חוזר: פרויקט בתהליך: רכב מרוץ T1 של קבוצת סרטינה/אוטו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
נמרוד הסיבה לצמתים המורכבים לפני הנהג והנווט היא על מנת לפצות על זה שאין חלק המקשר בין צידי הקשתות הקדמיות? החלק המקשר בגובה הדש בורד?
לא. המוט המקשר בין שתי רגלי הקשתות הקדמיות עדיין לא נמצא כי אני מחכה להכנסה ומיקום פיזיים של המנוע כדי להחליט לגבי המיקום שלו. בנוסף למוט הזה יהיו עוד קישורים פריקים מעל המנוע והגיר שיסגרו את המבנה שהוא כרגע פתוח לגמרי באמצע.
הצמתים מורכבים כי זו הדרך הנכונה לבנות, משולשים משולשים. כל מקום שבו אתה יכול לספור מצולע עם יותר משלוש צלעות - זה משהו שדורש הסבר טוב מבחינתי. באזור של פתחים לכניסה ויציאה של הצוות והמכלולים (גיר למטה ומנוע למעלה) יש הסבר טוב למרובעים, בכל מקום אחר אני מנסה להמנע עד כמה שאפשר. היתה אמורה להיות שם צומת אחת של כל הצינורות בכל צד. מראש היה ברור לי שזה נקודה מאד מורכבת בבנייה, ולקחתי הימור מסויים. בפועל אכן נתקלנו בבעייה של התאמת צינורות בגלל הצטברות של טולרנסים בקטע המבנה הזה, ופיצלנו לשני צמתים במרחק של ס"מ ספורים בבנייה. לא הכול הלך חלק, וזה אחד מכמה בעיות ושינויים שנתקלנו בהם במעבר מהנייר למציאות. לעומת זאת אזורים אחרים שגם בהם חשבתי שאני לוקח הימור הלכו חלק בצורה כל כך חלקה שהפתיע גם אותי (כל מבנה הרצפה שהוא הקריטי באמת מבחינת דיוק).
אני אוהב את הכסאות...
טוב גם כל השאר מדהים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי savyon
אני אוהב את הכסאות...
טוב גם כל השאר מדהים
+1!!
הצבע של הכיסאות הולך מצויין עם הצבע של הברזלים:grin: , ממש פרארי שטח;-)
אלון
היום ביקרתי באוטומוטור האישה ביקשה ;-) אז לא אמרתי לא
הפרויקט הזה פשוט מדהים, אין מילה אחרת הריתוכים והעבודה קבלו חח עצבני לכל מי שעומד, תומך ומבצע אותו.
מצפה בקוצר רוח לראות את התקדמותו
בברכה יואב
היתי היום בתערוכה , אין מילים , העבודה נראת ברמה גבוהה ביותר , כבוד !
מדהים , כמעט כמו האלפא 8C :grin:
וווווווווווואאאאאאאאאאאאאווווווווווווווו וווו
נגמרו לי המילים
גם בסדנת מירוצים באיטליה לא ראיתי כזו עבודה - אני רציני חבל שהתמונות לא אצלי -אבל לדעתי אריה פאהן יאשר את דבריי.
מלר (קשה לי להגיד את זה :twisted: ) אתה כריש
שמוליק
אני מסכים איתך לחלוטין, מה שראינו בטכנוספורט איטליה שנחשבת לאחת הסדנאות הטובות,
זה שיפור של רכבים מיצור סדרתי, פה רואים רכב בבניה עצמית לגמרי וזה הרבה יותר מעניין .
בכלל, כרגע נבנים בארץ כמה רכבים ברמה מאוד גבוהה.
אני כבר בציפיה גדולה לראות אותם עומדים במבחן האמיתי, מבחן השעון
נראה ממש טוב .
8 קבצים מצורפים
תגובה להודעה: פרויקט בתהליך: רכב מרוץ T1 של קבוצת סרטינה/אוטו
הרבה זמן עבר מאז העדכון האחרון. מפסח המפעל שבו עבדנו סבל ממספר תאונות דרכים של רתכים ורק שבוע שעבר חזרנו לעבוד.
במהלך התקופה הצתרף אלינו נותן חסות חדש :p מ.מ.ח מנועים -יבואן מנועים מלוד.
מנוע ZZ4 נאסף לפני כ שבועיים - מנוע שירד מקמרו או קורבט. המנוע מחברת GM preformance V8 5.7 ליטר בסביבות ה 330 כ"ס ו 50 קג"מ מומנט.
כמו כן נאסף גיר 4L80E.
מערכת ההגה של HOWE הגיעה לארץ, וכמו כן קיבלנו את בולמי הבילשטיין. שהם חלק מחסות אור ארו-אסיה יבואני סרטינה (ורולקס).
היום סיימנו כמעט לגמרי את השילדה, ע"י חיבור העריסה האחורית שרותכה כבר ב 50% והתחלנו לבנות את זרועות הרדיוס.
להל"נ התמונות צהיום :
http://www.jeepolog.com/forums/attac...8&d=1215718597
לירן, אייל, עשיתם לי את סוף השבוע. יותר טוב ממה שיכולתי לחלום עליו (גם אם לא על המ"מ לפי התוכניות).
יפה מאוד, שווה לחקות למרות שאין לי לפעמים סבלנות
8 קבצים מצורפים
היי, שוב עבדנו היום במפעל, ההתקדמות היתה מצויינת אפשר להגיד מזל טוב..... סיימנו את השילדה לגמרי. כמו כן סיימנו את זרועות הרדיוס, נשאר לרתך להן את הבאנגים בלבד.
אם לא יהיו הפתעות בפעם הבאה נעבוד על הסרן, ובסיום העבודה הרכב יוכל לעמוד על הגלגלים :D וירד למרכז להמשך העבדות...
8 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לירן סברוב
כמו כן סיימנו את זרועות הרדיוס, נשאר לרתך להן את הבאנגים בלבד.
מי ינהג אחרי זה...:p
שרשור פרויקט - בניית סרן דנה 60 צף 35 שיניים לרכב מירוץ
סרן אחורי לרכב מירוץ: דברים שחשוב לזכור ולדעת,לתמיד. אני כותב כאן כדי שאני בעצמי אמצע את המידע בעתיד, אם זה ישאר רק במחברת שלי - לך תמצא אותה עוד שנים :D חלק ניכר מהחומר מהאינטרנט, אבל יש גם הרבה שגיליתי בעצמי. אני מקווה שזה יעזור למישהו בעתיד.
החלטנו סופית, ואף אספנו חלקים - הסרן יהיה דנה 60, מוסב לתצורה של סרן צף (full float) עם ציריות 35 שיניים, 1.5 אינץ'.
החלקים:
- חלק מרכזי של דנה 60 אחורי כלשהו (במקרה שלנו, גלדיאטור שמגיע צף - אבל 30 שיניים. יכול להיות גם סופה, שמגיע עם 35 שיניים - אבל לא צף... סרן אחורי צף עם 35 שיניים = דנה70 - כבד יותר, ועם בעייה להשיג דיפרנציאלים תחליפיים).
- ציריות של סרן דנה 70 (אביר), 35 שיניים, קוטר 1.5 אינץ' (כ38 מ"מ).
- ספינדל ונאבה מדנה 60 קדמי (אביר)
- ספול מירוצים דנה 60 35 שיניים, מתנה מברוך "הצפרדע".
עוד שינוי - הסבה של הנאבה לתצורה של 6 ברגים על 5.5 אינץ' ורוטור בהתאם. הסיבה - רוטור דנה 60 בקוטר 330 מ"מ, לא מאפשר שימוש בגלגלי 15 אינץ', והרצון להמנע מגלגלי 8 ברגים באופן כללי. השיטה - חריטה של הHub, הן של החלק הקדמי כדי להתאים בתוך גלגל, הן של הכתר כדי להתאים בתוך דיסק קטן יותר (של טויוטה או שברולט דנה44 6 ברגים). קדיחה של ברגים חדשים. יתכן שצריך למלא חומר בריתוך לפני הקדיחה.
מקורות מידע רלוונטיים:
מידע חשוב:
- תצורת הסרן הקדמי של האביר היא מה שמכונה Dodge אצל ביל.
- מיסב סיכות פנימי של הספינדל - טימקן B2024, קוטר פנימי 38.10 מ"מ (ע"פ זיהוי מיסב)
- מיסבי דיפרנציאל - קוטר פנימי 57.16 מ"מ (על פי המודל ומדידה בקליבר) צריך לברר מק"ט של המיסב!
- אורך מפלאנג' פנימי לפלאנג' פנימי של ספינדלים, מדוד ע"פ התקנה של ציריות דנה70 בספול בפועל - 1635 מ"מ.
- תבנית הברגים של הספינדל (לנאקל, לא של גלגל) - 6 ברגים, איננה סימטרית- תגלית חשובה, תודה לביל! ---עריכה - וידאתי, ואכן - הפלא ופלא, אין שום סימטריה. המשמעות - לקדוח מתאמים לספינדלים על פי דוגמא ביד, לא לפי שרטוט.
3 קבצים מצורפים
תגובה להודעה: שרשור פרויקט - בניית סרן דנה 60 צף 35 שיניים לרכב מירוץ
שלבי העבודה:
- כל חלקי הפח יחתכו בלייזר. שני מתאמים גליליים בין הספינדלים לצינורות הסרן (קוטר נומינלי 3.125 אינץ', קוטר בפועל 80.5 מ"מ +-0.5 מ"מ) ירותכו היקפית ואם יתאפשר גם פנימית.
- הספינדלים יחוברו למתאמים. המתאמים ימוקמו על צינורות הסרן שיחתכו למידה באופן גס בלבד. הריתוך יתבצע על גבי תותב פנימי (אורך 2.1 מ') בעל מידות מדויקות של מיסבי הדיפרנציאל ומיסב הסיכות של הספינדל.
- רק לאחר ריתוך מושלם וסופי של מתאמי הספינדלים, יורכבו מבנה החיזוק ותושבות המתלים על גבי הסרן. הדיוקים הנדרשים בהם - 1מ"מ כללי.
עלתה שאלה בפרטי - למה לא לחבר את הספינדלים (שמקורים כאמור בדנה60 קדמי אביר) ישירות למשטח החיבור המקורי לתופים של הסרן? הסיבה היא רוחב הסרן. מכיוון שהחלטנו להשתמש בציריות קיימות מן המדף (דנה 70) הרוחב הסופי מוכתב לנו בצורה מוחלטת, והמתאים נדרשים בעצם בתור הארכה של צינורות הסרן עד למיקום הנכון של הספינדלים.
הרוחב נמדד בפועל על ידי חיבור באויר של הספול, שתי הציריות (הזהות באורכן בדיוק, דרך אגב) ויחידות הספינדל+נאבה קומפלט. הרוחב נמדד בין משטח חיבור של ספינדל אחד לשני. לצערי לירן ואני לא טרחנו לצלם.
נושא נוסף שעלה - באיזה גלגל להשתמש? התשובה לכאורה היא 8 ברגים שמתאים לנאבות הדנה 60. אבל אז אנחנו מחוייבים להשתמש באותן נאבות גם למתלה הקדמי. זה אפשרי, וזה כנראה מה שנעשה, אבל זו ברירת מחדל שמהמשמעות שלה הגדלה משמעותית של המשקל הבלתי מוקפץ הקריטי מקדימה.
התוכנית המקורית היתה להשתמש ביחידות ספינדל+נאבה דומות של טויוטה היילקס, שקטנות וקלות משמעותית. יש יתרון ליחידות הדנה 60 - דיסקים של משאית, בקוטר 330 מ"מ (לעומת 300 בטנדר טויוטה) שכנראה יספקו מספיק בלימה לנצח. אבל שוב, במחיר משקל. פשרה שנובעת משיקולי תקציב.
מה יהיה גודל הג'אנט? על איזה צמיג ?
כרגע נראה שזה יהיה 35/12.5R17.