תודה דרור, סקירה מעניינת למרות שרחוקה מנושא השרשור המקורי.
אני הייתי לוקח 392 אחרי שנהגתי על אחד של חבר. גם בלי לנהוג על הראפטור. פשוט ה 392 עושה לי את זה וזהו!
Printable View
תודה דרור, סקירה מעניינת למרות שרחוקה מנושא השרשור המקורי.
אני הייתי לוקח 392 אחרי שנהגתי על אחד של חבר. גם בלי לנהוג על הראפטור. פשוט ה 392 עושה לי את זה וזהו!
גם אני התלהבתי אחרי סיבוב ב-392
אבל כדי לקבל פרופורציה, אני ממליץ לך, מאוד, לעשות סיבוב על ברונקו רפטור.
להבדיל מהג'יפ 392 שמרגיש כמו ג'יפ רוביקון רגיל שעבר SWAP של מנוע פרוע (כמה אני אוהב את זה!), ברפטור זה מרגיש הרבה יותר שלם ועגול. מרגיש אוטו שהונדס ונולד ככה על שולחן התכנון (היום זה מחשב התכנון... אבל תפרגן לי להמשיך לחשוב במושגי פעם) וכל רכיב בו מותאם טוב ומדויק יותר מבחינה הנדסית לביצועים שהוא מספק. והם פנומנליים בכל מתאר ותרחיש. וזה אוטו שמרגיש כמו רכב מירוץ, אבל הוא סטוק. כזה שקונים אצל כל דילר של פורד (בהמון כסף...אאוץ', אבל עדיין עולה פחות מחצי ממרצדס G63...), לא כזה שנבנה בסדנת מירוצים.
כמו שהוא מהחנות, אני לא רואה צורך לשנות ולשפר בו כלום. ממש כלום. מה שיש זה מעל ומעבר.
ואם יזדמן לך (וזה לא פחות נדיר) גם על G63AMG.... מהתאוצות ומהבעיטות והצלילים של ה-V8 כפול המגדשים אתה תתלהב לפחות כמוני. כל היתר כבר עניין של טעם (רע).
נראה לי נושא לשרשור אחר לגמרי.
בוא נחזור לאספנות.
אני עם שלמה.
ב-200,000 שקל, כשהייעוד הוא רכב שמוכן בכל רגע נתון לצאת לטיולים בשטח, גם קשים מהמקובל, עדיף שיהיה צעיר יותר ועם זמינות חלפים.
רכב השטח-אספנות שאני רוצה (יש הרבה, אבל בואו נדבר על זה שחביב עלי מאוד) זה הוולבו C303/TGB. רכב מהסבנטיז.
יש בישראל אחד שאני יודע עליו.
קובץ מצורף 145780
מצד אחד הוא מאוד פשוט. רכב צבאי, נטול איבזור, בלי חארטות/
החשמל מינימלי, אפס אלקטרוניקה, אין מזגנים ושאר מכלולים שנוטים להיכשל. החלונות הם הזזה.... אפילו הגה כוח אין בו במקור.
המכניקה שלו עתיקה, כבדה וחסונה ובתיאוריה בלתי ניתנת להשמדה - מנוע בנזין 6 בטור B30 (בלוק וראש ברזל, 3 ליטר, 125 כ"ס, מוכר מהוולבו 164) מוזן קרבורטור. זה מנוע עם מוניטין אמינות נצחית שבטיפול מינימלי לעולם לא ימות. גיר ידני 4 הילוכים, סרנים חיים עצומים עם פורטלים ונעילות בהפעלה מכנית, מקורי מהיצרן. קפיצי עלים, צמיגים מקוריים 9.00-16 (34-35 אינץ')....
הזגוגיות ישרות ללא עיקולים, המרכב עשוי לוחות פח ישרים - קל מאוד לתקן/לייצר לבד משטחי פח ולתקן חלודות. 7-8 מושבים במקור (דרגשים, אבל קל להחליף), קל מאוד להניח מזרן זוגי מאחור, גג שטוח לחלוטין שלא ירגיש התקנת אוהל-גג.... יכולות העבירות שלו חריגות גם במושגים של היום, הוא ייחודי ומגניב ולכאורה, זו הפלטפורמה לרכב הטיולים/אוברלנדינג המושלם לתנאים שלנו ובמיוחד לתנאים ולהעדפות שלי.
אבל. יש הרבה אבל.
זה לא רק מחיר הקנייה שהולך ומטפס (חלפו הימים שהוצאת אחד כזה עם 8,000 ק"מ על השעון ב-5,000 אירו ממכרז הימ"חים של הצבא השוודי). היום תכין 15,000 אירו במינימום, באירופה, לפני שילוח ומיסים ורישוי ושאר ירקות וכמובן לפני יישור קו מתבקש. עדיין סביר איכשהו? תלוי למי.
בוא ונאמר שגם מהירות מירבית בסך 110 קמ"ש, כלומר שיוט על 90 עם נגיעות ב-100 + צריכת דלק 5-6 ק"מ לליטר על כביש, זה קשוח. ברכב אספנות אולי עוד אפשר לחיות עם זה איכשהו.
זה רכב נדיר. גם במולדתו ובכלל. חריג מאוד מבחינה מכנית.
חוץ מהמנוע, הכל מיוחד וייחודי בדגש על הסרנים, הגיר והטרנספר.
מי שרוכש דבר כזה, כדאי מאוד שיצטייד מראש בזוג סרנים ובגיר+טרנספר הייחודיים. כדי שיהיו לו ספיירים וחלקים לתיקון/החלפה אם יידרש. כל מיני חלפים מתבלים קטנים ופשוטים לכאורה, לא זמינים בכל פינה ולכן עולים הון, ותאמין לי - כבר בדקתי את זה. קיבלתי חום מהמחירים.
אז כקוריוז שנוסע פעם בשבוע למפגשי האספנות ויוצא פעם בכמה חודשים לטיול, זה יהיה בסדר.
אבל לטייל בדבר כזה באופן קבוע? צריך ליידע ולרכך מראש את מנהל הבנק.
ולכן רכב-שטח אספנות שגם מטייל, צריך להיות פשוט, מדגם נפוץ עם זמינות חלפים זולים. מי אמר Jeep?.....
שכחת להצטייד באוזניות מבודדות רעש.
שיוט ב-90 זה אופטימי.
הבנתי שהם מרגישים בנוח באזור 80.
יש לך כוח וסבלנות לנסוע ככ לאט?
אפילו היילקס אטמוספרי זה +20 קמ״ש ביחס לזה בכביש פתוח.
לא צריך לנחש
https://www.youtube.com/watch?v=5bJov5Ju7QA
טוב חוץ מה TRX שהוא מביס את ה 392 במבחן נפרד
https://www.youtube.com/watch?v=StxyNVM_A-Y
[QUOTE=דרור ברלי;1042193]בוא נחזור לאספנות.
קובץ מצורף 145780
תהיו לי בריאים עם הפנטזיות שלכם.
ממש סוטים.
אם כבר אז פינצגאואר, 6×6...
אני יותר מחבב את הוולוו.
חלום. באמת.
אסף.
גם את הוולבו יש ב-6X6
קובץ מצורף 145783
מעל 3.5 טון אי אפשר להביא אספנות
אסף.
לא יאומן איך הזמן טס.
טויוטה לק 80 1994 בנזין. כבר אספנות
.קובץ מצורף 145785
פגשתי חבר באיטליה שמשפץ שני פינצ 6X6 שיצאו מהצבא באומן
משהו כמו 20K יורו כל אחד עלות ראשונית, אחרי שיפוץ לדבריו שווים כמעט 200K יורו
חתיכת בהמה, נוסעים איתה על נגרר לרומניה כי אין איפה לסוע בשטח באיטליה...
קובץ מצורף 145791
נראה חלום אבל אם אתם לא מתכננים מסע חוצה יבשות אני חושב שכל דיפנדר ישן או סיקס יהיו עדיפים בהרבה בישראל.
למה אף אחד לא מזכיר אונימוג?
https://expeditionportal.com/media/2...ZXqdalc-HD.jpg
כי לדעתי לא ניתן לייבא אותו.
עם הוולוו 303 משעמם, אין תקלות, לא נתקעים בדרך - לא חווייתי מספיק.
לעומת הצהוב הזה, איתו תמיד יש הפתעות, מכירים אנשים טובים על אם הדרך,
לומדים מכונאות תוך כדי טיול.. מושלם
קובץ מצורף 145795
אני ממש לא בטוח שכל הנאצי-וואגון האלה (נדמה לי שנמרוד טבע פעם את המונח הזה) עדיפים כרכבי שטח על מה שאנחנו מכירים (דיפנדר, סופה, סיקס, טויוטה 70/80 וכו')
אבל מה שבטוח זה שהם הרבה יותר מגניבים. וזה מה שמחפשים באספנות, לא?
קצת פחות חשוב איך נוסע וכמה אמין, כי ממילא לא ייסע הרבה (וכרכב אספנות נדיר ויקר עם בעיית זמינות חלפים, גם לא נאתגר אותו בעבירות קשה של ממש). רק שיהיה מגניב.
אז אם שואלים אותי? הוולבו והפינץ יותר מגניבים מהלנדרובר 101, למרות שהוא הרבה יותר נדיר מהם (רק 2669 יחידות יוצרו אי פעם. זה פחות מחצי ממספר הסופות סימן 1 שיוצרו בתע"ר).
שלי הכי מגניב!!!https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...93f2dd90ef.jpg
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
אם להיות רציני לרגע,
המפלצות בסגנון הוולוו 303 ושות' לא מתאימות לשימושים סבירים,
מרעישות, קשות, איטיות להחריד, שדה ראייה מעפן, ובנוסף על כל זה קטנות מבפנים, צרות ונמוכות.
היתרון היחיד שלהן הוא עמידות לשטח קשה ועבירות. יונימוג?? הנסיעה בו זה הרי עונש.
כל וואן 4X4 בינוני ואפרורי יהיה מהנה בהרבה, ל-99% מקהל הלקוחות הפוטנציאלי חובב השטח. עם יתרון גדול לבעלי גג מוגבה.
אבל, אין לו את הפוזה שלהם יש. למי שזה חשוב זה כנראה חשוב..