קיר הואדי.
שלב חמישי הכננת שלמעלה ועוד כננת הצידה בתיאום (לא להתבלבל בידיים) אחד משחרר ושני מושך - מסובבים את הצפרדע על קצה המדף שמעל הקיר.
שלב שישי כבל מהגרוטאה לטנדר למשוך אותה 50 מטר למקום ישר.
שלב שביעי שני הייליפטים והנבלה עולה על הנגרר.
שלב שמיני נוסעים לכביש.
קצת מורכב ... אבל עם מספיק חבלים וכבלים וקצת עזרה מניוטון הכל עבד לפי התכנון מלמעלה וזה לא היה קשה מדי.
אסף.
וחשוב לציין - וזה משהו שכבר דיברנו עליו. בחילוץ סטטי - כלומר לא בתנופה - חבל הארכה או כבל הארכה מאפשר למחלץ להיות במקום נוח.
מבחינתי מזמן לא תרגלתי חילוץ רב שלבים בתנאי חוסר וודאות ועם אמצעים שונים. כך שזה היה אימון חילוץ מועיל שאני בטוח שכל משתתפיו ייקחו ממנו משהו לשעת אמת.
אסף.
אתמול ב 11:00 נפגשנו על כביש 171 (שעד עכשיו לא ברור לי אם הוא סגור או פתוח) 5 חברים חדורי מטרה ויצאנו למשימה ובהמשך הצטרפו אלינו 2 חברים נוספים. אני הובלתי לנקודה שמעל הגרוטאה, אך לאחר בדיקה הוחלט להגיע מלמטה כפי שאסף הציע מלכתחילה. הגענו מזווודים כהלכה ולא חסר לנו דבר. החילוץ התנהל למופת ע״י אסף, המחשבה ודרך הביצוע היתה יצירתית נכונה וטובה. לאחר הורן»¿דת הגרוטאה היא הועמשה כאמור בעבודת ידיים ו2 הייליפטים (ממש מעשה כשפים) על הניגרר הגיבור של לביא שגם הרשים אותי בנהיגה עם המשא הזה. הייתה חוויה מאתגרת ומגבשת ואולי כדאי להפוך את הארוע הזה לקדם מפגש גיפולוג בשנים הבאות, ובנוסף זה גם פירגון למיזם המבורך ״רננה במדבר״.
***מלכתחילה חשבתי שלא נכון להגיע מלמטה (ולא בגלל שאני חולק על ניוטון) כי האזור שורץ פלנגות של עובדי אדמה והחממות פזורות בכל גאיון וכפל קרקע. גם אסף סיפר על ארוע מאיים שחווה באותו מקום אך למזלנו לא פגשנו בהם.
יאיר
אתמול ב 11:00 נפגשנו על כביש 171 (שעד עכשיו לא ברור לי אם הוא סגור או פתוח) 5 חברים
חדורי מטרה ויצאנו למשימה ובהמשך הצטרפו אלינו 2 חברים נוספים.
אני הובלתי לנקודה שמעל הגרוטאה, אך לאחר בדיקה הוחלט להגיע מלמטה כפי שאסף הציע מלכתחילה.
הגענו מזווודים כהלכה ולא חסר לנו דבר. החילוץ התנהל למופת ע״י אסף,
המחשבה ודרך הביצוע היתה יצירתית נכונה וטובה. לאחר הורדת הגרוטאה
היא הועמשה כאמור בעבודת ידיים ו2 הייליפטים (ממש מעשה כשפים)
על הניגרר הגיבור של לביא שגם הרשים אותי בנהיגה עם המשא הזה.
הייתה חוויה מאתגרת ומגבשת ואולי כדאי להפוך את הארוע הזה לקדם מפגש
גיפולוג בשנים הבאות, ובנוסף זה גם פירגון למיזם המבורך ״רננה במדבר״.
***מלכתחילה חשבתי שלא נכון להגיע מלמטה (ולא בגלל שאני חולק על ניוטון)
כי האזור שורץ פלנגות של עובדי אדמה והחממות פזורות בכל גאיון וכפל קרקע.
גם אסף סיפר על ארוע מאיים שחווה באותו מקום אך למזלנו לא פגשנו בהם.
יאיר
צילמתם ?
Sent from my DN2103 using Tapatalk
כן.
.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c548c7403f.jpg
כל הכבוד.
עברנו בשבת בכביש וראינו את הכלה החבוטה.
אם הייתם מושכים אותה עוד קצת לכביש, היא גם באמת הייתה מציקה בעין ואולי מישהו רשמי יוציא את האצבע מאיפהשהו וממשיך את העשייה המבורכת הזו.
נראה לי שבמיקום הנוכחי היא בקלות יכולה להשאר שנים.
(לא היה לי איך להזיז..)
קובץ מצורף 141978קובץ מצורף 141977קובץ מצורף 141979קובץ מצורף 141980קובץ מצורף 141981קובץ מצורף 141982
תודה רבה לכולם!
היה אחלה בילוי לשישי בבוקר.
כשיהיה לי זמן אעלה גם כמה סרטונים דרך יוטיוב.
תודה !
קבלתי גם לא מעט צילומים וסירטונים בפרטי
ממש רציתי לבוא. לצערי לא הסתייע ..
Sent from my DN2103 using Tapatalk
האמת שהגיבור הגדול של החילוץ זה הג’יפ של אומי עם עבירות נהדרת ונהג נחוש.