בטיחות ורובסטיות?
בדיוק הפוך.
כל נפילה פשוטה עלולה להפוך לחודשים ארוכים של שיקום, ולנזק שלא מאפשר המשך נסיעה.
המיומנות הנדרשת כדי לעשות דבר פשוט כמו לנסוע סתם בשטח, במהירות לא גבוהה, בלי ליפול, היא לא דבר של מה בכך.
יותר כיף?
ברור,
בסדרי גודל.
Printable View
בטיחות ורובסטיות?
בדיוק הפוך.
כל נפילה פשוטה עלולה להפוך לחודשים ארוכים של שיקום, ולנזק שלא מאפשר המשך נסיעה.
המיומנות הנדרשת כדי לעשות דבר פשוט כמו לנסוע סתם בשטח, במהירות לא גבוהה, בלי ליפול, היא לא דבר של מה בכך.
יותר כיף?
ברור,
בסדרי גודל.
כואב לי פיזית לראות את הצמיג הקדמי הזה.
חנן אתה רוכב לבד על שבילים לבנים עם אחיזה בעייתית ולא אחידה - צמיג קוביות מקדימה זה הכרח בטיחותי מהמדרגה הראשונה.
אתה תרגיש שיפור עצום בחדות ההיגוי, בביטחון בפניות ובבלימות חירום, ולא משנה כמה לאט אתה רוכב.
עזוב אותך מסיווג מהירות עכשיו, מה אתה ילד? מדובר פה על שלמות העצמות שלך.
אהוד, כמובן שתלוי איזה טרקטורון ואם הוא SBS עם קשת או לא.
אבל, אני חושב שאתה טועה כי בשטח רוב הפציעות של אופנוענים הן החלקה וטרקטורון מחליק ומתהפך הרבה פחות בקלות מאופנוע. כמובן שתלוי איך נוהגים אבל תקח בחשבון אנשים נורמטיביים.
אפילו מדרגה בעליה שהרוכב לא מסתדר איתה והאופנוע נופל לו על הרגל. בטרקטורון זה לא קורה.
החלקות בבוץ, בור שבא בהפתעה, חריץ עמוק. באת בהילוך לא נכון והאופנוע נכבה בעליה בזווית ונופל ועוד המון מצבים.
גם חוטפים מכות ברגל מסלעים וגדמי עצים בולטים.
בקיצור בשטח אופנוע יותר מסוכן לדעתי.
חבר ריסק את עצם השוק בגלל מעידה ממצב עמידה עם אופנוע.
קשה לי לראות את זה קורה בטרקטורון.
בהכרח 4 גלגלים יותר יציב מ-2 גלגלים ולו מעצם היעדר הצורך לשמור על שיווי משקל או מומנטום כדי לא ליפול..
המון קמ צברתי עם טרקטורונים, רובם עמוסים ככלי עבודה. באופי שימוש ששם אותך בקצה כי הכלי כבד, עמוס לעיתים בחוסר פרופורציה, והשעות ארוכות.
יש סיכונים, אין ספק.
הם בעיקר קשורים להשתוללות.
הוזמן בשבוע שעבר צמיג קוביות קדמי, מומלץ ע"י רוכבי שטח, עם סיווג מהירות H. גולדן טייר 823. יגיע, נרכיב. בלי פאניקה.
לגבי האחורי זה מורכב יותר, כי המידה 17 אינטש נדחקה מהשוק עם השנים, ונראה שאין צמיגי קוביות עם סיווג H במידה הזו. בינתיים אני עם הmt21, ואם אכשל בטסט ארכיב את המקורי בשביל לעבור. אולי בהמשך אתפשר על המצלר אנדורו סהרה 3, שהוא לא בדיוק קוביות, אבל אומרים שהוא טוב בשטח, וסיווג המהירות שלו מתאים.
כאמור, תלוי במקרה. תחשוב על אותה מדרגה, שבמקום שהאופנוע נופל על הרגל הטרקטורון מתהפך על הרוכב. בכלל, ברוב המקרים של התהפכות טרקטורון יותר מסוכן. בהחלקה עם אופנוע מה שמסוכן זה לא הפגיעה בעצמים שנמצאים בדרך, האופנוע עצמו לא מסוכן לרוב לרוכב.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
ממש לא. 4 גלגלים יותר יציב בעמידה, בכל שאר המצבים ל-2 גלגלים יש יתרון בגלל שאין את אפקט המומנט ביחס לציר האורך של הכלי, המתקבל ממכה בגלגל ויכול לגרום לאיבוד שליטה או התהפכות. באופנוע הרבה יותר קל לחמוק ממכשולים, ויש עוד יתרונות בטיחותיים.
הסטטיסטיקה מראה אחרת.
גם הטיעון שלך לא ממש מתחבר, אבל לא נגנוב לחנן את הדיון.
אני לא בטוח שהעדות שלי לגבי טרקטורונים רלוונטית למשהו. הטרקטורון שלי. כידוע לרובכם, הוא חשמלי, קטן, איטי וחדש. לרוב הנסיעה אתו היא כשהכלבה מלווה בריצה ליד, המהירות האופיינית עד כ10-15קמ"ש, והטווחים קצרים מאוד. הגעתי גם ל50ק"מ אבל זה היוצא מהכלל. לרוב זה עד 12ק"מ. אין כאן כל סיכון לאדם ולמכונה. גם לא ברמז. תקלות? פנצ'ר אחד בלבד.
אופנוע זה סיפור אחר. יש סיכון, יהיה יהיר לומר שלא, אבל להערכתי אני מקטין אותו מאוד בסגנון שלי, לרמה סבירה.
דווקא הלבד לא מרגיש לי מסוכן באופן מיוחד. תמיד ימצא התרחיש שבו אאבד הכרה או משהו, מה שימנע ממני לתקשר בלוויני, אבל אני גם יכול לחטוף דום לב כשאני עם הטנדר, או בסלון בבית. אין לי כל יומרות להעלים לחלוטין את הסיכונים בחיים שלי.
מבחינת הכיף, לא הייתי מדרג אותו ביותר ופחות. הוא פשוט אחר. האופנוע כמובן פחות מוגבל בסדרי גודל מהטרקטורון. במהירות, בטווח, באפשרות לחזור הביתה על הכביש, לתדלק, להיכנס לחנויות נוחות בדרך. בערך בהכול.
יש ביניהם עוד הבדל משמעותי שהייתי שמח אם לא היה: הרעש. יש משהו כיפי בדפיקות ובצליל הסינגל, לפרקי זמן קצרים, אבל ככלל הייתי ממש אוהב אם הוא היה נוסע בדממה. בירידות ארוכות אני באמת מכבה את המנוע.
- - - Updated - - -
שלחתי פנייה מקוונת באתר היבואן. בינתיים אין תגובה. מישהו מכיר מישהו במחלקה הטכנית שלהם?
אז תקנה zero.
ושים גנרטור על הסבל, או במקום המורכבת.
ככה אתה מחליט מתי לנסוע עם ראש ומתי לא.
;)
לגבי בטיחות,
אני מסיים עוד מעט שנתיים של שיקום מסתם נפילה לא טובה במהירות אפס. עם אחוזי נכות, ועם כאבים ומגבלות שישארו איתי עד הקבר (ולפי התחזיות גם יחמירו לעת זקנה).
חבר שבר אגן במהירות דומה, סתם מנפילה על שביל, אפילו לא על אבן.
מכיר אנשים ששברו עצמות מנפילה בעמידה (כמו שדורון ציין).
מי שאני מכיר שנפצע על טרקטורון, עשה זאת מהשתוללות. מי שמשתולל עם אופנוע, בד"כ נהרג מהפגיעה בקרקע ולא מפגיעת הכלי. גם כאלה חברים יש לי, ואני זוכה לבקר אותם פעם בשנה.
טרקטורון בשימוש כמו שחנן מתאר, לא דורש שום מיומנות מלבד זאת שבין המוח הקטן ליד ימין, כדי לתת חיים ארוכים ובריאים. אי אפשר להגיד את זה על אופנוע.
בגלל זה הוא גם הרבה יותר מספק (האופנוע).
ואנקדוטה קטנה לסיום:
הידעתם שברכיבת שטח אתם שורפים הרבה יותר קלוריות מאשר בריצה?
כמעט השתכנעתי, אבל אז התחלתם לתת דוגמאות של רוכבים שנפלו עם אופנוע בעמידה במקום, בתור דוגמה למסוכנות של אופנוע [emoji849]. אני מכיר מישהו שהלך עם ווספה במעבר חציה (הלך לצד הווספה ודחף אותה) והחליק ושבר אגן. זה מעיד על סיכון של אופנוע? הוא גם תבע את הביטוח ונכנס לסטטיסטיקה..
מה שכן, אני מסכים אתכם שלאופנוע יש נקודת תורפה שהיא יציבות על שני גלגלים במהירות אפס ללא נקודת תמיכה שלישית. סיטואציה מאתגרת גם לרוכבים מנוסים..[emoji16]
אופנוע הוא תחביב מסוכן נקודה.
לעניות דעתי יותר מטרקטורון, ולו רק בגלל העובדה שהוא הרבה פחות מוגבל והרבה יותר מהיר.
לא סתם חברות הביטוח לוקחות 4 אלף לביטוח חובה ..
כול אדם שפוי היה מתרחק מהתחביב הזה.
הבעיה היא שיש משהו משכר וממכר באופנוע, שפשוט אי אפשר להיפטר ממנו.
אז מנסים להקטין סיכון באמצעות מיגון טוב אימון ופיתוח יכולות.
ויותר מהכול עירנות. הרבה עירנות.
כשאתה רוכב אתה חיב להיות שם ולהיות ער לכל דבר לכול ניונס.
כי אתה מהמר על החיים שלך (ויותר חשוב איכות החיים שלך אם אתה נשאר חי).
כל התאונות שהיו לי עם אפנוע היו כשהורדתי עירנות, או כשהתחלתי לפחד ולהתנהג בחוסר בטחון.
שהם למעשה שני צדדים לאותו מטבע, זחיחות מול חשש יתר.
ביום שישי האחרון עליתי עליה די תלולה לתל (לא חשוב שמו)
עליתי אותו לפני שנים עם הגיפ. מה ששכחתי שמיד בקצה התל, בדיוק היכן שלא רואים למלמטה.
מסתתר מחפורת בריטית ישנה בעומק מטר וחצי.
עליתי עם האופנוע בתנופה, רק כדי לגלות את המחפורת שלושה מטר אחרי סוף העליה..
עצרתי מטר ממנה, אם היתי נופל לתוכה, זה היה מאוד לא נעים )-:
עירנות, רק עירנות זה מה שהציל אותי..
מסוכן זה נכון, אבל גם בריא..
התזה הלא מדעית שלי היא שרכיבת שטח, מעבר להיותה ספורט אירובי קשוח (מצויין ללב ריאה), היא מחייבת גם מיקוד, קואורדינציה, תגובות מהירות ושיווי משקל.
ביחד זה מתרגל את כל המערכות החיוניות של הגוף, עד וכולל המוח.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
המקרה שאתה מתאר הזכיר לי נשכחות
לפני הרבה שנים כשתל גזר עדיין לא היה אתר ארכיאולוגי מסודר, הוא שימש בין היתר כמגרש משחקים מוטורי פיראטי.
היתה שם עליה חדה של כמה מטרים שבסופה השביל פונה בחדות שמאלה ב-90 מעלות. מי שלא הכיר את המקום ועלה במהירות ולא עצר, או לא לקח את הפניה שמאלה - המשיך ישר לתהום של כ-10 מטרים. היה מקרה שזכור לי במעורפל, של סיקס או טרקטורון שהמשיך ישר לתהום, ונהרג שם אדם אחד או שניים. אח"כ כבר בנו קיר בסוף העלייה, וגם היום הקיר הזה עדיין שם, למרות שכבר מזמן אין כניסה עם רכבים לתל.
זו דוגמה קיצונית שמדגישה את החשיבות של היכרות עם התוואי, וכמה מסוכן לנסוע "על עיוור".
בתמונה שמצאתי בגוגל אפשר לראות את המקום, עם המדרגות שפעם לא היו, והקיר שמאחוריו התהום.
קובץ מצורף 144155
אגב,
מעניין למה הונדה לא מייבאת לישראל את ה XR650L .
בחו"ל הוא משווק, בדומה לDR , ללא שינויים מהעבר ובמודל 2023..
הXR650L היה נהדר, במיוחד לרוכבים גבוהים.
מה שכן קצת אכזב באמינות, כנראה עקב קירור אוויר ומיכל דלק מקורי קטן, וכאשר החליפי למיכל גדול הורידו הכונס אוויר שהיה מצדי המיכל המקורי